- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
Az eddigi legjobb összefoglaló:
[link] -
dabadab
titán
"amíg meglesznek az eladások"
Jobs azért elég gyakran újított, először az iMacekkel meg az OSX-szel nyitott, aztán jött az iPod, utána meg az iPhone - aztán itt be is rekedt a dolog, az látszik, hogy telefon terén olyan nagyon nincs hova nőni, más ötlet meg nem nagyon látszik előkerülni.
Persze, attól nem kell tartani, hogy holnap csődbe megy az Apple, mert annyi pénzük van, hogy ha holnaptól minden alkalmazottjuk a Bahamákon koktélozna, akkor is elketyegne még a cég pár száz évig - de az is elég nyilvánvaló, hogy ez teljesen elméleti felvetés, ha nem hozzák a számokat, akkor gondok lesznek, fejek repülnek, bezárnak, átszerveznek, vesznek, eladnak - és ami ezután lesz, az nem biztos, hogy túlzottan emlékeztetni fog arra az Apple-re, ami az ezredforduló táján alakult ki.
-
tDr1v3r
veterán
Ez a második pepsi korszaka? Én kétlem... amíg meglesznek az eladások, amíg a felhasználók adaptálódnak minden ilyen merészséghez (már aki, persze - de azokat úgyis letudja a szokásos évi növekedés) nincs bajban a cég.
Részemről úgy gondolom, hogy addig nem lesznek gázban míg megy az iPhone vonal... még ha ki is állnak a pro réteg mellől mindenhol (az MBP már keményen be van kurvítva, a kuka Pro félhalott, az iMac meg a bravúros 5K-s frissítés után valszeg megkapja ugyanezt a "kezelést"), nem lesznek pénzügyi gondban, maximum megáll a növekedés valamelyest.
Jobs szeretette a konzumer vonalat (pletykák szerint fontolta a pro szegmens elhagyását az utolsó éveiben - eleinte ezért is örültem Cook-nak mert bedobta az innovatív kiskukát), de amit most művel Tim a "hagyatékkal", hát... szerintem marhára nem jó irány még jobban a prosumer színvonal alá menni így, innoválás és régi csatolók dobása ide vagy oda. Annyira fájt volna legalább a 15"-oson otthagyni egy sima USB-t és egy SD olvasót? Nem is értem...
Nekem két év múlva lesz csak esedékes a gépváltás, de akkor is valszeg egy CTO 2015-ös MBP-re váltok max... már ha a Windows 10 nem hagyja el az általam kifogásolt hülyeségeit, meg a többi gyártó nem megy bele ebbe a blatant portmizériába (amit kétlek).
Apropó, szerintem Jony Ive design-jai marhára túl vannak hype-olva. Az első alu iMac, unibody MBP és az iPhone 5 óta csak vergődés, itt-ott pofozás van...
-
azbest
félisten
válasz
sad_Vamp #254 üzenetére
Hát a portok leszedése és a csak type-c nyomtatása... plusz a kompatibilitási problémák... az biztos, hogy sokaknak szerencsésebb az előző generációs modell.
Szerintem a részvényesek elvárásai lehet a trógerség oka. A dizájner merjen csak nagyot álmodni, de legyen ott egy karizmatikus vezető, akinek van koncepciója és rászól, hogy Ive, ezt azért használni is szeretnék, nem csak gyönyörködni benne. A dell is így kurvult el, míg az alapító vissza nem vásárolta a többséget, hogy ne az azonnali pénzéhségtől hajtott részvényesek hülyeségei felé menjenek. Állítólag sokat javult azóta az. Az apple pedig lehet a második pepsi korszakát éli.
-
sad_Vamp
őstag
akkoriban ekkora különbség nem volt. Emlékeim szerint akkor max egy 10€-s volt a különbség. 1600€ mellett már tökéletesen mind1 volt.
Most érthetőbb a felháborodás, felnyomták az áraikat 200-400 dodóval/euróval. Nem adtak cserébe semmit, sőt inkább elvettek, és még a csatlakozókat is drágították (ezekszerint, vagy az én emlékeim rettentő rosszak).Nem védem, és nem is szurkolok ez esetben az applenak.
Sőt igazából remélem hogy ebbe most csúnyán beletörik a bicskájuk, és elgondolkodnak magukon. És nem utolsó sorban, végre kirúgják szőr dzshonni ájvot, mert már förtelem amit design terén művel és rettentően iritáló a vékonyság mániája!
-
-
Ed Parker
nagyúr
E jó kis videó ami összefoglalja az egészet
[link] -
vicze
félisten
válasz
TigerCat #242 üzenetére
Javítani javítható, csak nem mindenki teszi meg, mert hát extra költség. Jelenlegi céges Lenovok egyikén se jelentkezik, de még nem sikerült olyan USB Hub-ot találjak, amivel 3.0 és működik benne az egér, szóval marad az, hogy az vezeték nélküli egerek fixen lefoglalnak egy USB-t...
Apple esetében szinte biztos, hogy nem erről van szó, hacsak a wifi antenna nem a USB csatlakozótól pár cm-re van. Mivel az adapter működik másik készüléken gond nélkül, így a probléma inkább máshol van.
-
vicze
félisten
válasz
Bambalazs #240 üzenetére
Ha elovastad volna PDF-et akkor rájönnél, hogy édeskevés közé van az Intelnek ehhez, valamin ez egy 2012-es dokumentum, amiben a problematika megoldásai is szerepelnek, így ha ez lenne a gond, akkor abból az következik, hogy Applenél már nem mérnökök dolgoznak.
WiFi-re nagyon kis eséllyel van hatása a leirt problematikának.
-
azbest
félisten
válasz
TigerCat #237 üzenetére
Hát engem nem fenyeget mostanában. Technikai érdeklődésből figyelem őket, mert tetszik a belső felépítésük látványa, de mióta repair videókat is nézek, hát látom vannak szériák, amelyek büntetnek a rossz tervezés miatt.
Egyre távolabb kerülnek ezek a slim gépek az igényeimtől (a slimesedő thinkpadek is). Arról nem beszélve, hogy itthon sok hónap mire egy ilyen kitermeli az árát, ahhoz nyugati fizetés kellene, hogy feleslegesen 3-4x annyit fizessek érte, mint amennyiért egy használt, jó állapotú üzleti gépet kapni
De ez igaz a legújabb thinkadekre is, számomra csak rosszabbak lettek, a nekem jó gépeket pedig fillérekért szórják ki bolti garanciával is.
-
azbest
félisten
a nem érintősávos változatnál is lehet valami kompatibilitás probléma. Egy videoblogon láttam, hogy a wifi lerohadt, amikor külső eszközöket kötött a gépre.
A hdmi adapterrel is volt baja, de szerintem ott az adapter a hibás: usb3 + hdmi lehet, hogy nem megy natívan egyszerre egy type-c csatlakozóról, mert mintha az usb3 és a hdmi alternate mód ugyanazokat a pineket használná. hdmi + usb2 adaptert láttam apple változatban. Szóval szerintem az az adapter usb3 hub-on lévő usb3 alzat + usb3->hdmi adapter, ami igencsak tudja enni a procit és kihagyogathat vagy ha kevés a táp, akkor egyáltalán nem működik.
Azért gondolom, mert nekem is van usb3->vga adapterem és nagyon sokmindentől függ, hogy értelmesen haszánlható vagy teljesen használhatatlan.
De az, hogy csak type-c van rajtuk, amire nem tudsz bármilyen kombinációban rákötni külső dolgokat adapterrel sem, mert az alternate módok csak néhány esetlben tudnak egyszerre működni, hát az nagy kapufa.
-
Ed Parker
nagyúr
Azért azt tudjuk mindketten hogy az a része rizsa, hogy nem fér el meg elavult.
Meg tudnák oldani,de ahogy a napokban is volt egy link, ha kellenek az alábbi kiegészítők vagyis az utóbbi gép szintjére akarnád felhozni a csatlakozási lehetőségeket, máris 3000€ felett jársz,ami azért enyhén szólva is erős lehúzás.
Amit felhoztál x230-at,nekem is volt, pöpec masina, de kijelzőszinten a fasorban sincs azért a Mac-hez és az ifixit szerint egy ilyen gépben 1000$ körül alakul egy ilyen felbontású kijelző.
A másik meg hogy az x230 azért lényegesen vastagabbnem 1-2mm-ről van szó, nem túlzok, ha azt mondom bőven kétszerese, ahol azért akad hely.
-
dabadab
titán
válasz
Ed Parker #226 üzenetére
Ja, hát erről van szó, hogy fél milliméterrel vékonyabb, de ha az ember használni is akarja, akkor karácsonyfát kell belőle csinálnia.
Az x230 valamivel vastagabb (ami még soha, sehol nem okozott gondot), de ráfért 3 USB, egy ethernet, mini-DP, DSUB(!), egy ExpressCard, audiojack, SD-olvasó és egy dokkoló konnektor is, sőt, az akksija is cserélhető. Emellett ezek a "pro" gépek tényleg nagyon komolytalanul néznek ki.
-
dabadab
titán
válasz
Ed Parker #224 üzenetére
Tudom, hogy elérhető, meg azt is tudom, hogy milyen sebességgel megy a másolás: nem olyannal, mint kártyaolvasón. Hiába az ac, ha a gép is wifin van (mert hát min lenne, ethernet csati se fért rá, mert nyilván bármelyik dolgozó embernek sokkal fontosabb az, hogy egy millivel vékonyabb legyen a laptop, mint az, hogy rá lehessen csatlakozni a céges hálózatra rotfl), az eleve megfelezi az amúgy is inkább csak elméletben magas sebességet.
-
dabadab
titán
válasz
Menthirist #220 üzenetére
Ja, jön a wireless átvitel. Nyilván egy pro fotós munkafolyamatába teljesen jól illeszkedik, hogy megvárja, amíg wifin letöltődik néhány giga raw
-
joysefke
veterán
Ha kiáll, olyat kell belerakni, aminél bekattan az SD és újabb benyomásra kinyomja.
Nekem a Dellben olyan van, ami bepattan-kipattan, közben meg nem áll ki.
De szvsz hülyeség, hogy bárkit is zavarna, hogy kiáll az SD kártya a laptop oldalából, mert nem tartósan van ott, hanem csak egyetlen munkamenetre míg az ember leszedi róla a képeket/videókat majd egyből jön ki a gépből... -
madgie
titán
válasz
Menthirist #220 üzenetére
Ha kiáll, olyat kell belerakni, aminél bekattan az SD és újabb benyomásra kinyomja.
De hát ez olyan Apple. Nem másikat rakunk bele, kihányjuk. Évekig nem volt baj, hogy CF kártyások is vannak (addig is, míg ők voltak többségben!), most hirtelen az lett.
-
-
Ed Parker
nagyúr
[link]
Apple explain why killed sd card -
válasz
bandras0226 #214 üzenetére
Utolsó tipp: Xee³
-
válasz
Én már feladtam, ezeket használom és megszoktam. A Space-es megtekintés is bevált, mivel kizárólag listanézetet használok, tehát nem gond a léptetés.
Lehet kérni, probléma jelentése a levélben amiben a számlát küldik. Készülj fel, hogy pár napra zárolják a fiókodat és egy ingyenes frissítést sem tudsz letölteni. Legalábbis az egyik gépen így jártunk, szóval én inkább soha nem kérek vissza semmit.
-
-
dabadab
titán
válasz
geeqie
Szerintem a legjobb képnézegető, open source, OSX-en is lefordul, konkrét binárist mondjuk nem tudok ajánlani hozzá és tudja ezt is (nem tudom, hogy alapból be van-e kapcsolva, de van egy "Allow enlargement of image for zoom to fit" opciója, az direkt arra van, hogy a kis képeket is az ablak méretére nagyítsa)
-
-
válasz
bandras0226 #206 üzenetére
Ezt használom képgalériákhoz, klassz cucc:
iFoto ViewerEzeket is letöltöttem, próbáld meg:
Bloom Image Viewer
Hot Simple Image Viewer -
válasz
Menthirist #208 üzenetére
Az a gond hogy fizetőst sem találtam még. Lassan úgy járok mint Tigris kolléga az egerekkel. Ha mindig vissza kell mennem Windowsra amikor csinálni akarok valamit, akkor okafogyottá válik az egész.
-
-
válasz
mac-hez sok program van, de a legtöbb normális az fizetős minden téren. én ipadra kerestem volna normális syntax highlight-os szövegnézegetőt (nem volt igény a szerkesztés), de anno abból sem találtam semmi normálisat. Ráadásul baromira hiányoznak olyan programok mint notepad++ vagy BareTail
Képnézegető gyanánt hát igen, nem véletlenül használok IrfanView-t már vagy egy évtizede
-
Xero
nagyúr
válasz
Na ez az ami OS X-en pont jobb. Space a file-on és mehet a navigálás. Ettől gyorsabb megoldás nincsen.
-
Májusban megvettem az első Mac-em egy 2012-es Mini személyében. Nem akartam elsőre sokat költeni mert mi van ha nem tetszik. Gondoltam ha bejön akkor váltok újra. Tetszenének az új gépek és még az árukkal is kibékülnék mert évekre venném de.......
A legnagyobb problémám amin valószínüleg bukik az almás project az az hogy a fél év alatt nem találtam olyan képnézegetőt ami nekem megfelel.
Tudja azt ha egy albumba rákattintok egy képre akkor teljes képernyőn nyíljon meg, a méretaránytól függően a képernyő függőleges vagy vízszintes széleihez igazodva. Mindezt a képmérettől függetlenül. Ezeken kívül tovább is lehessen lapozni előre, hátra akár végtelenítve is. Az sem ártana ha ezeket a beállításokat meg is jegyezné.
Mentségükre legyen szólva hogy Windowson is mindössze kettő ilyet találtam ( a Windows régi képnézegetője és az Irfanview).
Sajnálnám a dolgot mert sok olyan dolog van a rendszerben ami tetszik és kinézetre is szép és egységes.
-
Zozzy94
tag
Árazás miatt most már biztos, hogy nem egy MacBook lesz életem első laptopja
-
nkmedve
őstag
Annyira nem pozitiv a kép a Macbook-oknál. Tehát mostmár a hagyományos Pro-t kinyirták, és jóformán az Air-t is (ha jól látom a 11-es el is tűnt az oldalukról, és a 13-as sem volt frissitve egy ideje).
Kaptunk egy gyenge, drága, 1 USB-Cs Macbookot, és drága, ugyancsak konnektivitási- és billentyűzet-gondokkal küzdő Pro-kat. Nem hiszem, hogy ezekkel a, számomra értékelhetetlen, termékekkel meg tudnák állitani a Macbookok eladásának a csökkenését (lehet inkább zuhanás lesz belőle). Pedig már nagyon rég gondolkoztam egy Air beszerzésén, mostmár valószinűleg nem lesz alkalmam rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Izgalmas lehetőségeket tartogat az új fejlesztés. Ráadásul a nagyobbik modell AMD Radeon Pro dedikált grafikus vezérlőt kap.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest