Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGLuke
őstag
válasz
Thulcandra #141 üzenetére
Hát tényleg kiemelkedően gyors. Gondolom ez 4 db 500GB-os tányérral van szerelve és ebben az esetben gyorsan változni fog a piaci kép, mert a 320GB-640GB-1TB HDD-k helyett az 500GB-1TB-1,5TB-s változatok lesznek a sebesség bajnokok 7200RPM-mel.
Nyílván rezonanciát tekintve és hőmérséklet terén is az 1-2-3 tányérosok lesznek a legjobbak! -
audi100td
nagyúr
Egy osztrák "árgépre" már felkerült a 2TB-os WD Green (WD20EADS) 217 Euró-s árral: [link]
Mivel egyelőre nem kapható, szerintem még olcsóbb lesz a következő ~2 hétben, amikor már több üzletben is elérhető lesz, valamint végre szállítani tudják. -
audi100td
nagyúr
válasz
Thulcandra #141 üzenetére
Kösz a tesztet
, jól hangzik az átlag 90MB/s olvasás egy 5400rpm-es vinyótól, ez lesz a következő amit megveszek.
-
Thulcandra
senior tag
Akit esetleg érdekel itt egy kis előzetes teszt erről a merevlemezről http://hothardware.com/News/WD-2TB-Caviar-Green-Monster-Drive-Preview/ - azt azért odaírták, hogy ezen még nem végleges firmware van.
Az "Engineering Sample" -t most így letompult aggyal képtelen vagyok lefordítani, azthiszem ehhez hiányzik a szaknyelv ismeretem, mert értem mit jelent, de nem tudom kifejezni magyarul... mérnöki mintapéldány, tervezési minta, what?
-
t72killer
titán
Árat már találtam egy svájci árkeresőn, 300CHF körül van a bevezetőára (55kHUF). 10-20%-kkal tuti lejjebb megy az első hónapban...
(az arányok kedvéért: ugyanezen az oldalon az 1.5 terás seagate vezeti a mezőnyt ár/TB versenyben, kb 40% a gigabájtonkénti felár, ha kétterásat akarunk)
-
kariad
senior tag
No milyen Büszke volt 1 éve a HITACHI 1TB HDD-m-re!!
És tessék már itt van 2TB is
-
Integra
titán
remélem emiatt az 1 terásakat jóárasítják
-
ASzucs
csendes tag
A maxtorok altalaban nagyon melegedtek es kevesbe toleraltak a feszultseg ingadozast... [ez utobbit onnan is lehet tudni, hogy szar tapban melyik vinyo esik ki eloszor/porog le majd fel surubben ..
] de soxor o volt a legolcsobb, es gyors volt...
Persze aki vinyon sporolt nagyobb esellyel a hutesen, es a tapon is sporolt.. raadasul sokan egesz egyszeruen osszepakoltak egymasra, es bezertak hogy meg szellozni sem tudott.. nemcsoda hogy sok megdoglott.Nekem maxtorbol a legkisebbem 120gb-os volt, mert altalaban mindig az aktualis legnagyobbakat vettem meg, es csak egy 320-assal volt baj [elektronika egyszercsak kinyiffant] a masik 7-el meg nem volt bajom [bar a kisebbeket mar csak ritkan hasznalom]
Kozben en is lattam hogy egy halom pl uj 40gb-os szallt el.. sokszor mar elso inditasnal is rossz volt...
De gyanitom hogy sok koze van ahhoz hogy a vinyogyartoknak altalaban jobban megeri 4 lemezes nagy vinyokat gyartani mint 1 lemezest...[de a kereskedoknek is szallitani / tarolni] .. igazabol en mostanaban is inkabb az aktualis legnagyobb [de jo ar/meret aranyu] vinyokat javasolom mindenkinek.. pesrze vannak kivetelek pl ha az ember olcsobbat akar, akkor fogyatszas/ujabb technologia miatt megerheti az 1-2 tanyeros, az ugyanakkora 3-4 tanyeros helyett...
-
tolts.hu
őstag
Lassan égő lesz a száz gigás vinyóm!
-
LGLuke
őstag
válasz
aszkeeta #128 üzenetére
Hány MHz-s volt az a P2-es?
Maxtorok tényleg nem voltak megbízhatóak!
Ráadásul amilyen hangjuk volt.Volt 3 különböző belőlük.
1 db 80-as 7200 rpm, ami még ma is műxik a tesóm gépében, bár asszem van rajta jó pár hibás szektor. kép1
1 db 40-es 7200 rpm D740DX-6L, ha jól emléxem, amit ritkán használok, mert letört az IDE csatlakozó felső sorából az első tüske, így csak akkor műxik, ha egyedül van 1 kábelen, és talán csak UDM 66-ig hajlandó menni emiatt. Ezt teszi, ha vki állandóan hurcolássza mobil-rack nélkül. kép1
1 db 30 GB-os 5400 rpm-es Fireball 3-as slim verzió, ami repülőgép turbinákat megszégyenítő hanggal rendelkezik. kép1, kép2Egyik sem volt hűvös, vagy csendes. Sebességben nem voltak rosszak, de nem is voltak a leggyorsabbak az tuti.
A 40 GB-os már alapból rossz volt, mikor vettem, azt eleve cserélni kellett 1 másikra.
Rengeteg embernek okoztak bosszúságot. Nem voltak valami megbízható HDD-k soha. -
aszkeeta
tag
dejovolt regen amikor
megvettem az eslo gepemet 320 ért 99ben
xD P II. 4330 mhz
64 mega ram
6.4 es winyó
akkoriban nekem volt e legnagyobb winyó a környéken
és amikor kijött a 40 gigás mindenkinek 8 as meg 20 as volt nekem meg 40 es Maxtor szídják a maxtort de az a winyó már 9 éves
és semmi baja sincs mai napig minden nap megy
ennyi max hülyék vagytok h elrontjátok
nemtom mi a baj vele nekem tokeletesen mukszik ha karban van tartva akkor ennyi ... DVD mentésről meg annyit h egy dvd kitart kb 2 3 évig az első írott dvdimet már nem olvassa a gép :S kezdenek szépen sorba szarrámenni :S
-
hemaka
nagyúr
Még mindig jobbnak látom a HDD-t venni, mint az SSD-t, sokkal olcsóbb, és a megbízhatósággal sincsenek problémák. A sebesség meg speciel engem nem érdekel, csak az, hogy minnél több adat ráféjen, olcsón.
-
-
t72killer
titán
idővel, ha versenyben akarnak maradni, szerintem ezt a kártyát is ki kell játszaniuk, mert SSD-ből már lassan az alapmodellek produkálnak 140MB/s írási sebességet, és ott a fejlődés még kb évi 50-100%-os - jövőre simán látunk majd 200-300+MB/s átviteli sebességű darabokat 2-300$-ért...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
t72killer #123 üzenetére
a "belső raid"-et akadályozó dolgok felszámolását meg valószínűleg nem véletlenül hanyagolják, jó eséllyel macerásabb, mint elsőre látszik. pedig azzal "igen egyszerűen" 2-3-4-6x-os, vagy 4 tányér/8 fej esetén akár 8x szorzót hozzá lehetne tenni a jelenlegi sebességhez. de az írási sűrűség növelésével egyre kisebb az esély, hogy pontosan egymás alá essenek a sávok, és hogy az elektronika ezt rendesen vezérelni is tudja.
-
t72killer
titán
Nem beszélve arról, hogy sebességben van egy nagyon kemény ellenfél, az SSD. márpedig, ha 2 terát fel akarnánk pörgetni 20krpm-re, hogy a mostani gyorsabb SSD-ket utolérjük, akkor az nagyon sokba kerülne. sokkal többe, mint a nagy sebességet igénylő (max 200GB) cucc gyors SSD-n tárolása.
-
Loha
veterán
válasz
#64791808 #107 üzenetére
Asztali vinyók egyáltalán nem szeretik, ha sokszor leállnak és felpörögnek, szóval sztem az élettartamnak nem használ a dolog. Akit zavar a zaj és a fogyasztás, vegyen pl. WD GP-t, 5400-as fordulaton nem sok hangja van, nyugalmi állapotban meg kb. 3-4W-al beéri.
Desktop vinyók esetén elsődleges szempont mindig a méret és az ár volt, a sebesség csak sokadlagos szempont a vásárlók többsége számára, ezért nem is nagyon gyurtak rá a gyártók. Most is az a hír, hogy 2TB-os vinyó, nem az hogy sikerült átlépni a 150MB/s-es folyamatos adatátviteli sebességet. Ezt nagyon jól mutatja az is, hogy eddig senki nem követte a WD példáját a Raptorral, mert nagyon kicsi rá az igény.
-
erdoke
titán
válasz
#64791808 #106 üzenetére
Elindítom, aztán a memóriában vannak a programok. Indításnál pedig teljesen mindegy, hogy 1,5 vagy 2 perc a betöltés. Nemrég még 4-5e Ft volt 2 GB memória, ahhoz képest bármilyen HDD "viccesen lomha lehet".
Ahogy írtam is, nem érvelni akartam, nekem is van vagy 2 TB HDD-m, pedig még eszembe se jutott 1,5-2 TB-osban gondolkodni. Veszek majd a tavasszal egy 2 tányéros 1 TB-ost, és azzal elleszek egy darabig. Mindkét tárolásni módnak vannak előnyei és hátrányai.
-
bteebi
veterán
válasz
rootkiller #117 üzenetére
A BR még sokkal drágább fajlagosan a DVD-nél és a HDD-nél is
. Amúgy miért ne lehetne attól Full HD LCD TV-n nézni a HD filmeket, mert winchesteren vannak? Annál jobb/kényelmesebb
. Nagy vinyó kell HTPC-be, esetleg valami normális NAS.
-
rootkiller
őstag
válasz
#64791808 #106 üzenetére
Jani haverom százszámra írja őket, és is elírtam már 50et, és no problem.
A legnagyobb Raptor 150Gb-os volt, szóval erdőke kartársat absolute nem tudom megérteni, hogy miért nem képes újraszervezni az egészet. Pedig sokat nyerne sebességbe.
Egyébként én lesek, hogy nem a leggyorsabb merevlemezen van az OP, illetve, hogy erdőke kartársnak kb 1,5tb-nyi lemez lehet a gépben, de nem 1 vagy 2, hanem 6 lemezen. Ez értelmetlen, de nagyon. Fűt, hangos, eszi az áramot.
-
misirulez
senior tag
-
bteebi
veterán
válasz
#64791808 #107 üzenetére
"A vinyók mérete nő, ugyanakkor a használhatóság ilyesformán csökken. Ugyanis 15 évvel ezelőtt egy 1GB-os HDD írási sebessége olyan 10MB/s volt. Azóta a kapacitás ezerszeresére, de az írási sebesség csak tízszeresére nőtt. Tehát ma százszor annyi idő megtölteni egy csúcs-hddt, mint anno volt."
Ez igaz, és egyre inkább igazabb lesz (sajnos). Ilyen szempontból a korai, 10-40 MB-os winchesterek voltak a legjobbak, mert már azok is tudtak mondjuk 500-700 kB/s-el írni/olvasni, vagyis szekvenciális írással a teljes lemez mondjuk kb. egy perc alatt teleírható volt. Az adatsűrűség nagyon gyors növekedését az olvasási/írási sebességek nem tudták, és nem is fogják tudni követni. Az SSD-k fejlődése viszont félelmetes. Nemrégiben még 32-64 GB-os példányok voltak, és 128 GB volt a max., ma meg már terás is kapható, ami még csak nem is lassú (csak persze baromi drága még
...). Ilyen gyors fejlődés (tárhely és sebesség területén is) 4-5(-6-7) év múlva szerintem az összes winchester mehet a kukába, mert teljesen értelmetlenek lesznek az akkor már tárhely/árban is versenyképes (amúgy minden más szempontból sokkal jobb - teljesen halk, kevesebbet fogyasztó, és sokkal gyorsabb) SSD-k mellett. (Bár 5-6 év múlva már talán nem is fognak gyártani flash alapú SSD-ket.)
-
bteebi
veterán
agonoszcsakazértsehagyjaabba-ra: Amikorra már 10 terás vinyók lesznek, addigra azon is csak 90 játék fog elférni, vagy még annyi se
. Amúgy aki "HD-ben utazik", az szerintem tudja, mennyire nyelik a tárhelyet. Egy 1080p-s, DTS-es film akár 10-14 GB is lehet, és azért az nem ugyanaz, mint egy 700 megás XviD...
-
nesa
veterán
Ugy kellet ez mar mint 1 falat kenyer az ehezonek
-
törölt tag
Én a köztes megoldást választanám, a gépben bent vannak a vinyók, de adott idle time után leállás van beállítva. Vista alatt különösen jól működik a dolog, a teljes directory be van cache-elve. Eredmény: minden partíció látszik, látom a könyvtárszerkezetet és a fájlokat, és ha valami kell, ráindítok, felpörög a lemez, és kész. Ha meg nem kell, akkor nem fogyaszt áramot és nem rezonál.
Szerk: más téma. A vinyók mérete nő, ugyanakkor a használhatóság ilyesformán csökken. Ugyanis 15 évvel ezelőtt egy 1GB-os HDD írási sebessége olyan 10MB/s volt. Azóta a kapacitás ezerszeresére, de az írási sebesség csak tízszeresére nőtt. Tehát ma százszor annyi idő megtölteni egy csúcs-hddt, mint anno volt.
-
törölt tag
válasz
rootkiller #105 üzenetére
Újabban jók? Akkor visszavonom azt a mondatot.
Erdoke: nem tudom, alattam most 2TB van. Ha 8TB-ot kellene tárolnom, akkor egyrészt venném a fáradságot, hogy reinstallt csináljak, másrészt biztos, hogy 1-1,5TB-os lemezekre cserélnék mindent. Nem dobálnám ki a régit, de eladnám.
A reinstall már csak azért is megéri, mert hacsak a 160-asod nem WD Raptor, akkor egy mostani pl Samsung F1-hez képest viccesen lomha lehet a rendszered, már ami a HDD teljesítményt illeti.
-
törölt tag
Oké, akkor egy érvet - fogjuk rá - kilőttél a kb 10-ből. Akkor fajlagosan drágább a HDD. Bár azért arról lehetne vitázni, hogy az 50 forintos Memorex DVD minősége milyen...
Erdoke: 2000 DVD lemez tartalma olyan 8TB. 8 lemez. Ha Seagate 1,5TB-osokkal számolod, akkor drágább, és csak 6 lemez, meg még helyed is marad. Chieftec nagytorony ház és jónapot kívánok. Jahogy nehézkes? Nehogy azt mondd, hogy kettőezer darab optikai korong kezelése egyszerűbb... Mentésről meg: mire a 2000. lemezed elkészül nyakamat rá, hogy az elsőt már nem olvasod be.
-
zsiga667
addikt
Ezek szerint én magasabb szinten űzöm a lustaság művészetét, nincs nekem erőm keresgélni a fiókban a vinyók közt, meg beépíteni a gépbe ha épp kell az egyikről egy film vagy egy mp3.
A fő érvem meg az hogy szeretem folyamatosan tudni hogy milyen állapotban vannak a vinyóim, nem örülnék ha ugyanúgy szép csendben észrevétlenül döglenének meg mint a DVD-k a szekrény mélyén.
Egyébként aki akarja az az energiagazdálkodásnál beállíthatja hogy x perc inaktivitás után kapcsoljanak ki a vinyók és akkor nem pörögnek folyamatosan.erdoke : Azért nem dobáltam ki a 320asokat, mert egyelőre nem volt szükségem több helyre, mostanában kezdenek betelni. 1-2-3 hónapot még kihúzok a jelenlegi készletekkel, legfeljebb rászánok egy fél napot hogy rendet rakjak, tavasszal meg megy ki a két 320-as és jönnek a nagyobbak a helyükre. Aztán majd ha az is betelik, elkezdem az 500-asokat leváltani. és így tovább. Ezt csinálom 5 éve (meg menet közben bekerült egy 2k-s 2 portos kártya, ami utána szintet lépett és lett belőle egy 5k-s 4portos kártya), és elégedett vagyok a rendszerrel.
-
erdoke
titán
Az enyémen is lóg vagy 7 db pillanatnyilag, de ha 8 TB-ot akarnék elérni, egyből 12 lenne belőle. Azért 12 HDD-t normális sebességgel nem egyszerű egy átlagos alaplapra csatolni, márpedig ha nem átlagos lap, vagy több lemezes külső keret(ek) jön a képbe, akkor annak az extra árát is bele kell venni az összehasonlításba, mert az 1500-2000 DVD-hez ilyesmi nem kell.
Mondom, nem érvelni akarok, csak pontosítani, életszerűbbé tenni kívántam az összehasonlítást. A te példádból is látszik, hogy 7-8 TB a legritkább esetben jelent 7-8 db HDD-t, nyilván nem dobáltad ki a 320-as és 500-as vinyóidat, amikor TB-osakat kezdtél venni. Nekem még 250-esek is vannak, sőt, egy 160-ason fut a rendszer immár 6 éve... -
jerry311
nagyúr
válasz
#64791808 #88 üzenetére
Most hirtelen ennyi érv jutott eszembe, - szerk: mégegy dolog, mi szennyezi jobban a környezetet, egy HDD legyártása, vagy 230 DVD legyártása...?
Egy HDD több nehézfémet, speciális ötvözetet, egyéb "egzotikus" anyagot tartalmaz. Ezeket előállítani mind költségesebb és környezetkárosítóbb, mint a DVD gyártás.
Ráadásul hsz-ed alapján, be is van építve a gépbe, tehát áramot fogyaszt, akár kell róla adat, akár nem. Ez szintén nem környezetbarát. -
t72killer
titán
válasz
#64791808 #88 üzenetére
még egy dolog a DVD-n tárolásról: engem k**-ra idegesített, hogy a 4.5GB-ból csak kb 4 GB-ot használok ki átlagban. ergo 1TB inkább 250 lemezre fér ki, ami 2*100+50-es hengerben tárolva is kb 3 kiló és feltölt egy kisebb táskát. USB-rack fel+le helyett pedig alapból USB-s wincsit vennék, vagy egy quickportot (# 91-ugye ebbe nem olyan macera a csere, mégha 10*1TB-om is van
?)
-
(Bundás)
addikt
Értem mit mondasz, de a 90-et nem értem meg, nem is fogom. Ezek @0.7 TB-os helyfoglalása funkcionálatlan, mint ahogy ezen területen 200000 MP3 szám arra várva, hogy mind meghallgassam; ami a "tömörítettség és tömörítetlenség" példájára nem is volt megfelelő, csak mint számokban kifejezett túláradat.
Nem szóltam én a DVD írás felsőbbségéről, megértek minden backup szintet és valóban van helye a több TB-os merevlemezeknek.
(#79) bteebi : néhány tíz, az nem kilencven, melyek átlagosan 1.5x annyit foglalnak mint ISO-ban... Valóban mindegy ki mivel tölti fel a merevlemez tartalmát, csak nem minden indok átlagos.
[agonoszcsakazértsehagyjaabba_ON]Szóval alig várjuk a 10 TB-os HDD-ket, mert azokra 900 játék fér fel installálva, 800 ISO-ba ....[/agonoszcsakazértsehagyjaabba_OFF]
-
erdoke
titán
válasz
#64791808 #88 üzenetére
Legálisan, ÁFA-s számlával, 25e Ft-tól ingyenes házhozszállítással ma pontosan 50 Ft a Memorex 16X +R lemez, 67 Ft a Verbatim. Valamit elszámoltál. Nem érvelni vagy cáfolni akarok, csak a tévedésre felhívni a figyelmet.
Viszont ha 1500-2000 DVD-n vannak a cuccaid, ahhoz hány 1 TB-os HDD kell? Még külső keretekben cserélgetni is igen kényelmetlen 8 vinyót... Nem is beszélve arról az életszerűbb felállásról, ha még megvan 3-4 régebbi, kisebb merevlemezed, és van mellé 7 db TB-os. -
waterman_
aktív tag
egyetemen volt egy haverom, aki mindent kiírt szigorúan vastagtokos CD-re. nem dvd-re! CD-re! szerintem az ágyában egy olyan jó 3 mázsa cd volt (lehet több, nem tudom). ha belegondolok, hogy ugyanez elférne ma legfeljebb 3 winyón, akkor mindig sírva röhögök mikor eszembe jut.
-
törölt tag
Egytértek, és egy-két további érvem is van.
A DVD-n tárolás fajlagosan nem olcsóbb, nincs DVD 100 forint alatt (jogtisztáról beszélünk, ha nem, akkor a vinyót is lophatjuk). Egy 1TB-os HDD anyagát 230 DVD-re lehet kiírni, az 23 ezer forint. Az Iponban ennyi egy Samsung 1TB HDD...
A DVD-n tárolás lényegesen kényelmetlenebb. Ha kell valami, a HDD-n ott van. DVD-nél meg kell néznem a katalógust, előkeríteni a DVD-t, betenni, megvárni, míg felpörög, és akkor lesz használható. Ha más kell, akkor az egész indul újra. Ezen felül 230 DVD bajosan fér el egy 3,5"-os HDD helyén.
A sebesség: ha nem is számítjuk a DVD-k előkerítésére szánt időt, és nem foglalkozunk a spin-up idővel, akkor is oda jutunk, hogy egy DVD késleltetése 300ms, adatátviteli sebessége 20MB/s a legjobb esetben. A Samsung 1TB-os HDD késleltetése 6ms körül van, és tartósan 100MB/s felett képes olvasni és 90 felett írni. Nagyságrenddel gyorsabb
Az írás. A DVD-k megfelelő kiírása, a katalógus elkészítése és karban tartása irgalmatlanul időigényes ekkora lemezszámnál.
Az írás újfent: hacsak nem a brutálisan lassú RW lemezeket használjuk, akkor a DVD-k egyszer írhatóak, és ennyi. Semmi olyat nem lehet tehát kiírni rá, amit később esetleg módosítani kell.
Fájlméret limit: nálam elég sok olyan file van, ami túl van a 4,3 GB-on, annak vegyek DL lemezt méregdrágán...? Továbbá hogyan jön össze minden lemezre pontosan a 4,3GB? Általában sehogy.
Most hirtelen ennyi érv jutott eszembe, - szerk: mégegy dolog, mi szennyezi jobban a környezetet, egy HDD legyártása, vagy 230 DVD legyártása...? - de ez is bőven elég ahhoz, hogy ellentmondás nélkül ki lehessen jelenteni: nemhogy nem a DVD-re írogatás a jó megoldás, hanem ilyen kapacitás és vinyóárak mellett egyenesen kapitális baromság DVD-re irogatni. Pont.
-
horyk
senior tag
Nem tudom miért "fáj" itt az embereknek ha nem karcolgatjuk kifele a sok adatot dvd-re hanem HDD-n őrizzük.
Sajnos PC-s pályafutásom alatt én is k*rva sok cd-t és dvd-t irtam ki (kb 1500db lemez van itt mellettem különböző tárolókban).
Hiába vettem jó minűségű médiákat mikor azok 2-3 év után olvashatatlanok !
Ezért tértem át a HDD-n való tárolásra, mint zsiga667 kolega .
Kb 1 TB adatot kiírhatnék nyugodtan, de mi a f*szomnak, mikor tönkre megy az a szar dvd lemez és ha betelik a hely a vinyókon akkor veszek egy nagyobbat a régi meg megy a kukába ezt ennyi. Soha többet nem szarozok a dvd írással. -
shteer
titán
nem baj, jó ez. mókás.
az nvidia temetése is, az amd-intel ellentét, a tn panelok fikázása, az asus-gigabyte tulajok harca, az ssd drágaságának és megbízhatatlanságának megállapítása, a nagy teljesítményű tápok elátkozása, a házak designjának ócsárolása, végül a világmegváltó 0 fogyasztású 982143912342Tflop számítási kapasítáú gpu/cpu eljövetelének várásanem vok benne biztos, h sikerült összefoglalni bár nem volt célom
-
Speederer
senior tag
válasz
rootkiller #69 üzenetére
Talán pont az mp3-akra (és úgy általában a zenére) mondhatók el leginkább, hogy időtállóak. Vagy mondjuk csak a legújabb zenéket hagyod mindig a gépen?
Most nem az asztali gépemnél vagyok ezért nem tudom megnézni, de legalább 5-6 éve gyűjtögetett zenék is ugyanúgy megvannak, mint a maiak. Bár újabban kevesebbet foglalkozok zenével, na + a hely is kevés...Pedig tuti nagyobb lenne a gyűjtemény.
Mondjuk így is inkább a filmek (HD rulez) és a játékok (nem csak PC-re) foglalják a legtöbb helyet, de hát nem elég. Sose elég.És milyen könnyen vagyok, amikor eszembe jut, hogy régebben még letöltöttem 1 filmet, milyen jó lenne +nézni... nem kell dvd-t keresgetni stb.
Dvd-ről jut eszembe... már nagyon untam, hogy amit kiírtam magamnak (gépről letöröltem), vki kölcsönkérte, és vagy sose kaptam vissza, vagy olyan állapotban, hogy már nem sokra mentem vele.Így inkább marad az, ha vkinek kell esetleg vmi, akkor adok szívesen, csak hozzon vmit amin elviszi. ;)
-
audi100td
nagyúr
Nem értem miért okoznak itt egyeseknek ezek a dolgok ekkora problémát, főleg, hogy nem is az ő cuccaikról van szó.
Én is felhalmoztam pár száz giga filmet, nagy részét még nem láttam, amiket meg láttam és nem tetszik, letörlöm, ennyi. Viszont vannak olyan filmek amiket szívesen megnézek többször is, azoktat meg minek töröljem le?
DVD-ket meg nem írogatok, mert utálok ezzel vacakolni, meg a sok lemezt tárolni, rendezni, hogy utána meg is találjam amit keresek, aztán pár év után úgy is tönkre mennek a disc-ek.
Meg persze a zenéknek is kell a hely...
-
bteebi
veterán
Attól azért olcsóbbak valamivel, de mindenképp nagyon drágák fajlagosan (sajnos).
Na, hogy ne csak offoljak: én már nagyon várom a 2 terás vinyókat (mondjuk Samuban (is)
), elférne pár a gépemben
. Mondjuk egy 2 terás 1 tányéros jóval jobb lenne, de az még nagyon messze van
.
-
zsiga667
addikt
Mi is szoktunk moziba járni, csak sajnos ott nem mi döntjük el (akár a helyszínen megszavazva) hogy mit fogunk nézni, a legnagyobb multiplex mozikban sincs egyszerre mondjuk 10 filmnél nagyobb választék, aminek ráadásul jelentős része nézhetetlen szemét szokott lenni. Arról nem is beszélve, hogy kicsit problémás menet közben sörözni, meg koktélt keverni, meg pizzát rendelni, meg akár hajnali négyig filmezni...
-
bteebi
veterán
válasz
waterman_ #63 üzenetére
Hát ez egészen hatalmas
Nem értem, hogy miért nem bírják az emberek megtanulni a jelöléseket. A kilo kis k (és nem kiló), a tera pedig egy r. Bár van terra is, de az földet jelent. A bit kis b, a byte meg nagy b (B). Tehát pl. a kilobyte Kb-ként leírása totális baromság. (Persze a PH-sok nagy része hál' istennek tudja, legalábbis remélem
.)
#62: Az igazából édesmindegy - neked meg pláne (mint ahogy nekem is) -, hogy milyen állományból mennyit tart valaki a winchesterén. Pár év alatt - pláne, ha az ember nagy gamer -, fel tud halmozni néhány 10 játékot a gépén, amivel szerintem semmi probléma nincs (attól még, mert a gépén van, nem muszáj mindig játszania vele, viszont az jó, hogy ha éppenséggel játszani akar, akkor nem kell kapásból installal kezdenie - utána pedig uninstallálnia az adott játékot, hogy ne legyen LOL). És az is baromira mindegy, hogy mondjuk egy terát egy néhány perces tömörítetlen, duplikált UHD video foglal el, vagy 50000 szar minőségű mp3-as szám, vagy mondjuk néhány full HD családi video. Szerintem.
...ráadásul ha mondjuk a fent lévő ISO-k DVD9 méretűek, akkor már talán még olcsóbb is gépen tárolni*, mint DVD-n, és mindenképp egyszerűbb, praktikusabb.
*Nem talán, olcsóbb. Egy DVD9 lemez (kb. 7,8 GiB) kb. 350-400 Ft, az kb. 44-51 Ft/GiB. Egy 1 terás winchester (kb. 931 GiB) mondjuk 24-28000 Ft, az kb. 26-30 Ft/GiB. Akkor ki a hülyébb? Aki írkálja az adatainak a sok DVD-t (931 GiB = kb. 213 DVD5 vagy 119 DVD9), tokot és/vagy bőröndöt vesz hozzá, vagy aki egy helyen tartja (és egyben is veszíti el rosszabb esetben
)?
-
jerry311
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
Amik fentvannak a gépemen iso gamek azokat még fel sem tettem soha nem játszottam velük azért vannak fennt mer várnak hogy települjenek.
A többi feltelpitett gamemel meg játszogatok ebből sokból csak 8-10 van olyan amit már törölhetnék de nem teszem mert még játszok velük mert testszenek vagy mert magyarításra várok és magyarul végigtolom megint)Filmeket amik fennt vannak azok meg értelemszerűen nem megnézett filmek amit megnézek letörlöm.
-
jerry311
nagyúr
De minek egy vinyót (vagy akár DVD-t) filmekkel megtölteni?
A legtöbb ember, akit ismerek csak gyűjti ezt a sok "szart" és talán egyszer megnézi. Van egy (kettő, három, tíz) vinyója 10-20-50 filmmel, amiknek a könyvtárát meg sem nyitotta mióta felmásolta. Erre minek?
Letölt. Megnéz. Letöröl. Ugyanott van csak olcsóbban.
"A majd egyszer jó lesz az" demagógiától kíméljetek! -
zsiga667
addikt
válasz
rootkiller #69 üzenetére
Na akkor számoljunk. (Filmes példát hoznék nem játékosat, mert én filmekkel töltöm meg főleg a vinyóimat, bár nálam is van ~60 játék iso-ban, meg talán 2-3 telepítve.)
Beszerzek egy filmet, megnézem, úgy döntök hogy jó, megéri megtartani. Ha ki akarom írni DVD-re, az 3-400Ft (tudtommal ilyesmi árban van egy +R DL lemez) és közel egy óra (kiírni, visszaellenőriztetni, katalogizálni hogy később is tudjam hol van). Ha ezt felszorzod 100-zal (durván ennyi fér egy 1TB-s vinyóra) kapsz 30-40ezer Ft-ot és 100 óra elpazarolt időt, míg egy 1TB-s vinyót megkapsz 25ezer Ft körül, és mindössze 1-2 óra besétálni érte egy közeli számtechboltba meg vissza, illetve bedobni a gépbe.
DVD5 esetén kicsit jobb a helyzet, ott úgy néznek ki a számok hogy 200 DVD fér a vinyóra, 12000Ft-ot költesz, és eltökölsz 85 órát. Ha neked ez megéri, hát csináld.total90 : Folyamatosan megy a HD Sentinel, a legkisebb probléma esetén megyek a boltba, veszek egy új vinyót, átmentem a problémás HDD tartalmát, majd eladom itt a PH-n kis hibával olcsón. 5 éve ezt csinálom, nem volt soha semmilyen HDD-s adatvesztésem. DVD-m viszont halt már meg nem is egy, pedig lassan írom jó íróval jó lemezre, visszaellenőrzöm utána, és sötét páramentes helyen tárolom. Egy DVD sokkal sunyibb módon döglik meg, épp azért mert nincs napi használatban, nem veszed észre időben, amikor még menthető lenne.
-
Mi a halálnak 2TB ? Kinek kell az ? Én már olyan 100 GB után tuti kiírom a cuccaimat,nehogy úgy járjak mint anno...120 GB ment el
Sok sok film
-
audi100td
nagyúr
válasz
rootkiller #69 üzenetére
Szerintem azért nem kéne emiatt személyesen sértegetni senkit, ez az ő dolga/baja...
-
rootkiller
őstag
Jaja, ami nem kiválaszozott, hogy télleg kiírja, mér nem törli le a faszba. Idiotizmus. Egy filmet megnézett azt is mér nem törli le ha szar volt és írja ki ha jó? Meg sztem az mp3 nagy része se kell. Minek mindent megőrizni?
Röhej.
Tiszta öregember feeling, mint nagypapáim.
-
(Bundás)
addikt
Pontosan leírtad a választ, ha egyszer végigtolod minek van 90 + 85 játék a gépen? Manapság ezek játékok negyede se érdemli meg, hogy többször vidd végig, meg folyton jönnek újabbak minthogy a régivel szórakozz. Bár lehet valami kvantumtérben élsz, nem tudom.
zsiga667: szerintem a HDD sem a legbiztonságosabb módja az adat tárolásnak, nem a terrabájt értelmetlenségéről beszéltem, hanem 175 darab több gigás játék egyidejű tárolásának...
-
Jadro
veterán
Huh nem semmi amit tároltok a vinyókon. Egy komolyabb rendszerösszeomlás és megy a levesbe minden.
Nekem 250G van és eddig elég volt. Vettem egy 22"-es monitort és beléptek az életembe a HD filmek. Most kezd kevés lenni. Azért a 2T-s még nem szükséges, pláne úgy hogy gondolom elég jó ára lesz.
-
rootkiller
őstag
Ez így már elég beteg annyit gémekkel kockulni. Én nem játszom, nem nézek filmeket, nem vagyok letöltésfüggő, szal a 187gb-os adat particiómon 100 gb mindig van. Még egy 2-3 évig biztos nem veszek nagyobb lemezt (ha el nem száll). Amúgy én is szoktam menteni a 80as Maxtorra, de az már 4évet ledolgozott, de hátha egyszer még jóó lesz.
-
Crytek
nagyúr
Igen én vagyok grebber.
Bundás: Miért szemetek a játékok?
Vagy lehet arra gondolsz miért nem írom ki? Az elöttem szóló leirta. Kell a tökömnek annyi lemez meg amugy is egyszer végigtolom azt del akkor minek legyen halom lemezem?Csak a jobbakat viszem végig többször.És csak a kiválasztottakat irom ki ami nagyon ritka!
-
Thulcandra
senior tag
Most ismért sírtam egy picit, hogy 2002-ben még 25 ezerért vettem a 40 GB -os Seagatet
-
Eagle16
addikt
Nekem összesen egy darab 320Gb-os lemezem van, de ez még sokáig elég lesz, mert van dvd-íróm is. Nem tudom hogy 1 terra hogy telhet be, ha csak nem HD filmeket tárolsz rajta, de legalább 100-at. Mondjuk anno még a 160Gb-ossal is úgy voltam, hogy "áh, ez örökre elég lesz", de aztán persze kiderült, hogy ez elhamarkodott kijelentés volt
-
WonderCSabo
félisten
Messze van még az SSD-k ideje, ha ennyi pénzt invesztálnak a HDDkbe. De szép ez a 2TB!
-
Crytek
nagyúr
Na ezaz egyre többet hallani a 2 TB-osokról.Jöjjenek csak szépen és akkor az 1Tb-os ára lemegy mert már kéne venni alig van helyem,pedig 1280GB-nyi HDD-m van
-
c41r0^
őstag
szép
liksoft-tól olvastam nem oly rég, hogy a WD új szériás vinyóinak szériahibája, hogy a villájának parkolópályára állása miatt előbb-utóbb elkopik/megolvad az a része, ahová leparkol a villa és emiatt a műanyagfoszlányok érdekes dolgokat tudnak csinálni a vinyó belső terében, elnézést, ha nem pontosan fogalmaztam, de a lényege ez volt. azóta nem merek WD-t venni...vajon ennél a szériánál már jobb anyagot választottak ehhez?
-
shadeofme
tag
Azert ez nem rossz teljesitmeny, 10 eve meg egy mertekegyseggel kisebb winyok voltak.
-
simonzé
addikt
válasz
audi100td #37 üzenetére
Pontosan. Ezért van az, hogy a fontos dolgaimat a DVD mellett egy 320-as Samura is kimásolom, amit 11k-ért szereztem. Sosem volt rendszervinyó, csak archiválásra használom. Van rajta egy kis Linux (Slax6), ami miatt bármelyik gépen használhatom, nem cicózik a driverekkel.
-
PH-User
addikt
Én még 500GB-nál tartok, nekem az is bőven elég.
-
adorjant
őstag
uhhh ezt mennyi idő lehet leformázni
én már vártam ezeket,bár az árképzésre kíváncsi leszek.
bár off,én kisméretű fájlokat szoktam csak menteni (könyvelés),de azt memóriakártyára,2 másik vinyóra,és mail címre is továbbítom.volt olyan,hogy csak 1 helyre mentettem,lustaságom miatt,és elszállt...
de a fenti módszer óta nyugodtan alszom (egyelőre) -
Devid_81
félisten
Tjűűű, mennyi családi fotó férne rá
Lehet nem is elég hozzá a család, kölcsön kell kérni a szomszédét isMondj 12mpixeles képekből már mindjárt kevesebb fér rá
-
anulu
félisten
na, vegre valami hasznalhato meretu vinyo...
-
waterman_
aktív tag
a freewarefiles.com -on van syncback és ozSync nevű ingyenes progi is. én a syncback-et próbáltam ki, ha jól állítod be, hogy mit csináljon a létező fileokkal, akkor oda vissza szinkronizál, vagy csak ment egyik helyről a másikra. létrehozhatsz profilt is benne, ha esetleg több könyvtárad lenne, akkor csak két dupla klikk a profilon és rögtön szinkronizálja a profilban megadott könyvtárakat.
-
Gripper
tag
Heh. Na majd ha az XBOX1080 Elite is 2TB vinyóval lesz már szerelve.
-
glutamin
őstag
ez komoly lelki taruma lehetett
Nálam továbbra ia a klasszikus felosztás van: 1 kis rész a rendszernek, a nagyobb meg a saját adatoknak.
gardener: a fontos személyes adatokat érdemes rendzsresen archiválni mondjuk DVD-re. Ha néhány sorozat vagy film elveszik, azt meg viszonylag könnyen pótolhatod.
jerry311: pontosan erről van szó
-
audi100td
nagyúr
válasz
Peter Kiss #38 üzenetére
A Samsung és Seagate 1 tányéros 500-as vinyóit már lehet kapni, a samut már kb. 1 hónapja.
-
Konflikt
addikt
Egy "apróságot" kifelejtettél: raid-kártya. Már egy szoft-raid5 kártya is 30-50k, egy hw-raid kártya pedig még efölött kezdődik, és párszázezerig simán felkúszik...
most ezzel nemertem mit akartal mondani: ) en sem hasznalnek otthonra raidet, szval az en ellaspontomon vagy. amugy nemkell raid kartya, szinte minden lapon van mar egy silicon image raid vezerlo. legalabbis az asusokon. a tobbin is, vagy valami mas chip, de van.
Szval nemkell kartya, ezert sem. a raid alapbol nem home solution. a hwes raid meg mar messze szerver, v corporate kategoria. -
Peter Kiss
őstag
Az egész hírből az 500 Gb-os tányér a lényeg! Majd jönnek az 1 tányéros 500-asok, és a 2 tényérős 1 Tb-osak!
-
Daveedka
tag
2tb az igen szép
-
.mf
veterán
"a raid 1 tul nagy hely es cash "pazarlas" nagyobb hdd eseteben. a raid 5 jobb, aranyosan tobb hely marad, csak oda meg nemeleg 2 drive."
Egy "apróságot" kifelejtettél: raid-kártya. Már egy szoft-raid5 kártya is 30-50k, egy hw-raid kártya pedig még efölött kezdődik, és párszázezerig simán felkúszik...
audi100td: a külső winyó is meghibásodhat...
DVD backup helyett most már sztem pendrive sem rossz ötlet: egyre olcsóbb, és elképzelhető, hogy tovább tartja az adatokat, mint a dvd...
misirulez: nem hinném, hogy 65-70k lenne (max. néhány kedves hazai nagyker és kisker feltornázza az árakat az első napokban), annyiért sem lenne túl kelendő. Depo szerint 1TB-osok már 23k alatt is vannak -- 50-60k reálisabbnak hangzik szvsz.
waterman_: kákán is csomót, bazze
kem: esik az ssd-k ára, rendszernek miért nem azt? Én a következő gépembe (mondjuk az csak ősszel/télen lesz) már biztosan ssd-t teszek rendszerlemeznek.
-
Konflikt
addikt
persze, rengeteg van.
pl.: allway sync, goodsync, cobain backup, penzes megoldasokra itt van egy jokis osszehasonlito tabla, etc.
meg kell nezni parat, majd a backup/sync szokasok es a leginkabb hozzaillo featurek szerint kivalasztani a progit.#28: ghost foleg full rendszer image, backupra en nem hasznalnam. inkabb egy jol kialakitott tiszta rendes friss rendszert lementeni vele, aztan ranyomni x gepre. bar sokaig ez sem jo, a megjeleno friss program, win update-k miatt. sztem
#34: jah tc a fapados backup: )
-
mephi666
nagyúr
ismerős... nekem kb 20-25körül volt a 4.3as fireball-om vagy 10éve... aztán 20körül volt a 40es maxtor-om... (3év garis és ahogy lejárt, utána 1-2hónappal megmakkant egyik napról a másikra... win indításkor nyomta a kékhalált és kész... progszigorlat előtt pár nappal), akkor vettem a 120-as samut 18ért... azt meg egy 250es satás samura cseréltem 14ért... szépen alakultak az árak... jah, de volt még nagyon régen 80megás wd-m pár napig... csak valaki mondta, hogy vigyem át hozzá tél közepén és fikáltam vele ónoseső után egy hatalmasat bringával és ott lett vége... pont ráestem... ez a vinyóm halt eddig meg a maxtor... de itt cégnél 2008ban 7gépből 4 maxtor halt ki :S a szememben az a cég nem létezik... (azt meg ne is nézzük, hogy ismerős körben is mennyi hullott el...)
-
t72killer
titán
válasz
misirulez #23 üzenetére
az 1.5 terás seagate 35kHUF - úgyhogy max 50 a reális ára... ha kijön 2db másfélterás az árából (65-70k lenne az ára), akkor senki sem veszi meg.
#30: rendszerhez meg egy ilyet vennék
-
kem
addikt
Remélhetőleg ez már eléri a 130-150Mb/sec-al a SATA1 határát
Kíváncsi leszek az elérési idejére is, bár nem tartom valószínűnek,h valaki erről futtatná a rendszert. -
Konflikt
addikt
Igyvan. backup kb havonta egy hdd-re, amit mashol tartasz, offline. franko kis sync progik vannak erre, joideje igy csinalom.
jah, maxtor nem egy eletbiztositas: D itt-ott volt par, de otthon csak sea-kat hasznalok. -
audi100td
nagyúr
válasz
moha bácsi #21 üzenetére
Az jó móka lehetett...
-
misirulez
senior tag
65-70e. Ft lesz az ára.
Én erre saccolok majd meglátjuk.Sokkal-sokkal drágábban nem adhatják mint a mostani 1tb árának duplája(vki írta, h 100e felett lesz, ez hülyeség...szvsz), hiszen akkor senki sem venné...
Viszont azért valamivel adhatják drágábban, hiszen új termék lesz "szenzáció", illetve egyszerű júzernek kényelmesebb egyet venni mint kettőt.
Aztán megjelenéas után fél évvel, egy jó darabi, csak minimálisan lesz drágáb mint 2*1tb, később pedig olcsóbb lesz.Az elmúlt évek alapján a vinyók növekedésénél én ezt az ár-tendenciát figyeltem meg.
De tényleg kiváncsi vagyok, hogy igazam lessz-e, majd nemsokára visszatérhetünk rá...Üdv
Misi -
simonzé
addikt
Jó ez, jó ez, de én már a 320-as vinyóknál is be vagyok szarva hogy mit teszek ha elszállna.
Paranoia? Nem, csak voltak Maxtorjaim.
Egy 2 Terásnál nem tudnék aludni. Sok az a 4 tányér. Most egytányéros vinyóm van, csak kisebb ennek a meghibásodási valószínűsége.
egy érdekesség: a 3,2-es vinyómat anno 32000-ért vettem (31000-et kerestem akkoriban
)
A 20 gigásomat 30'000-ért
A 320 gigásomat 11000-ért. -
t72killer
titán
A jelenlegi (és mégkedvezőbb jövőbeli) HDD áraknál túlságosan már nem aggódik az ember, hogy csődbe zavarja magát a tükrözésnél... 1TB-ot annyiért adnak, mint amennyiért 4 éve a 200GB-osomat vettem. Ha kijönnek a 2terások, akkor a terások elég hamar 15kFt körülre lemennek. sztem ez a 2terás "csoda" (ami 3 napig tart) is hamarosan a 30-at fogja súrolni alulról.
-
aeroxr
tag
Végre elérkezhet az olcsó 1TB-os hdd-k ideje
-
Zin
őstag
1 TB-ost tervezek venni.Majd ha a 2 TB kijön szepen lenyomja az 1 TB árát még!Rakok pár 1 TB-ost a gépbe az tuti!Ezt meg majd akkor cserelem ha 30 ezer lesz
-
mephi666
nagyúr
volt anno, hogy 500valahány megánál többet nem kezelt az alaplapom bios-a... akkor vettem a 4.3-as quantum "tűzgolyómat"... és az az 500mega körüli szabad hely is nagyon sok volt, mert előtte töredékén garázdálkodtam... azért a vinyóért hetekig szedtem 12órában a barackot
most meg lassan ha azt mondja valaki, hogy 4terás vinyója van, majd jól kiröhögik...
-
gardener
senior tag
Szép dolog lesz, mikor egy ilyen vinyó bekakil és egyszerre veszik el 2 Terra adat
-
Dassler
őstag
Anno, emkkora király voltam a suliban, amikor a P100-asomba beletoltam az 1GB-os Quantum Fireballt
Aztán szép lassan jöttek a 3,2, 6,4, 10, 20...GB-os háttértárolók. Most erről tök ez jutott eszembe. Az 1TB nagy dolog, de már/majd szép lassan jönnek a 2, 4...TB-os lemezek
-
Konflikt
addikt
Ej... meg emlekszem mikor a 2 GB os HDD-t vettem, szet kellet particionalni, mert nembirtunk annyi helyet felfogni egyszeruen hogy egyben van: D
-
jerry311
nagyúr
Igen, igen, igen!
Jöjjenek csak a 2 TB-os vinyók, hogy még jobban lenyomják az 1 TB-osak árát! -
.mf
veterán
Pár pontosítás:
- A Seagate (7200.12) és Samsung (HD103U-valami Ecogreen széria) már szállít 500GB-s tányérral szerelt winyókat (Japánban pl. már kaphatóak is, ide nem tudom, hogy mikor érnek)
- A WD GP-nek csak egyfajta verzója van, ami 5400-on pörög -- a 7200-as nem GP, hanem Caviar -
mephi666
nagyúr
szépek, wd nem szokott rossz cuccokat csinálni... csak hát az ára biztos, hogy 6számjegyű lesz induláskor
-
Psych0
őstag
yeah. elfér rajta néhány film.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Micron, kifogástalan, szinte új állapotú 480gb SSD! Már csak pár darab maradt!
- HP Proliant 3.5" merevlemez KERET - HDD Caddy - ProLiant DL ML G5 G6 G7
- NVME PCIe (B key) és SATA (M key) SSD külső ház kábellel eladó, új, full alu ház
- Eladó 3-4TB LFF 7200-as és 1,2TB sff 10000rpm SAS 12Gb vinyók számlával
- Western Digital Raid Edition 3 WD2502ABYS 250 GB SATA
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!