- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Van valami ajánlott venti Raspberry Pi4-re? Egy ilyet rendeltem, kíváncsi leszek. Mondjuk ha majd 3,3V-ról akarom használni, akkor forrasztanom kell rá másik kábelt, mert itt egyben van a +-.
Vagy Fan SHIM? Ezzel mondjuk az a baj hogy drága, max 3eFt-ért lenne jó.
Megjött a Raspberry Pi4 házam, heatsink-el, hát... 64 fokból inkább 70 lett. A heatsink szerintem semmit sem ér. A ház miatt nehezebben adja le a hőt, pedig tele van résekkel a teteje.
-
syler123
veterán
Ezt tudja a az olcsó Mixza kártya is. 1200ft volt.
Timing buffered disk reads: 134 MB in 3.03 seconds = 44.24 MB/sec
-
syler123
veterán
Na csak nem bírtam magammal, megrendeltem egy 4gb-os Pi4-et. A ház kb 2-3 hét múlva jön meg hozzá (heatsink-el együtt), szóval idő az van. Elvileg hűtés / ház nélkül is kísérletezgethetek vele, nemigaz? Firmware frissítéssel kezdjem?
-
syler123
veterán
válasz
zsolt_64 #382 üzenetére
Néztem ezt is amit belinkeltél, de nem láttam valami jó hőfokokat, ahol találtam róla infót. 5-7 fokkal hűvösebb, mint csupaszon. Kb annyi ér, mintha csak a kis hűtőbordák lennének rajta. De ha te találtál más infót róla, az is érdekelne.
Amit én írtam, annak az a nagy előnye, hogy befér egy venti is ha szükséges, lehúzok egy utp-t a pincébe és semmit nem fogok hallani a működéséből. -
syler123
veterán
válasz
syler123 #380 üzenetére
Mondjuk ha találnék egy ilyen házat, mint ez, csak Pi4-hez az lenne a legjobb, akkor nem kellene külső hdd házat vennem.
-
syler123
veterán
Mi a véleményetek erről a házról? Van hozzá borda is. Szerintetek ellene ebben a Pi 4 passzívan? Kizárólag NAS feladatok + max 10 torrent, de az inkább csak 1-2.
A terv az hogy megveszem a házat, 2-3 hét mire megjön, utána meg ráérek megrendelni a Pi4-et, az úgyis megjön 1-2 nap alatt. Valószínűleg a 4gb-ost venném.
Amúgy itthon lenne olyan venti ami beférne a házba és halk is, csak az a baj, hogyha rákötöm az 5V-ra, akkor maxon süvítene. Lehet a Pi4-el valahogy szabályozni?
-
syler123
veterán
Köszi!
Ekkor elvileg mennie kell 2,4A-es töltővel. Ilyenem van. Persze nem sok a 3000ft, csak lehet ballagni felfelé a végtelenségig, 1gb-os, 13eFt 2gb-os 16 stb stb...Konkrétan nincs különösebb szükségem a Pi4-re, de szeretek elkütyüzgetni
Meg akkor így gigabites lesz a megosztás. Meg hdmi micro hdmi kábel is kell, vagy adapter. Utóbbi elvileg van itthon ha megtalálom, bár elég gagyisztáni volt ha jól rémlik.
Ez mondjuk nem tetszik a Pi4-ben, hogy nem rendes hdmi csati van rajta. -
syler123
veterán
A másik hogy tele vagyok adapterekkel, mindenki a gyárit használja? Az a baj biztosra akarok menni, mert nem lenne jó dupla szállítási költséget fizetni, mert nem lett jó a táp. Van itthon Blitzwolf 2,4A-es és Baseus 2,1A-es táp, meg csomó USB-C -s kábel.
Mehet ezekkel a Pi4? -
syler123
veterán
Ti mivel hűtitek a Pi4-et? Flirc ház még tetszene is, nade szállítási költséggel annyiba kerül mint a Pi4.... Vicc.
Vegyek gyári házat és ráteszem a chipset hűtőt ami itthon van? Nem tudom rámenne-e, lehet túl nagy, amúgy rágumiznám + hűtőpaszta. A ház tetejét pedig kivágnám úgy hogy rámenjen a teteje a hűtő körül. -
-
syler123
veterán
Nas feladatokra van értelme a 2-4gb-os változatnak? Pl file másolás közben mekkora lehet a memóriahasználat? Csak transmission és megosztás menne rajta. 100/100 mb/s írás / olvasási sebességetek megvan a megosztott mappákkal?
Vannak itthon 2,4 - 2,1A-es töltők, azokkal mehet a dolog? Baseus, Blitzwolf.
Természetesen megveszem a gyárit, ha erősen ajánlott. -
syler123
veterán
Köszi, megnéztem, tényleg nem nagy extra egy samba telepítés, Transmission-t meg már tv boxnál is szöveges file-ban szerkesztettem. Samba megosztás a javasolt egyébként? Mindenféle eszköz csatlakozna rá, linuxos tv box, windows pc.
Még azt nem tudom hogy nem érdemes várni a következő rev-re? Már csak azért is, mert ugye volt / van az az usb töltés bug, aminek hála nem megy mindenfajta töltővel, gondolom ezt javítani fogják.
-
syler123
veterán
Igazából nekem csak 1db megosztott mappa (írni, olvasni tudjam) kell, ide töltsön a Transmission. És kb ennyi. Ahogy nézem a Raspbian Buster Lite-nál csak terminal van. Így gondolom nem 5 perc ezt megoldani, úgy hogy nem vagyok nagy linux guru. Openmediavaultban az a jó hogy egyszerű, de nagyszerű.
Az írás olvasás nálad hogy alakul?Már látom, van ilyen hogy Raspbian Buster with desktop, csak így gondolom jobban melegszik a pi, felesleges terhelés, mert amúgy nem lesz monitorra kötve.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
NAS -ként mennyire életképes megoldás a Raspberry Pi 4? Azt olvasom, hogy az Openmediavault 4 még eléggé macerás. Openmediavault 5-ről meg sok mindent nem lehet tudni.
Esetleg más alternatíva? Mármint rendszerre célzok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest