Új hozzászólás Aktív témák
-
klampfer
tag
Ez engem is érdekelne... Az elmélet sokszor azért messze tud leni a gyakorlattól...
Amugy a rackes elhelyezés elég régi és jól bevált rendszer, vannak futurisztikus adatparki tervek és pilotok, de azért a ktg. vonzata egész más... -
M@trixfan
addikt
-
enginev3.0
félisten
Sejtettem hogy van némi hangjuk, de azt hittem csak valami kellemes cicergés, így annyira nem is kellemes
-
törölt tag
Ez már bántja a fület rendesen
-
M@trixfan
addikt
Nagyon érdekes mennyire előnytelen ezeknek a szervereknek és datacentereknek a kialakítása. Nagyon látszik, hogy a a mai elkpzelés erősen a legacy építőelemek hagyatéka. Egy vonal meghúzásával már egyszerűen csak egy életképesebb topológiával sokkal jobbat lehetne csinálni. Már eleve ez a kis légkavarós horizontális elrendezés borzalmas, tiszta brute force az egész. Persze, ezt szoktuk meg, ez a hagyományos, stb... Viszont ha most 2014-ben újragondolnák a datacenter koncepcióját akkor merőben elegánsabb dolgokat lehetne csinálni.
-
solaris17
aktív tag
Volt egy pár HP Proliant szerverem, volt egy hangjuk, de az IBM negyedik generációs xeon server szinte elfújta a házat.
-
Benzoldog
tag
válasz
freemanone #25 üzenetére
Köszönjük az infót! Akkor az nem is olyan nagy...
-
-
cairojack
aktív tag
Atya úr isten. Ez valami brutális. Egyre inkább kezdem értékelni, hogy az én gépemnek nincs hangja...
-
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #44 üzenetére
Ez meg most is igy van, csodak nincsenek, az energiamegmaradas torvenye tovabbra is mukodik. Egyedul az tavozik, ami az adatkabeleken kifele iranyulo teljesitmeny. Igaz cserebe befele is jon, szoval nullszaldos a dolog. A teljes felvett villamos teljesitmeny hove alakul.
-
Vitamincsiga
tag
Zene füleimnek...
Csak Te és pár száz jól nevelt szerver
Akinek volt szerencséje a légkondi beömlőnyílása mellett, az állpadló alatt vezetékeket bogoznia, az átélhette minden rendszergazda álmainak netovábbját! És az sem mellékes, hogy a mindennapi őrültben - ha egy kis nyugalomra vágytál - ide el tudtál vonulni, mert valami apró meló, nos az mindig akadt, és valahogy nem is akartak annyira megkeresniA szakmai része pedig nem olyan "vidám".
A vízhűtés, az SSD-k, az alacsony fogyasztású processzorok, a rack tetején - és nem az állpadlóban - vezetett kábelek, az All-In-One szekrények - csak a 230 és a slag kell, még a szünetmentes is integrálva van benne - lassan véget vetnek ennek is... /Pláne, ha egy SeaMicro-ba gondolkozol, ha már be akarsz újítani keményen! Ami persze az IT vezetésen 0 eséllyel megy át.../Szóval két, kicsi helység elég lesz mindenre
-
burriebonz
tag
válasz
Intelligencs #40 üzenetére
Egy esztergáló műhelyhez képest egész kellemes!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Anno mikor pc-m még megvolt 3db Delta AFC1212DE venti volt feltéve a vízhűtés radiátorára, hogy a legnagyobb melegben is lehűtse a tuningolt i7-est.
Na amikor max fordulaton pörgött a 3 venti, berohant család hogy mi ez a turbinahang.
-
Szerintem simán elviselhető zaj van egy szerverteremben. Jó pár órán keresztül tudok ott dolgozni, mielőtt zavaróvá válna. A hideg sokkal rosszabb, szvsz. Főleg nyáron, ha elfelejtem, hogy aznap szerverterembe megyek, és nem viszek magammal pulóvert.
-
Reggie0
félisten
Mondjuk egy rendes 4U vagy nagyobb szerver eseten mar nem ilyen katasztrofalis a helyzet, mert azokba lehet tisztesseges ventillatorokat rakni.
"A kisebb szervertermek beépített légkondicionálást kapnak, és folyadékhűtéses megoldások is léteznek. Alább egy légkondicionált szerverterem látható - tessék megfigyelni az alapzajt!"
Sot, meg a legkondi is lehet folyadekhuteses...
Egy olyan helyen, ahol zart szekrenyeket hasznalnak es nem a termen keresztul szallitjak a levegot a szekrenyekbe, ott sokkal kisebb a zaj.
-
exedoc
senior tag
Lucasfilm data center/renderfarm. Na itt is van zaj. Meg pár raktáron lévő Dell munkaállomás.
-
II.Démonlord
tag
Lehet egyedül vagyok vele, de én bizonyos esetekben szeretem hallani a ventilátor hangját. Legalább tudom, hogy működik
-
ruan
tag
Hú, eszembe jutatta a régi, wbk 68 cpu hűtőmet, az megvan?
-
Yoshida
aktív tag
Kicsit mintha keveredne a cikkben a teljesítmény, és az energia fogalma.
-
vittorio7
őstag
Érdekes, de ez van.
-
tntmax
aktív tag
Köszönöm az említést a korábbi cikkben említett hivatkozásomra. :-)
Ezt megelőzően (hetekkel, de inkább hónapokkal) voltak kisebb-nagyobb megjegyzéseim is a fórummal kapcsolatosan... örvendetes azt tapasztalni, hogy -olykor a látszat ellenére is, de- igyekeztek informatívak maradni.... és estébé. Ennyi, köszi és további jó munkát kívánok nektek.
@Tomi5244:
Természetesen az a hűtés hangja... mielőtt belépnek a szobába annyit mond az illető: "most tulajdonképpen mondhatni üresjáratban van a gép"... ezt követően belépnek a szobába és megküldi a tag valami terhelő feladattal a Xeon Phi egységet, és az utána hallható "turbinák indítása" hangeffekt az amit a Xeon Phi kártyák generálnak.
Azt is említi az illető, hogy egyébként ez a szerver a Phi nélkül viszonylag halknak számít a kategóriájában. -
Rez_Grof
őstag
És ehhez még vegyük hozzá a többszáz hdd-vel (2,5" 15k rpm) megpakolt SAN eszközöket amelyek a blade szervereknek szolgáltanak tárhelyet.
-
MongolZ
addikt
Abszolút pesszimista vagyok ezzel kapcsolatban. Nap mint nap azzal lehet szembesülni, hogy az ember mennyire alacsony hatásfokkal használja fel az erőforrásokat, illetve mennyire nem foglalkozik a hulladékenergiával. Természetesen mindig van 1-2 pionír, de nem lesz több sosem.
-
szab.tam
nagyúr
ha egymástól függetlenül, maguktó is kinőttek volna ki a földből, mert amúgy is így történt volna, és csak össze kellett kötni egy hirtelen innovatív, gazdaságos ötletből jött hőcserélővel, utólag, véletlenül, aokkor ok lenne.
de úgy emlékszem nem így volt.
ha igen, akkor duplán hajrá.***
viszont a jövőben célszerű lenne ilyenek direkt is tervezni.
amíg a számtech hatásfok felhasznált energia szempontjából nem javul. -
szab.tam
nagyúr
nekem idáig az az innováció tetszik legjobban, ahol egy uszodát fűtenek az így keletkezett hulladékhővel.
igaz, a megtérülési mutatókról ott nem beszélnek, csak arról, hogy q* zöld... -
freemanone
addikt
válasz
ricshard444 #22 üzenetére
Ha a fizikai méretre vagy(tok) kíváncsiak, az benne van a cikkben.
"A PROHARDVER! jelenleg egy dupla magas, tehát 89 milliméteres, vagyis 2U szerverről üzemel, ez egy átlagos miditorony háznál kisebb térfogatot jelent. "
-
Benzoldog
tag
válasz
Erre szerintem sokan kíváncsiak lennének...
-
kromatika
veterán
válasz
Ez engem is érdekelne?Egyébként a videón halható zaj,nagyon dúrva.nem gondoltam volna hogy ennyire zajos.
-
A PH! + Apró szervere mekkora? /méretre/
-
kromatika
veterán
Nagyon érdekes cikk.köszi.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ó, nekem vannak ilyen szerverventilátorjaim, PH!-n vettem, azt hittem 5V-on halkak lesznek, hát nem jött be. Pihennek most éppen, várják a felhasználásukat. 12V-on mintha egy repülő szállna fel.
-
freemanone
addikt
óóóó derég jártam a dataplex-ben és de nem hiányzik!
konstans hideg meg reptéri zaj....
-
BlackSoft
addikt
De amit a videó nem tud átadni....
Én csak olyan helyen dolgoztam ahol 8 szekrény volt tele rackekkel, mégis a légkondi és a 2 ventilátor ellenére gyufának éreztem magam egy szál trikóban
-
Benzoldog
tag
Tényleg jó hangosak a szerverek, szerintem simán elmenne egy teherautó vagy mozdony menetzajának.
-
Lewzke
őstag
pont így zúgott a régi Dell szerver fiókom ... hát nem otthoni használatra való az biztos.
mivel a fiókok elég vékonyak több apró de nagy fordulatszámú ventilátor van benne, az enyémben volt 4 + 1 a tápnak és terhelés alatt brutál hangos volt -
HXY
addikt
Már azt hittem, hogy felszáll egy jumbo jet...
-
bacsis
Közösségépítő
nem rossz, nem rossz, de az én EGS rackserverem simán űbereli ezeket
tekerd 6perc 40sec-re -
McSico
senior tag
Pont ezért beszélem le magam egy itthoni szerverről. Bár ha nem rack-es házba tenném lehetne csökkenteni a zajon, de sajnos a rack nálam csak előny. Mivel nem csak az lenne rack-ben.
-
Sinesol
veterán
Érdekes hogy míg az ilyen servertermek mekkora energiaba kerülnek, az emberi agy meg nagyobb teljesitmenyt hoz zajtalanul töredék energiabol..hát van még hova fejlödni
Itt egy erdekes cikk hogy mibe kerül akarcsak az agy müködésést szimulalni mai "buta" hardverekkel
-
DithenS
senior tag
Te jó isten,azt hittem hogy ezek tök csendesek,erre üvölt
-
TOM-202
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever #3 üzenetére
Áááá, az túl bonyolult lenne.
Egyébként ezeknek a helységeknek a levegője is szűrt az alacsony szállópor koncentráció miatt, vagyis hogy minél kevesebb rakódjon le a komponenseken. Ez kizárja a szabad és szűretlen kinti levegőt de attól még simán szívhatnák az eleve hideg levegőt kintről.
Egyébként anno én is kintre tettem a szénné tuningolt gépet egy ilyen fagyos téli éjszakán és határozottan jobban volt húzható a motyó mint a meleg szobában. Billenytű+egér+VGA hosszabbítóval simán bentről operáltam. Sajnos a mechanikus alkatrészek nem szeretik a hideget így ez a kis kaland nekem egy HDD-be került, de legalább kipróbáltam.
-
Ezt a videót tudom még ajánlani a témában, érdekes.
-
válasz
Ivy.4.Ever #3 üzenetére
Páralecsapódás meg ilyenek. Ha állod a cekhet akkor no probelm.
Amúgy brutális.
-
Ivy.4.Ever
őstag
És télen nem lehetne csak kinyitni az ablakot?
-
franc0
őstag
Hát amikor először bekapcsolt mellettem az IT-s kolléga egy komolyabb szervert (ventik maxon pár másodpercig) konkrétan kerestem a Boeinget az ablakban, szeptember11 reloaded.
-
tomi5244
őstag
Az első videóban ugye nem a vinyóknak van ilyen hangja hanem a ventiknek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Néma? Szelíden brummog? Esetleg kiabál vagy egyenesen ordít egy komolyabb szerver?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mesterséges intelligencia topik
- Tesla topik
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest