- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
A throttling-olást nem tudom, a kép innen van: [link]
Az alapján amit megértettem a fordított cikkből a DDR4-es tesztnél keverve volt a memória. (16 GB beépített LPDDR4X + 8 GB DDR4). Lehetséges, hogy ez rontott a teljesítményen, ha mondjuk így az LPDDR4X is 3200MHz-en ment, de az annál jellemző nagyobb késleltetéssel.
-
nkmedve
őstag
Gondolom 32 EU-nál is lesz kimérhető különbség. Kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire lesz hasznos, ha mindkettő kb. csak a desktop kirajzolására használható.
Bár gyors DDR5 mellett már valószínűleg annyira ki fogja tudni magát futni a 32 EU is, hogy használható lesz 2D-n kívül másra is (főleg egy kis tuninggal, mert állítólag jól bírják azt is).
Tiger Lake-hez (80EU, egy ilyenem van nekem is LPDDR4X-el) van itt egy direkt összehasonlítás DDR4 és LPDDR4X között: [link]
Ez alapján az IGP (főleg a 96 EU-s) nagyon meg fogja hálálni a DDR5-öt, annak is hasonló késleltetése van az LPDDR4X-hez, de sávszélességben jóval többet ad.
Összességében a DDR5 s a jobb hatékonyságból eredő kevésbé resztriktív TDP keret jót fog tenni az IGPs játéknak a mobil Alder Lake-nél, ez a generáció már igazán használható lehet ilyen szempontból. -
nkmedve
őstag
"Ill. IGP-s játékteljesítményt egyáltalán nem néztetek? Ha valahol, akkor ott kijöhetett volna a gyorsabb RAM előnye."
Alder Lake S-nél szerintem fölösleges ilyet nézni, a 32 EU-s IGP nagyon gyenge, bármilyen memóriát is raksz mellé. Ha lenne 80 vagy 96 EU-s változat, mint a mobil változatoknál, akkor lenne értelme méregetni, ott valószínűleg sokat segítene a DDR5.
A 96 EU-s Tiger Lake is jobban érzi magát 4266 MHz-es LPDDR4x mellett, mint sima 3200-as DDR4-el párosítva, úgyhogy gondolom már egy 4800-as DDR5 is hozhat a konyhára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest