Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Graphics

Jómunkásember

LOGOUT blog

válasz sb #23 üzenetére

En a B450-be hekkelt gen4-et szeretném pedig :DDD van tipped?

• fatpingvin

addikt

válasz sb #23 üzenetére

"Az szeretném ha az átalakító slotja 4.0 x4-ert fogadna és az alaplap felé 3.0 x8-on kommunikálna."

na ilyen nem lesz. biztosan megoldható valami aktív PCIe switch-el, de ez velószínűleg többe kerülne mint egy teljes új alaplap. bár nem is vagyok benne biztos hogy erre van hardver, eléggé nonszensz igény, no offense.

"Attól még egy berakott gyorsabb eszköznek vissza kellene vennie, nem?"

oké, asszem értem :D na, szóval itt a sávleosztás nem úgy megy hogy az elsőn marad 8 sáv a másodikra meg megy a másik 8. ha alaposabban megnézed a második sloton nincs is ennyi bekötve. a pinek ott vannak, de az alaplapon már nem megy tőlük vezeték.

a bifurkáció az egy slotot oszt szét, magyarán a kérdéses slotba belepakolsz egy risert ami fizikailag szétszedi a sávokat 2-4 különálló slotra, a BIOS opció meg ezt állítja hogy eez normálisan működjön is.

ez nem a reklám helye de az érthetőség kedvéétrt mutatom C_Payne kolléga munkáját, ez talán tisztáztza hogy miről van szó: [link] [link] látszik a panelen a trace-eken hogy a x16 slottól egyenesen mennek az érpárok a leosztott slotok felé, mindegyikhez 4 pár, illetve ezen kívül van az a pici chip némi körítéssel ami a host csatlakozó valamelyik (elfelejtzettem melyik) low level buszra ül rá, itt csinál egy végpontból négyet és ezt a négy végpontot küldi a négy leosztott slot felé.

visszatérve az általad vázolt alaplapos kérdésre: ha simán belepakolsz egy 16 széles kártyát és beállítod a biosban a 4x4-et, akkor ez a kártya 4 lane-en fog menni, a másik 12 meg bár fizikailag hozzá lesz kötve, nem lesz rajtuk adatátvitel ugyanis nem tartozik hozzájuk végpont, a BIOS meg nem tud azzal mit kezdeni hogy valami rajta van ha ez a valami nem jelentkezik be végpontként. Erre kell a bifurkációs riseren az a nagyon minimális elektronika. Lényegében az a helyzet áll elő mintha egy ilyen kétlábú riserrel összefognál két külön slotot.

Ez így világos vagy megint csak tovább bonyolítottam? :D

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák