- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
Most ezen mi a meglepő?
Régi gépben Ati Radeon 9200 van, mostaniban GTX 750 Ti.Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
MZperX75
addikt
Ez így csúsztatás,nézd azt veszi mindenki ami neki szimpatikus ad1,de azt 280x -hez méred 960-ast,azt az azért furcsa, fél éves a 3 éves csiphez persze hogy 960 előnyösebb,annak ellenére hogy teljesítményben és árban azonos nagyságrendet képviselnek.
Igen ha szigorúbb követelményeket ad az AMD akkor a gyártó ezt drágábban adja ,valószínű ezért drágább az Nvidia.
"A 290 versus 970 esetében is hasonló a képlet, van akinek best buy (használtan) a 290 mert amúgy is nagy háza van, jó táppal, van akinek megoldhatatlan, van akinek plusz ráfordítást igénye"
Ez egyéni szoc probléma ugyan az mint az első válasz.
különösebb különbség csak egyén egyéni követelményeiben vannak ,amúgy az egyik 19 a másik 1 híján 20.
"Szerintem az ár önmagában nem hasonlítható ha ilyen különbségek vannak, személyenként más hogy melyik éri meg jobban, ha egy számítógép többi komponensére is hatással van a választott modell."
Ez megint csak az első válaszom.
A te szempontjaid szerint igen,másoknak más szempontok diktálnak.
Mi fórumozók egy külön állatfaj vagyunk,pitiáner dolgokon vitatkozunk,felesleges élethez vajmi köze ,ki milyen videó kártyán nézi ,vagy játssza az agyatlan buta játékait,és erre dologra ki mennyire veri a fórumon a nyálát,számomra érdektelen.
no de -
Peat;)
veterán
válasz MZperX75 #189 üzenetére
De miért van az hogy ugyanaz a bérgyártó AMD terméke problémás, nvidia termékei meg nem. (pl. Asus, 280x vga előforduló melegedési hibái, lásd topikját). Az AMD dolga lenne előírni a bárgyártóknak egy minőségi szintet és ellenőrizni ha azok képtelenek ezt maguktól abszolválni.
Az árazásban továbbra sem értek egyet, modellenként más és más az árazás. Pl. a 285 ellenében a 960-as összességében jobb választás, de a sima 280-as ellenében is, kicsit több vagy ugyanolyasmi sebesség, túlméretezett hűtési megoldásokkal. A 280x-nél meg azonnal jön a fentebb írtak, márkát kell válogatni, jól szellőző ház kell, ha a sapphire 3 ventis változatát venné az ember akkor pofátlanul vastagon fog a ceruza.
A 290 versus 970 esetében is hasonló a képlet, van akinek best buy (használtan) a 290 mert amúgy is nagy háza van, jó táppal, van akinek megoldhatatlan, van akinek plusz ráfordítást igényel.
Szerintem az ár önmagában nem hasonlítható ha ilyen különbségek vannak, személyenként más hogy melyik éri meg jobban, ha egy számítógép többi komponensére is hatással van a választott modell.
-
Lazsnak
tag
Muhaha....ráadásul a szavazáskor még 760 gtx volt a gépembe amit pár napja r9 290re cseréltem
Engem amugy nem érdekel a szájkarate, mindegy, hogy amd vagy nvidia csak legyen meg a teljesitmény, menjen faszán minden. Más kérdés, hogy amd jobb áron van a felső házban. Majdnem annyiért vettem r9 290et amennyiért elment a 760 gtx.
-
törölt tag
válasz zimi1991 #188 üzenetére
Akkor vagy a többi ventilátor, vagy maga a környezet nem elég halk ahhoz hogy meghalld a VGA hűtését. Nekem az S-Flexeim 5 volton 400-at pörögnek (más ventilátor nincs is a gépemben), de még erre sem mondom hogy hangtalan csak hogy nagyon halk.
Azt is meghallottam amikor az Asus 750Ti Strix hűtése bekapcsolt, pedig akkor még a tápom se volt passzív. Az utolsó mondat érdekes ebben a hozzászólásban, azt most már nem írnám hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Azért nem csak felső kategóriás VGA-k vannak ebben az összehasonlításban, és pont ezért (árérzékenység) miatt eltolódik a jobb ár/értékű cég felé a mérleg nyelve.
Tényként kezelhető, hogy az AMD árazása sokkal felhasználóbarátibb, és az is, hogy az NV tolla sokszor szemtelenül vastagon fog.
Ugyan ez megfigyelhető a CPU piacon is.
Azt is tényként kell ugyanakkor venni, hogy van olyan réteg akit az ár nem érdekel (még mo-n is). A csupán teljesítmény alapján választó csoport esetén teljesen más lenne a felállás, ráadásul úgy, hogy a hőn áhított VGA-ból rögtön páros kerül a gépbe
Most erre mit mondjak, Intel ssd-t vettem a gépembe méregdrágán "megtehetem", de ennél semmi több, bár többen lenének ezzel így az országban és ne mindig az ár írná felül a választást.....
"in medias res"
-
MZperX75
addikt
Jelen esetben AMD nem gyárt semmit,még GPU,-t sem,ja Nvidia sem.
Bérgyártás van ,azt hogy a cégek kivel paktálnak le jobban,az a kártyák hűtésén látszódik.
Lásd AMD, viszonylag szarabb felhozatal gyártók,kinálatában, Megnézed hány inteles gép,van jól összerakva mobil piacon,és hány aAMD-s gép van szinte direkt használhatattlan konfigurációban,összerakásban túlárazva direkt módon,no de "no comment"
Igy jártunk[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Az hogy olcsóbb az AMD vga kategorikusan kijelenteni nagy butaság, mert modellenként változó melyik gyártó mely modellje milyen kiszerelésben érhető el. Amit Rudi készített cikk az is szoros árversenyről szól, így nem értem a topik hangulatát. Sok tesztben az AMD megoldása következetesen le volt vezetve, hogy jövőt állóbb befektetés, míg a másik oldalra hogy elavult utat követ. Miért lenne "flame" az ha erre leírja valaki hogy a vásárlásokra hatással vannak a tesztek?! Ezért vannak a tesztek, Abu meg olyan szemléletmódot közvetít amit ő valóban jobbnak gondol, Oliverda meg a pártatlan megközelítésű kettőjük közül. Nekem ezzel nincs bajom, csak az álszentséggel.
Ráadásul az árazásnál nem mindegy melyik vga-n milyen hűtés van és nem csak a maxwellről van szó. A 290-es pl remek ár érték aránnyal rendelkezik, de aki élvezetesen szeretné is használni annak olyan környezetbe kell raknia ez tény. Az nv oldalon úgy érzem hogy a 6-os széria óta minőségibb hűtési megoldásokat láthatunk mint az amd oldalon, azonos fogyasztású modellek összevetésénél is. Aki cserélt már vga hűtőt az tisztában van vele ez milyen költségelem, vagy mennyire tudja elvenni az ember kedvét egy zugó gép. A ciripelésért meg mindkét gyártót fenékbe kéne rúgni.
Ha az AMD az új szériával alkotna valamit az nvidia 960-asa ellen 3 giga rammal, hasonló fogyasztással, nem bóvli refhűtésekkel(úgy tudom végre engedik a gyártóknak a minőségit), akkor örömmel próbálnék ki újra amd-t. Jelenleg azokban az árkategóriákban amik engem érdekelnek ha a teljesítmény mellett a hűtéskomfortot is beleszámítom az AMD a drágább vagy elérhetetlen megoldás(max 200w amit bír a házam). A sima 280-as egyik tesztben kulturált fogyasztást produkál, másik tesztben 50 wattal többet eszik, ilyen szórásra erősen túltervezett hűtés lenne korrekt. De pl. 285-ösből sapphire nem csinált normális verziót. De ha van valamely modellből akkor az meg aranyárban van. Ez nincs rendjén, szerintem AMD-nek ezen kellene javítania elsősorban, nálam ezzel nőnének a legnagyobbat a szememben és nem a gcn x-edik verziójával.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Malibutomi #178 üzenetére
Majd ha Titan X méretű problémám lesz, akkor ráér főni miatta a fejem. A TX egy speciális kártya, inkább egy proof of concept, vagy ES, mint egy kereskedelmi termék.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
TTomax
félisten
Nem is lehet egy lapon emlegetni a TX hütését a ref 290el...1400on hajtom az enyémet 350W tdp ami a 100%. 420Wig kitolható,soha sincs 80Cfokos és sosem megy a venti 3000rpm felett.Ja és nem antiboostol.Hallom hogy van,meg megy de még nem ordit,és meg is van rángatva....
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Xmister
senior tag
válasz rambustibi #181 üzenetére
1. FX CPU.
2. Ha a TDP kitolása melegít, akkor eleve visszafogja a kártya a teljesítményét. Első dolgom egy új kártyánál a limit kitolása.
3. Az az SLI nem hétköznapi hűtést kapott.Mindenhol azt írják, hogy ref hűtővel melegszik a TX vagy hangos, még NV tulajok is elismerik, hogy ebből a szempontból nem sokkal jobb, mint egy ref 290.
-
rambustibi
őstag
válasz Malibutomi #174 üzenetére
Persze Ekkora kamu dolgot
Érdekes..nálam még a gpu sem megy fel 70C°fölé.
Ez a kép szerintem akkor készült, mikor a ventiket 5%-os fordulaton pörgették, a gpu-ra meg rátekertek 110 % TDP-t és benchmarkoztak vele. Jones965 Titan X Quad SLI tesztjében sem ment fel 65C° fölé a hőmérséklete a GPU(k)-nak, pedig a belső kettőnek melege volt..Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
zimi1991
aktív tag
válasz Malibutomi #178 üzenetére
Értelek!
Viszont akkor ez sem mondható különbnek az AMD től
Nhogy már nekem vissza vegye itt magát egy ilyen drága kártyaA privátokra illik válaszolni!
-
zimi1991
aktív tag
válasz Malibutomi #176 üzenetére
Na áljunk meg egy szóra!
A képen a ramokat mérték nem a gpu-t!A gpu ennél jóval hűvösebb!A ramok tapintásra nálam is iszonyú melegek...A privátokra illik válaszolni!
-
Malibutomi
nagyúr
-
zimi1991
aktív tag
válasz Malibutomi #174 üzenetére
Most ez komoly?
Titan X 100 fok???Ez is tuti kamu...A privátokra illik válaszolni!
-
nagyúr
válasz zimi1991 #171 üzenetére
szvsz mindegyik valós, csak éppen nagyon meg kell nézni, mit hasonlítasz mivel.
értsd: beállítások (attól még, hogy odaírják, ultra, maradhatnak kikapcsolt, vagy nem a legmagasabbra beállított funkciók), tesztkörnyezet (hardware (ssd? ram? cpu?), platform (dx11 vs mantle), driver- és szoftververziók (vanila vs. hotfixek)), tesztprocedúra (milyen műveletsor elvégzése közben mérsz fps-t (gta5ben voltak tesztek benchmarkkal, illetve sp és mp játék közben is).
szóval ez nagyon sok változó, nehéz nemhogy ugyanolyat, hanem hasonlót is találni. az első patchig kiadott tesztek összehasonlíthatóak, viszont onnantól hogy elkezdik tweakelni a játékot kiadás után, ezek fokozatosan avulnak el.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
BlackSoft
addikt
válasz zimi1991 #171 üzenetére
Én meg elhiszem a teszteket, mert voltak 290X-em, nem véletlenül mondtam a 115 fokot Youtube-os videó sokkal relevánsabb eredmény biztosan, mint egy független média tesztje, főleg amikor többeknél ugyan az az eredmény jön ki. Zöld szemüvegről meg annyit, hogy szerintem több AMD-m volt eddig, mint NV-m.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
zimi1991
aktív tag
válasz BlackSoft #169 üzenetére
Én kb ezeknek a teszteknek a felét sem hiszem el, mert nem valós!!!
Én megnézem youtubon i mennyivel megy és az alapján ítélek nem mindenféle fizetett tesztek alapján!Ha neked ez a mérce akkor nincs miről beszélni!
Hőfokaim:
Idle 31 fok
Load 72 fok
mindez 22 fokos szobába 10 perc furmark...
A két venti 800 on porog így a hangjuk egyenlő a nullával szószerint...
Mindez max tdp limit mellet...
Látszik erősen a zöld szemüvegA privátokra illik válaszolni!
-
BlackSoft
addikt
válasz zimi1991 #147 üzenetére
Ennyit a közelében sincsről, legalább akkora túlzás volt, mint tőlem a 115 fok. Amúgy van 115 fok simán, csak ne engedd downclockolni a 290x-et, de ne is engedd 100%-ra menni a ventit. Fél óra után lejön a BGA a nyákról.
Nekem ne olvassza meg a lapot semmi, ami úgy is hangosabb, mint egy Titan Quad SLI...
Ha ezek a problémák nem lennének, akkor még egész jó lenne, optimális áron. De talán pont az ára miatt csak ez jött ki a termékből. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, tehetsz rá egy EK blokkot.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Pont ezért írtam, hogy a 270 valójában nem erősebb. Amikor eladtam a 7970G-t, vettem egy 750Ti-t és egy 7870-t. Mindkettőt húztam, és nálam az jött ki, hogy a 7870 húzva egy dekával sem gyorsabb, mint a húzott 750Ti. Ezért a kettő közül a 7870 (ami egy magasabb órajeles 270, de húzva nyilán tök ugyanaz) ment apróra. Itt persze rögtön megemlítendő, hogy azokban a játékokban/szimekben próbáltam, amiket én használok, nem mentem végig a számomra érdektelen FPS-ek hadán.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ezt vártam,az R9 széria nem mai darab de még mindíg kíválóan teljesít.
duree54
-
titán
Nv-ből ott van/volt a 750(Ti) ebben az árkategóriában. Az első számjegy a megtévesztést szolgálja, a 7 sorozat ellenére Maxwell. Alapból kicsit gyengébb a 270-nél, de ha mindkettőt húzod ésszerűen, akkor 5-10%-on belül beéri azt (az alapból nagyon konzervatív Maxell órajelek miatt), még mindig jóval alacsonyabb fogyival, hűvösebben, halkabban, kicsit alacsonyabb áron. Itx-nél direkt jobb vétel lett volna.
-
Yutani
nagyúr
válasz Brett001 #162 üzenetére
Igen, ez nyereségért ment. A bányászok vettek több R9 290 kártyát, építettek belőlük egy bányagépet, és ment éjjel-nappal. Biztos volt értelme, fene tudja, de gondolom nem otthon csinálták, mert a villanyszámla veszteségesbe fordította volna a műveletet.
tom_tol: Nyilvánvalóan mást mutat a használt piaci forgalom és az újonnan vásárolt termékek eladási adatai. Ez a felmérés most a Prohardver közönségének a gépeiben működő bárhonnan beszerzett kártyák arányait mutatja, de jó lenne látni a magyarországi új VGA eladási adatokat.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Brett001
aktív tag
Bocs, lehet, hogy egy kő alatt életem eddig, de mi ez a bányászat dolog? Persze tudom mi a Bitcoin meg hallottam, hogy nagy számközpontok foglalkoznak bányászattal, de ez a otthoni bányászat kimaradt az életemből. Ez olyasmi volt, mint a SETI program, meg a DNS térkép kutatás, hogy a háttérben futott a progi és a procid ki nem használt idejében dolgozott? És mi volt ebben a buli a bányásznak? Mert a Seti esetén az esetleges dicsőség, a DNS-nél, hogy segítesz a tudóstársadalomnak....pénzt kapott érte?
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
pibor
csendes tag
Nekem kb. fél évvel ezelőtt behalt a húzott HD4850-em. Akkor körbenéztem, hogy mit lenne érdemes venni. Meghúztam egy 40-50 ezer körüli határt. Jelentősen drágábban elvből sem akartam venni. Biztosan jók az Nvidia 970/980-asok és a AMD 290/x-esek, de az más árkategória. Az én általam belőtt keretből akkor ott az R9 270 volt a legjobb ár/értékű választás. Gyakorlatilag Nvidia oldalról nem volt mit vennem ebből a pénzből. Régebbi 700-as sorozatút nem akartam már venni. Gondolom mások is voltak, vannak így. Szóval szerintem sok oka lehet annak, hogy valaki egyik, vagy másik márka mellett dönt. Ha akkor lett volna abban az árban Maxwell kártya, lehet hogy azt vettem volna.
-
Yutani
nagyúr
hogy ki milyen új kártyát vásárolt az elmúlt időszakban
Hát most ezen elgondolkodtam. És rájöttem, hogy ha nem csal az emlékezetem, akkor az eddigi egyetlen, újként vásárolt VGA kártyám a kb. 1998-ban, Quertyben újonnan vásárolt AGP-s Diamond V330 típus volt. Azóta eltelt 17 év, végigmentem minden generáción vagy NV, vagy ATI/AMD vonalon, de sosem új kártyát vettem, hanem mindig a számomra emészthető árú és ár/teljesítmény viszonylatban a legjobb darabot.
Uh, ez most szíven ütött!
Persze alaplapot, procit, ramot, házat, tápot, HDD-t, SSD-t vettem sokszor újonnan is, de a VGA-val valahogy másképp alakult.
#tarcsad
-
tom_tol
addikt
Oké, megtudtuk, hogy 4600 PH user milyen vga-t használ, de azért jó lett volna még egy lehetőség, mégpedig, hogy ki milyen új kártyát vásárolt az elmúlt időszakban.
Abu-t féltőknek: lassan egy éve minden Mantle/Vulkán/dx12, GCN, AMD Rxx csoda előrejelzős hírben, nem mellékesen megemlíti, hogy bizony az NV csúnyán lefog szerepelni. Ne modjátok, hogy ez semmilyen hatással nincs a cikkeket olvasókra
-
HUN_Sector
őstag
Én prohardver teszt alapján vettem a legutóbbit (r9 270x), valamint szempont volt, hogy erősebb legyen az előző, hd6870-es kártyámnál, valamint hogy itx méretben is elérhető legyen. Az MSI ezen termékén kívül csak zotac és palit gtx 750ti jöhetett volna szóba, de azok meg gyengébbek voltak és nem sokkal olcsóbbak.
-
ukornel
aktív tag
" Én 5-10%-ról beszéltem. Ez annyit mutat."
Aha, de te pluszban sugalltad, ez meg mínuszban mutatja
Írtad: "970 kb a 780ti szintjén van, ami +-5-10%-ra van a 290x-tól".
Ez -maszatolva bár- de annyit mond, hogy a 970 erősebb, mint a 290X.
Most finomítottad a kijelentésedet, így korrekt és tárgyilagos. Csak hát egészen másképp hangzik...Szerk: #157 schawo
Na bajszamegaszakálla...
Ezt benéztem, a kis pöcök minuszjel másodjára sem tűnt föl a pluszjel mellett.
Mlinus, én kérek elnézést![ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
-
ukornel
aktív tag
A PH 970 tesztje szerint
a 290X ~5-8%-kal előzi a 970-t.A PH 20 VGA-s tesztjében ugyan nem szerepel a GTX970, de a 290X és a 780Ti igen:
Ebben a tesztben a 290X már a 780Ti-t is előzi 2%-kal. Későbbi teszt, újabb driverek, más beállítások (nem csak FullHD, hanem magasabb felbontás is).Csak hogy ne röpködjenek a levegőben mindenféle per has százalékok és becslések, hogy mi minek a szintjén van, egy olyan oldalon, ahol rendszeresen tesztelnek...
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Szerintem nem meglepő az eredmény, nálam több mint 10 éve csak ATI/AMD kártyák vannak. A legtöbb "A" kategóriás játék megfordult nálam és nem volt semmi gond ahogy film/multimédiára is tökéletes. Ár/teljesítmény és jövőt állóság szempontjából is rendben vannak szóval nálam a későbbiekben is AMD lesz a befutó.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
mlinus
őstag
válasz zimi1991 #147 üzenetére
meg se közelíti...
komolyan, muszáj ennyire elfogultnak lenni?(#148) kenwood
az nvidia nem küldte a 900as sorozatot senki ellen, az amd küldte a 290/290xet a 770/780 ellen, majd az nvidia kiatdta a 780ti-t . a 970 kb a 780ti szintjén van, ami +-5-10%-ra van a 290x-tól.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
A melegedest lehet kezelni,a cirpelest es a 3.5 giga ramot nem.
A 970-et a 290 ellen kuldtek,a 290x mas sulycsoport.
Igazabol nekem egyik sem kene, pont ezek miatt, de ha a ketto kozul kellene valasztani,egy pillanatig nem gondolkoznek a 970ben.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
BlackSoft
addikt
-
rambustibi
őstag
Ne szégyenkezz, nincs miért.
Talán, az elméleti 1%-s sávba tartozom....nem szégyenkezem miatta, mindenki azt használ, ami van. Nem leszel ettől se több, se kevesebb.
A lényeg az, hogy örömet okozzon.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
kenwood
veterán
113k egy giga 290x wf3oc ( ha vizezni akarsz, az asus 290x oc 104k az iponnal)
te vennel kozel 110-ert 970et?
A 100k alatti 970esek halott linkek,kamuboltok.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Harlek
tag
Kezdem lassan szégyellni magam, hogy csak a legalsó 4,1%-ba fértem be a kis GTX 560 Ti kártyámmal.
-
kenwood
veterán
válasz proci985 #123 üzenetére
nekem megfordult vagy 100 kartya a gepeimben az elmult egy evben,es meg nvidia-nvidia,vagy ati-atin belul is brutalis kulonbsegek tudnak lenni.
Szerintem jogos az eredmeny,mert akinek a gtx750tinel erosebb,de a 980nal gyengebb kartyara van szuksege,az csak amdt tud venni,ha szamit az ar/ertek.
A masik,amit sokan irtak : a banyasz kartyak a hasznalt amd-k arait duLvan lenyomtak.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Messen
csendes tag
Ebből a felmérésből nekem az tűnik ki, hogy akik rendszeresen ide járnak, olvasnak a cikkeket, magyarul az átlagtól jóval jobban érdeklődnek az informatika iránt, azoknak általában az AMD jön be.
OT: Nekem Acer i7-es laptopom van, és csak azért használok GeForce-t, mert anno csak azzal jöttek ezek a vasak."A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." - Asimov
-
zimi1991
aktív tag
Nekem nincs bajom vele és az általad említett drivert használom!
Én eléggé meguntam, hogy nv vel a játékok fele leáll appcrash üzenettel meg abból is elegem volt, hogy a driver nem válaszolt üzenett kaptam.Nekem ez nem össze egyeztethető az nv áraival.
AMD vel 1 év alatt egyszer se fordult ilyen elő míg 2 nv karival is szívtam.
Lehet másnak nincs vele gondja, de nekem elég volt belőle.A privátokra illik válaszolni!
-
mlinus
őstag
válasz zimi1991 #133 üzenetére
az AMD legutolsó hivatalos drivere decemberi. azóta volt egy rakat BÉTA, amire persze itt sokan azt mondják hogy teljesen jók, csak a whql hiányzik (miért? nem telik rá? lusták??).
nos, én pont emiatt váltottam elsősorban. elegem lett a béna/béta driverekből, meg abból hogy egy rakat újonnan megjelenő játéknál gond van a driverekkel és várni kell amíg az AMD kiad egy bétát. Az nvidia sem tökéletes, de mostanában szinte minden nagy megjelenésnél kiadnak egy hivatalos game ready drivert.
[ Szerkesztve ]
-
Charx
senior tag
Szerintem is van szerepe az árnak, ebben az eredményben, én is olcsó ATI kártyát vettem.
-
axton
tag
-
indaboy
csendes tag
Én Zöld párti vagyok, de ameddig nem nem keresek annyit mint a nyugati országok átlagpolgára, addig sajnos nem lesz új gép, így marad az i3/HD7770 combo.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=indaboy
-
törölt tag
Ha minden simán megy én is az AMD-s stábot erősítem, de..: amikor elhatároztam hogy veszek valami jó ár/érték arányú VGA-t->7870 stock hűtéssel, akkor pont nem volt már magyar garival kapható, és 50K-105K-ig egyetlen épkézláb AMD vga nem volt a boltokban. Mert felvásárolták a bányászok, mindet.
Ezen úgy felhúztam magam, hogy vettem használtan egy 780-at egy 290 árában, a halkabb üzem miatt.Részemről ennyi.
-
félisten
-
zimi1991
aktív tag
válasz FoxiestFox #124 üzenetére
Nem az hogy fakóbb hanem egy adott színnek nincs annyi árnyalata...
A privátokra illik válaszolni!
-
félisten
Amúgy ilyet már én is tapasztaltam, régen, két esetben. Ugyanazon a monitoron azonos felbontáson és színmélységen az nV képe fakóbbnak tűnt.
Az első eset Radeon 8500 és egy FX5600 között, másodjára egy X19xx (ebben nem vagyok biztos) és egy 6600GT között. DVI kimeneten minden esetben, VGA-n nem néztem.
Hozzáteszem, a 6600 bitang jó kis VGA volt akkoriban, a Chaos Theory grafikáján a shader 3.0-val lehidaltam. Radeonok kezdetben csak 1.1-et tudtak alatta, mert a játék nem támogatta a 2-est eleinte.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hú, én lemaradtam és ezért kevesebb Radeon Rx 200 lett
-
zimi1991
aktív tag
Én is AMD-t használok és ez a jövőben nem is fog változni!
Ezek az nv árazásai és húzásai nem igazán össze egyeztethetők nekem.
Pl 970 csak 3,5 gb-os
De csak nézzük a késleltetést már akkor éreztem a régi gtx 480/580 asok nál szembe az AMD karikkal amikor még elsem röppent a hír!És ott van ugye, hogy desktop környezetben az nv-nél le vannak a színterek korlátozva amit megint évek óta láttam!
Amióta jók az AMD driverei ami sajnos régen nem volt elmondható, és amióta olcsób is nem is kérdés, hogy AMD-t veszek!
Cpu ban egy kicsit más a téma ott sajnos a felszereltség hiánya miatt nem jöhet szóba az AMD...A privátokra illik válaszolni!
-
djculture
félisten
-
kila25
csendes tag
Jut eszembe az akkori új radeonok már a dx verziók kijövetele előtt támogatták azt, nade mindegy is... Értem én hogy az nv kártyák erősebbek(ami azért nem mindig igaz, na meg az a 4-5 fps ide vagy oda...), de milyen pluszt adtak ők nekünk, hogy ne haljon ki a pc-s játékpiac? Lehet igazatok van, hogy AMD párti az oldal ebben nem foglalok állást, de azért az AMD fejlesztők eredményeit azért mindenki el kell hogy ismerje....
-
Sinesol
veterán
Az a baj olyan játék nem is fog jönni szóval fail. Tier 3 megmarad konzolnak, talán 1-2 játék kijön bár neméri meg senkinek szal nemvaloszinű. tier 2-t meg nvidia is tud szóval ugyanott leszünk. Ráadásul tier 2 is állleejtős grafikát tud valószínűleg szóval mindegy is.
Viszont megvárnám én az uj dx12 játékokat, ugyanis lehet hogy a régi Gcn két parancs processzorával meg pár parancslistájával cseszhetjük. Most is arról szól a legtöbb hír hogy az aszinkron képességek ütnek majd leginkább dx12-ben. Abban meg csak a 285/290 erős a 8 parancsprocesszor + 64 parancslistával.[ Szerkesztve ]
-
kila25
csendes tag
Abba azért belegondolt valaki, hogy jövőre aki teljes dx12 támogatást szeretne élvezni az nagyon, de nagyon jól járt, hogy AMD-t vett? Én nagyon örülök neki hogy így tettem... É sokan fognak még rajtam kívül is mert olyan kártyája jelenleg az NVnek nincs...
-
addikt
válasz MZperX75 #107 üzenetére
"de ki játszik már 40 évesen család mellett?
Nálam ez nem mérvadó "Én kérek elnézést... Úgy értelmeztem, hogy 40 évesen már nem "illik" játszani...
Utóbbi hozzászólással viszont egyet értek, idő már koránt sincs annyi, amennyit szeretne az ember...
konkrétan a játék nálam is megáll heti 3-5 óránál...jedis: én még PS1 időszakban jártam úgy, hogy a 2 éves fiam elvarázsolva nézte a Crash Bandicoot-ot...
Egy életre megfertőztem...[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
jedis
senior tag
válasz tailor74 #106 üzenetére
Én 44 idén ! Régen nagyon toltam ezerrel, de az utóbbi pár évben, már nagyon ritkán ! Már több mint 1 éve fent van a Crysis3; Bioshock Inf.; és a Serious Sam BFE a gépen, de egyik sincs végigjátszva ! Van egy 2.5 éves derékig érő , véremből való "törpedémon" a családban ! Minden (szabad)időm az övé ! Múltkor az anyja elvitte fürödni, meg aludni ! Gondoltam leporolom már "Súlyos Sanyit" egy kicsit, kiengedem a gőzt ! Habzó szájjal ontom a beleket, meg az agyvelőket a sivatag közepén, egyszer csak enyhén megmozdul alattam a szék ! Nem tudom mióta állt ott mögöttem, de megbabonázva nézte a képernyőt ! Szerintem én jobban megijedtem mint ő !!!! Aznap este köztünk aludt ! Fél évig megint lőttek az adrenalinnak
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
-
nagyúr
válasz BlackSoft #17 üzenetére
290em van kb. két hete. de az is egy tu-174es, ha meg van hajtva. elkezdek lassan kiépíteni egy vízhűtést, aszt az kb. mindenre jó lesz, csak maszkot kell cserélnem vga upgrade esetén.
egy német mérnöki fizetésből én is megengedhetném magamnak, hogy mindig a legjobb hardwarem legyen, de magyarországon élek, így viszont kénytelen vagyok használtan nézelődni. ami ennél jobb, az az nvidia 970, alsóhangon +20kért. ennyiből megvan egy kompakt víz, 8k egy vga cover hozzá, szóval egy 970 áráért +10k van egy levizezett 290em, és akkor a vizszettet újonnan vettem.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MZperX75
addikt
válasz RyanGiggs #105 üzenetére
Örülök neki nagy grat 2 lány!!!!
tailor74
Baj??? Mi a baj? baj az ......nincs baj. olvass a sorok között,nem azt írtam hogy nem szeretek játszani,hanem nincs időm rá havi 1 óra max.
Ma A8-3870K+HD6670 1G konfigem van===> 5éve Phenom2 955@3.7Ghz HD4870 CFX volt
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MZperX75 #102 üzenetére
Én 41 vagyok, és én is játszok....Igaz már ritkábban, és jobban megválogatom, hogy mivel, de azért mégis...
nem értem mi kivetni való van benne...Jókat mortal-ozok a fiaimmal, tekken, heartstone... Emelett horgászunk, bográcsozunk... Nincs ezzel semmi baj...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
MZperX75
addikt
válasz zolee5016 #103 üzenetére
Hát igen ,ez tényleg értelmes dolog ,..........bár mindenki azt csinál amit akar.
Mondjuk valószínű én szeretek túrázni, akkor a gyerekemmel is azt szeretném közösen csinálni,más ember mást szeret ,így azt csinálja a gyerekével időtöltésnek.
Ami nem gond,de nekem lányom van
Apropó de ahhoz ,hogy számítógépen vagy PsX-en gyerekkel játssz ahhoz a cucnak fogyasztásának mi köze van?,A márkájának meg igazán semmi,nálam csak az élmény, a közösen eltöltött "aktív" idő a mérvadó.
Sajna az a legkevesebb......
[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz MZperX75 #102 üzenetére
de ki játszik már 40 évesen család mellett
pl én is.....miért zárná ki egyik a másikat????
Sőt 14-éves fiammal igazán jó együtt szimulátorozni.....[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
RyanGiggs
őstag
Éljen győzött a Radeon! Ráadásul kiütéssel.
Utoljára tán kb 2001vagy2002-ben volt egy MX400-asom, 2004vagy2005-ben átváltottam ATi9600Pro-ra, onnantól csak a véletlen műve, hogy mindig kizárólag vörös kártyát vásároltam. Ősszel tervbe van a HD7870 lecserélése valószínűleg valamelyik R9 3xx-re! -
-
_Scythe_
aktív tag
válasz rambustibi #95 üzenetére
Nem is csak a pénzre, hanem az ár/érték arányra.
AMD VGA-ból azonos áron bizonyos helyeken és időben sokkal jobban kijöhettél. Bang for the buck, ahogy az angol nyelvű oldalakon szerepelni szokott. Ugyanakkor CPU-nál nem ez a helyzet. Sajnos ott az AMD sehol nincs hiába adja olcsóbban, nem annyival olcsóbb, mint amennyivel gyengébb, ezenkívül egy közepes CPU ára és egy közepes VGA ára közt hatalmas különbség van. Így - szerintem - a kevesbb pénzből gazdálkodók is inkább vesznek hosszabb távra egy közepes I3-at vagy I5-öt, mert árban nem, de teljesítményben óriási a különbség.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
"Nekem GTX 980 4GB van. Elégedett vagyok vele. A 8 magos AMD procival szépen harap bármit HD felbontásban."
Nyugodtan tedd feljebb a felbontást bírja az FHD-ben is
djculture
"Szerinted.. szerintem meg túlvannak árazva az nvidia kártyák . 9600gt óta nem láttam megfizethető nvidia kártyát ami használható teljesitménnyel rendelkezett jutányos áron!"
Ez így van!Azután hezitáltam ,és kivártam
így vettem meg HD4850-512 inkább ..........majd 4870-et.[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Véleményem az, hogy nem lehet a pénzre fogni, hogy a pilóta AMD vagy Nvidia kártyát vesz. Ha ilyen pénzügyi alapon néznénk, hogy amd vagy intel processzora van-e a többségnek, akkor 75% amd kellene hogy legyen, mert az olcsóbb.. Szóval ez így nem igaz se VGA se CPU oldalon..
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
_Scythe_
aktív tag
Részben. Sőt, jórészt igen. Én is 280X-es vagyok, 6 nVidia kártyával a hátam mögött (TNT2, GeForce2 MX400, FX5600 (pfff!), 8800 GTS, GTX260). Nagyon erősen gondolkoztam a GTX760/770 közt vásárláskor, de a GTX760-at gyengének találtam a 770-et meg túl drágának. Pont a kettő közé ékelődött be teljesítményben a 280X, 3GB rammal, ami miatt utólag nagyon dícsérem az eszem (lásd pl GTA V 2GB rammal, de mondhatnám a FarCry-t, Watch Dogs-t, Dying Lightot stb.) Továbbá igen nyomós érv volt még mellette, hogy a legtöbb olyan játék, amire a kártya megvásárlása előtt nem lehetett volna lehetőségem, mind Gaming Evolved-osak voltak/lesznek. (Crysis 3 - ez utólag csalódás volt, viszont jobban futott, mint 770-en havernak , Metro Redux, Dragon Age Inqusition, Bioshock Infinite, GTA V hadd ne soroljam tovább, érted)
Na ezek után jött még a Star Citizen + mantle.Nem hiszem, hogy mindenki így végig gondolja vásárlás előtt, de azt sem, hogy mindenki azért vett volna R9-et, mert Abu azt mondta az jó.
És ki tudja, ha ezek után még bejön a konzol port-GCN látomás is, azzal csak nyerhet az ember, ha meg nem, én már akkor is nyertem(Ez utóbbit természetesen nem neked, hanem általánosságban mondom)
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
Radeon nyert. Tölem aztán lehetne a prohardveresek 99%-nak is radeon vga-ja.Ettöl nyugodtan alszok.
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
zolee5016
őstag
Nekem abból az jön le, a magyarnak kevésbé engedheti meg a pénztárcája, így inkább az olcsóbb amd veszi mintsem a drága nvidiát.
Maximálisan igaz.......
Ez után a hsz után a topic zárható......Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
vhw
addikt
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy R7 260X-et jobb döntés lett volna/lenne venni, mint egy GTX 750-et.
Annak idején hetekig szinte nap mint nap látogattam mindkét típus topikját, de a 260X-nél 5-10 hozzászólásonként mindig valamilyen problémával kilincselt valaki az biztos.
A másik topikban meg arról szólt a beszélgetés ki mennyire tudta húzni..."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
djculture
félisten
válasz FoxiestFox #82 üzenetére
-
ukornel
aktív tag
"Abu hatás"
Szerintem pont fordítva van a dolog. Aki AMD-t vesz, szívesebben térnek vissza a PH-ra, és ezért a szavazáson is nagyobb arányban képviseltették magukat.
Alátámasztja ezt szerintem az is, hogy csak 6,5% pipálta be, hogy nincs videokártyája, pedig ez azért nem lehet ennyire ritka jelenség érzésem szerint. Egyszerűen sok felhasználó, akinek a gépében nincs dVGA, az nem is tudja, mi az, és nem is olvas informatikai oldalakat, így nem is szavaz.[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
A következő hozzászóló, aki szerint rossz döntés volt amd HD 7xxx vagy Radeon Rx 200-as kártyát venni, ne felejtse el ezt alátámasztani. Mondjuk egy teljesítmény teszttel, ahol az nvidia olcsóbban kínál gyorsabb kártyát.
-
tlac
nagyúr
A fogyasztás meg ilyen szinten nem igazán érdekel.
engem érdekel, hogy mennyit fogyaszt üresjáratban, de a mai kártyáknál már ez nem szokott gond lenni
A jövőt állóság meg annak a kérdése mennyi időnként adnak ki új szériát.
nem csak az, hanem az is, hogy az egyes hardveres tulajdonságokra a jövőben mennyire épülnek a programok
-
félisten
-
djculture
félisten
válasz #45185024 #78 üzenetére
Ja samsung csinálna vga-t akkor havonta kapnád az új firmware-t egy épp elbszott samsung vga szériára
Samsungba ami isten a mikrosütő meg ilyen konyhai dolgok azok tényleg jók, minden mással úgy kisérleteznek hogy renegeteg az emiatt elszrt szléria. Tegnap is egyik ilyen istenitett samsung 200ezres telefont adtak irjam már be egy telefonszámot egyszerűen valami bug előjött nem volt képes elmenteni egy nyavaja számot névvel, ma vitte vissza az illető a szervizbe. Vicc az egész. Ott röhögtünk odáig tart a nagy samsung tudás hogy egy istenverte számot nem lehet elmenteni, nyomdafestéket tűrő dolgokat nem lehet rá mondani.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Ilyen hozzaszolasokbol hasonlo topikokban flame lesz, szoval ovatosan.
Bug mindket gyartonal van sajnos (Maxwellem es Hawaiim is volt az elmult fel evben), de par minor issue kivetelevel nem igazan lattam utobbi idoben (talan a Maxwell havi egyszer asztalon driver helyreallt; az AMDnel meg mar megint nem mukodnek az eyefinity/extended presetek omega driverrel win8.1 alatt).
De valszeg midnket problema a harom kijelzovel fugg ossze. Mindket kartyaval nagyon elegedett voltam (kiveve a Maxwell Tier2 hardveres butitasat az extrem felbontas miatt, de fHDra szvsz verhetetlen jelenleg az a kartya).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Nem igaz , a Trollok szine a zöld ti sem láttatok még ternészetfilmeket
A szivünk meg vörösen dobog , csak jelenleg nincs mire büszkének lenni.
De majd egyszer meglátjátok...
Olyan érzésem mintha soha nem jönne ki az a 390 x csak ott lebeg a semmiben.
Amúgy nekem az a szívfájdalmam hogy a Samsung nem száll be a Videókártya kiadásba 14nm-eren, mert akkor elsöpörné mind a kettőt[ Szerkesztve ]
-
jozsef8
aktív tag
Nézi a fene a grafikont. Vásárlás előtt rengetek tesztet, gameplayt, fps tesztet, konfig teszteket nézek. A fogyasztás meg ilyen szinten nem igazán érdekel. Most fogyaszt 190 vagy 300W-ot nem izgat. Teljesen úgy is csak pár órát használom naponta játékok alatt. Nem 0-24be megy 300W-on. Ha alsó vagy középkategóriát vennék akkor érdekelne. A driver se nagyon izgat mivel AMD driverrel sem volt sosem gondom, mint ahogy NV driverrel sem. A jövőt állóság meg annak a kérdése mennyi időnként adnak ki új szériát.
-
tlac
nagyúr
Annyira hülyeség ez az abu miatt vettek kártyát stb. Aki emiatt vett, az meg is érdemli. Mindenki el tudja dönteni maga, milyen kártyát vegyen nem?
el tudja, de én pl. több szempont is figyelembe veszek (jövőt állóság kérdése, driver minősége, fogyasztás, stb.), nem csak annyit, hogy adott ársávon belül melyik épp a leggyorsabb
vagy te csak grafikont nézed?[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
nem ertem mirol beszelsz.
a GTX970 / 290xrol jelenleg egy program kivetelevel nem tudnam megmondani*, hogy melyik van a gepben az oldallap lenyitasa nelkul. es mindketto harom kijelzovel volt/van hasznalva.
ha meg trollkodsz, akkor meg inkabb ne.
*Far Cry 4 meg lehet az utolso nagy patch miatt gyorsabb 5760@ultran kb 100%al a GTX970hez kepest.
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
Már èrthető a sok sírás, hogy nem megy ez meg az rendesen
[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
ivana
Ármester
Amikor vettem a HD7850-et csak simán megnéztem miben olcsóbb azonos teljesítmény aprón. A legtöbb embert nem érdekli mi van ráírva valamire... Az AMD és az intel procikat is össze-vissza cserélgettem, mondjuk az 1366-os xeonban még van tartalék bőven, szóval az marad egy ideig.
-
jozsef8
aktív tag
Annyira hülyeség ez az abu miatt vettek kártyát stb. Aki emiatt vett, az meg is érdemli. Mindenki el tudja dönteni maga, milyen kártyát vegyen nem? Én váltogatok a két cég között, amelyiknél jobb teljesítményt látok azt veszem. A GTX 970-ről valószínűleg most majd 390X-re váltok. Abunak meg üzenem hogy a károgókkal ne foglalkozzon!
-
txc024
csendes tag
Kovezzetek meg, de csak azért vettem xfx 280x-et mert nem találtam mást ami design-ban jobban beleillett volna a pc-be
-
Habugi
addikt
válasz FoxiestFox #58 üzenetére
Ez nagyjából fedi azon dolgok többségét, amiért nekem sokáig nem lesz még NV kártyám.
(#61) rudi:
"Nekem nincsenek elveim, csak számológépem."
Ez így ebben a formában egy kicsit meredek lett szerintem..
Ugyanakkor viszont a menedzsment/marketing résszel teljesen egyetértek.
Mondjuk teljesen más zajlik a két oldalon ebben a témában és máshogy, mások az eszközök.Példának okért amikor egy játék úgy indul, hogy az NV logót megpillantva az "ember fülébe suttogja" egy kellemes női hang azt hogy Nvidia, az nálam kb egy szinten van a sexel reklámozott fogkrém kategóriával.
Sőt, ugye nem is olyan régen kiderült, hogy a 4GB vRam is része volt a marketingnek..
Tudom most én lettem az első jóképességű aki ezt szóba hozta.. , mea culpa. Tudnám még ragozni reggelig, csak szerintem a többséget ez nem érdekli. Mindenkinek más az értékrendje, feltételezve azt hogy mindenki rendelkezik ilyesmivel....játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
lofagi
addikt
Szerintem ebben nincs semmi meglepő, a gazdasági helyzetünk miatt a legtöbb embert ezt engedheti meg magának.
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Teebor9
tag
Így, hogy az első hely az AMD-é, az Envy díjjat az nVidia kapja.
-
djculture
félisten
Nekem a pc piac mumusa az intel, az nvidia az intelhez képest egy szuper rendes cég.. Ha teszemazt az intel megvenné az nvidiát már a 6xx vagy 7xx kepler sorozathoz driver nem lenne dobd el vegyél újat..
Az intel miatt szopunk meg áll a pc piac ilyen gány állapotban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezzel egyet kell ertsek sajnos. Nem ilyen nagy elvi dologra gondolok en sem, csak probalok mindenben az atlagnal tudatosabban vasarolni, elvegre ha az ember megvesz valamit, azzal visszajelzest ad az adott cegnek, hogy amit csinal, az jo. Az nV-nek nem tudnek ilyen visszajelzest adni.
-
rudi
nagyúr
válasz FoxiestFox #58 üzenetére
Nekem nincsenek elveim, csak számológépem. Megnézek pár különböző forrású tesztet, leosztom az átlagot valami tisztességes bolt áraival és megveszem a nyertest.
De ha utálni kell valakit a VGA bizniszben, az nálam az AMD. Nem a mérnöki csapata (előttük emelem kalapom), hanem a szerencsétlen menedzsmentje, ami évek óta nem tudja kamatoztatni a "fehérköpenyesek" tudását.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
válasz BlackSoft #55 üzenetére
Hát, szerintem a magyar piac hatása a világviszonylati arányokra bőven-bőven kerekítési határ alatt van országosan lehet olyan forgalom mint mondjuk egy német nagyvárosban. Illetve a kereskedelem szürkeségi foka is érdekes lehet. Pl. volt olyan időszak, amikor hivatalosan nulla AMD processzor fogyott az országban, miközben a kereskedők bevallása szerint több AMD processzort adtak el mint Intelt
-
félisten
En elvbol nem vennek nV-t, az Ageia felvasarlasa ota egy elkepesztoen tenyerbemaszo cegnek tartom oket.
Nem latom azt az innovaciot a termekeikben, amit a Radeonoknal, ok inkabb izombol akarjak megoldani a teljesitmeny-kerdest, mig az AMD folyamatosan uj dolgokkal kiserletezik, ami neha hoz valamit, neha nem, de lagalabb latni, hogy nem csak az uj istenkiraly gazkazan titaniksz jon evente. Azt latom csak, hogy kilora veszik meg a jatekfejlesztokat, oroszlanreszuk van egy halom jatek gepigenyenek mesterseges feltornaszasaban, es a konkurencia termekein valo sebesseg megnyirbalasaban is.
Gameworks-t mar meg se emlitsem...
Szerencsere nem vagyok valami nagy gamer, igy megkimelem magam az evente esedekes hardvervasarlastol, a laptopomban egy regi Radeon van, az elozoben nV volt, a maga kategoriajaban mindketto nagyon jo vas (HD3650 es 8600GT).
A hireket/teszteket azert nagyjabol kovetem, es neha egnek all a hajam az nV dolgaitol.
Ahogy nem vennek Intelt sem a szar es rovid support miatt (hiaba veri szet az AMD-t kb mindenben) ugy ezek miatt tartozkodnek az nV-tol is (kiveve ha a kovetkezo szimpatikus lapost azzal szerelik). -
Malibutomi
nagyúr
válasz BlackSoft #55 üzenetére
Kis helyesbítés, hogy nem az eladásokról, hanem a szállított chipekről volt táblázat a tavalyi utolsó negyedévre.
Ha te boltos vagy miből rendelsz többet? Abból, amiből van raktáron 30 darab, és a gyártó futtatja ki mert jön nemsoká az új széria (AMD), vagy abból ami most jött ki, és be kell tárazni belőle (NV 900-as széria)
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
De ezek szerint, akkor van, ahol AMD kb nincs is, nem? Hiszen folyton, olyan híreket olvasni mostanában, hogy az AMD rosszul áll a VGA harcban, meg grafikonokat látni, hogy az elmúlt időben alig pár %-a volt a VGA eladásoknak AMD oldali. Ha mi mondjuk pont megdobjuk az ábrákat, mert többnyire azt vesszük, akkor valahol ezek szerint kell legyen ellensúlyozása is, vagyis valahol kimutathatatlanul kevés került végfelhasználóhoz
-
rudi
nagyúr
Speciális világ a miénk. Pár éve beszélgettem nagykeresekkel meg európai termékképviselőkkel (történetesen egy NV rendezvényen). Nálunk valamiért az AMD és az ATI mindig a nemzetközi, sőt környező országokban tapasztalt átlagnál jobban teljesített. Amikor ennek az okáról kérdeztem őket, a válasz harsány vállvonogatás meg kéz széttárogatás volt.
Januárban rászántam egy napot a VGA ár/teljesítmények elemezgetésére, az jött ki, hogy a legtöbb árkategóriában nálunk a Radeon a nyerő. Aztán kíváncsiból csináltam egy durva felmérést a szomszédos, szlovák piacon is, és ott bizony több helyen is másfelé billent a mérleg nyelve. Szóval lehet, az AMD favorizálásban benne van a kereskedői gyakorlat is, hogy mivel ezt viszik jobban, ennek az árára alkudnak erősebben. Szerintem
Ja egyébként nekem, is AMD/AMD gépem van, kettő is az oka pusztán matematikai: akkor és ott, amikor összeraktam őket, az AMD jött ki jobban ár/értékben, az eléggé olcsó szegmensben.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Kinek volt meglepetés?
Mivel a PH!-ról van szó nem is vártam más eredményt, mint ezt.
Meglepő az lett volna számomra, és nem is kicsit, ha az integrált megoldások tarolták volna le ezen fórum piacát.
(#52) shteer
Nyilván, mivel CF-em van.
Na jó nem is, pedig simán lehetett volna, mert hiába van csak egy felhasználói fiókom, minden külön címről újra engedte a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
Minden radeonos 2x szavazott?
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
Szerintem ez a szavazás maximum az itteni kemény magra reprezentatív, szerintem nyugaton, de Mo-n is az átlagemberek megkérdezése esetén a 80% Nem tudom/Nem érdekel/ Miért, van benne? csoport lenne.
Spiecel én sem szavaztam, mert 1) a notimban az intel mellé adott AMd kártyát sem típusban, sem AMD vagy NV viszonyban nem választhattam meg, valamint a munkaeszköz notiban meg NV van, s egyiknek sem tudom a típusát, megnézni mindkét esetben lusta voltam.
-
Egon
nagyúr
A nagy kimagyarázó szerepkörök leginkább vörös oldalon vannak jelen, szóval mellé...
Egyébiránt abba belegondoltál, hogy ha össz piaci részesedést tekintve, nem kicsi az nV előnye, és egyes (vadkeleti?) országokban az AMD vezet, akkor milyen lehet az arány "a fejlett nyugaton"?Jah, semmi meglepőt nem találok abban, hogy itt a ph-n nem az nV vezet, sőt...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
lkandris
tag
Én főleg munka miatt tartozom a gtx 700-asok táborába (CUDA), egy ilyen indoklást taglaló felmérést is jó lenne majd készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Hoorus
őstag
Nem csodálkozom az eredményen.. A HD7000-es és R9 200-as széria nagyon jól sikerült az AMD-nek.. Még ma is elég kraft van bennük a legújabb játékokhoz is, mondhatni szinte aprópénzért..
Lassan mondjuk cserélném én is a 7950-emet, de egyszerűen nem találok ár/teljesítmény arányban jobb vételt..
[ Szerkesztve ]
-
inspiroyhome
senior tag
Komolyan vannak itt olyan emberek, akiket zavar hogy a másiknak milyen videokártyája van? Ez siralmas.
-
Televan74
nagyúr
Nekem tegnap radeon volt a gépembe,ma nvidia csücsül benne,holnap talán megint radeon lesz.
Most már jöhetnének a 390 -s kártyák, mutassák meg mit is tudnak.Mert akkor ősszel én is megint gazdagítom a radeonos tábort. Karácsonyfa alá meg mehet a freesync -es monitor.
(#44) Kopi31415 Az nem baj,csak legyen meg!
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
stresszer
csendes tag
Te jó ég!
Kiderült, hogy árérzékeny a magyar piac! -
addikt
Nem lepett meg az eredmény, ár/érték arány, pénztárca lehetőségek, nagyjából eze a döntő szempontok kis hazánkban...
Az viszont nem semmi, hogy a gtx9xx sorozat a maga 7-8 hónapjával mennyi embert megvett...
Jelenleg én is zöld oldal 9xx táborába tartozom, de seprek is vissza az R9 táborba... Nem minden pénz kérdése, van ami mégsem olyan jó, és van ami egyszerűen nem éri meg...ABU fikázás helyett meg inkább örülni kellene, hogy van aki veszi a fáradtságot, hogy megossza velünk az új dolgokat.... Azt, hogy melyik oldalon áll figyelmen kívül lehet hagyni, lehet koncentrálni magára az infóra
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
titán
A magyar egy rendkívül árérzékeny piac, nincs semmi meglepő ebben az eredményben. Az AMD kártyák elterjedését nagyban segítette a bitcoin bányászat. A roham lecsengése és a sok bukta () után az onnan felszabaduló halomnyi kártya agyonnyomta a használt piacot, és elérhető árkategóriába hozta le a magasabb kategóriás AMD kártyákat. Az egyik legjobb hűtős 7970GHz-t fél éve alig tudtam eladni 50 pénzért, majd egy hónapig hirdettem, és akkor is csak beszámítással ment el, annyira sok volt jelen a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
Látszik melyik márkát tolta a prohardver tesztelő csapata. (laptopom van és nem játszok pc -n mielőtt...)
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
ttt1
őstag
Lehetne egy processzor felmérés is
-
mcwolf79
veterán
Mivel ha jól emlékszem regisztrálni sem kellett a szavazáshoz (legalábbis úgy rémlik, hogy nem léptem be mielőtt szavaztam), így ez a szavazás teljesen irreveláns.
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
proci985
MODERÁTOR
lassan ket eve van az R200 piacon.
vader108: ez baromsag, hasonlo AMD kartyak nem igazan olcsobbak. az egyetlen kivetel a 290, nade az is csak addig olcsobb, amig az ember nem szamolja bele, hogy mennyi megy el pluszban a tapra es a hazra. a normalis hutovel szerelt vaporX meg mar nem igazan olcsobb a konkurencianal.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Hagyjuk már ezt a hatásvadász címet, mégis mi a meglepetés? Magyarországon élünk, a Radeon meg olcsó..nincs ebben semmi különleges.
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
válasz franconero #30 üzenetére
Nekem meg pont CUDA (segít) kell egy csomó dologhoz.
[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
franconero
csendes tag
Nekem pl. Bitcoin és Litecoin bányászat miatt lett AMD kártyám, lehet mások is emiatt vettek azt. Abban ugyanis az architektúrája miatt sokkal gyengébb volt az NVidia.
-
Habugi
addikt
Biztos nőne az NV kártyák aránya az említett szavazás okán, de hogy nem fordítaná meg az állást az is biztos.
Attól mert valami drága/drágább még nem feltétlen jobb, sőt.., ez az "ami drága az a jó(bb)" végszintre asszimilált fogyasztóállat felfogás pedig elég gyász, mondjuk csak annak nyomja az életét aki aláfut. Persze tudom aki a pénz szerepét említette nem feltétlen ebből az okból/apropóból tette.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Penguin95
senior tag
A vásárlók döntését
AMD85Abu85 támogatta. Sajnálom, ezt nem tudtam kihagyni.Részemről is ment egy szavazat a Radeonra. Mikor vettem a gépem, féltem tőle, mondván hú de f*s lesz a támogatás, lassabb lesz mint a hasonló GeForce-ok, stb... Ehhez képest az egálban lévő, asztali GeForce-om elbújhat mellette, és összesen a GTA 4-ről kellett lemondjak a grafikai hibák miatt. A támogatás viszont valóban nem a legjobb, de annyi baj legyen.
Nem mondom, hogy innentől csak AMD-t fogok venni minden esetben, de egészen pozitív csalódást okoztak a vártakhoz képest.
-
Rayyy
senior tag
Olyan felmérésre lennék kíváncsi, amiben a kérdés az lenne, hogy "ha nem számítana az ár, akkor milyen VGA-t vennél?". Én azt tippelem, hogy több lenne az nVidia.
Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy CPU-k esetében több lenne az Intel.[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
Kasya
nagyúr
Érdekesség, hogy a szavazók csupán 6,5%-a nem rendelkezik külön grafikus kártyával.
Csupan? En igy is sokallom, tekintve hogy a Ph! olvasoirol van szoEn lemaradtam a szavazasrol
-
beci43
senior tag
Meg az sem mellékes,hogy a Radeonok olcsóbbak.Itt inkább az ár,mint a márkahűség játszik szerepet.
-
Necc
addikt
Ami engem meglepett az az Rx 200 szeria kimagasloan magas erteke, basszus itt mindenki ennyire kattan az ujra? Kitolnak valamit a gyartosorrol azonnal meg kell venni?
Magam reszerol meg mindig nv GTX580-at hasznalnam ha lett volna rajta DP port, es nem kerult volna az aktiv adapter sulyos osszegekbe.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
XuChi
addikt
Nem lepődtem meg. De ha lenne egy olyan szavazás is hogy miért vettél ati kártyát, szerintem 90% az árát jelölné meg
-
BlackSoft
addikt
Én nem rá gondoltam... Bár lehet abban is valami, nem tudom.
(#16) cain69: Látom 280X-ed van Tudod azt a viccet, amikor elmegy egy cabrio? Viccet félretéve, nagy a gyanúm, hogy szerepet játszik a $ a dologban, csak nem akartam leírni, mert sokan hurrognának...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
felteszem a külföldi jövedelemviszonyoknak az égegyadta világon semmi köze nincs ahhoz, hogy ott "más szokott lenni" az eredmény, igaz?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
pengwin
addikt
GPU-ból 57% AMD... szerintem CPU-k terén pont fordított eredmény jönne ki.
Én is szívesen látnám azért a CPU-APU szavazást, mondjuk azt is jó lenne abba belevenni, hogy van-e a CPU mellett dGPU, meg azt is, hogy mennyi pénzbe került a CPU. Gyanítom, hogy a budget kategóriában ott is az AMD-é a nagyobb részesedés, és ahogy megy feljebb az árkategória, úgy nő az Intel részesedése.
Én is PC építésen töröm a fejem, én is AMD APU+GPU-ban gondolkozok, mert nekem elég lenne a teljesítménye és ár-érték arányban jó. Nem mellesleg az Intel nemrég tolt ki velem az IGP támogatással...
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
elistvan
őstag
+2 az 5xxx-es radeonoknak, nem is láttam a szavazást.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
vader108
tag
Nekem abból az jön le, a magyarnak kevésbé engedheti meg a pénztárcája, így inkább az olcsóbb amd veszi mintsem a drága nvidiát.
-
BlackSoft
addikt
Én sejtem az egyik okát, mert külföldi fórumokon más szokott lenni az eredmény, és mondjuk a Steam, és hasonló statisztikai adatokat gyűjtő programok szerint is. Viszont azt az okoz itt nem írom le, mert megköveznének érte.
-
Habugi
addikt
Semmi nem lesz, miért is lenne?!
Engem nem lepett meg a Radeonos többség kicsit sem, a GF 900as széria pedig korát tekintve baromi szépet ment a mezőnyben a maga ~400 tulajdonosával, konkrétan majdnem hozza a HD 7000 szériát ami ugye évek óta jelen van.
Más, nem neked...
Ezt az Abus csinálgatást amúgy befejezhetnétek, értem én hogy a vérprimitívség ragadós, de ha már annyira jópofizni akar valaki, legalább arra érdemes embert/stílust utánozzon.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Shing
őstag
Na erről sikeresen lemaradt. Plusz 1 szavazat a 6000-es sorozatnak.
-
Yutani
nagyúr
Köszönjük az információt!
Az, hogy nekem AMD-m van CPU-ban és VGA-ban is, semmi köze a Prohardvernek. Sok-sok évvel ezelőtt, a P4 korszakban úgy láttam, érdemesebb AMD-vel gépet építeni, és azóta is kitartok mellette (előtte volt Pentium, K6-2, PII-PIII-Tua alapú Celeron, majd jött az XP), és mivel AMD rendszerem van, AMD VGA-t rakok bele. Nyilván ha most váltanék Intelre, akkor ahhoz lehet, visszatérnék az NV-hez.
Egyébként jó lenne egy CPU felmérés is itt a Prohardveren.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Szerintem ezen az oldalon ez nem meglepetés. Mint ahogy az sem, hogy alig 6% van csak IGP-je.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
tlac
nagyúr
kíváncsi lennék, hogy Abu85 cikkei mennyire voltak hatással a váráslásokra
magamról tudom, hogy vettem már emiatt Ati-t -
PodMAN
senior tag
A PH! tesztjei után nem csodálkozom...
...Abu hatás...[ Szerkesztve ]
-
babkukta
senior tag
Ajjajj, mi lesz itt..
Hopsz, kicsit lassú a mobilnetem, látom megelőzték
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel, Tibi
-
jedis
senior tag
Húúúú ! Itt aztán lesz "trollvihar" rendesen !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest