Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
Szerintem egy jó része félremegy annak amit írok.
Nem a B450-be hekkelt 4.0-át vártam. Ezért kérdeztem az átalakítót. 3.0 x8=4.0 x4. Ennyi, átmegy rajta, nem 4db 3.0-ás sávon akarok 2x annyi adatot átküldeni.... Az szeretném ha az átalakító slotja 4.0 x4-ert fogadna és az alaplap felé 3.0 x8-on kommunikálna.Az x16 vs x8-ban igazad van, már rég néztem és most nem gondoltam át. De a lényeg, hogy akkor is ott van 4 lane kihasználatlanul miközben lenne hozzá SSD.
(Egyébként azzal sem értek egyet, hogy letiltották B450-ben a 4.0-át konkrétan. Értem mögötte az érveket de semmitmondóak. Pont ugyanennyire instabil funkciók sorakoznak még tucatjával most is a bios-okban.)
"nem hiszem hogy olyan SSD-id lennének ami 4 darab 3.0-s lane-t szaturálni tudna"
Mert miért ne tudná? Még ha nem is hosszútávon. 3500/3000-es SSD-k figyelnek itthon. De amúgy még lusta voltam kiszedni, így most a 7000/5400-as WD Black ül 3.0-án a 4650G mellett."ha nem bifurkációs riserrel csináltad akkor nem tudom mire számítottál, ehhez ugyanis szükséges a megfelelő hardver."
Attól még egy berakott gyorsabb eszköznek vissza kellene vennie, nem? Tehát a "megosztás" nyilván nem fog hw nélkül menni, de az egyik "lába" mehetne.
De ezt lehet, hogy én értem félre. Mit csinál egy x16-x8-x4-re képes eszköz ha berakod a slotba és x8x8-ba teszed? Mondjuk én azt hittem itt az x8x8 a két slotra vonatkozik x16-x4 felosztás helyett, mint anno régen... és az x4x4x4x4-ről gondoltam, hogy ott jön a sávosztás (mivel ennyi 4x slot fizikailag nincs már a lapokon.)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az I/O intenzív applikációkat reggeliző, nyolceszközös megoldás 0-tól 64 TB-ig kínál alternatívákat, és persze nem csak 2019-es Mac Prókba építhető be.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok