Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz waterman_ #63 üzenetére

Hát ez egészen hatalmas :)) :DDD
    Nem értem, hogy miért nem bírják az emberek megtanulni a jelöléseket. A kilo kis k (és nem kiló), a tera pedig egy r. Bár van terra is, de az földet jelent. A bit kis b, a byte meg nagy b (B). Tehát pl. a kilobyte Kb-ként leírása totális baromság :(((. (Persze a PH-sok nagy része hál' istennek tudja, legalábbis remélem :).)

#62: Az igazából édesmindegy - neked meg pláne (mint ahogy nekem is) -, hogy milyen állományból mennyit tart valaki a winchesterén. Pár év alatt - pláne, ha az ember nagy gamer -, fel tud halmozni néhány 10 játékot a gépén, amivel szerintem semmi probléma nincs (attól még, mert a gépén van, nem muszáj mindig játszania vele, viszont az jó, hogy ha éppenséggel játszani akar, akkor nem kell kapásból installal kezdenie - utána pedig uninstallálnia az adott játékot, hogy ne legyen LOL). És az is baromira mindegy, hogy mondjuk egy terát egy néhány perces tömörítetlen, duplikált UHD video foglal el, vagy 50000 szar minőségű mp3-as szám, vagy mondjuk néhány full HD családi video. Szerintem.

...ráadásul ha mondjuk a fent lévő ISO-k DVD9 méretűek, akkor már talán még olcsóbb is gépen tárolni*, mint DVD-n, és mindenképp egyszerűbb, praktikusabb.

*Nem talán, olcsóbb. Egy DVD9 lemez (kb. 7,8 GiB) kb. 350-400 Ft, az kb. 44-51 Ft/GiB. Egy 1 terás winchester (kb. 931 GiB) mondjuk 24-28000 Ft, az kb. 26-30 Ft/GiB. Akkor ki a hülyébb? Aki írkálja az adatainak a sok DVD-t (931 GiB = kb. 213 DVD5 vagy 119 DVD9), tokot és/vagy bőröndöt vesz hozzá, vagy aki egy helyen tartja (és egyben is veszíti el rosszabb esetben :D )?

Új hozzászólás Aktív témák