Új hozzászólás Aktív témák
-
Sullivan
aktív tag
Youtube megoldás régi samsung smart tévén ingyen:
Smart menüben a samsung apps-nál van egy ingyenes tv cast nevű progi, ezt kell feltelepíteni a tévére.
Kell hozzá egy okosteló vagy tablet, amire szintén fel kell telepíteni a tv castot.
Ezután ip cím alapján összelehet kötni a telót a tévével és rálehet küldeni youtubeot, vimeot.
Kicsit macerásabb, kicsit gyengébb minőség(480p), de a lényeg hogy működik
Tesztelve samsung d6500-on. Amelyik tévéken van ez a tv cast app, azokon valószínűleg ugyanígy működni fog. Sok sikert, samu meg bekaphatja -
rajzol01
tag
én 2012-ben rendeltem az egreat r6spro androidos mediaplayeremet. idén eltűnt róla a yt
-
OutsideR
aktív tag
Én 2 napja vettem észre hogy milyen jófej dolog ez hogy eltűnt a youtube a tv-ről. Küldeném át telefonról a videót és semmi, Nézem a smart menüben, eltűnt, a samsung appban szintén nincs. Jó hogy figyelmeztetett a rendszer hogy ez lesz, ja nem! Relative ritkán használtam, de akkor nagyon jó volt. Amúgy is elég egy hulladék ez az okos tv rendszer, de így kiherélve még jobb.
Még jó hogy csak egy es7000-es sorozatú tv így screen mirroring sincs benne, ami a következő évben a leg alapabb 5000-esben is benne volt. utána jött telefonos app frissítés, és már az aktuális képet se streamelte telefonra, majd skype, face és a többi kivétele. még 1-2 év és a tv műsort se veszi. (még szerencse hogy digit vevő van benne) Anno mikor megvettem pont így terveztem hogy pár év alatt semmi értelmes app nem lesz rajta. Ja nem is.ez így k.rvajó. -
Samott
addikt
Azert ez nem igy megy. Anno amikor kitaltak ezt a html5 a flash helyett dolgot pont ez volt a buktatoja, nem a "html5" jatsza le a videot hanem a bongeszonek kell tamogatnia az adott codec-et. 2011-ben nagyon mas volt a helyzet codecek meg tamogatottsaguk teren mint most. A bongeszot meg tuti nem fogja ujrairni a gyarto egy 6 eves modelre. -> HTML5 video wiki
-
norbiv8
tag
2011-es LG TV-m tudja böngészőből a HTML5-öt. Nem tartana semmiből a gyártónak készíteni egy HTML5 alapú appot, hogy továbbra is menjen a youtube. Szerintem ez jó reklám is lenne neki, hogy Ő nem hagyja magára a vásárlóit, bezzeg a konkurencia... De mivel mindenhol spórolnak, a fejlesztőkből is csak annyit tartanak akikből éppen ki tudják verni az új készülékekre a szoftvert, a régieket letojják nagy ívben.
Persze lehet itt okoskodni, hogy minek vettem "okos" TV-t, meg van mindenféle okosító megoldás, de pont azt akartam elkerülni, hogy 66 vackot kelljen összekötni, meg napokig konfiguráljak mindenféle kacatot. Bekapcsolom, működik, kész. Majdnem 5 évig teljesült isMost kezdhetek majd bütykölni megint, úgyhogy remélem csuklik az anyukája annak aki miatt nincs most youtube.
-
Rota
tag
Sziasztok.
Tehát ha jól látom nincs megoldás erre. Egy haverom most találkozott ezzel a problémával.. 2012 es kb a tévéjeSzerintetek az androidos tv-ék is juthatnak erre a sorsra?
-
gabor.79
tag
A legelső implementáció 2007-ben volt, de az oldalon lévő táblázatból ki lehet olvasni, melyik böngésző mikortól támogatja.
Szerintem ez a legegyszerűbben járható út.
-
Igen, ez lehet gond.
Arról egyébként sem vagyok meggyőződve, hogy pont böngészős technikával kell az öreg vasakra lejátszót csinálni, és az is tény, hogy lehet, hogy a régi formátumok kipucolása is a dolog mögött áll.
De az tuti, hogy amíg vannak a régi formátumok, addig lehetséges valami java/c++ cuccot csinálni, amit mindenképpen vinnie kell a régi vasnak is, ami a flash-t vitte. Csakhát ehhez szándék kell. Ami nyilván nincs. -
gabor.79
tag
Annyira azért nem eszik forrón a kását.
A youtube egy webes szolgáltatás, és a háttérben szabványos videókat szolgálnak ki (mp4, flv, webm, a többi formátumra nem emlékszem), a kliensnek csak az a dolga, hogy ezt "megnehezítse", például azzal, hogy közbe reklámokat tesz.
Amennyiben egy böngésző támogatja bármelyiket is a fentiek közül, nincs probléma. Némi utánjárással én is írtam magamnak egy fapados youtube videólejátszót, ami visszafejti az eredeti videó url-jét, és azt egy egyszerű <video> elemben megjeleníti, ráadásul mindjárt le is tudom tölteni. Ugyanúgy tudok keresni videókra, megjelennek a kapcsolódó elemek, de például az egyébként értéktelen hozzászólások nem.
A teljes kód tíz kilobájtnyi php, de bármilyen szerveroldali nyelven elkészíthető, meg persze villámgyors és minimális erőforrást használ. Egy ilyen elkészítéséhez mindenkinek megvan a lehetősége.
-
"Komolyan mondom, nem is értem, hogy te most kinek az érdekében szólalsz fel?"
A józan ész érdekében.
Az egy dolog, érintett vagy a témában és vérig sértve érzed magad. De az emocionális túlfűtés nem elég indok arra, hülyeségeket írogasson az ember, sokszor magadnak ellentmondva.Ahogy korábban is írtad jó pár poszttal ezelőtt; dobd ki a TV-t a kukába.
-
Pötyi
őstag
Nem értem, hogy mit értetlenkedsz, a két dolog, amit tőlem idézel, abszolút nem zárja ki egymást, sőt, pont azt támasztja alá, amire én akarom felhívni a figyelmet: mindössze egy frissítés kéne, flash helyett html5, de az is túl sok lenne a tévének - erre alapozom, hogy nincs benne erőforrás tartalék.
Én öt éves tévéről beszéltem, te másodszor használod a félÉVTIZEDES kifejezést, csak hogy többnek hasson. Manipulációhoz ez is elég, öregebbnek hangzik.
Nem fogok neked telefonokat felsorolni, egyrészt mert ez most a tévékről szól, te hoztad be a telefonokat, másrészt én nem foglalkozom velük, elég a sajátomat abajgatom, arról a Huaweiről tudom, hogy sűrűbben kapott frissítést, mint a tévém. A telóm lassult a sokadik frissítés után. A tévém nem kapott öt év alatt tíz frissítést se, ez arányaiban semmi a telefonhoz képest, de szerinted rendben van, hogy a tévének is belassul s szoftvere és el kéne fogadnom szó nélkül. Ja, és nem kell átesned a ló túloldalára, a kutya se kért hardveres supportot. Nem erről volt szó. Szoftveres frissítésekről beszéltünk.
- o -
Komolyan mondom, nem is értem, hogy te most kinek az érdekében szólalsz fel? A tévégyártó lobby bízott meg téged, hogy beszéld be nekünk: törődjünk bele, hogy max. három-négy évente vennünk kell egy új tévét, vagy mi?
-
Ez hihetetlen. Ha nem látom, nem hiszem el. Ment is a screenshot.
Te magad írtad 2017-07-09 18:33:03 dátummal, idézem:
"Az új kodek annyira megviselte volna a okostévé prociját, hogy akadozott volna a lejátszás"Majd utána, 2017-07-09 19:11:55 időpontban azt mondod:
"1 db frissítés kéne: flash helyett html5 kódolású videók lejátszásának lehetősége"Mégis, milyen frissítésre vársz? Kimegy hozzád a kedvenc okos televíziód támogatói csapata, és nekiállnak nálad "processzort tuningolni", hogy legyen kellő erőforrás a dekódoláshoz? Esetleg lecserélik a TV-d elektronikáját teljesen? Teljesen új HW, teljesen új SW, csak maga kijelző panel és a káva maradna. Ezzel a frissítéssel VALÓBAN meg lehetne oldani a problémádat.
De ha már ott vannak, igazán vihettek volna egy új panelt is, hiszen te csúcskategóriás TV-t vettél fél évtizeddel ezelőtt. Az meg milyen dolog már, hogy azóta a panel is elavult, nem csak a SOC a TV-ben? A telefonod kijelzőjének nagyobb a felbontása és jobb a színe / kontrasztja mint a TV-dnek!
"Te olyan technikaci eszközöket hoztál fel példának, amikbe heti rendszerességgel jönnek a frissítések."
Ez jó, mesélj még. Nevezz meg kérlek három tetszőleges számú mobiltelefon típust, amihez heti rendszerességgel jönnek a frissítések. Akkora a merítés, biztos találsz három típust. -
PuMbA
titán
"Te olyan technikaci eszközöket hoztál fel példának, amikbe heti rendszerességgel jönnek a frissítések."
TV-n meg havonta jön frissítés, legalábbis az enyémre biztosan
Sokban nem különbözik, csak a TV-k esetén 1-2 év között már kezdik megszüntetni a támogatást és amikorra 5 éves lesz a TV már 1000 biztonsági rés van a böngészőjében meg az egész rendszerben. Egyébként az új kódolású videók processzor igénye a duplájára nőtt PC esetén is, szóval nem biztos, hogy itt csak a programozás a hátráltató dolog, hanem a hardver is közrejátszhat, ugyanis a TV-kbe a lehető legrosszabb hardvert teszik az olcsóság miatt.
-
Pötyi
őstag
Itt van például az okostévém, amibe mindösszesen egy, azaz 1 db frissítés kéne: flash helyett html5 kódolású videók lejátszásának lehetősége. Itt most nem az eltelt éveket nézem, hanem a frissítések számát. Egy, azaz 1 db frissítés. Szerinted nem életszerűtlen, hogy egy frissítéstől maga alá szarna a proci? Ezért inkább lekapcsolják a fícsört...
Te olyan technikaci eszközöket hoztál fel példának, amikbe heti rendszerességgel jönnek a frissítések.
-
"Viszont arról, hogy az okostévé procijában nem volt erőforrás-tartalék, arról nem a google tehet, hanem a gyártó!"
Ööö....ezt most komolyan? Azt hittem ez egy szakmai fórum
Belepakolják a méregdrága TV-be fél évtizeddel ezelőtti csúcstechnológiás SOC-ot, kellő RAM-ot, fejlesztenek / licenszelnek alá egy környezetet, kifejlesztik / fejlesztetik az alkalmazásokat.
Majd azt mondod 5 év múlva, a gyártó tehet róla, nem pakoltak a termékükbe olyan eszközt, ami mellett esélytelen, hogy elhalad a technológiai fejlődés?Na. Akkor csak hasonlítsunk tovább egy kicsikét.
Itt van az okos telefon piac. Hasonló hardverekről beszélünk, hasonló funkciókat kell ellátni, hasonlón okos mind a kettő, hasonlóan változnak a vele szemben támasztott követelmények. Legjobb.Itt van például a Samsung Galaxy S III, 2012 nyarának csúcs készüléke. Az egy dolog, ma már kevés mindenre a telefonáláson, mint alapfunkción kívül (nahát, ez a hasonlat is passzol a TV-vel, ott is működik az alapfunkció, csak az "okosság" nem); szinte semmilyen új, 1-2 évesnél újabb, népszerű SW nem fut rajta. Mert nem tud. Mert elavult. Mert régi. Mert kevés. Érdekes, ezen senki sem akad ki.
Ehhez képest itt a Samsung Galaxy S8+, ami ugye azonos gyártótól a 2017-es csúcstermék.
Ezek után, a te analógiád alapján akkor a Samsung azért felelős, mert bár nem is várod el, gyártson egy S8 szintű készüléket 2012-ben, de ahhoz hasonlót igazán csinálhatott volna, rengeteg erőforrás tartalékkal, ami ma is egyenértékű lenne a csúcskészülékekkel? Csak azért, mert egykor az volt? Ugyan már...
-
Pötyi
őstag
Könyörgöm, nem azt kell huszonhatodszorra elmagyaráznod, hogy mi áll a YT funkció kikapcsolásában, mert azt tudjuk. Lecserélték a flash alapú tartalmat html5-re. Ezt a google csinálta. Az új kodek annyira megviselte volna a okostévé prociját, hogy akadozott volna a lejátszás. Ezért inkább lekapcsolták a faszba. Viszont arról, hogy az okostévé procijában nem volt erőforrás-tartalék, arról nem a google tehet, hanem a gyártó!
-
Érthető volt számomra a "kérdés", természetesen. Én épp ellenkezőleg látom; nem képes mindenki felfogni mi van egy ilyen döntés hátterében.
A "YouTube funkció" fedőnevű okosfunkció (sic) mögött nem a Sharp, LG, Samsung, Panasonic, és ki tudja még milyen gyártó áll. Hanem a Google, mint tartalomszolgáltató. A Google, aki az előbbi eszközök gyártójától FÜGGETLENÜL rendelkezik a saját CDN-ével, eszközparkjával, hálózatával, és úgy általában minden erőforrásával, és ezt különböző API hívásokon keresztül a TV gyártók eszközei részére bocsájtja. Ha a Google úgy akarja, akkor megváltoztatja (optimalizálja) a használt konténereket, codec-et, és minden mást a folyamatos fejlődés érdekében. Feltételezem, semmi sem köti meg a kezüket ebben, maximum a szerződésben foglaltak szerint 1-2 évvel előre szólniuk kell a partnereiknek (ahonnan én jövök, ott ez így működik).
A Te, fél évtizede vásárolt megjelenítő eszközöd természetesen a fél évtizede megvásárolt technológiai színvonalat idézi. Annak hátrányaival, és esetleges előnyeivel. Ha a Google kivezeti mondjuk a Flash alapú lejátszók támogatását és csak a HTML5 marad, akkor bizonyos HW-es limitációk miatt ezek a funkciók továbbiakban elérhetetlenek lesznek bizonyos eszközökön.
Az ilyen, és ehhez hasonló helyzetekben kisebb ügyfél irritációt okoz az adott szolgáltatás kivezetése, ezáltal a készülék látszólagos működésének problémáktól mentes fenntartása, mint a funkció megmaradása a rendszerben, hibásan / mögöttes tartalom nélkül. Ugyanis a nap végén, amikor a felhasználó a hibásan működő szolgáltatást venné igénybe és azt mormogja: "fa.zom ebbe a sz.rba!", akkor nem a Google anyukáját szidja, hanem a TV gyártó anyukáját. Ezt pedig nyilván nem szeretne a TV gyártó. Így megteszi a tőle telhetőt: kiveszi a szolgáltatást a listából.
Remélem így már neked is érthető, mindenféle autós / repülős / permetezőgépes / kisvasutas hasonlat nélkül is.
"de az okostévét drágábban adták arra hivatkozva, hogy okos és amikor megvettük, akkor rohadtul nem szóltak arról, hogy az okos-részének csak öt év az élettartama"
Én ezt azért a helyedben megnézném. Ha valóban nem lenne erre jogalapja a gyártónak, biztos lenne egy ember aki beperelné őket, és meg is nyerné a pert a fogyasztó jogosan. Ezen felbátorodva pedig többen és többen és többen, a pénz miatt. De biztos vagyok benne, ilyen jogi hézagot nem hagynak maguknak. -
Dr. Romano
veterán
Fogyasztói társadalomban a tartós fogyasztási cikk az veszteség a gyártónak. Minél többet bír a termék az annál nagyobb veszteséget jelent, mert amíg az működik addig sem veszel másikat.
A Microsoft megoldotta ezt a Surface Laptop képében, lényegében eldobható noti, szerelése esélytelen, megy 1-2 évig amíg az akku bírja jobb esetben -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mit tudsz csinálni? Nekünk is van ilyen TV itthon ami anno igen drága volt, aztán most abból is kiveszik. Azt is felróhattam volna a gyártónak, hogy a 300e forintos tv képtelen volt megbirkózni a magyar ékezetekkel a feliratokban, 3D-s módban meg félbevágja a feliratokat és a két felet rossz oldalra rakja ki... Kiadták, nem foglalkoztak vele többet. Ott vannak a neten a tulajdonostársak hasonló problémákkal, aztán ennyiben maradt a dolog.
Később került ide sokkal olcsóbb, újabb TV, abban ezek mind hibátlan működnek.Sajnos a TV biznisz pont olyan mint az Androidos okosteló biznisz. Jövő évben új széria, vedd meg azt. Anno az NDK-ban szabvány írta elő, hogy miként kell úgy megépíteni egy hűtőszekrényt, hogy az 40 évet kibírjon. Nyugati világban ilyennel nem találkozol...
Viszont ha még nem láttad, ajánlom figyelmedbe a "villanykörte összeesküvés" c. dokumentumfilmet. Utána rájössz, hogy nem is annyira érdekes a YT kliens a tv-ben, sokkal nagyobb bajok vannak.
-
Pötyi
őstag
Akkor mi legyen? Indítson valaki mozgalmat a TARTÓS fogyasztási cikkek gyártásáért? Mi most a rohadt drágán mért okostévénél futottunk bele ebbe és nem tetszik nekünk a csak öt éves élettartam. Ennyiért nem. Ti meg páran azt mondjátok, hogy nyugodjunk bele? Lófaszt, mama! Igenis felemeljük a hangunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fogyasztói társadalom van és minden termék esetén a support a legdrágább. Az új autókat még 5 évre sem tervezik.
Meg telefonokat sem, ugye Androidból is csak 1-2 verziót kap meg egy új teló, pedig bírná a hardver tovább is...
Meg még sorolhatnám.
Ezt az egészet tehetik, mert az E hulladék jó része hajókkal elvándorol Afrikába, ahol a helyiek dolgozzák fel és tüntetik el őket, az ottani környezetet rombolva...
-
Pötyi
őstag
válasz
hallerlaller #81 üzenetére
Itt elsősorban nem az számít, hogy a kocsi akkor is el tud vinni A-ból B-be, ha elavult a fedélzeti kompjúterbe integrált NAVI és nincs mód a frissítésére. Itt az számít, hogy akkor, amikor megvettem a kocsit, ezért pluszpénzt számoltak fel! Hoppá!
Nyilvn a Maúnika-sót ugyanúgy lehet nézni a sima tévén is, meg azon az okostévén is, amin már letiltottak bizonyos fícsöröket, de az okostévét drágábban adták arra hivatkozva, hogy okos és amikor megvettük, akkor rohadtul nem szóltak arról, hogy az okos-részének csak öt év az élettartama.
-
Pötyi
őstag
De akkor felteszem még a te számodra is érthetően a kérdést: Szerinted rendben van, hogy egy alsó hangon minimum százezer Ft-nál induló okostévénél kábé 5 év alatt eljutunk oda, hogy a felhasználói élmény szinten tartása címszóval letiltanak funkciókat? Jelen gazdasági környezetben bele lehet ebbe kényszeríteni ebbe a spirálba a Földlakókat? Tényleg 5 (öt) év alatt elavul egy ilyen kurva drága készülék és dobjuk ki a szemétdombra, mert az OKOStévé része már nem használható? Terhelve ezzel a környezetet...
Azért vettük, mert OKOStévéként adták el. Azért adták el drágábban, mint a sima tévé, mert ez OKOStévének volt hírdetve.
-
Pötyi
őstag
Értem én, hogy te most a "tervezési hiba" kifejezésbe kötsz bele, nem pedig a javításba.
De kifejtem neked, lásd kivel van dolgod: Többször is elhangzott a hozzászólásokban, hogy vajon miért nem adnak ki frissebb szoftvert, firmware-t a régebbi okostévékhez? Na, ennek analógiáját fejeztem ki azzal a példával, ha egy modellt visszahív az autógyár. Csak ott nem letiltanak egy funkciót, hanem kijavítják.
-
Pötyi
őstag
Hát az egy dolog, hogy az adást megjeleníti. De nem csupán annak adták el, hanem pluszban még mást is tudó készüléknek!
De most komolyan! Mintha vennél egy kocsit és amikor pár évvel később kiderül egy tervezési hiba, akkor a gyár nem visszahívná a kocsit, hanem központilag letiltanák, hogy mostantól kezdve maximum hetven km/h-val tudna csak menni és hiba ötajtós, mostantól kezdve csak egy személyt szállíthat. Egy ilyen húzást is ilyen lazán vennél? Vállat vonnál és kész? Hát te X millát kiadtál azért az autóért, minden fícsörével együtt.
-
Konyika
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Romano #73 üzenetére
Igen, az nekem is megy gond nélkül azon a régiségen.
Bici: na ezt már passzolom. Valszeg ez a része is megoldható, csak nem éri meg.
-
Háát, nem tudom pontosan, de szerintem a HTML5-ös kliens úgy műxik, hogy a böngészőn keresztül odaadja a GPU drivernek a cuccot, aztán az vagy kezd vele valamit, vagy nem.
A Flash is ezt csinálja, csak ott van egy közepes sebességű CPU-s dekódolás is, ami böngészőn nem menne értékelhető sebességgel (a flash ugyebár kikerüli a böngit ilyen téren). -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem a Hw avul el ilyen gyorsan, hanem nem akarnak pénzt költeni egy régebbi platform támogatására, mikor el lehet adni az újat. Az a HW ami képes volt a flash-es YT lejátszásra, az most is elég erős lenne a mostani kliens futtatásához, csak elég nagy munka lenne a szoftveres oldal biztosítása ehhez.
Csak egy példa ha már felhoztad az Androidot, nekem van egy 2011-es billentyűzetes Xperia telóm, amit még Android 2.3-al adtak ki. 1 magos snapdragon proci van benne kevés rammal és tárhellyel, mégis volt aki megcsinálta rá még a 6-os androidot is.
Persze nincs sok értelme használni ezt a telót manapság, de megtartom zenelejátszónak meg gmail kliensnek sim kártya nélkül, mert messze ez szól a legjobban minden eddigi telóm közül.
-
-
PuMbA
titán
Teljesen más
A TV-ben lévő hardver egy mini-számítógép, azaz ugyanúgy elavul, mint egy 2-es verziójú Androidot futtató telefon. A rendszert és az appokat havonta karban kéne tartani, amely az idő elteltével egyre nehezebb úgy, hogy közben már más technológiák vannak a világban.
Egy mosógép ellenben csak mosni tud, nincs Wi-Fi, nem tudják feltörni, nem lopják el a ruháidat a netről és nincs érdemleges fejlődés a mosógépek között, szóval semmiféle karbantartást nem igényel.
-
Piftuka
veterán
"Nem, hogy hagynák a francba működni és kiírnák nagy betűkkel, hogy NO FURTHER SUPPORT, inkább lelövik."
Talán csak túl sok problémájuk volt az értetlen, és/vagy olvasni nem, ám panaszleveleket írni, pereskedni annál jobban tudó felhasználókkal, nem gondolod?
(Minden irónia nélkül...)
-
Kriza
őstag
2010-es Samsung okostévén már nem megy jópár hónapja. A support szerint a 2013 előtti nodelleken nem lesz Youtube.
-
[HEJ]_10375
csendes tag
Hogy a UPC iptv miért szüntette meg a youtube "okos alkalmazás" szolgáltatást, az egy nagyon jó kérdés, engem is érdekelne. Nekem úgy tünt, hogy ott szerver oldalon történik az adatfolyam manipulálása (léptetés, keresés), és a mediabox csak mint egy bármilyen másik digitális stream megkapja az eredményt. Ha ez igy van, akkor miért nem tudnak a upc központban flash-ről html re-encoderre upgrdelni?
-
aemt98
csendes tag
Masfel eve en is beruhaztam egy Chromecast II-be.
Anno hezitaltam, hogy TV-t vegyek, de igazabol a TV-vel nincs baj, anno, mikor 2010-ben megvettem a kozep-felso kategoriat kepviselte. FullHD, USB-rol, halozatrol filmet jatszik le, 30 mm a legvastagabb ponton, a LED panel 13 mm vekony, stb, es a tartalomfogyasztasi szokasaimat figyelembe veve a Youtube, fenykepnezegetes es a Plex kivetelevel semmi sem indokolja az okostv-t.
Chromecast elott probalgattam tobb helyen, baratoknal, rokonoknal, uzletben a kulonbozo okosTV-ket, de annyira nem gyozott meg. Volt aki szidta, volt aki rajongot erte.
Nem bantam meg, vmi akcioban volt 12 ezerert.
Lehetett volna venni 10-12 dollarert is az ebay-en TV okositokat, de kerdojel volt, hogy milyen sebessegu, meddig van tamogatas, stb.
Egyelore ezzel elvagyok, kenyelmes mert laptoprol, telefonrol at lehet kuldeni a tartalmat, nem akadozik, nem szaggat stb.
Frissitesek jonnek hozza, nem ugy sok okostv-hez.
(Most latom, hogy a chromecast II mar van 10 dollart postaval az ebay-en, bar lehet vmi masolt.)
-
danilla
őstag
válasz
hallerlaller #55 üzenetére
Egy regebbi 102cm-es grundig lcd televizionk van. Amiben a dlna videolajatszas es a yt viszonylag jol mukodik. Egyeb okosfunkciok, mint a bongeszes, nem valami furge es felhasznalobarat. Igy marad valamelyik koltseges megoldas.
Ami mar eleg gyorsan el is dolt, mert felesegem nagyon regota akart egy negyedik generacios apple tv-t, igy a legkoltsegesebb verzio lett a befuto :/ -
kriszpontaz
veterán
válasz
hallerlaller #55 üzenetére
A böngészőben pl. egy 2012-es Netcast rendszerű LG (42LM620S) megjeleníti a Youtube videókat, de pl. teljes képernyő felejtős.
-
danilla
őstag
Hat ez pompas... ket dolgora hasznaltuk a TV-t, belso halozatrol neztuk rajta a filmeket, de tulnyomo tobbsegben yt videokat neztuk rajta. Ezek utan vehetek egy androidos media lejatszot vagy egy apple tv-t :/
-
Sinisi
senior tag
Ez most előre vagy visszalépés ?! :-)
-
dh66e
veterán
Talán orosz hekkereket kéne alkalmazni a tv gyártóknak.
-
nemlehet
őstag
Konkrétan pénzt nem kell érte adni, de az adataimmal és a reklámok megnézésével fizetek. Szóval igazából nincs ingyen. De ez messzire vezet.
Amúgy én kb minden nap használom YT-t a tévén. Szerintem hasznos. Pl játszok a háttérbe meg berakok valami podcastet vagy streamet. Van egy csomó lejátszási listám, ha takarítok, szerelek, teszek veszek sokkal egyszerűbb onnan berakni mint a gép prüntyögőjéről hallgatni. Az erősítőn nincs több hely, hogy a gépet is rákössem, így viszont nagyon kényelmes. Telefonról 1 gombnyomással átküldöm aztán annyi.
Amúgy a gyártók részéről szemétség valóban. Nem hiszem hogy olyan borzasztó munka és költségigényes lenne kiadni HTML5 alapú klienset. Sebaj majd a mindenféle TV okosítók piaca még jobban nőni fog
Nem hiszem, hogy egy app hiánya miatt vesznek majd az emberek sok-sok pénzért új tévéket. Egyszerűen a TV nyugaton sem a cserélgetendő eszköz kategória. Nem feltétlen mert ne férne bele anyagilag, inkább ez ilyen elvi dolog.
-
Polllen
nagyúr
Azért hibáztatják a Google-t, mert az ő szolgáltatásokhoz nem férnek hozzá. Az másodlagos, itt a TV gyártó a hibás, mert nem tartja karban a programjait.
És amúgy emellett egyre több ember gondolja azt, h azok a szolgáltatások, amiért nem kell pénzt adni, alanyi jogon járnak. És az aki nem szolgálja ki őket, csak szemét lehet. -
csongi
veterán
válasz
Silentfrog #1 üzenetére
Ez nem kezd elterjedni, hanem evek ota jelen van.Kormanyzati hireknel eroteljesen hasznaljak. Okos kommunikacios fogas.
Mas: Mar regen sejtheto volt, hogy a flas tamogatas megszunesevel ezek pillanatok eljonnek. A kedves gyartot kellene ostorozni, frissitse a tv rendszeret, Jaaa hogy szoftveresen xarnak ra. Persze a gyarto nem hibas... Ezert nem veszek okos tv-t. Van kulon box, es 100* tobbet er, mint a tv rendszere. Az idotallosagrol nem is beszelve. Miert is a google a hibas? Van sajat Html ami jobban mukodik a flash-nel. Minek is foglalkozzon vele tovabb?
-
kromatika
veterán
Csak egy kérdés.De miért szünteti meg?
-
Dr. Romano
veterán
Nekem van egy LG Bluray házimozim, de abból már 1-2 éve eltűnt rengeteg okos funkció, pl. a fent említett gyíktúbe is.
De nem érdekel, mert csak erősítőnek van betéve -
gergejly
aktív tag
Látjátok, ezért utálom én a google-t, meg az amerikai szemét genyó cégeket. Meg egész Amerikát úgy ahogy van. És a youtubet is
-
gippazoid
senior tag
válasz
bekes.andras #29 üzenetére
Javasolhatsz alternatív 1 szavas kifejezést ezekre.
-
3shae
aktív tag
De jó volt a kis LG Blu-ray lejátszón (ami ugye pár wattot fogyaszt) youtube videókat nézni. Mobillal a kezemben csak ráböktem hogy lejátszás az eszközön és már ment is.
De jó volt.. -
Quentin Ruby
senior tag
Évek óta célhardvereket vásárolok. Kijelző csak simán és hozzá valami olcsó, de megbízható média megjelenítő. Ami egybe van, az nem lehet időtálló megoldás.
-
kpal
nagyúr
És az LG házimozikon működő app-al mivan pl egy 2013-as kiadású házimozin még használható lesz a YT ?
-
Aurig@
őstag
Ezért nézek csak médialejátszót és BD lejátszót a TV-én. LAN kábel még egyszer sem volt rádugva, wifi meg nincs, mert letiltattam központilag. Nem azért vettem a TV-t, hogy netezzek rajta, arra ott a PC. Gyakorlatilag esélyem sem lenne YouTube-ot nézni, mert a gyerekek mindig mesét néznek. Éjjel meg nem nézek semmit, inkább alszok.
-
joey04
titán
meg is érdemli aki ilyen korlátolt smart szarra bízza magát. a világ legnagyobb átverése. keveset tudnak de azt szarul és drágán. egy tv-nek a képe legyen jó, a többit más eszközre kell bízni.
-
Dedicted
tag
Ahogy a webcamerának letiltották a Skype alkalmazást itt egy ujj helyzet ,maholnap már a hdmi-t tiltják le és lessz helyette v.mi más ...
-
iviivi75
tag
Leginkább azért van , mert a reklámok nem futatthatóak a korábbi Youtube App - nál , erröl van itt szó.
-
bekes.andras
tag
... felokosító! Aztakurva! o.O
-
Solten
őstag
válasz
Silentfrog #1 üzenetére
Igy dramaibban hangzik...
(#18) gippazoid: valami S905x, S912-es dobozka megteszi.
-
Formaster
addikt
Azért ez nekem kicsit per gyanús. Szerencsére a '14-ben (valaszeg '13-as modell) vásárolt LG smartomat még nem érinti a dolog, de ezek szerint 1-2 éven belül én is lemondhatok a tévés youtube-ozásról. 99%-ban ezért vettem smart TV-t
Miért akarnak a TV-kből is eldobhatós holmit kreálni? Aztán sírnak, hogy beborítja az elektronikai hulladék a világot.
-
.mf
veterán
Ennyit érnek az okostévé rendszerek
Ja meg kémkednek utánad, és még ki tudja mi egyebet (célzott reklámok?) -
ha összeköti egy tévé felokosítóval
Vagy sokkal inkább egy Raspberry-vel, azzal sokkal több mindent lehet csinálni, bár nem mindenkinek van türelme/szakértelme beállítani azt
-
Danex
addikt
Mivel úgy az az a technológia ,hogy Flash kb teljesen kihalt (böngészők már lassan évek óta nem használják) így mondhatni még sokáig is húzta.
A probléma az, hogy a flash támogatás miatt minden videó ami fent van a youtube-on annak fent kell lennie .flv kiterjesztésben is ami nagyon sok hely. Ha megszüntetik a támogatását akkor gyakorlatilag az összes .flv videó törölhető lesz ami nagyon sok helyet jelent.
(#5) Pötyi
Az a baj, hogy amikor megjelentek ezek a TV-k a flash mint technológia már életkora végét járta. -
Szerintem nincs ezzel semmi gond.
Ha fagy, akad, lagos, mert idővel változik a YouTube, amivel nem tud lépést tartani az eszköz, ám NEM KERÜLT LETILTÁSRA az app, akkor meg megy a sírás, így fagy a Google, akad a Google, lagos a Google, ami nettó presztízsveszteség a cégnek.
Ők ennek meg így mennek, mert az marketing oldalról kevésbé fáj, ha a termék elérhetőségére panaszkodnak a felhasználók, mintha a termék minőségére panaszkodnának.
Ugyanígy lehetne sírni amiatt is, nincs már Windows 3.11 alá írva semmi, nem támogatott, mégis hogy képzelik, én anno megvettem, stb. -
gippazoid
senior tag
WDTV Live média box-om van. Arról is lelőttek már minden feature-t.
Legutóbb most a YT-ot... Azt pedig PONT az ilyen funkciók miatt vettem meg.Szóval a TV felokosító cuccokkal ugyan ez van.
Tud valaki tanácsot adni, milyenre cseréljem?
Sajnos van már olyan video formátum és audio is, amit nem ismer, a firmware support évek óta megszűnt. -
Zsidaaj
tag
Ez azért a pofátlanság netovábbjába...
-
Samott
addikt
Nekem egy 2012-es LG tv-m van, gondolom erintett. De igazabol soha nem tudtam normalisan hasznalni a youtube appot rajta olyan lassu volt. Chromecast megoldotta a dolgot.
-
kriszpontaz
veterán
Talán ha nem olyan csicska SOC-okat pakoltak volna a 2012-es tévékbe, nem lenne ez gond..... A 2013-as LG tévékben már legalább dual core proci van, de az is elég harmatos. Egy 2012-es alsó kategóriás telefon körberöhögi. Még a WebOS rendszerű tévék sem sebességbajnokok, néha úgy belassulnak hogy öröm navigálni a menüben.
-
jambiyya
őstag
Ha hosszú távra veszel televíziót, akkor gondolom egyébként is a képmegjelenítés ami számít, és van hozzá player, okosító, vagy valami ilyesmi. Vagyis pont nem érdekel hogy van-e YT, vagy nincs. Engem legalábbis nem izgat.
Az viszont fájó, hogy a vételnél kifizettetik az okos részt is (skype, YT), de mikor lelövik, nem fizetik vissza... -
Karolac
csendes tag
Hogy vigye az ördög, meg a gyártó oda, ahová gondolom
2011-es a tevém, korábban a 3D-t, majd a "jutub"-ot, azonkívül az applikációk 40%-át leszedték. Nem hagyták volna működni, támogatás nélkül, egyszerűen megszüntették, Indítás után törölték a rendszerből. Többszörösen átvágásszagú az egész hozzáállás, hiszen a többletköltséget többek közt ezekért a ficsörökért fizettem ki. Kedves Samu, Lucky Gold, Kugli, tudjátok mit, hát azt, Kellettetek nekem? -
Melorin
addikt
Az utolsó mondat egy vicc, jó, hogy nem az van odaírva, hogy ha veszünk egy új okosTV-t akkor nem kell lemondanunk a YT használatáról
-
Raymond
titán
válasz
Silentfrog #1 üzenetére
Amerikanusbol jott, hangzatosabb...
-
Daywalker
addikt
Azzal én is szívtam...édesanyámat nagy nehezen pár év szenvedés után átállítottam okostelefonra (Windows a kézenfekvő neki, mert asztaliban azokat ismeri, a nagy ikonok meg egyértelműek stb) erre lelőtték egy év után, hogy elkezdte használni...tiszta szerencse, hogy a Lumia 640 LTE-re rá lehet húzni a W10-et, egyébként jöhetett volna a telefoncserével kapcsolatos macera. Ráadásul az volt a vicc, hogy az értesítési területen megjelentek az üzenetek, tehát átjöttek, csak onnan nem tudtál az alkalmazásba belépni. Szégyen, amit csinálnak egyes vállalatok.
-
Pötyi
őstag
Na, hát pont ezért NEM fogok okostévét venni, mert én azt tartós fogyasztási cikknek tartom (több, mint tíz évre tervezem) és hát nincs kedvem lecserélni azért, mert a processzorában nincs erőforrás-tartalék arra az esetre, ha a vásárlástól számított két-három év múlva kijönne egy bonyolultabb kodek és emiatt nem lesz lehetőség a firmware frissítésre, mert élvezhetetlenül belassulna. Akkor inkább alapból nem okostévét veszek.
-
sztojo
csendes tag
Szokásos Google technika.
Nem, hogy hagynák a francba működni és kiírnák nagy betűkkel, hogy NO FURTHER SUPPORT, inkább lelövik.
Kb. ugyan az mint amikor lelőtték winphone-on a messenger-t. -
lm83
őstag
UPC-nél is ezért kerülhetett ki a tv-apps-ból?
-
shteer
titán
Affene, eddig nem használtam mostantól meg nem is tudom
-
Silentfrog
veterán
A " fél évtizeddel később" miért hangzatosabb mint az 5 évvel később? Mostanában kezd ez a szóhasználat elterjedni a "brutális " mellett!
Ma valamelyik híroldalon olvastam, hogy negyed milliárdot sikkasztott valaki. Mennyivel többnek hangzik mint a 250 millió!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google megszünteti a Flash-alapú app támogatását.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- Projektor topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest