2017. november 19., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Esőben is van új hardver

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Csúcs grafikus kártyákat, MSI alaplapokat, memóriaakciót és egy adag notebookot tálalunk a hazai boltok menüjéből.

Hirdetés

JátékosoknakA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Múlt héten az Asus ROG monitorainak kínálatában néztünk szét, most bemutatjuk a hozzájuk illő ROG grafikus kártyákat. Abszolút csúcsmodellekről van szó, melyek a mindenkori legerősebb GPU köré épülnek, ezt most éppen az NVIDIA szállítja. Az Asus ROG Poseidon GTX 980 Ti különlegessége a kombinált hűtés: nem csak levegővel, hanem folyadékkal is hűthető. Nyilván, egy ilyen megoldásnál egyből a tuningra kell gondolni, ezt fejlett, tízfázisos áramellátó részleg segíti. A GPU órajelét 1000/1075 MHz helyett 1114/1203 MHz-re állították. Alaposan megkérik ennek a brutális fenevadnak az árát, közel 250 000 forintba kerül. Aki esetleg beéri szerényebb izomgéppel is, annak érdemes megnéznie a Ti utótag nélküli ROG Poseidon GTX 980-at, ami ugyanazt a vízhűtéses blokkot kapta. Teljesítménye persze szerényebb, viszont 194 300 forintért hazavihető.

Az abszolút csúcsot az Asus ROG grafikus kártyák között a Matrix GTX 980 Ti jelenti. Ennek a modellnek ugyan csak sima léghűtése van, de ventilátorait az extra légszállítást figyelembe véve tervezték. Mondjuk valószínű, hogy ennek ellenére is lekerül majd róla a hűtés, hogy átadja a helyét folyékony nitrogénes tartálynak, ugyanis ezt a kártyát extrém tuningrekordok megdöntésére tervezték. Áramellátó részlege nem kevesebb mint 14 fázisos, és felszerelték memória-kiolvasztó funkcióval is. Utóbbi azért fontos, mert nélküle a megfagyasztott GPU körüli RAM túl alacsony hőmérsékletre hűlne, ahol már nem működik rendesen. A ROG Matrix GTX 980 Ti grafikus kártyáért közel 260 000 forintot kell kifizetni.

Bár a FreeSync-támogatás miatt elsősorban Radeonokhoz ajánlott, akár a fenti GeForce-okkal is meghajthatjuk az LG 34UC98-as monitort. Kellenek hozzá a grafikus lóerők, mert a 34 hüvelykes, 21:9 oldalarányú, tehát extra széles kijelzőn 3440x1440 pixel sorakozik. További különlegessége, hogy villogásmentes háttérvilágítású IPS panelje hajlított. Jó alaposan megrakták csatlakozókkal, van rajta egy DispalyPort, két HDMI, két Thunderbolt és két USB 3.0 aljzat, illetve 3,5 mm-es jack hangkimenet is. A szokásosnál komolyabb, hétwattos Maxx Audio hangszórókkal szerelték fel, ára pedig három év garanciával 297 200 forint.

Játékosoknak való a Genius Scorpion K9 billentyűzet is. A membrános rendszerű gombok sorait úgy alakították ki, hogy az alsó hármat kis ívben megemelték, ami kényelmesebb használatot biztosít. A felső sor fölé összesen tizennégy extra gombot tettek, így Fn váltó nélkül, gyorsan elérhető számos alap alkalmazás, hengerőszabályzó és médialejátszó programok vezérlése. A játékosok a hét színben változtatható és állítható intenzitású világításnak örülnek majd, de a 19 leggyakrabban használt gomb anti-ghosting képessége legalább ilyen hasznos. A Genius Scorpion K9 billentyűzet 6500 forint környékén vásárolható meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Újdonságok, akciók a hazai piacon

  Gamer monitorok, konfigurációk, okosórák, tápegységek és sok más érdekesség a Hazai Pályában!

 • Laza tél, friss hardver

  Többek közt XFX grafikus kártyákat, Skylake-es konfigurációkat, okos eszközöket és hangszórószettektet mutatunk a hazai kínálatból.

 • Új vasak január végén

  Processzorakciót, Wi-Fi-s és okos eszközöket, monitorokat, notebookokat és más érdekességeket mutatunk a hazai boltok terítékéről.

 • A hardverpiac nem alszik téli álmot

  Hűtéseket, házakat, tápot, adattárolókat, monitorokat és érdekes notebookokat gyűjtöttünk össze.

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.