- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
NVIDIA részéről semmi fejlemény, vagy új driver, de az Adobe folyamatosan frissíti a Flash Playert..
Fejlemények:
Flash Player 10.1 : Optimus módban csak beágyazva mennek a videók, az ION-t bekapcsolja, a kép 1080p esetén is folyamatos, teljes képernyőn hang megy, kép nincs.Flash Player 10.2.152.26 : A Flash Player Youtube oldalon összeomlik, más oldalaknál beágyazva működik, de nem kapcsolja be az ION-t. Teljes képernyőn néha hang van, de néha összeomlik.
Flash Player 10.2.152.32 : A videókat beágyazva is és teljes képernyőn is megjeleníti, youtube és egyéb oldalakon is. Az ION bekapcsol, a kép nem szaggat. Viszont a vezérlőkeret nem jelenik meg (sem beágyazva, sem teljes képernyőn), így csak vakon klikkelgetve lehet hangerőt állítani, bal alsó sarkot klikkelve működik a play/pause , jobb alsó sarokban működik a teljes képernyőre váltás..
Ebből kiindulva nem vagyok meggyőződve arról, hogy NVIDIA driverre kell várnom. A tapasztalatom szerint az Adobe Flash bővítményt kell még fejleszteni ahhoz, hogy jó legyen és mint látszik közelednek a működő megoldáshoz..
-
jam123
csendes tag
Vett már valaki ilyet?
Nagyon kéne az infóNem tudok dönteni, hogy ezt, vagy az alábbit vegyem meg
http://www.pcland.hu/shop+Packard-Bell-EASYNOTE-TM81-SB-122HG_84846_150605
-
stratova
veterán
válasz
_csanesz #196 üzenetére
Szerintem elég merész a jelenlegi E-350-et 12" feletti kategóriába all-in-one céllal kiadni. Netbookba, HTPC-be ideális lehet.
Magam is ilyen némileg kompromisszumos all-in-one gépre várok, de én inkább a Llano-ban reménykedem 150-ért nem tartom elképzelhetetlennek. Viszont egy olyan gépre, ami bármiben visszalépést jelent a korábbiról nem váltanék. -
stratova
veterán
Erre már írtam korábban. Abu meg is írta mi a gond a Brazossal jelenleg ilyen téren (ha jól olvastam HD6310 RV710-en alapul csak megkapta az UVD3-at). Nem azt írtam, hogy tökéletesen kielégít minden internetezéssel kapcsolatos elvárást, hanem, hogy a HP550-hez képest miben jobb vagy rosszabb. Az X3100-at lemossa de CPU-teljesítményben gyengébb.
-
_csanesz
csendes tag
válasz
stratova #194 üzenetére
thx
A kérdezés-kedésem lényeg az, hogy olyan gép után "vágyakozom", ami kompromisszum "all-in-one" az otthoni felhasználás és az irodai felhasználás között. Persze mindezt a 100-150e tartományban. Az nagyjából lejött, hogy előbbire egyértelműen jó és korszerű ez az új platform, csak a másik felének az "ára" vagy annak nagysága nem egyértelmű számomra. Mer jó volna olyan gép, ami irodai munkára is megfelel (egyébként a CAD, AutoCAD, de nem napi jelleggel!), és a közben a cimborákkal lehet vele kicsit LAN-partizni is... Nyilván nem a legújabb játékokkal... -
-
stratova
veterán
válasz
_csanesz #193 üzenetére
Tipikusan nem éppen az felhasználási terület ami ennek a lapkának fekszik, inkább webes tartalmakban és filmlejátszásban és játékban tudja kamatoztatni az előnyét.
Office 2010 előtti verziói nem nagyon tudják kamatoztatni az erősebb GPU-t.
CAD-nél viewportban valószínűleg még nyernél vele ha a driverei jól kijönnek az adott programmal (ACAD?), renderelésben veszítenél.
Komolyabb CAD-ra szvsz egyelőre még inkább egy Intel + valamilyen mobil quadro illik, persze még az sem asztali csúcsteljesítménnyel vetendő össze.
Ezekre én még nem váltanám a HP-t.
Bár nálunk kivétel erősíti a szabályt, mert AutoCAD LT-re (2D) egy A64 X2 3800+ és X1250-es asztali gép van használatban, de pénztárcakímélés miatt. -
_csanesz
csendes tag
-
stratova
veterán
válasz
_csanesz #191 üzenetére
CPU-ban úgy 15-20%-kal lehet gyengébb (benchmark eredmény alapján), GPU-ban lényegesen erősebb és fejlettebb.
Hasonló notebookok:
HP Pavilion dm1z
Lenovo ThinkPad X120e
Akku idő 5 óra körüli. -
_csanesz
csendes tag
Jól látom, hogy még nincs erről a gépről teszt a neten?
Mit gondoltok, (általános használatban) teljesítményben holt tart ez a konfig egy régebbi HP550 (T5470) -höz képest? -
stratova
veterán
Idézőjelek között
Egyébként a Gigabyte-nak van/lesz hozzá tuninglapja GA-E350V-USB3. Hirtelen nem tudom merre van de volt link egy 2300 MHz körüli eredményről, bár gondolom ez kb. arra lenne elég, hogy ne akadjon annyira. No de lappal együtt 25-35e. Lehet, hogy egy Corei3 2100T laposra veri CPU teljesítményben de árban is elég messze esnek egymástól. Titkon nem bánnám azért ha volna friss közvetlen ellenfele, ugyanez igaz a nagyobb teljesítményű mobil cpukra AMD-nél
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Brazos három generációval újabb. A régi termékek esetében az Adobe technikai nehézségekbe ütközhet a támogatásnál. Mint írtam a flash gyorsítása az első két verzióban a videókra koncentrált, de a 10-es verzió már képes teljes 3D-s megjelenítésre, így a 10.3-as motor már nagymértékben a grafikai gyorsításra koncentrál. Belinkeltem ezt az oldalt, semelyik processzor sem fogja egy speciálisan grafikára tervezett GPU erejét elérni.
Lehet hogy nagyon új ez, de a 3D az internet jövője. A flash mellett van már webGL is, vagy WebVision.
-
HSNet
aktív tag
Igazándiból ha csak a 3d blu-ray-t nézzük, az átmenne 1.3a-n is, csak ott probléma, ha bármilyen nem legalább 1.4-es eszköz van a láncban (pl AV erősítő), akkor az már csak a 2d-t engedi tovább (ha mákod van, és úgy lett masterelve a forrás), illetve a forrás nem tud meggyőződni arról, hogy a cél tudja-e fogadni a 3d streamet (ami mastertől függően megintcsak okozhat kellemetlen meglepetéseket). Ilyen bizonytalan kört meg nem fog felvállalni egyik gyártó sem.
Szvsz amikor az 1.4 megkapta a plusz utasításokat akkor a brazos már készen, vagy majdnem készen volt, és nem akarták ezzel késleltetni, esetleg kevés a vas hozzá ebben a fusionben, vagy csak a Llano-t akarják a premium HTPC szegmensbe pozicionálni, és így is segítik a leendő vásárlókat abba az irányba -
stratova
veterán
Köszönöm
Jó lenne egy vállalkozó szellemű gyártó vagy sw developer (ha már van SDK-juk) aki ezt megkerüli, bár HD 65xx Hybrid CF-el probléma megoldva. Tudom ne akarjak egyszerre mindent
Akkor indult el a vezérhangya, mikor beugrott, hogy a projektorok körül is volt korábban kavarás 3D témában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #184 üzenetére
Az UVD 3.0 a Brazosban ugyanazt tudja, mint mondjuk a HD 6970-ben. Az MVC azért marad ki, mert a platformhoz nem lehet HDMI 1.4-et és DP 1.2-t kötni. Technikailag kezeli, csak le van tiltva szoftveresen, ami egy üzleti megfontolás lehet.
A C-s Fusionoknál azért hiányzik a BD Support, mert az UVD mellett a hardveres gyorsításban a shaderek is szerepet játszanak. A Radeon HD 6250 44 GFLOPS körüli teljesítménye teljesítménye ehhez kevés.
-
stratova
veterán
Ha már úgy belejöttetek a támogatás/nem támogatás témába, tudsz valamit esetleg arról, hogy a Brazos alapokon nyugvó megoldások teljes értékű UVD3 támogatása sw vagy hw kérdés?
UVD 3 for H.264,
VC-1 and MPEG2
with Blu-ray supportvs.
MPEG-4 AVC/H.264
VC-1
MPEG-2 (SD & HD)
Multi-View Codec (MVC)6
MPEG-4 part 2 (DivX, xVid)
Adobe Flash7Tudom ez csak BD 3D-hez kell ott lapul a kisördög, hogy akkor ez az UVD3 nem az az UVD3 (mondjuk úgy látom HD 6250-nél nem szerepel BD Support sem de azt tán még megértem)
-
Laca 012
őstag
(#180) Laca 012: Kell várni egy új drivert. A stage videot még csak az AMD építette be. A youtube elvileg már átállt. Nyilván az NV is támogatni fogja.
Olyannyira igazad van, hogy visszaraktam a 10.1-es flashplayert és a következőt kaptam youtube-on:
A Flash Playert frissíteni kell
A tartalom megtekintéséhez szükség van az Adobe Flash Player legújabb verziójának letöltésére és telepítésére.Ezek tényleg átáltak.. Kérdés az NV-nak mennyi idő kell ehhez..
Meg, hogy a friss driver-től az optimus is megjavul-e..
Próféta szóljon belőled, hogy egyszer jó lesz!!! -
HSNet
aktív tag
Ha jól látom, digitális hang kimenet egyik eddigi Brazos alapú laptopon sincs, bár más notikon se gyakori.
Ja, ez általános szívás, 300$ körül lehet olyan HDMI splittereket kapni, amikről le lehet választani a hangot S/PDIF-en, de csak azt, ami átfér rajta (LPCM 2.0, DD/DTS). Egyszerűbb és olcsóbb megoldás, hogy veszel egy USB-s hangkártyát hozzá. A védett tartalom meg ne zavarjon, az amúgy sem fér át az S/PDIF-en, csak a HDMI-n. A hangkártyát fixen bekötheted az erősítőre, a TV-t úgysem hurcolod magaddal, ha meg igen, akkor nem a hangkártya fogja a nagyobb helyet foglalni
Ami notin tudom hogy van S/PDIF az a MacBookPro meg némelyik Alienware, de ezek nem a netbook árkategóriában versenyeznek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laca 012 #178 üzenetére
A C-s APU-k is támogatnak dedikált GPU-t. A gyártóknak elérhető a Caicos beépítésre. Ráadásul itt x4-es a busz, vagyis a tartalom nem egy x1-es PCI Express-en és egy DMI-n fog közlekedni a GPU és a CPU között. Ilyen kis méretben ez eléggé fontos. Ezért választottuk a tesztbe az első generációs Iont, mert a második verzió a sávszélesség hiányában nem teljesít jól. Az NV szerint a flashgyorsítás problémáit megoldja az új stage videó futószalaggal, amit a 10.2-es flash vezet be. Erre épül egyébként az AMD Fusion is, szóval amint bevezetik a szerver oldali támogatást az Ion2 és a Fusion is begyorsul. Legalábbis a gyártók ezt mondják. Persze a dolog logikus nem kell háromszor adatot cserélni a CPU és a GPU között egy képkocka kirakásához. Több munkát kap meg a GPU a stage videoval. Egyszerűen a CPU átadja a folyamatot a GPU-nak és kész, sosem kell visszaküldeni. Ez a 10.1-ben nem így volt. Ott egyszer visszament az adat és újra megkapta a GPU.
Muszáj az Ion2 mellett lennie dedikált memóriának. Másképp nem működik a GPU. A rendszermemóriát ez a rendszer nem éri el. Ezért nem lett az Ion 2 olyan sikeres, mint az Ion. A kiépítése pokolian költséges, ami több gyártót elriasztott. Az Acer volt nagyon mellette, de inkább eldobták a terméket. [link] Az okok érthetőek. Persze a technikai gondokat a stage video megoldja, ahogy azt fentebb írtam.
Mindenhol ugyanazokat a hardverelemeket használtuk. A fogyasztásban az eltérés a platform közti különbségek. Egy notebook esetében a platform fogyasztását nehéz lenne összehasonlítani. Mivel erre nincs adatunk, így csak a platform közötti különbséget tudjuk nézni.
(#180) Laca 012: Kell várni egy új drivert. A stage videot még csak az AMD építette be. A youtube elvileg már átállt. Nyilván az NV is támogatni fogja.
-
Laca 012
őstag
Egyébként Optimus/ION/Flash témában is van fejlemény..
Tegnap frissítettem a flash 10.1-et 10.2-re és most beágyazott kis méretnél nem kapcsolja be az ION-t, csak egy pillanatra és akadozik is a videó nagyobb felbontásokban, ha pedig megpróbálom a teljes képernyőt, sötét képernyő után azonnal visszavált kis méretre és konkrétan összeomlik a flash bővítmény...
Tehát ha youtube-ozni akarok, kénytelen vagyok újraindítani az egész gépet "nagyteljesítményű ION grafika" módban.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A flashjátékokat normális, oda újabb hardver kell, és a futószalag sem teljes GPU-ra. De nálad nem a streamelt videókkal volt gond?
Egyébként később megoldható lesz. Most, hogy a videókat helyrerakták főleg a többi tartalomra kell gyúrni, a 3D már eléggé erőforrás igényes, és a jelenlegi futószalag nem mindent gyorsít. Az AlternativaPlatform már elég jól áll: [link] -
Laca 012
őstag
"Az N550 ellen a C-s Fusion megy."
Az tök jó, mert az erősebb C50 is csak 1,2GHz-es, az N550 1,5GHz-es.
A GPU órajel 500MHz helyett csak 280MHz, illetve nyilván dedikált memóriát sem tartalmaz az N550/ION2 512MB-jával szemben. Az előzetesek szerint: "a kérdés már csak az, hogy itt is FullHD élményt kapunk-e, vagy be kell érnünk a 720p áldásaival"
Tehát üzemidőben lehet jobb lesz (sőt biztos), de teljesítményben is jelentősen elmarad ezek szerint, tehát nem egy kategória, felesleges is hasonlítgatni.
(Ez kb olyan mint egy 1.2-es opel corsát, meg egy GSI corsát hasonlítgatni. Az egyik 2x olyan gyors, a másikkal meg 2x olyan messze jutsz 1 tank benzinből, csak méretre ugyan akkorák..)"Azért a D510-et választottuk az E-350 mellé, mert Mini-ITX-es gépet mértünk."
Igen, csak ez egy notebook teszt!
Persze megértem, hogy nem volt a közelben Atomos 15,4"-os notebook amit lemérjetek, mert konkrétan nem is raktak notebookba, csak 12,1" és kisebb nettopba Atom CPU-t, de akkor meg főleg nem összehasonlítási alap a kettő.ITX-es fogyasztásnál pl a kijelző fogyasztása benne sincs az össz fogyasztásba, normál asztali RAM kell beléjük és ami nagyon lényeges: Az ITX lapokon az ION2 mellett nincs dedikált 512MB DDR3 memória, ezért esetleg gyengébb akadozhat pl. a FullHD!! (bár ezt is furcsállom kicsit, mert sokan építettek HTPC-t ilyen lapokból és náluk hibátlanul megy..)
Szóval abban megegyezhetünk, hogy jelenleg fogyasztásban nincs konkrét összehasonlítási lehetőség egyelőre. Akkor min vitázunk??
Egyébként a Z5xx-ről tényleg hallottam már mindent, de a Te verziód a leglogikusabb, és így érthető is a dolog..
-
erdoke
titán
BTW, egy kolléga szerint normális, hogy a HD4770-em nem gyorsítja a Flash játékokat. Most akkor kellene neki, vagy nem?
-
erdoke
titán
Normális CPU-n se akadozik a net (hozhatom példának a 9700-as C2D procit a laptopomból, az újak mind erősebbek), a kérdés a fogyasztás. Ha GPU-n hatékonyabban futtathatók a videók és a Flash tartalmak, akkor nyilván jobb megoldás, de még kérdés marad, hogy milyen arányban vannak ezek a mindennapi használatodban, és hogy milyen sebességgel fut a többi, nem GPU gyorsított dolog.
Ha jól látom, digitális hang kimenet egyik eddigi Brazos alapú laptopon sincs, bár más notikon se gyakori.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az SB IGP-je ugyanúgy nem tudja gyorsítani GPU-val a megterhelő internetes tartalmak jó részét. A Brazos minden platformot támogat. De az SB ellen nem is kell megküzdenie, hiszen kevesebbet fogyaszt. Az SB ellen majd a Llano lesz bevetve, az már HD 5550 szintű GPU-val rendelkezik, vagyis sokkal gyorsabb webes tartalommegjelenítést kínál a Brazosnál is.
Az a gond, hogy még mindig CPU-ban gondolkozol, de közben már megjelent a Chrome 9 és érkeznek az új generációs webböngészők, amik GPU-val gyorsítják a tartalmakat. Nem a CPU lesz a kulcs, a GPU-től függ majd az internetes tartalmak futási sebessége. A gyártók ezt már régóta emlegetik, az ARM-os vállalatok HD Internetnek nevezték el az újításokat (alapvetően ők az ötletgazdák, mert az ARM CPU nem egy erős rendszer, de GPU-val meggyorsítva már jó az eredmény). Persze az internet ugyanaz marad, csak a számításigényes tartalom GPU-val gyorsítható lett. Észre sem fogod venni, hogy a GPU dolgozik, illetve annyit látsz majd, hogy ha a GPU-s gyorsítás elérhető, akkor nem fog akadozni, függően a tartalom terhelésétől.A VGA-k csak a HDMI-n és a DisplayPorton küldik ki a hangot. A hangkártyákon már lehet más csatlakozó. Persze probléma, hogy védett tartalom csak HDMI-n vagy DisplayPorton közlekedhet. Ha máshol megy át, akkor a védett rész blokkolva lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laca 012 #170 üzenetére
Az N550 ellen a C-s Fusion megy. A D510 a desktop variáns, vagyis az E Fusion ellenfele. A C Fusion fogyasztása fele az E Fusion-nak. Persze a C Fusiont csak netbookba lehet tenni.
Azért a D510-et választottuk az E-350 mellé, mert Mini-ITX-es gépet mértünk. Az N-es Atomon csak netbookokban kaphatnak helyet, pont ahogy a C-s Fusion. Ezek gyártói megszorítások. A D-s Atomnál és az E-s Fusionnál ez a megkötés nem él.
Nem az Intel miatt van kevés Z-s Atom, hanem a gyártók miatt. A Z-s Atomokban PowerVR vezérlő van, de ez egy hatalmas problémát jelent az Intelnek. Az ImgTec a licenszelésbe nem vonja bele a szoftvert, vagyis a licenszelő vagy az ImgTec gyári támogatását választja, vagy lehetőség van megjelölni egy harmadik, GPU-tervezéssel nem foglalkozó programozó céget, akivel kooperál az ImgTec. Mivel a PowerVR nagyon ritkán kerül a Windows oprendszer mellé, ezért az ImgTec számára ez az oprendszerre nem hasznos, mivel a többi oprendszer sokkal nagyobb prioritást élvez, főleg az Android. Az Intel a harmadik fél megjelölését választotta, így a Tungsten Graphics intézi a támogatást. Na most ők, finoman szólva sem végeznek valami jó munkát, így a hardver támogatás hiányában kihasználatlan. Csak hogy érzékeltessem a gond nagyságát. A hardver OpenGL 3.0-et támogat, de a driver még OpenGL 2.0 támogatással sem rendelkezik. Hasonló hiányosságok vannak a DXVA és a DirectX területén. Az Intel nem tartja vissza a gyártókat a Z-s atomok felül, a gyártók mondanak le az alkalmazásról a Windows és a Linux melletti bizonytalan szoftveres háttér miatt.
-
Laca 012
őstag
"Mondtam, hogy a Brazos az Atomnál is kevesebbet fogyaszt idle-ben."
Mondtam már, hogy némelyiknél lehet (Pl. D510), de pl.N550 esetén ahol idle állapotban(vagy flah nélküli böngészés esetén pl.) kikapcsol az ION, ott már NEM!
Mivel ilyenkor kevesebbet fogyaszt EZ az Atom!!
Bármikor odateszem egy ugyanilyen kijelzővel rendelkező Brazos mellé tesztnek, ha gondoljátok és győzzük meg egymást! (Tudom, még nincs itthon, de ez lenne a korrekt összehasonlítás, nem az, hogy dobálózunk a levegőbe találomra a wattokkal!!)Tehát (a 1,5-2,5kg-ból kiindulva igen megbízható
) gyári specifikációk adatai alapján, Brazos Fusion E350 vs. Atom N550+ION2 esetén fogyasztásban:
1. Idle, vagy Grafikát nem igénylő feladatoknál kikapcsolt ION-nal fogyasztásban az Atom N550 a nyerőbb.
2. Ha szükség van HD vagy Flash miatt a grafikai gyorsításra, akkor fogyasztásban már a Brazos Fusion E350 a nyerő.
3. Átlagos használat mellett (70% idle-30% flash video) kb ugyanannyi lesz az üzemidő.
Tehát tök jó, mert Intel és AMD fanok is vehetnek maguknak hasonló fogyasztású és üzemidejű gépet..
Különben sem értem, hogy nektek miért a D510 az összehasonlítási alap, amikor a Brazos-nál sokkal szélesebb Atom palettából pont ezt nem is nagyon látom, hogy tették volna notebook/netbook konfigurációba!! Általában egymagos N210, N270, N280-as és 2 magos N550 és D525-ösöket tettek.
Egy ilyen összehasonlításnál meg ne egy D510 vagy N330-as ITX-es lap vagy nettop tesztje legyen a fogyasztási és egyéb összehasonlítási érték, mert akkor ennyi erővel nézhetjük a komplett kevesebb mint 5W-ot fogyasztó Atom Z5xx sorozattal szerelt nettop gépeket is, amik mellesleg szintén lejátszanak FullHD-t!Egyébként ha ezeket a Z5xx sorozatú Atomokat tették volna nettopokba/notebookokba, a Brazos megint sehol sem lenne a fogyasztási versenyben, csak az Intel marketing okokból ezt sosem engedte sajnos. Erről a számunkra fogyasztókra igen negatív Intel hozzáállásról különben rengeteget beszéltünk már itt PH-n..
-
erdoke
titán
Ahogy a Brazos CPU-ja se ellenfél a SB Core-i3 számára, sőt, talán még nagyobb a különbség. Minden attól függ, mire használnád.
Kösz az infót, ahhoz új TV kellene, mert a régin nincs digitális hang kimenet, az erősítőmön pedig nincs HDMI.Egyébként mit kell támogatni a hardvernek a különféle hang formátumokon ahhoz, hogy kitegye digitális kimenetre? Mindig ez a fícsör lista mantrázás...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért az a -15 watt bőven látható különbséget eredményez. A Core i3-mal meg összevethetjük, de az nem lenne sportszerű az Intellel szemben mert a HD Graphics nem ellenfél egy Radeonnak, és még gyári támogatás sincs hozzá a mobil fronton. Ha van valami hibád, akkor a noti haláláig együtt kell vele élni. Persze van aki ezt elfogadja, de miért választanád ezt, ha van más megoldás.
A Brazos 7.1 csatornás hangot visz át, és támogatja az AC-3, AAC, Dolby TrueHD és DTS Master Audio formátumokat.
-
erdoke
titán
"Te azt állítod, hogy a többet fogyasztó Core i3+HD 5450 több ideig bírja."
Nem, én ilyet nem állítok, csak azt, hogy normál felhasználási körülmények között nem látsz akkora különbséget, amekkorát papíron, vagy amit kimérsz. Ráadásul a Core-i3 + ATI VGA csak az ár miatt volt konkrét példa, egy IGP-s SB Core-i3-mal lenne jó majd összevetni.(#166) jam123
Kérdés, mit bírnak ezek FullHD vagy WUXGA kijelzővel. HDMI-n tol ki digitális hangot, vagy van rajta optikai kimenet? -
jam123
csendes tag
Szállingóznak a tesók
Elvileg.
http://www.notebooktv.hu/news/msi-cr650-zacate-es-multimedia
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Te azt állítod, hogy a többet fogyasztó Core i3+HD 5450 több ideig bírja. Mégis hogyan, amikor a konfig minden fogyasztási paraméterben rosszabb a Brazos platformnál. Idlben akár négyszeres is lehet az eltérés. Mondtam, hogy a Brazos az Atomnál is kevesebbet fogyaszt idle-ben. Nem kérdés, hogy a Core i3+HD 5450 fogyasztása nem veszi fel a versenyt az Atom platformmal, következésképpen a Brazos ellen sem fog teljesíteni.
Erre mondtam, hogy: "Értelmetlen a tények birtokában bizonygatni, hogy az a rendszer, ami többet fogyaszt több ideig bírja majd." Fizikai képtelenséget állítasz.Most ezt én ilyen távolból, hogyan mondjam meg?
Nem futottam még olyan hibába, hogy nem ment a flashgyorsítás.
-
erdoke
titán
"A te dolgod a program kiválasztása, van aki nem szereti a minőséget."
Ebbe inkább ne menjünk bele. Az említett progi vetekszik az ezer dolláros nagyságrendű Cinema Craft Encoderrel, ha normálisan bekonfigolod, mindeközben ingyenes."Értelmetlen a tények birtokában bizonygatni, hogy az a rendszer, ami többet fogyaszt több ideig bírja majd."
vs.
"Persze kevesebbet eszik a Brazos"
Ezt most hogy?Inkább arra találjunk ki valamit, hogyan tudnánk beizzítani a Flash gyorsítást a 4770-emen, mert a topikjában a madár se jár.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Brazos legnagyobb előnye az idle és az alacsony terhelésű fogyasztás. A 10 wattos különbséget is ott mértük. A Bobcat magok képesek 1 watt alatt üzemelni.
A te dolgod a program kiválasztása, van aki nem szereti a minőséget.
Nem hiszem, hogy el kellene terelni a dolgot a laptopgyártók felé. Tudom, hogy elfogytak az érveid, de maradjunk a platformon belül. A fogyasztásban pedig egyértelműen jelentősen kevesebb lesz az üzemidő. Ne feled, hogy a jó szoftveres támogatáshoz friss gyári Catalyst kell, ami egyenlő a HD Graphics kikapcsolásával. A Brazos egymaga eszik maximum 18 wattot. A Core i3 és a HD 5470 TDP fogyasztása összesítve 30-35 watt, és akkor még nem beszéltünk a maximumról, vagy az idle-ről, ahol a Brazos még nagyobb előny. Értelmetlen a tények birtokában bizonygatni, hogy az a rendszer, ami többet fogyaszt több ideig bírja majd. Talán egy olyan univerzumban, ahol a fogyasztás termeli az áramot. -
erdoke
titán
Több tesztben is azt írták, hogy sokkal jobb, mint az Atom, de azért...
Ingyenes enkódolót használok (HC Encoder), egy fityinget nem adnék az Arcsoft termékeiért.
A használat 99 %-ában idle és 30 % között mozog egy komolyabb proci terhelése, nem mérvadó a full terheléses fogyasztási teszt. Persze kevesebbet eszik a Brazos, de a gyakorlatban valószínűleg nem tapasztalsz dupla üzemidőt (sőt), hiszen az olcsóbb laptopokba általában gyengébb minőségű kijelzőt és egyéb komponenseket tesznek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért a Brazoson akadozik? Az a rendszer a DX10.1-es felülettel gyorsítja az Aerot.
Mivel a Brazos GPU gyorsítást használ, így vannak DirectCompute és APP Stream kódolók. Ajánlom az Arcsoft MediaConverter 7-et (ez már amolyan Fusion ready), de a rendszer támogatja a Windows beépített transzkódolóját is.
Lemértük már. A Brazos 10 azaz 10 teljes wattal fogyaszt kevesebbet az Atomnál (D510-es mag)! Szerinted a Core i3 ezt túlszárnyalja?Hogy lenne? Azt kapod, amit a HP ad. Ez rendszerint az első drivert jelenti. Ha van valami probléma, akkor meg telepítheted az AMD gyári driverét, de az első dolgodnak kell lenni, hogy kikapcsolod az Intel IGP-jét, máskülönben nem megy fel a gyári Catalyst. Ezért mondják mostanában, hogy ha platformot veszel, akkor kapsz támogatást is, ha nem, akkor a gyártó jóindulatától függsz, amiben a tapasztalatok szerint nincs köszönet. A HP még mindig egy régi drivert kínálja az Intel HD Graphics-hoz, amiben nincs Direct2D és DirectWrite támogatás, vagyis szart sem ér a neten. Újabb driver nincs, pedig az Intel már sok újabbat csinált az asztalira, csak az nem megy fel a notira.
A Brazos esetében nem kell könyörögni a gyártónak, hogy csinálja már meg a legfrissebb drivert, mert lassan egy éve van valamilyen problémád. Jön havonta a gyári támogatás.
Ezt a problémát egyébként mondtam az Intelnek Münchenben. Azt mondták, hogy nem tudnak mit csinálni. A mobil termékek támogatásáért a notebook gyártója felel. Furcsamód, az AMD és az NV megoldja.
-
erdoke
titán
Viszont nem akadozik rajta a WIndows, és alkalomadtán nem tart két napig, ha átkódolnál egy családi videót.
A fogyasztást pedig majd leméri valaki, főleg ha lesz SB Core-i3 is, mert ezek az elméleti adatok még sose jöttek be."nincs hozzá gyári támogatás"
Az AMD-s HP-hoz ugyanúgy van HP támogatás, mint az inteleshez. -
erdoke
titán
-
jam123
csendes tag
Újabb gyönyörűség: [link]
-
audi100td
nagyúr
-
wardred
tag
Jééé... ezek átvették az acer belsőjét kb 1 az 1-ben?
-
erdoke
titán
AMD-s gépem van abból az időből, amikor egyértelműen ők adták a jobb teljesítményű megoldást. Soha nem volt Nvidia VGA-m, csak ATI, abból viszont legalább fél tucat. Szó sincs arról, hogy utálnám az AMD-t, különösen amikor a pénztárcámról van szó. Ellenben az is igaz, hogy laptopom PII óta csak inteles volt, és nem véletlenül.
(#151) Abu85
Kb. egy pillanatra sem sugalltam, hogy általános probléma, nem kell magyarázkodnod. Viszont nem értem, és ez zavar.(#153) Pug
3 különböző böngészőt említettem, nem hiszem, hogy browser gond. -
Atocha
senior tag
Itt a Prohardver hasábjain olvastam már pár elvakult embert Intel irányba, akik ráadásul valami kegyetlen módon szidták/alázták/ócsárolták/pfujjolták az AMD-t, de TE erdoke ezeken bőven túlteszel... Pedig más topicban sokkal-sokkal intelligensebben és érettebben írsz.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az amd undorod a "tudatlanságodból" és az Intel fantasztikus reklámhadjáratából fakad. De legyen, mert ez a szíved joga. Már az egész Prohardver közösség érti és felfogta, hogy TE nem szereted az AMD-t.
Amit én nem értek meg az olyan emberekben mint te, az az, hogy akkor minek írsz ide.
S*ar az AMD... oké. Nem kell vele foglalkoznod és kész! Vegyél intelt és ennyi.
Olyan 1xü összefüggéseket nem fogsz fel, illetve szerintem el sem gondolkodsz rajta, hogy: mi ez a platform (fusion), kiknek és mi ellen készült. Vagy miért készül egy Atom elleni APU 15,6"-os méretben.S végezetül, ha erősre sikeredett a hsz-em, már most elnézést is kérek! Nem flémet akarok elindítani és nem célom a megsértésed sem, mert mint írtam nem ilyennek ismertelek meg.
1xüen csak értetlenül állok az előtt, hogy emberekbe hogy tud ekkora utálat lenni valami íránt....
-
erdoke
titán
Nincs a gépen semmi különös. Egy nForce 4-es MSI lap, benne egy X2 4800+ és 2 GB DDR400. OEM Windows 7 Home Premium 32 bit, tucatnyi szokványos progi, pár kisebb játék.
Közben frissítettem 11.2-re, szokásosan hibaüzenet nélkül felment, de semmi változás. Felismeri rendesen a HD4770-et, játékokban, teszt/nyúzó progikban nem fagy, teljesítménye az elvárható szinten van. Nincs ötletem. Talán az Asus kikapcsolta a kártyájában a Flash gyorsítást.
-
erdoke
titán
IE9 RC-n a Bejeweled Blitz nálam erősen akadozik, már jeleztem is valamelyik nap a topikjában.
Felteszem a februári ATI drivert, de nem hiszem, hogy hirtelen javulna a helyzet, már hónapok (és driverek) óta így van.(#122) benedekco
Nálam max. órajelen megy a proci végig, és nem megugrik, hanem ugrál kb. 50-90 % között. Ja, és nem 1080p videó, hanem egy max. 800x600 pixeles Flash játék. -
jam123
csendes tag
Valaki nyugtasson meg, hogy valamit elnéztem, de itt uvd 2. támogatás van írva
-
lenox
veterán
Igen, de senkit nem zavarna, ha a 23.976-os videokat kepet-hangot felgyorsitva 24 fps-sel le tudna jatszani, sot, eszre se venne senki a kulonbseget, csak ezek szerint a hangot nem gyorsitja valamilyen szoftver, de ez mar szoftveres problema. Ha olvasnal is, nem csak irnal, akkor latnad, hogy fent is ezt irtam.
-
lenox
veterán
En is azt mondom, hogy ez egy szoftveres problema, bele kellene rakni a videolejatszokba, hogy 23.976 video 24 fps-sel lejatszasa, azt az 1.0-s juzer is ki tudja valasztani. Ehelyett ha jol ertem amit irtal, elcsuszik a hang. Mi lenne, ha a buta szoftverben nem csuszna el a hang? Meg lenne oldva a problema... Erre mondom, hogy ezt konnyu megcsinalni, en is megcsinaltam, biztos mas is meg tudja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az már egy pokoli nagy probléma egy 1.0-s júzernek, ha a videolejatszó nem kezelik ezt a szolgáltatást. Ők nem programozók, hogy összedobjanak egy lejátszót saját igényük szerint. Biztos van olyan lejátszó, ami jó, de ne feled, hogy az 1.0 júzer csak azt látja, hogy nem megy, és nem tudja, hogy miért.
-
lenox
veterán
nyilván a tökéletes eredmény lehetetlen. Szoftveresen nem lehet csodát tenni, ha a hardver nem alkalmas rá.
Az meg oke, hogy a 24 fps-es video az hardware korlat, de hogy a hangot felgyorsitani is hw korlat lenne, az nem tunik tul valoszinunek, sajat szoftverben directsound-dal meg core audio-val is megy, gyanus, hogy mas is meg tudja csinalni. Az lehet, hogy a consumer videolejatszok nem tamogatjak, de ez egy viszonylag egyszeru feature. Persze kiveve, ha a hangot is hw tomoriti ki, es egybol le is jatsza. De nem tudom, ez mennyire van igy consumer lejatszoknal, csodalkoznek, ha egy lejatszo sem lenne, ahol a cpu hozzafer a kitomoritett hanghoz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Anandtech tesztjének fórumán írta egy SB felhasználó, hogy gyorsítással sacra másfél másodperc csúszás van a film közepén már. Nem mérte ki, csak érzékelte, hogy nagyon szar az egész. Valószínűleg azért nem érzékelt több másodperces csúszást mert az Intel driverében van egy rejtett beállítás, ami ezt próbálja minél jobban áthidalni (erről írt az Anand is, hogy működik, csak ettől még nem lesz jó), nyilván a tökéletes eredmény lehetetlen. Szoftveresen nem lehet csodát tenni, ha a hardver nem alkalmas rá.
A Packard Bell az Acer leányvállalata. Egyébként 2,5 kg és 1,3 kg adat van rá. Az előbbire azt mondta a PB eladója, hogy rossz adat, míg az utóbbi elvileg jó adatot nehezen hiszem el. Már kivettem a tömegre való utalást, mert a PB-től még nem kaptam teljesen hivatalos választ. Majd ha lesz teszt, akkor lemérjük. Az a legbiztosabb.
-
Csalóka a dolog, mert nálam is van, hogy egy picit megugrik 10.2-es flash-el az 1080p. De miért is? Mert lejjebb kapcsol a proci. Azaz már rég nem 2800MHz-en ketyeg 50-60% os használattal, hanem 800MHz-en. Ezt azért vedd számításba!!! És egy HD4200 IGP-m van. Semmi extra. Szal már jóval kevesebbet zabál a gép és 800MHz-es proci mellett is akadás mentes a lejátszás. Csodálkoznál, hogy egy 800MHz-es proci magasabb százalékban van kihasználva mint egy 2800-as? Asszem Neked ezt nem kell részletesebben elmagyaráznom. Amúgy novemberi Catalyst van telepítve és a legfrissebb flash.
re: cikk
Már baromira várom ezeket a gépeket. Jó lenne ha valami komolyabb szerkezettel is kijönnének laptopok, de amint itt írták is, sajna a business laptopok eddig kizárólag Intel-el voltak szerelve. Amivel nem is lenne sok baj... csak az áruk. Ez a 110pezó nem tűnik rossznak, főleg majd ha lesz belőle win7-es változat is (ha lesz). Még ilyet... várok valami jó Dell-es kivitelt. Meg egy vastag PH tesztet is
Ja és.... a gigabites lan hiánya 2011-ben eléggé szörnyű hozzáállás! Mennyivel is került volna többe a szajré?re: (#120) Mandarinn
Mert ez a megjelenési ár. És mind tudjuk, hogy ez majd csak lejjebb fog menni. -
Hát ezt is megértük.Azért megnéznék egy tesztet egy inteles géppel összevetve.vajon az AMD végre felnött a feladathoz?
-
lenox
veterán
Hat eleg szar az a szoftver, ami a kepet fel tudja gyorsitani, a hangot meg nem... Az vilagos, hogy ha a hardware nem tamogatja, hogy 23.976-tal kijojjon a kep, csak 24-gyel, akkor abbol nem lesz 23.976-os lejatszas, de hogy a 24-hez ne tudjon hangot hozzagyorsitani, az mar csak szoftveres problema, es nem is nehez.
Amugy nekem eleg rossz ez a szinkron erzekem, de 2-3 framenyi elterest en is eszreveszek, szoval az ilyen csuszas mar 1-2 perc utan hallatszik mezei usernel is. Az erzekenyebb szakik mar 1 frame-et is eszrevesznek. Masfel ora utan meg mar 5.4 sec a kulonbseg, a masfel masodperc hogy jott ki?Amugy a Packard Bell az Acere, nem? Szoval meg kell nezni az Acer notebookokat, van Fusion-os, de 15.6-os merettel kb. 2.5 kg, szoval a Packard Bell valtozat is ennyi nagysagrendileg, nem 1.3 kg, ahogy te is irtad.
-
csibor
addikt
Tetszik,csak azt nem értem miben jobb mint egy ugyanúgy 110K-ás PB P340+HD4250?Annak elvileg gyorsabbnak kéne lennie
-
bazsi83vp
senior tag
Az overdrive-t ismerem, de marad a k10 stat, bőven jó. Igazából annak örülnék, ha nem kellene több programot feltenni, hanem a CCC-ből lehetne a teljes configot részletesen monitorozni, állítgatni - de ha nem, hát nem
.
Ugyebár nem mindegy fogyasztás szempontjából hogy 1,125 vagy 1,025 volton megy 3D-ben a vga stb. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bazsi83vp #110 üzenetére
Van az AMD-nek Overdrive szoftvere a procikhoz. [link]
A GPU-hoz nem lesz engedélyezve a hozzáférés. A kártyák arra vannak kitesztelve, amit a CCC beállít. Ha ezt megváltoztatod, akkor stabilitási problémát kockáztatsz. Amíg az ATT esetlegesen kifagyasztja a gépet, addig rendben van, de ha a CCC csinálja ezt, akkor az már probléma a AMD-nek. A gyártó általános felelősségvállalással rendelkezik, amikor telepíted az ATT-t, akkor rögtön az elején el kell fogadnod, hogy az okozott károkért a program fejlesztője nem vállalja a felelősséget. -
bazsi83vp
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A flashgyorsítást akkor használja, ha a driver is támogatja. Ha 60-90% a proci terhelése, akkor nincs flashgyorsítás a HD 4770-en. Kell egy újabb driver hozzá. Éppen mos jött ki a 11.2. Illetve az XP-t el kell felejteni, mert a DXVA 2 nem elérhető rajta.
A Fusion természetesen támogatja a flash gyorsítást. Egy baja van. A driver a stage video futószalagra van optimalizálva, azaz kell várni egy hónapot mire a videóportálok bevezetik ezt a futószalagot. Persze a stage video előny, mert a hagyományos 10.1-es flashgyorsításhoz képest 30-40%-kal csökken a proci terhelése, mivel a futószalag nagy rész a GPU-n működik. A 10.1-es flash futószalaggal csak a decode és a blend GPU-s.És egy másfél órás film végére már másfél másodpercet késik a hang a képhez képest. Természetesen az ilyen felgyorsított megoldásnál minél hosszabb a film, annál többet késik majd a hang a végén. Úgy 40 perc elteltével már észrevehető, hogy valami nem kerek. 1 óra után kifejezetten zavaró. Ha nem lenne ez gond, akkor a jobb támogatással rendelkező GPU-k (AMD, NVIDIA, S3) nem tökölnének a 23,976Hz-es lejátszási módon, mivel ennek az implementálása nem a legkönnyebb.
(#107) robyeger: A Chrome 9 már mindent tud gyorsítani. A böngésző oldaláról már nincs baj, de van RC IE9 is. A HTML5 gyorsítására ez tűnik egyelőre a legjobbnak, de nem akarok pálcát törni a többiek felett. Várjuk meg a végleges kiadásokat.
Az Intel GPU DXVA hibái megmaradtak. A 23.976 Hz-es lejátszást is azért nem javították, mert a Sandy Bridge eleve kockázatos projekt volt, nem akartak túlzott kockázatot vállalni, azzal, hogy a régóta ismert hibákra megoldást találnak. Persze a felhasználó szempontjából nyilván továbbra is csak a hibák számítanak.
-
robyeger
addikt
véletlenül nem XP oprendszeren használjátok, mert hiába az újabb verziós Adobe flash player, ha nem tudja elérni a dxva 2.0-t, ami csak a Vistában és a Win7 található.
A jelenlegi böngészők pedig még nem használják a direct2d, így szintén a CPU teljesítményén múlik a dolog, a C2D pedig jobb, mint az Athlon X2
Amúgy ha csak a 23.976 lenne a Sandy hibája, de mást is megörökölt az elődöktől: [link] -
erdoke
titán
Ezt most nem értem.
Egyébként CityVille-ről volt szó, az valahogy még több erőforrást zabál, és nálunk most az a sláger úgy 2 hónapja. Én inkább a Bejeweled Blitz-et szoktam beizzítani, ha 10 percre lazítani akarok.
Ha valaki nem hiszi el, amit mondtam, este csinálok valami videót a képernyőkről mind a két gépen (Safari 5.03 + CPU terhelés), bár nem hiszem, hogy okot adtam ezen a fórumon, hogy ilyen dolgokban megkérdőjelezzék a szavam. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #95 üzenetére
Nézhetlek éppen hülyének is, minden okot megadsz rá, de éppen csak leírtam a tapasztalataimat. Hardveres gyorsítás Flash-ben bekapcsolva, Opera és Safari alatt is ugyanúgy max. órajelen, 60-90 %-os terheléssel pörgeti az X2-est. Ugyanaz 10.1 és 10.2 Flash-sel is. A 2,8 GHz-es mobil C2D (valami 8000-es széria) + integrált VGA-s párosításon minden gyorsabban történik, sokkal folyamatosabb az egész (net ugyanaz). A többi mind elmélet, és ha neked megfelel, ami a papíron van, akkor várj csak többet a gép előtt.
(#96) Abu85
Miért kell a trollok szintjére züllenI?
A Fusion-ről éppenséggel tapasztalatokat kértem. Ahogy fentebb írtam, az elmélet nem érdekel, meg a papíron létező támogatott API-k sem, a feleségem csak használná a gépet, és ha lehet, kevesebbet várna a vacak Flash játékokra.(#102) robyeger
A hardveresen nem támogatott 23,97-es filmekre gondolsz? Felgyorsítod lejátszóban (szoftveresen) 24 fps-re, és kiteszi HDMI-n. A különbséget ember nem veszi észre. -
robyeger
addikt
válasz
Laca 012 #100 üzenetére
a Sandy Bridge elég új fejlesztés az Inteltől, de még azon se lehet akármilyen H.264 vagy VC-1 videóanyagot DXVA-n keresztül lejátszani, ezért szutyok, az AMD-nél és NVidia-nál ez nem probléma, persze az Intel CPU-nál nincs erősebb jelenleg, csak az több szempontból se ugyan az video-ban; minőségben rosszabb és azt is nagyobb ergiafelhasználás árán éri el. és amit Abu is gyakran emleget az új web szabvány és böngészők támogatása, ez pár hónapon belül már elindul az IE9 és a Firefox 4 megjelenésével.
-
3ye
tag
Valószínűleg nem a letöltött videókra találták ki, nem véletlenül van benne egy DVD író/olvasó.
Persze lehetnek házi készítésű dolgok is, de gondolom abból azért annyit nem csinálsz, hogy naponta másolgatnál rá 20-30 Gb-kat.Persze megértelek, neked az fontos, de hidd el, sokan nem ezért veszik ezt meg...inkább beviszi suliba jegyzetelni, email-ezni...stb és vannak olyan "diákok" akik nem szeretik a 11"-t, mert nekik kicsi....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest