- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGaIn
senior tag
köszi én megtaláltam a cikket:
Windows 10 Pro users, on the other hand, get access to a new feature that Microsoft has conveniently labeled Windows Update for Business, and this allows them to defer and delay installation of updates and patches for a maximum of 8 months.
Good thing for IT administrators to wait up to half a year to see if there are any specific issues with any particular update.
Windows 10 Enterprise users are provided with the Long Term Service Branch (LTSB), which only gets updates every few years and is only recommended for those that do not necessarily need to be on the latest version of the platform in terms of features and improvements
lényeg hogy csak home verzió lesz bedrótozva. A prot lehet állítgatni. Mondjuk én is így gondoltam, így logikus is. köszi még egyszer.
-
SaGaIn
senior tag
Az Ms által ellenőrzött storeos appok.. Nekem WP8.1 es phoneom van de kb ugyan annyira vigyázni kell milyen appot választok a Storeból mint ha nem lenne store... Rengeteg a csak adat leaker app. ugyanis az ellenőrzés automatikus. Nem konkrét vírusról beszélek bár ami szügségtelenül adatot gyűjt és küld egy 3. félnek már azt a kategórát súrolja még ha mondjuk közben meg is jelenítni az aktuális időjárárst vagy napi névnapokat stb stb....
miért van szüksége pl egy névnap appnak a helyzetemre de ezer ilyen van ez csak egy példa a sokközül.
Nem vagyok paranoiás mert már így is minden adata fenn van az embernek facebookon vagy akárhol máshol de azért ez a kötelező befolyásolhatatalan udate túlzás. -
SaGaIn
senior tag
Nem találkoztál még elég progival ami egy verziófrissítés után tartalmazott egy pár jó kis advert vagy reklámot... én már igen.. pl dopdf 7 vs 8
Ez olyan kb mint az automata váltó.
UI: Technikalig sok mindent meglehet oldani registry módosítással vagy egy jól irányzott programmal. lásd classic shell win 8.1 en. Baj itt az hoyg egyre több mindent vesznek ki teljesen az irányításunk alól. Semmi se telepítsen semmit a gépemre a külön engedélyem nélkül. Mer ez szerintem nagyobb biztonsági rés mint amit egy frissítés befoltoz.
-
SaGaIn
senior tag
Céges környezetben gondolom az enterprise editionre gondolsz vagy WSUS által upgradelt verziókra. Ahol meg a szerveren állítom mit akarok és mit nem.
Engem csak az zavar hogy nem állthatom be mint redszergazda a saját gépemen otthon hogy mit akarok frissíteni és mit nem.. és ez igaz az appokra is. Mert különben EULA -t szegek.( Persze ha warezolt rendszer van fenn akkor már úgyis mindegy. )
Gondolok pl. itt az ilyen idegesítő updatekre mint a GWX meg egyebek vagy bugosakra amit egy hét után visszavontak. Inkább később kapjak meg egy frissítést egy héttel mint beboruljon a rendszerem egy bugos frissítés miatt. csodálkozom hogy senki nem ért egyet velem de hát lehet én látom rosszul a dolgokat. -
-
SaGaIn
senior tag
És arról mit tudunk hogy az új EULA szerint nem szabályozhatjuk a frissítések települését azaz akkor is feltelepül egy frissítés ha nem akarjuk vagy ha később akarjuk. nem lesz beleszólásunk. Ez érvényes nem csak az poprendszerre hanem az Appokra is.:
"For consumers and small business, Windows 10 delivers automatic updates, with no option to selectively delay or reject individual updates. “The software periodically checks for system and app updates, and downloads and installs them for you. … By accepting this agreement, you agree to receive these types of automatic updates without any additional notice.” AKA the Hiroshima option."
Nem durva ez egy kicsit? tudom biztonság meg minden de egy egy update okozhat komoly problémát is volt is rá példa.
Pl tegnap volt egy érdekes kékhalálom kb 1 év után az első nem vagyok meggyőződve hogy nem az egyik a két napja felment 35 frissítés közül a ludas (win7)
-
SaGaIn
senior tag
Az amerikára igaz: pl az oem eok terjeszthetőségére.:
"Az OEM szoftverlicencek az eredeti eladó tiltása ellenére is jogtisztán továbbértékesíthetők az EU 2009/24/EK irányelve, valamint az Európai Bíróság 2012-es C-128/11. határozata alapján.
Idézet az Európai Bíróság C-128/11. határozathoz kapcsolódó sajtóközleményéből:
"ha a szerzői jog jogosultja a vevője rendelkezésére bocsátja a számítógépi program egyik – anyagi vagy immateriális – példányát, és egyidejűleg díjfizetés ellenében licencszerződés megkötésével vevője számára határozatlan időtartamra biztosítja az e példány használatára vonatkozó jogot, azzal ez a jogosult eladja ezt a példányt, és kimeríti a terjesztésre vonatkozó kizárólagos jogát. Az ilyen ügylet ugyanis a példány tulajdonjogának átruházásával jár. Ennélfogva a jogosult ezt követően akkor sem tiltakozhat e példány újraeladása ellen ha a licencszerződés a további átruházást megtiltja"és itt volt egy eredeti pdf link is de azt már ne másoltam ki.
Ergó ha kifizettem azt a pédányt utána eladhatom kölcsön is adhatom (ingyen)... persze a egyedi licenckulcsot nem adhatom kölcsön mert az egyedi.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
t72killer #90 üzenetére
Ez valami olyasmi lehet hogy program kizárólagos terjesztője a Microsoft. ami rendben is van. de te csak egy telepítőt terjesztesz (ami amúgy is ingyen letülthető a microsoft weboldaláról) ami a licenc nélkül semmit nem ér. inkább itt az lehet hogy bármilyen módosíts után a microsoft nem vállal garanciát felelősséget.
de ez csak józan paraszti ész nem vagyok jogász
-
SaGaIn
senior tag
"De én biztos nem dolgozom a kollégánál aki linkelte."
Ezt miért irtad? én sem dolgozom ott.
A win xp-t érdekes lenne beleintergrálni egy win7 telepítőbe
... ez csak egy random példa volt.
Win 10 TP2 ez mi ?
bytheway: nekem belefagy az updatebe a 10166 os mondjuk eddig mindegyik ezt csinálta (10147 10158, 10166), mikor updatelni akartam és kénytelen voltam iso-t kiirva updatelni dvdről. Lehet most is erre leszek kényszerülve. Befagyás után reszetet nyomok újar indul és visszaállít mindent mont ah en történt volna semmi :S
Mindegy majd megoldom valahogy. -
SaGaIn
senior tag
Ha van egy win 7 x64 pro és x86 pro mennyiségi licenc kulcsom Miért ne telepíthetném egy all in one telepítőről akár milyen pro verzóban akár usbről vagy DVDről ha nekem úgy tetszik. Ha cég mevesz 250 db licencet szerintem senkit nem fog érdekelni hogy mről telepítettem (enyhe túlzással) ha nem telepítek többet 250 nél.
Az meg hogy bele lehet valamit rejteni. persze lehetni lehet sokmindent. De mindketten tudjuk hogy a megfelelő forrásból szerzett verzóban nincs semmi frissítéseken kívül . max az NSA előre beépített backdoorja az meg melyikben nincs.
Amígy a sima flash-ta firefox letiltja egy hétre vagy amíg a cégeknél a fizetés utalásokat 1.6 java-s programban utalják nekem senki ne beszéljen ilyesmiről mert vihar a biliben.Bizonyos programok úgy indulnak a cégnél hoyg windows xp java 1.6 inernet explorer 8
-
SaGaIn
senior tag
Ez nem igaz így ebben a formában hiszen magában a win 8.1 ben is van ISO készítő és olyan iso-t csinálsz magad/vállalatod számára amilyet akarsz ha megvetted a programot. Előtelepített szervizpackok nyomtatók programok stb stb.... Szóval addig míg a licenced legális addig azt csinálsz amit akarsz elvégre kifizetted.
Sőt el is adhatod a megvett oem licencet ha még nem használtad fel. lásd schwaboo hirdetése....A terjesztés amit te emlegetsz az az eladást jelenti nem azt hogy megosztod az isot. Eladni természetesen a mókolt isót nem adhatod el de telepítheted ha van licenkulcsod pl egy vállaltnál ahol mennyiségi kulcsod van.
Csinálsz egy egyedi isót felhúzod 50 gépre teljesen legálisan. Mért ne adhatnám kölcsön a telepítőt ha bárki megcsinálhat magának ugyanilyet. Természetesen ha nincs licenced teljesen más tészta.A microsoft általi kiadott iso/telepítő generátorral azt csinálsz amit akarsz, ha megvetted a programot.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
#10691584 #19 üzenetére
Amúgy hogy lehet lehozni egy hírt így? Miért nem eresztetek meg egy két emailt vagy telefont hogy akkor mit ez az RTM vagy sem...
Hogy lehet ilyet leírni egy komoly újságban, hogy lehet ez az, de lehet nem, nem tudjuk mi van, de azért írunk valamit, hogy legyen cikk.. Blikk szint.
Ez így nem HÍR! Tippelni én is tudok ehhez nem kell újságírónak lenni. Bocs.
nem neked szól Nick csak válaszra nyomtam véletlen.
-
SaGaIn
senior tag
Szóval nem hivatalos kiadás, ez is csak egy a leaked ISOk közül... Ezek szerint mégis csak lesz 10400...?
Vssd: Amíg a realtek nem csinál normális drivert nem is fog menni...
Creative is októberre ígérte az X-fi hez a W10 es drivert, addig csak gányolás van moddolt driverekkel.
-
SaGaIn
senior tag
Szóval akkor RTM, de mégsem ? Ezt kapják meg a partnerek mint Asus, Acer, stb. De a userek ISO-ban clean installhoz majd a 10400 -ast kapják? Vagy honnan jött ez 10400-as? Volt egyáltalán említve egy MS forrásban is? Mert én akkor megvárom végleges végelegest a 10400-ast nem csak majdnem RTM majdnem véglegest. Vagy most akkor ez mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kempingezés és sátrazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fujifilm X
- Temu
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest