- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- TCL LCD és LED TV-k
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Androidos fejegységek
- Videós, mozgóképes topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkarthur
senior tag
Az a 3000-res fehér sárkány KIT tetszik.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Aprósólyom #44 üzenetére
Nos, az igazság az hogy mindenhez kell. Gépről megy minden. Net, film, jatek, adobe ps.
Természetesen nem munkához.
Anno monitoros topikba voltak akik szerint tv-k nem valók nethez, nekik szemüket bántotta.Na most gondolom ez attól függ melyik tv-kről beszélünk (panel, villogás(pwm) stb), és milyen beállításokkal. Engem az érdekelne találok e az olcsóbbak közt olyat ami netre is jó, és a színek se olyanok lesznek mint a régi tn-es monitoron. Mindez fhd-ban, hogy gép is elbírja. Persze a váltás a jelenlegi 27 colról akkor lenne érdemes ha legalább 40-50 colról beszélnénk. És hogy mire gondolok olcsó alatt? Hát 200-at nem adnék tv-re.
Szóval gondolom maradt a használtpiac. Amivel amúgy meg vagyok elégedve, a komplett gépem használtan vettem, sok éve fut hiba nélkül, és már monitor is jópár járt nálam használt. Csak ugye mindig nagyobbat kellett venni. -
Aprósólyom
addikt
Ha nem munkához használod akkor jó lesz a TV. (Biztosan nem ahhoz kell, mert akkor eleve nem gondolkoznál benne.) Csak próbáld ki előtte, hogy a képi világa teszik-e neked. Miért foglalkozol a színtérrel, mikor igazán profi monitort, meg úgy sem fogsz megfizetni.
Ha filmet nézel, valószínűleg nem az arcbőr tökéletes árnyalata miatt fogod élvezni,
ha böngészel, akkor nem a háttér tökéletes fehérsége adja majd a hasznos információt.
Ha régi képeket nézel, akkor az élmény felelevenítése ad jó élményt majd, nem pedig a 99.9%-os sRGB lefedettség.
Én évekig 82cm-es TV-t használtam a PC-mhez, amíg nem váltottam lapira. Élvezni fogod, hidd el. Csak ki kell kapcsolni mindenféle képjavító algoritmust, mert az nagyon megnöveli az input laggot. Ha kikapcsolod, akkor játékhoz is megfelel, ha nem vagy pro. -
Kuruc2
senior tag
válasz
Zsmester89 #39 üzenetére
70 valamennyi volt a moni. Többszázért nem vennék tv-t se. Szóval a megállapításom, hogy ugyanilyen jó panelos tv, mint ez a moni, nincs az általam megfizethető árban. Lesem max a használtpiacot. Egyelőre nyomozok, hogy létezik e tv netezésre olcsón. Azért köszi az infókat.
-
Griff55
senior tag
Ezek a fehér és arany festésű geil ramok tényleg mutatósak! Az alaplapokn egyébként a pci-e slotok megerősítése nem feltétlen a gyakori kártyacserélgetések miatt került be
hanem inkább a mai batár kártyák súlya miatt nem árt ha a slot stabilabban fogja azt!
-
Zsmester89
őstag
Ha az ips-nél szeretnél maradni, akkor LG.
Azért ez csúnya kijelentés, hogy a fhd-ban már nincsenek jó panelok
indulhatunk a 800-900e ft környékén lévő oled fhd led tvktől. Lg topikban rögtön megmondják neked, hogy a kinézett tv panelja milyen minőséget képvisel. Nekem LB730 van, a belépő uhd-k képét hozza, az input lagja meg fele azokénak.
"A típusjelzés első betűje jelöli a kijelző technológiát:
E – Oled
L – LED háttérvilágítás
C – CCFL háttérvilágítás
U – UltraHD (4K)A második betű jelzi az évjáratot (illetőleg évjáraton belül a kategóriát):
F – 2015
B, C – 2014
A, N – 2013
M, S – 2012
W, V, K – 2011
X, E, D – 2010
H – 2009
G – 2008
F – 2007/2009
C – 2005
B – 2004/2007A számok sorban a sorozatot (osztályt), alosztályt és a kialakítást (talp, szín, kialakítás) jelzik:
9xxx Prémium kategória
8xxx Top kat.
7xxx Felső közép / Felső kat.
6xxx Közép kat.
5xxx és az alatt belépő szint" -
nekem van sárga színű, és ugyaúgy világít a sárkány szeme rajt' Geil memóriám... az még DDR1-es.. akkor az meg a Yellow Dragon-,
-
Jézusom....olyan szépek,de ezek az árak
-
Skynet258
veterán
PCX-től vettem Klevv ramot direkt az akció miatt (mondjuk náluk mindig van 10% kedvezmény szóval ez inkább 5%-os sztori) igaz 2x8 GB-os Urbane 2400Mhz - es verziót. Működik szépen, de ezt is tabletrol írom mert a Lec - től vett lap meg proci kombo 5 percenként kekhalalozik. Szép az élet.
-
davidsone
addikt
mik ezek az árak
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Zsmester89 #25 üzenetére
Ahogy nézegettem többnyire az fhd tv-knél is meg monitoroknál is az 55 col környéke az szintén lg meg samu. A monik kb 400 körül kezdődnek, a tv-k meg 200-250ig.
Viszont nem találni nagyon infót a tv-knél a panelről. Jelenleg ugye ips a moncsi, nem szeretném alá adni.
Mivel az fhd ezekben a képernyőméretekben meg régi dolognak számít, gondolom a panelok se a legjobbak. Pedig színeknél ez fontos. -
SunMount3r
nagyúr
Most olvasom a tapasztalatot, ez azért elég gáz. A Genius honlapján szerepel, hogy a Backliight ficsőr az "Static", de ezt azért konkrétabban is leírhatták volna. És csak 1 YT videót találtam, ahol lehetett állítani a világítás színét, de nem tudtam kivenni, hogy hol kellene lennie a váltó gombnak. Sajnos elég nagy az esélye, hogy ilyen verzió csak Angol kiosztásúból lehet.
Mint ahogyan az is a magyar kiosztás elhanyagolt, nemtörődi gyártásának tudható be, hogy magasságban nem összeillő gombokat raktak rá. Más hasonlóan "megemelt" gombsoros billentyűzeteknél is van rá példa.
Ha netes rendelés és még benne van a 14 napban én biztos vissza küldeném. Számomra ez az állandó szivárvány konstrukció elrontotta az egészet... Pedig nagy kár érte...
Ha esetleg valaki tud olyan webshop-ot, ahol a változtatható színű és magyar kiosztású verziót lehet kapni, az írja meg pls, bár erre nem sok esélyt látok....
-
SunMount3r
nagyúr
Végre, pont egy ilyesfajta billentyűzetet keresek már rég óta és az ára is -úgy ahogy- rendeben van. Bár kissé fura nekem az a rövid space, nem tudom ez gépelésnél mennyire hátrány.?!
Világít (nekem az is elég lenne, ha csak 1 színben), bőven vannak rajta média gombok és magyar kiosztású.
Nem mecha, de ezért az árért sajnos nem is lehet ezt elvárni. Illetve még egy leválasztható csukló támaszt hiányolok róla. De azt hiszem ha majd beruházok egy új bill.-zetbe, akkor megvan a kiszemelt.
-
nyunyu
félisten
Az alsó gombok megdöntése tényleg jó ötlet volt, maguk a gombok viszont nem csak, hogy csálén állnak a helyükön, de olyan, mintha nem is pont egyforma méretük/formájuk lenne az egyébként tök egy sorban levő billentyűknek, ami azért eléggé legalja kategória.
Jobban megnezve a cikkben szereplo kepet, a billzet tervezoje a Tab gombot is elszabta.
Elol kene lennie az oda-vissza nyilaknak, aztan a Tab feliratnak.
Shift kupakokon viszont jol szerepelnek a feliratok. -
kromatika
veterán
Aspire V3-372 nál szimpatikus a gyártó hozzálássa.20 000Ft felárat bőven meg ér a dupla annyi memória,és az FHD IPS panel.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Én nem szeretem a mélyen ülő billentyűket, amikor az ujjammal tulajdonképp a tenyerem alá kell lenyomni a gombot. Ilyen volt pl. a Microsoft Wireless 3000, az is kicsit hullámos féle volt, ráadásul még a billentyűk, a laptopokhoz hasonlóan benn ültek kb fél centi mély árokban.
Anno hasznaltam meloban MS Curve2000-et, illetve itthon ~9 evig Ergo4000-eket nyuztam.
Ezeknek a haza kifejezetten magas, laptopbillzetek mintajara fel van huzva majdnem a kupakok felso peremeig, ezert tunik ugy, hogy melyen lefele utod a gombokat.
Kozben ugyanannyit mozognak a gombjaik, mint egy rendes billzetnek.Biztos van, akinek fel sem tűnik a dolog, de pl. a mecha billentyűzetek nem véletlenül készülnek olyan magas kivitelben, mert azokon jobb gépelni. Ha akarnák, az is lehetne egy nagy szigeten, besüllyesztve, de mégsem teszik.
Szerintem ez inkabb a kupakok kialakitasa/formaja miatt van.
Cherry MX-Board 2.0/3.0 a tobbi mechanikus billzettol elteroen ultralapos, raadasul uniform gombokkal rendelkezik, alig 4mm-et emelkednek ki a gyari gombjai a keretbol, majdnem ugy nez ki, mint egy "befele sullyedo" MS billzet.
Sajat kinai cseresznyemet egy ~20 eves billzetrol csort gombokkal hasznalom. (Feher! Latni a sotetben! Magyar irasjelek!)
Szemleltetesul visszatettem a Cherry gyari Caps Lock kupakjat, hogy latszodjon, mennyivel mas szogben all a teteje, mint a mellette levo A gombnak.
Also kepen meg a Cherry gombjainak tarolasara hasznalt donor billzet lathato.Ennyi a kulonbseg egy hagyomanyos kupakkeszlet, meg egy modern lapos kozott...
Hagyomanyosan legalacsonyabb home row (F,J...) gombjainak alja 5mm, teteje 6mm-re log ki a Cherry hazabol a gyari gombok 4mm-je helyett. (Lasd a fekete A illetve feher Ű gombot, azok pont ebben a sorban vannak)
Legmagasabb F1-12 sor felso ele viszont mar 10 mm magas! -
nyunyu
félisten
A membrános rendszerű gombok sorait úgy alakították ki, hogy az alsó hármat kis ívben megemelték, ami kényelmesebb használatot biztosít.
Ja, hogy ez mar jopar eve nem divat a billzeteknel? *
Tudom, olcsobb minden sorba egyforma gombot logisztikazni, plane ha meg el is sporoljuk a kupak magassaganak a felet.
*: Itthon talalt ~10 eves Labtec Standard+-on mar egyforma gombok voltak mindenhol, ~1.5 eves Genius KB-110X-rol nem is beszelve.
Mostanaban turtam par 20 ev koruli brand billzetet, azokon meg minden sornak mas profilja volt.
Pedig anyagmennyisegben a Cherry RS6000 sem jeleskedett, konkretan kettetort a gombja, amikor megprobaltam kipattintani.
Fele olyan vekony volt, mint az eddig latott legvekonyabb kupak. -
Zsmester89
őstag
Az input lag lehet gázos, ha mellényúlsz a tv választásánál, mivel ha az magas, akkor akár érezhetően is csúszhatnak a beviteli eszközök (vagy a leadott kép) megjelenítése. Ha már FHD-s tvk felső-közép kategóriától nézel, vagy feljebb, akkor kikapcsolt képjavító beállítások mellett, játék módban minimális eltérésed lesz egy hasonló kategóriás monitorral szemben. Előnye viszont, hogy baromi nagy
Én Logitech K800 és G602 -el nyomatom 55" tv-n, tv adást nem is nézünk, minden a gépről megy a tv-re. Online játékokkal is tolom, semmi hátrányát nem talapsztaltam még (4 éve használom a tv-ket monitornak). -
Kuruc2
senior tag
válasz
#58450688 #10 üzenetére
Ha tv-t akarok használni monitornak, akkor milyen hátrányokkal kell szembesülnöm?
(felbontás nem érdekel, jelenleg is fhd-t használok 27-es monira, és nem zavarna a még nagyobb felület/pixel arán se, mivel messziről használom, viszont épp ezért a nagyobb felület érdekelne.
Csak anno olvastam olyasmiket hogy tv-k színbeállításai stb miatt nem ajánlottak monitornak, meg netezni. -
Aprósólyom
addikt
a Klevv Genuie 2 x 8 GB DDR3-2400 csomag, ahol a szálcsiszolt fekete borda tetejére ezüst betétben fehéren világító LED-eket szereltek. Ez.... ez most komoly?
(#7) dredjudge84: Gigabyte K6800. Én is ezt használtam évekig. Most a polcon pihen, mert laptopra váltottam asztali gép helyett. Eladni meg nem akarom 1-2e Ft-ért. Nem prémium, de nem szar a billentése. Játékra és gépelésre is megfelel, ha hobby szinten kell. A sok multimédiás gomb pedig nagyon hasznos. Csatolok pár linket is: [link1] [link2] [link3]
(#10) Biosphere: Egymás alatt kettő 21:9 monitor? Melyik TV az mely vertikálsan több helyet ad? Pivot módos monitort próbáltál már? (Nekünk van egy a családban, nagyon hasznos tud lenni, próbáltam. Mi nem használjuk, de bizonyos munkánál el tudom képzelni a hasznosságát.)
(#11) ripla: Az a helyzet, hogy van. De ne foglalkozz velük. 1. célcsoport: azok az emberek akik szarják a pénzt, és nem akarják értelmesebb dologra költeni. 2. célcsoport: akik dolgoznak, ugyanis a komolyabb grafikai/videós szoftverek csak a drágább kártyák vagy kifejezetten a tervezői kártyák számítási teljesítményét használják ki. És nagyon sokat tudnak dobni a munkatempón. Itt megbizonyosodhatsz róla: [link] Legalább erős közép-felső középkategóriás VGA-t találsz a listában. De ez korábban nem így volt. Korábban csak felső kategóriás VGA kárytákat és Quadro-t támogatott csak, nVidia vonalon.
-
gyulank
addikt
Szörnyű ez a meleg karácsonyfadísz. Mondjuk a Num Lock, a potméter, és az alsó csíkok jobban zavarnának, de a többi se semmi. És gondolom azért nem csinálnak belőle mondjuk egyszerűt ami csak ott világít, és annyira amennyire, ahol kell, és mondjuk egyszínű de több típusban, mert erre rámondják, hogy többszínű, meg szabályozható színű, pedig csak fényerőszabályzás van.
-
joe979
aktív tag
Nagyon szépek ezek a Klevv bordák.
-
kalozhun100
őstag
Elírás van, nem 2x8GB-os a Klevv, hanem csak 2x4
-
mekker
őstag
Nem az alkatrész a drága, hanem a fejlesztési költség. Bár tényleg el vannak szállva az árak, mivel megveszik az emberek. Mondjuk ez a kártya csak extrémtuningosoknak és palimadaraknak van árulva.
Tekints rá úgy, hogy most a 970 a high-end, és akkor bejött mellé még egy prémiumkategória, mert volt rá igény. A 970 árát meg fogjuk az erős dollárra.
-
Runciter
csendes tag
Hoppá, pont pár napja vettem egy Genius Scorpion K9-et, és eléggé megbántam.
A jelek szerint több típus van forgalomban, ugyanis míg youtube-on olyan modellekről láttam videot, amiken valóban állítható a világítás színe, az általam vett (és az itt képen ábrázolt) típuson baromira nincsen erre lehetőség, hiányzik a felső extra billentyűk közül ez a gomb, és talán egy "sajátgép" billentyű van helyette, ha jól emlékszem.Ha megnézitek a Genius honlapját, ott is ugyanerről a típusról van kép, és ott sincs a felső sorban színváltásra használható billentyű.
http://global.geniusnet.com/product.html?id=137&product=Scorpion_K96900 pénz volt egyébként, tehát nem sok, viszont muszáj ezt a rettenetesen ronda, szivárványszínű világítást használnom...
Az alsó gombok megdöntése tényleg jó ötlet volt, maguk a gombok viszont nem csak, hogy csálén állnak a helyükön, de olyan, mintha nem is pont egyforma méretük/formájuk lenne az egyébként tök egy sorban levő billentyűknek, ami azért eléggé legalja kategória.Mindegy, használható billentyűzet, de ha tudom, hogy nem tudok színt váltani, az éeltben meg nem veszem ennyiért.
-
ripla
addikt
200 meg 250 ezerért videókártya, komolyan van ember, aki magyarországon ezt kifizeti?
a problémát konkrétan abban látom, hogy filléres technológiákról beszélünk és mégis olyan áruk van, mint egy zsír új robogónak, vagy egy használt opelnak. mindezt egy nyáklapért. nagyon durván el vannak szállva az árak.
-
törölt tag
Tetszenek a 21/9 es monitorok, de én pl After Effects-ben inkább vertikálisan szoktam kifutni a helyből, amikor már 6-7 sorral dolgozom
Számomra még mindig a tv a legjobb monitor. Olcsó és bazinagy.
-
A vilag osszes penzet el tudnam kolteni
-
Hiftu
senior tag
válasz
dredjudge84 #7 üzenetére
Talán ez? [link]
Nagyon multimédiás.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani jó multimédiás billentyűzetet?
-
Fücsök007
őstag
Egy jóféle plexis házban megnézném azokat a fehér Geil ramokat.
-
kpal
nagyúr
Kingston jó áron és csak 1000ft különbség DDR3-hoz képest. Bár emiatt nem váltanék mostanság komplett gépet ,mert a többi cucc sokkal többe lenne .
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
tal-garius #1 üzenetére
Nagyon jó ár!!!
-
sagem
addikt
válasz
tal-garius #1 üzenetére
Ennyiért tényleg jó ajánlatnak tűnik ez a billentyűzet, még akkor is, ha esetleg gyorsan "elhasználódik"
-
vlevi
nagyúr
válasz
tal-garius #1 üzenetére
"A membrános rendszerű gombok sorait úgy alakították ki, hogy az alsó hármat kis ívben megemelték"
Erről nekem más a tapasztalatom. Én nem szeretem a mélyen ülő billentyűket, amikor az ujjammal tulajdonképp a tenyerem alá kell lenyomni a gombot. Ilyen volt pl. a Microsoft Wireless 3000, az is kicsit hullámos féle volt, ráadásul még a billentyűk, a laptopokhoz hasonlóan benn ültek kb fél centi mély árokban.
Biztos van, akinek fel sem tűnik a dolog, de pl. a mecha billentyűzetek nem véletlenül készülnek olyan magas kivitelben, mert azokon jobb gépelni. Ha akarnák, az is lehetne egy nagy szigeten, besüllyesztve, de mégsem teszik. -
tal-garius
aktív tag
Bezzeg mikor én vettem világítós billentyűzetet 20e alatt nem volt :/ 6500Ft-ért ez a Genius egész jó, kérdés oldalról nézve mennyire olvashatóak sötétben a gombok. A 300e-s LG monitor tetszene úgy 100e környékén
Akkor már inkább a mostani monitorom meg egy 200e-s videokártya az árából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Csúcs grafikus kártyákat, MSI alaplapokat, memóriaakciót és egy adag notebookot tálalunk a hazai boltok menüjéből.
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest