- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
colorr
csendes tag
válasz old_artist #44 üzenetére
-
old_artist
addikt
Hát azt hittem még egy-két hónappal ezelőtt, hogy megvettem álmaim legjobb monitorát, egy EIZO (mivel mindig is ez a márka volt az asztalomon 1993-óta CRT-ből!) - FlexScan S2231W típusút - de tévedtem. Most, hogy egy ismerősömnél megismerkedhettem ezzel a SX2461W-vel, nagyon elbizonytalanodtam, hogy mikor, és melyik monitort vegyem, mivel ezek az EIZO-k valami fanatikus erővel törnek előre technikailag. Egyre jobbak és jobbak, otthon viszont, csak a pénztárcám szabhat határt, ha mindig is követném a minőséget. Látva ezt a monitort is, biztos lesz még jobb a jövőben, de - mint egy éhes ember - szívesen látnám az asztalomon.
Ha komoly grafikai/színbontási munkát akar végezni az ember, bíznia kell monitorában, és ez megfizethetetlen. Számomra mindig is az EIZO biztosította a hitelességet, a megbízhatóságot, ezért se tudok megválni még a néhai EIZO CRT-ktől sem, viszont raktározásra nem rendezkedtem be. Lehet, hogy paranoiás vagyok és üldözési mániám van ezek iránt az EIZO bármely monitorai iránt, de sohasem bántam meg, s ha bármikor bekapcsoltam, bízhattam a tökéletes (értsd bármely technikai) működésében.
Sokszor elcsodálkozom és elmosolyodom - olvasgatva -, hogy némely emberek, minél olcsóbban próbálnak kicsikarni a lehetetlent "monitoraikból" - nem értve az aggodalmaskodásaikat.
Ha valami jó - már megtanulhattuk -, azt meg kell fizetni, hazavinni és élvezni, hogy kreativitásunknak - amit várhatunk tőle - nem szabhat határt![ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
(a 24 colos kerek 300 bruttó a users.hu-nál rendelésre)
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Évek óta várok egy jó monitorra a 17" CRT-mmel (1280@85Hz). Rossz nézni ezt a rakás szar TN-eset. Nagyon valószínű, hogy ez az SX2461W lesz az utód.
Játék alatt meg max megvan a motion blur, és még a videokártyát sem terheli. :]
[ Szerkesztve ]
-
sbela
csendes tag
Nekem egy Eizo FlexScan L675-ös van 11781 órával, és se egy pixel hiba, se egy helytelen működés, vagy bármilyen anomália, és a színei azok valami frenetikusak. Igaz, hogy a válaszideje nem túl jó a játékokban, de filmre, dtp-re, általános felhasználásra egyszerűen kiváló. Pedig volt már mellette Samsung több féle, Belinea Artistline, FSC 3 féle, és egyik sem közelítette meg sem.
Hmm...
-
dezz
nagyúr
-
ddekany
veterán
"Hát az árakból ítélve akkor nem sok átlag usernek van "jó" monitora..."
Hát igen, egy VA-s 19-es 80e-100e Ft. De ez már csak a szokásos módi manapság... Elöntünk mindent trágyával, had egye a jó nép. Igaz, hogy 5%-al drágábban már adhatnánk viszonylag normálisat ugyan ekkora mennyiségben, de az úgy nem elég bóvli fos, szóval azt inkább fenntartjuk egy szűk rétegnek (gazdagabbaknak ill. vizuálisan igényesebbeknek, ja és 2x drágábban). Állandóan ez a vége... erre céloztam azzal, hogy állandóan a gyérebb technológia győz az élenlévők közt.
-
dezz
nagyúr
Hát, ha téged nem zavar, hogy mindig csak a veled pont szemben lévő részt látod pont úgy, ahogy kellene, attól a ponttól távolodva (főleg felfelé-lefelé) sötétedik-világosodik, és ha kicsit is elmozdulsz (főleg ugyancsak felfelé-lefelé), ez a pont megy veled (a mérettel egyre feltűnőbb, illetve zavaróbb a dolog). Vagy hogy csak 18 bites a penel, és a többit egyfajta sakktáblás villogtatással éri el, ami adott esetben valamilyen irányban úszni látszik. Vagy hogy nem olyan szép szórt fényt ad a kép, hanem vakít. Meg hát a színei sem olyan szépek. Ja, arról nem is beszélve, hogy ez nem kimondottan világos szobában világít a fekete is...
Az áruk miatt "közkedvelt" TN-es típusok miatt örvendenek közutálatnak is egyben az LCD monitorok (mert a legtöbben ilyennel találkoznak). Pedig a jobb panelosak képe sokkal közelebb áll a CRT-hez (leszámítva, hogy az LCD sokkal élesebb).
Ha korábban nemet mondtak volna az emberek a TN-re, most jóval olcsóbban lenne a többi. (Amúgy most ne az Eizo áraiból indulj ki, ennél azért sokkal olcsóbban is vannak nem-TN-es monitorok.)
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Egyszerűen eleve ez a legolcsóbb paneltípus, és a legtöbb vásárló árérzékeny: "ez is ad képet, jónak tűnik, akkor ezt vesszük". Sokan ácsingóznak a Ferrarira, aztán vesznek egy Suzukit vagy Skodát
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
dezz
nagyúr
Meg azt se, hogy pár évvel ezelőtt igen agresszív árpolitikával biztosították be magukat a TN panelgyártók, hogy ne tűnjenek el az idő homályában... Magyarán egészen minimális árréssel adták. A vevők ráharaptak, így szépen felfutott a gyártás, miáltal tovább csökkent az előállítási költség.
Ha csak a fejlettebb panelok lennének a piacon, ezek gyártói erősebb árversenyre lennének kényszerítve... Most az van, hogy van az olcsó kategória a TN-nel, és a "prémium" a többivel. Egy ügyes marketinges sem tudna jobbat kitalálni az utóbbiak árszintjénak elfogadtatására.
Még szerencse, hogy az LCD-TV-knél 32"-től már nincs TN. (Csak el ne kiabáljam.) Érdekes, a kisebb márkák így is tudják ~150 körül adni. (Oké, talán nem a 7. v. 8. generációs panellel, hanem "csak" 6., miközben a monitorokban meg ilyen 4-5. gen. van.)
-
xuldar
addikt
-
ddekany
veterán
Ez már csak olyan, hogy ha használnál egyszer néhány napig vmi jó monitort, valószínűleg utána nem lennél vele elégedett. Amúgy mivel csak 17 colos, a betekintési szög probléma ott még nem annyira vészes. Na de amikor 22 col fölötti monitorokat csinálnak TN-el... Meg egyáltalán, amikor monitorokat csinálnak TN-el... miért mindig a legigénytelenebb variánsnak kell győznie...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Az 1000:1 és 1200:1 S-PVA panelnél van, ezek viszont S-IPS-esek - ahhoz nagyon jó a 850:1! A korábbiak ilyen 4-600:1-esek voltak.
Az Eizonál is több kategória van. A kimondottan DTP-re szánt család a ColorEdge sorozat, azoknál csakis S-IPS van. A FlexScan családban S-PVA-sak és TN-esek vannak. Persze ezek is spéci Eizo-s vezérléssel rendelkeznek.
Ezek az új monitorok lényegében ColorEdge kategóriások. Nem is látok így hirtelen különbséget a két 24"-es között (27"-esből nincs ColorEdge-s). Talán csak az azokhoz adott ColorNavigator kalibrációs kiegészítő.
A range-megjelenítéssel kapcsolatban elmondanám, hogy nekem egy kisebb S-IPS-es van, és a 12 bit/komponenses feldolgozásból nem statikusan választja ki a megjelenített 24 bitet, hanem FRC-vel. (Ettől nem kell megijedni, tekintettel az apró különbségekre, és a véletlenszerű rendezésre [nem sakktáblás], pár centiről is alig látható.) Így igazából nem visszaszámolódik 16.7 milliós színű palettára a kép, hanem a 68 milliárdból választódik ki - tökéletes beosztásokkal - 16.7 millió. Azaz, gyakorlatilag bárhogy állítom a paramétereket, sosincs sávosodás! Tehát ha pl. kint van a képen egy 1 lépéses színátmenet, és összenyomom a kontrasztot, vagy a színtelítettséget, akkor is megmarad az összes lépés, csak a különbség megy össze közöttük. Szal nem csökken a színátmenet fínomsága, hanem inkább nő.
(1x már majdnem megbántam, hogy 2x annyit áldoztam rá, mint más márkákon belüli jobb típusokra, de aztán mégsem. )
-
ddekany
veterán
Nekem csak vmi néhány éves Fujitsu-m van, viszont abból PVA-s. Én is ocskának találtam melette a TN-eket amiket eddig láttam... főleg a mostaniakat, mert azok valahogy zizegnek mint állat. Szóval itt inkább az a kérdés, hogy más gyártók VA-s monitorai mellett mennyivel jobb egy ilyen a valóságban.
-
Ádyka
őstag
Másfél éve volt szerencsém hozzájutni egy Eizo S1910-hez. 16ms, és 8ms g2g. Nem látszik rajta. Nem húz csíkot, nem világít be a fekete, és csodás képe van.
Viszont ismerőseim körében igen népszerüek a Tn+film paneles csodamoncsik. Rossz rájuk nézni ez után. Dehát ez pont kétszer annyiba került annó, én is csak azért vettem, mert közel féláron volt......ugyanis árverésen nyeretem 5 év garival. Nagyon nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
-
-=Jam=-
őstag
Nagyon jó monitorok grafikus munkára!!!
Otthonra Dell 2407 a legjobb választás, én is épp most akarok beruházni egyre[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
-
erdoke
titán
"Kontrasztarányuk 850:1"
Nemrég még 1200:1 volt a 24-es Eizo. Mi történt, panel típust váltottak?
A legjobb aláírás a héten
-
OkosTibiKing
tag
végre nem vmi szar Tn+film
16-ms meg csak tn-ben szar többi tibusban sokal jobbOkos Vok.
-
Thok
csendes tag
Teccik, csak az ár nem
My Little Purple Pony's Friend The Clever Green Tree
-
Hebry
senior tag
Tényleg nem otthonra valók.
De nagyon odab@asznak!
Különösen az áruk!
De aki 24 órából 25-öt monitort néz nagy felbontásban, annak megéri... -
ByB
addikt
Ócskák... (Mindig elpityeredek az Eizo-s hírek kapcsán.)
-
ddekany
veterán
No, aki grádienseket akar nézni, már is rohanhat a boltba!
Egyébként, én csak azt nem értem, hogy ha már profi kategória, miért titkolják, hogy IPS vagy xVA panel?
-
MegalodonS
őstag
Szuper moncsik szuper aron szep kulsovel,de inkabb akkor vennek 2x 24" Dellt! jobban megerne.
-
feka007
veterán
24"-os Acer 73-ért inkább...
-
Thomas1
addikt
Hát az EIZO nem sz@rr@l gurigázik, ez meg is látszik a monitorok árain.
Viszont nagyon jól néznek ki, és a feature-listájuk sem gyenge.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
Chrys_
addikt
A válaszidők miatt ezek "csak" tervezésre jók? Mi van a filmekkel és játékokkal ebben az esetben?
-
Ste
addikt
brutális az biztos
de inkább egy 30"-os Cinema Display -
wmarci
senior tag
Kiváló moncsik.
Csak ennyit tudok mondani. -
H.O.D.
senior tag
Eizo ide, vagy oda, irreális az áruk.
Where do you want to go today?
-
hétalvó
addikt
27-es de jó lenne, 7,5 centi plussz, ide vele. 150et adok érte.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Brae
őstag
Kép? Mondjuk már a leírás alapján beleszerettem Egy 24-est muszáj beszereznem, csak azt nem tudom miből. EIZO
Ja már látom...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest