- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
(#25) aram01;(#27) rog75
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
Melós Béla negyven éves három müszakos alkoholista és cigarettafüggö, szabadidejében cnc marós szerinted mennyi gyíkot ismer? Mennyire van energiája, affinitása ennek a területnek a megismerésére, hogy miben különbözik egyik paneltípus a másiktól?
sok esetben atzért vált, mert megfekszik a crt, vagy a korábbi. Akkor spec min googlezzon? Amúgy az elsö google találatokban ugyan ott a prohardver, de a többi vagy elavult idöben, vagy elég érdekesnek tünik-legelsö találat. S így eme egyetlen idö nélkül is elbizonytalaníthat bárkit. Amennyiben a bolti eladók lennének megfelelöen partnerek, akkor nem lenne gond. Már ha valakinek kell a jobb színhüség- nem mindenkinek, illetve nem mindenhol kell.Apropó, a notidban milyen panel van?
-
kiskaktusz
addikt
Jófajta cucc. A TN-hez már úgy is hozzászoktam
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
törölt tag
Mekkora része a társadalomnak ismeri a PH-t? Egyáltalán mekkora része a társadalomnak tud gyorsan megkérdezni bárkit, hogy milyen monitort vegyen könnyen?
Amíg alapvetöen a gépkezeleéssel is gondok vannak, s nem is tudnak a monitorokról olyat, hogy eltérö panelek vannak bennük, addig mégis honnan vetödjön fel egyáltalán az, hogy valami szakmai fórumot kellene keresni? -
Vincent_
aktív tag
Csak hogy a témaindító cikkhez is picit közelebb maradjunk: nicsak, milyen monitor ment a bajnok gépén? [link]
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
El Kebir
őstag
fekete és a fehér adja a kontrasztot, fehér "végen" már vérzik a tn, ott már veszít a kontrasztjából is... ips meg a feketénél vérzik el...
erre írtam régen, hogy nekem cpva feketéjű, ips színmegjelenítésű és tn sebességű és áru monitor kellene... (amíg ilyen nincs addig ips az elérhető legjobb, esetleg egy s-pva)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Remus389
veterán
-
El Kebir
őstag
"lehet a selymes felfénylés miatt is, de ebben jobb a TN"
igen abban igazad van, hogy a feketét jobban jelenik meg a tn-en, a többi 16,7milliót meg az IPS jeleníti meg jobban...
"szemből pedig homogén volt"
...és kb olyan mértékű hibája van a tn-nek a többi színnel, mint az ips-nek a feketével, ha láttad az ips ezen hibáját, és zavart, akkor kicsit furcsa, hogy nem látod a tn-nél a 16,7millió színnél a hibát és nem zavar... (sokkal valószínűbb, hogy hozzászoktál már a rosszhoz és nem tudsz elszakadni tőle, hibásan azt veszed természetesnek)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Remus389
veterán
válasz Cyberpunk #39 üzenetére
szóval a legminőségibb TN panel és egy olcsóbb IPS közt nincs fényévnyi különbség
Kontraszt az hülyeség hogy jobb, maximum a dinamikus, de az meg alap hogy kikapcsolja az ember, nekem ne állítgassa itt a fényerőt magától miért? sokkal jobb a TN kontrasztja és feketéje ez nem hülyeség
lehet a selymes felfénylés miatt is, de ebben jobb a TN
színreprodukcióban és fényerőben lehet gyengébb, de nem sokkal, a 931C-mre öröm volt ránézni
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem nincs befolyással, nekem nem fárasztóbb IPS-t bámulni mint TN-t. A CRT-nél azért szemkímélőbb mindegyik. Az IPS-eknél a z a selymes felfénylés lehet a probléma egyeseknek.
Persze írtam is, hogy vannak jó féle TN-ek, de azért, látni a különbséget nem kicsit. Néz meg egy fényképet a TN-en meg a mellette lévő IPS-ejn és meglátod miről beszélek.
A válaszidő meg pont rossz példa. A mai IPS-ek simán felveszik a versenyt ebben a TN-ekkel sőt a 2ms-os csodákkal is. Mert itt nem g2g-kről beszélünk. Egy 2ms-os TN lehet sokkal rosszabb mint egy 6ms-os IPS.
Kontraszt az hülyeség hogy jobb, maximum a dinamikus, de az meg alap hogy kikapcsolja az ember, nekem ne állítgassa itt a fényerőt magától.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Vincent_
aktív tag
válasz Cyberpunk #32 üzenetére
A 10k különbség ha jól emlékszem a 22"-nál, de lehet, hogy 23"-nál volt. Amúgy sztem aki 100k-t ad egy VGA-ra, az nem 22"-on fogja tolni, hanem 24"/27"-ban, ott meg kijönnek árban a különbségek.
A hardcore gamereknél meg a válaszidő a fontos, abban meg pont gyengébb az IPS. Csak hogy ne legyen tökéletes monitor a piacon.
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
Remus389
veterán
válasz Cyberpunk #36 üzenetére
meg van még egy szempont is, valahol olvastam hogy a TN monitor szemkímélőbb
ha sokat játszom az IPS monitorommal néha könnyezem, a Samuval nem volt ilyen, brutális
további előnye a TN-nek, hogy a gyártási költsége a fele(biztos forrásból tudom), jobb a kontraszt a válaszidő, a fogyasztás, szal ennek is vannak előnyei
az IPS pedig szebb ha ránézel, de mondom vannak jobbfajta TN-ek is amikre öröm ránézni
csak már unom ezt az IPS dicsőítést, most már elég olcsók, de ha 35K és 70K lenne a difi nem vettem volna IPS-t, megelégedtem volna egy faxa TN-essel is
pl az elég csalódás volt, hogy néztem az Alient éjszaka a szuper dell monitoromon és ronda volt mert a feketéje gyenge és az a film olyan hogy sok benne a sötét rész, szerintem ha a régi Samumon néztem volna jobb lett volna
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Cyberpunk #32 üzenetére
azért lehet velem van a gond, de pl amikor vettem a videókártyát egy srácnál, ott volt egy TN-es Acer, és egy Dell IPS moncsi és azért nincs olyan hatalmas különbség, szerintem, szép képe volt a TN-nek is(kontrasztosabb volt láthatóan és a színei is szépek voltak, szemből pedig homogén volt, azt nem annyira izgat hogy 180 fokból hogy néz ki)
tehát az a 10K különbség reális, nincs nagyságrendi különbség szerintem
ne a régi TN monitorokból indulj ki, vagy amiket a budget laptopokba raknak, azok tényleg hányások
egy jobbfajta TN monitor megközelíti az IPS-t sőt talán le is hagyja bizonyos részterületeken amellett hogy olcsóbb
és kicsit unalmas már ez az IPS Istenítés ami itt folyik, annyival jobb, oké lehet jobb, de nem annyival
sőt a 931C-m(minőségi TN) után nem estem le a székről hogy hű, annyival szebb(ha eltekintünk a felbontástól, mert a Samu csak 1280-as volt)
de 10K-t lazán megér az IPS, ebbe egyetértek , én is jól döntöttem szerintem
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
amit itt nyomtok már egy ideje,az nem lerágott csont,hanem a csontot is már rég megették
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Cyberpunk
félisten
Azt a 10k-t lazán megéri az IPS ez szerintem nem vita tárgya. Mert a legfontosabb a monitor egy PC-nél, hiszen azt nézed, elsősorban a látásunkra támaszkodunk egy számítógépnél, és nem mindegy mit lát az ember. És nem kell ide grafikusnak lenni, hogy lásd a különbséget. Mondjuk sok esetben láttam már izom gépeket itt az oldalon is, azt egy vacak TN hajtotta őket. Szóval ha van pénz 100k-s VGA-ra, akkor nehogy gondot jelentsen +10k egy nagyságrendekkel jobb monitorért. Vagy csak az én logikámmal van baj.
Néz szét a neten, van ami drágább. Főleg az úgynevezett dizájn monitorok.
-
Vincent_
aktív tag
válasz Cyberpunk #30 üzenetére
Amikor legutóbb néztem, a 23"-os IPS-es Dell pont 10k-val volt drágább, mint ugyanaz a típus TN-nel. Ezt mire alapozod, hogy a TN-es monitorok drágábbak, mint az (I-)IPS-esek?
-
Cyberpunk
félisten
A 27" az nagyon rossz példa, mert ott komoly árrés van a TN és IPS-ek között. 23-22" ami érdekes. És itt sok TN van ugyanilyen, sőt magasabb árcédulával. Ezt kéne felfogni, hogy itt nincs értelme TN-t venni. Ha egy nagyságrendekkel jobb monitort kapsz ugyanannyiért, vagy kicsit többért. 50k-s IPS mellett max 30k-t ér egy TN nem többet.
Ja és igen 27" TN-t az nagyon jó, aki bevállal olyat annak csak gratulálni tudok. Azt már nem lehet úgy nézni, hogy valahol ne torzuljanak a színek.
[ Szerkesztve ]
-
Vincent_
aktív tag
Látom, kijött belőled a világfájdalom.
A lényeg azért átjött: nem a fizetésedből és a lakhatásból + rezsiből kellett kispórold a monitorod árát, és számodra volt annyira fontos a jó monitor, hogy a "minőségért" pluszban fizess. Ez saját döntés.
Ellenben az, hogy folyamatosan nyíltan lehülyéznek itt nagyokosok másokat, az viszont nekem sok.
Az árösszehasonlításod alaptalan, és egyszerűen nevetséges. Mennyibe is kerül most egy 27"-os IPS-es Dell? Pl. ennyibe: [link]. Szerinted tényleg ennél drágább lesz a TN-es Acer? Na, ezt gondold át még egyszer.
Világbéke mindenkibe, és örüljünk közösen annak, hogy 5 év alatt közel az ötödére estek a monitorok árai; én pl. anno (~10 évvel ezelőtt) még fizettem 140k-t Sulinetes 17"-os LCD-ért , amiért ma ugyanígy lehülyéznének, pedig akkor már 60.000-ért volt egy 19"-es CRT.
Szerintem örülnünk kéne, hogy mára a töredékéért megvehetőek ezek a felszerelések, és megfizethető, széles választékkal bíró hobbi lehetett a PC.
-
Remus389
veterán
igazából nem kell érteni a monitorokhoz se hogy a legjobb ár/érték arányút megvedd
én se konyítottam a dologhoz, viszont mielőtt pénzt adok ki egy műszaki cikkre, érdemes a neten informálódni, akármit veszek, tévét, telefont, winchestert
annyit csináltam a "milyen monitort vegyek" topikba beírtam hogy "milyen monitort vegyek", ami a legjobban megéri ma
mondták Dell U2311H, 47K, meg IPS, meg egyébként is jó és szép, ár/érték bajnok, és ne vegyem meg 35-ért a TN-es Samsungot(hiába szép az is)
mondom jó, ennyi, azt vettem és nem bántam meg
egyébként a TN-t se szóljátok le, annyira nem csúnya az, előtte Samsung 931C-m volt, és annak is nagyon szép színei voltak, tehát egy jó TN majdnem olyan jó mint egy IPS, sőt bizonyos szempontból talán jobb(pl fekete)
szóval vannak nagyon jó TN panelos monitorok szerintem
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Én is imádom az ilyen hsz-eket.
Nagyon jól hangzik az a bruttó 200db ezres,de hiába annyi az átlagbér a statisztika szerint, ha az emberek nagy többsége minimálbéren éldegél.
Nekik aztán tökmindegy,hogy mennyibe kerül ez vagy bármelyik hasonló kategóriájú monitor amikor épphogy kijönnek a fizetésből."Aki nem professzionális célra használja és/vagy nem IT-megszállott (értsd: van élete [egyéb hobbija] a gépen kívül) és/vagy nem milliomos, és nem napi 8-10+ órát tölt a gépe előtt annak szerintem teljesen megfelelőek ezek a monitorok."
Akkor ez a monitor a csórik és antikockák számára lett tervezve?
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
ledgeri
nagyúr
PV (vagy paneltechnológia, vagy a P R-ra gondolok.. de szerintem nem jó helyen járok...)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Thusor
őstag
Jaj úgy örülök amikor megjelennek az okosok és kioktatják a másikat arról, hogy milyen sok a csóró és inkább vegyünk olcsó szart. Ez olyan amikor azt híresztelik a rádióban és TV-ben, hogy milyen drága a benzin már alig lehet megvenni, egyre kevesebb autó van az utakon...hát persze, valószínű ezért nem tudok átmenni a zebrán amikor nekem van elsőbbségem, mert olyan kevés az autó és az emberek nyomorogna csak inkább benzint vegyenek az autójukba. Ezzel igen lehet népet butítani.
Igen is van megfizethető árú normális panellal ellátott monitor is. Nem vagyok milliomos, sőt még több száz ezer forintos fizetésem sincsen mégis kifizethető (spórolható) a normális panellal szerelt monitor is. Én szerintem nem attól függ hogy ki milyen monitort vesz, hogy mennyit ül a gép elött. Az tény, hogy a felhasználási cél komolyan befolyásol. És egyébként egy IPS Dell biztos hogy kevesebbe kerül mint ez az olcsó TN-es csoda. Főleg, hogy ha abból indulunk ki amit írtál, hogy aki nem IT guru, van élete a gépen kívül is az nem is fog venni 27"-os monitort, mert ugye akkor minek. Egyébként meg az Acer márkától az ég áldjon.
Egyébként nekem meg egyetemi ösztöndíjból és nyári munkából lett meg. De gondolom ettől már gazdag lettem.
[ Szerkesztve ]
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Petyyyyy
addikt
Ez az eszméletlen kontrasztarány engem is érdekelne. Valóban képesek lehetnek erre?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
ledgeri
nagyúr
Ja, és tényleg minek fogjuk hívni, minek fogják hivatni majd a ténylegesen miliméterskálán mozgó mélységű monitorokat...???
---------------------------------------------------------------------------------------------
(#15) Felhő nekem diákmunkából lett...még a 11 végű...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
törölt tag
Már nekem is elegem van, hogy minden TN paneles cikkhez nem hozzátartozó (hozzáértő) hsz-ek lepik el az oldalakat. Amikor 50.000 Ft-ból tudtam csak monitort venni, mert a CRT 1280x1024-es felbontása nekem már kevés volt, senki nem tudott jótanáccsal ellátni, csak hogy TN-t nem kéne... ASUS VE247H lett megvéve, a DVI és HDMI csatlakozás miatt. Az ACER-nek is hasonló tudása van, árban is az ASUS-hoz közeli lesz.
-
Vincent_
aktív tag
Imádom az ilyen HSZ-eket, gratulálok hozzá.
De ha ennyire okos vagy a sok hülyéhez képest, akkor magyarázd már el egy bruttó 200.000 Ft-ot (igen, ennyi ma Mo-on az átlagbér) kereső átlagembernek, hogy mi értelme kétszer annyit kiadnia egy ugyanakkora monitorra (pl. egy Dell U2312HM-re), ami számára annyival tud többet, hogy "szebb" lesz kép a színe, amit ő vagy érzékel, vagy nem. Aki nem professzionális célra használja és/vagy nem IT-megszállott (értsd: van élete [egyéb hobbija] a gépen kívül) és/vagy nem milliomos, és nem napi 8-10+ órát tölt a gépe előtt annak szerintem teljesen megfelelőek ezek a monitorok.
Amúgy meg nem is nagyon olyan régen [link] még annak örültünk, hogy végre 150.000 (!!!) Ft körülre csökkentek a 24"-os bármilyen (igen, sz*r TN-es) monitorok ára. Most ugyanez a szintű, sőt, több szempontból jobb monitor fizetőeszközünk romlásával együtt is bruttó 40-50.000 Ft-ból kijön. Szerintem ennek örülni kéne (gy.k.: a kisebb jövedelműek is megvehetik maguknak, ráadásul most már a fogyasztás miatt sem kell aggódni), nem pedig fikázni/lehülyézni azt, aki ilyen-olyan okból mást vesz, mint IPS-es Dell-t.
(Amúgy "véletlenül" pont tudom, hogy az Acernek is van IPS-es modellje, ami már útban is van tesztelésre hozzánk ).
-
Cyberpunk
félisten
27" + TN... Csak gratulálni tudok.
-
Thusor
őstag
válasz #31757056 #10 üzenetére
Hát igen, mérhetetlen az emberi butaság és tudatlanság. Ha ingyen adnák talán akkor vinnék egyet belőle, hogy asztalként használhassam .
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
törölt tag
Az, hogy a legtobben nem tudjak, hogy mi az a TN, de meg azt sem, hogy a panel micsoda Minnel nagyobb legyen, es lehetoleg ra legyen irva hogy Full HD, aztan az elado melle elmeseli, hogy ez nagyon gyors mert 2 milliszekundumos, ettol a szepen hangzo szakzsargontol es a tenytol, hogy ekkora meretu lapmonitorok ilyen jo aron meg soha nem voltak, mar dobjak is a hatast, es nyitjak is a penztarcat...
-
aram01
nagyúr
egy G226HQL már jöhetne is
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
lujó55
addikt
készletkisöprés mindenütt?
-
Thusor
őstag
Örülnék ha végre elfelejtenék a TN paneles bazinagy monitorokat. Most komolyan mi az értelme annak hogy hatalmas monitorokat TN panellel legyártanak?
-
tntmax
aktív tag
100 000 000 : 1 dinamikus kontraszt. Broáf. Aztán valójában meg képesek 5-6-700 : 1 -re.
Valaki homályosítson fel kérem, van ennek bárminemű jelentése a parasztvakításon kívül?
Csak azért kérdezem mert több tucat TN monitort láttam már működés közben (játékok, filmek, fotosop) melyeknek az állítólagos dinamikus kontrasztjuk 10,000:1 -től 10,000,000:1 -ig terjedtek, és az égvilágon semmi különbséget nem észleltem, mindnek ugyanolyan *** színei voltak. -
MZperX75
addikt
"G246HL 1920x1080 24" 2 ms 19,8 watt D-Sub, DVI, HDMI"
jó ár és.......[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?