- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #58 üzenetére
Nekem nincsenek elveim, csak számológépem. Megnézek pár különböző forrású tesztet, leosztom az átlagot valami tisztességes bolt áraival és megveszem a nyertest.
De ha utálni kell valakit a VGA bizniszben, az nálam az AMD. Nem a mérnöki csapata (előttük emelem kalapom), hanem a szerencsétlen menedzsmentje, ami évek óta nem tudja kamatoztatni a "fehérköpenyesek" tudását.
-
rudi
nagyúr
válasz
BlackSoft #55 üzenetére
Hát, szerintem a magyar piac hatása a világviszonylati arányokra bőven-bőven kerekítési határ alatt van országosan lehet olyan forgalom mint mondjuk egy német nagyvárosban. Illetve a kereskedelem szürkeségi foka is érdekes lehet. Pl. volt olyan időszak, amikor hivatalosan nulla AMD processzor fogyott az országban, miközben a kereskedők bevallása szerint több AMD processzort adtak el mint Intelt
-
rudi
nagyúr
Speciális világ a miénk. Pár éve beszélgettem nagykeresekkel meg európai termékképviselőkkel (történetesen egy NV rendezvényen). Nálunk valamiért az AMD és az ATI mindig a nemzetközi, sőt környező országokban tapasztalt átlagnál jobban teljesített. Amikor ennek az okáról kérdeztem őket, a válasz harsány vállvonogatás meg kéz széttárogatás volt.
Januárban rászántam egy napot a VGA ár/teljesítmények elemezgetésére, az jött ki, hogy a legtöbb árkategóriában nálunk a Radeon a nyerő. Aztán kíváncsiból csináltam egy durva felmérést a szomszédos, szlovák piacon is, és ott bizony több helyen is másfelé billent a mérleg nyelve. Szóval lehet, az AMD favorizálásban benne van a kereskedői gyakorlat is, hogy mivel ezt viszik jobban, ennek az árára alkudnak erősebben. Szerintem
Ja egyébként nekem, is AMD/AMD gépem van, kettő is
az oka pusztán matematikai: akkor és ott, amikor összeraktam őket, az AMD jött ki jobban ár/értékben, az eléggé olcsó szegmensben.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Összesítve majd 60%-kal, azaz körülbelül 1000 szavazattal többet kaptak a Radeon kártyák. A GeForce most lemaradt.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest