- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zoli25
aktív tag
Amennyien követik...
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
sz.zoli25
aktív tag
hát ezt a témát akár törölhetnék is...
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
sz.zoli25
aktív tag
Nem tud valaki egy ion1 vs ion2 tesztet véletlenűl...
Kiváncsi lennék a külömbségekre...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
D.Orion
veterán
válasz TESCO-Zsömle #39 üzenetére
Persze VIA mellé is lehet párosítani, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e VIA+ION2.
-
D.Orion
veterán
Én nem védem az Nvidia-t, de azért legyünk tisztában a helyzettel.
Az INTEL miatt lett olyan az ION 2 amilyen. Az INTEL nem engedélyezte az NV-nek, hogy chip-setet készítsen az új procijaihoz, az Atom 2-höz se gyárthat chip-et. Ezért lett az ION2 ilyen amilyen. Szóval még mielőtt így lekárogod az NV-t legyél tisztábana helyzettel. Az eredeti ION 2 az elődhöz mért zseniális chip lett volna.
Nekem sem tetszik ez az ION 2, de ez van, ha az Intel beszól.
-
DriderG
tag
Mekkora hülyeség... Éreztem, hogy nem lesz itt semmi komoly fejlesztés, amikor az Acer már 2 hónapja bemutatta az "ION2"-es netbook-ját... Ez egy G210-es GeForce... sőt, még az sem, csupán a grafikus mag... az eredeti ION-hoz képest nem kis visszalépés, ugyanis ott a ATA/SATA/PCI/memóriavezérlő is volt egyetlen chipben, most meg egy különálló vezérlővel hozzáhegesztenek az Atom-hoz egy mezei, legalább 2x átnevezett GPU-t... nem esik le senkinek, hogy az új Atom-ba azért integrálták a grafikus magot, hogy könnyebb/olcsóbb legyen előállítani, illetve kevesebbet fogyasszon? Az nv olyan mélyre ássa magát, hogy a végén a Föld másik oldalán találja majd magát, mondjuk pont az ATi háza-táján... Nem baj, a Fermi még kompenzálhat egyest-mást (bár jobb lenne, ha már most nem csak a hibás-selejtes példányokról és a TSMC rossz gyártósorairól lenne hír), de ne sírjanak, hogyha az első/második negyedév pocsék eladási eredményeket hoz majd...
-
PetX
aktív tag
Nem értem én eztet...
Most majd arra fogják a dolgot h egy 10"-os kijelzős netbook nem tudja majd elszállítani a hőt, vagy miért?
Én az ION mellett eddig azért tettem le a voksomat, végre lesz egy kis "mütyür"-ben is elégséges 3D teljesítmény erre visszafejlődünk? Áhh...
Pont azért akartam ION-os netbookot mert mondom néha elel szenvednék 1-2 régebbi játékkal, ha már más vas nincs a közelben.Linux mennyire komálja az ION-t amúgy, mintha néztem volna nv honalpján de nem igazán láttam drivert hozzá.
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
Robi BALBOA
őstag
Hát a GMA-tól fényévekkel jobb az tuti
(#28)lorenzen: Én egy 32 stream procit azért el tudtam volna képzelni, annyit még talán valamennyire a proci is bírt volna szuflával, na de mindegy ha 16 sikerült akkor ezt kell elfogadni, de a 8 stream az már tényleg túlzás, most miért nem maradhatott a 10"-osban is 16 Stream, annyival többet fogyaszt vagy mi.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
lorenzen
aktív tag
válasz Robi BALBOA #21 üzenetére
N330+Atom kombináción játszottam már CoD2-öt.
A Crysis játszható, bár néhol azért darabos minimum beállításokkal is.Talán nem akkora visszalépés az ION2, hogy sokkal rosszabb legyen a játszhatóság.
A másik oldalról nézve, hiába lenne sokkal gyorsabb az ION, a proci és memória limit megmaradna.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
D.Orion
veterán
Látom nem cska az én véleményem az, hogy gyakorlatilag az ION 2 egy hatalmas visszalépés az előddel szemben. Oké, hogy licens nélkül nem gyárthat chipsetet Intel CPU-hoz, de ez akkor is édes kevés. Persze nem kell gamer vga a nettopokba, de ez édes kevés. Most nem 100%-on fog menni az Atom, hanem 70-en...
-
-
Laci.M
senior tag
válasz Robi BALBOA #21 üzenetére
A GMA-től minden jobb, ez is megváltás lesz. Kár h 12 colon van csak 16 számolóegység. Nekem bevállt a 10 col, nagyon egyszerű, és könnyű hrdozni.
Aláírás
-
vlaci79
senior tag
Miért nem adja ki az Nvidia különálló pci-os kártyaként az ion2 chipet?
Régi Atomos konfiggal rendelkezők tudnának örülni neki.
Köztük én is, és végre lenne rajta HDMI kimenet, full HD-s film lejátszással
VLaci[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
"az NVIDIA megoldása még néhány játékhoz is megfelelő teljesítményt biztosít"- Tetrisz! HaHa
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt már értem, hogy mi lesz 10 és 12 colnál, de 11 colos 720p-ra melyik szabály vonatkozik?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
rankesz
veterán
válasz antikomcsi #14 üzenetére
Ez az ION2 körülbelül akkora innovációt fog hozni mint a pájntré atom platform az előző generációhoz képest = semmit! ÉS még sokkal drágább is lesz!
Anno mikor még csak pletyka volt az ION 2 akkor nagyon vártam, VIA cpu-ról ment a susmus... de ez most így nagyon kiábrándító
Jó hogy nem vártam és vettem ION nettopot az ősszelMOD: most látom, nem sok magyar oldal foglalkozik a géppel. Konkrétan egy se.
Tesztet is csak itt találtam[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
válasz antikomcsi #14 üzenetére
10"-ig csak 8 stream proci dolgozik azért volt gyengébb alá Acer 532G
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
válasz Depression #15 üzenetére
És ha a user nem vesz? Vannak ilyen elvetemült emberek.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
antikomcsi
veterán
Nem tudom igaz e, de úgy hallottam néhol, hogy bizonyos esetekben ez a megoldás, alul marad az előző generációval szemben. Legalábbis teljesítményben.
-
bitblueduck
senior tag
Azért nem semmi, hogy az ion2 olyan GPU-val ad lendületet, ami talán 6 éve lett volna középkategória. Az Intel szégyellhetné a GMA-t nagyon. Még a "vegetáló" S3 is alázza őket.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
félisten
Mindig, minden rendszerben lehet csinálni döglassú animációt.
A Flash 3D gyorsítása már a 10-esben is megvan, de az még csak a Pixel Blender-rel készült effekteket gyorsítja. Ezt meg kevesen használják még. Valszeg nem is nagyon lesz ebben változás. A SL is pont olyan lassú, mint a Flash az animációk terén.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ren Hoek
veterán
"...továbbá akadásoktól mentesen lejátssza a HD videókat és az interneten fellelhető flashanimációkat."
Ezt hogy is gondolják? Az új flashplayer GPU gyorsítása sz*rt sem ér, csak videókon gyorsít.. a többinél a proci dolgozik... Legalábbis van pár flash animáció, és banner ami még a 4 magos procikat is megizzasztja (kb mintha a Crysis futna) Ezen a GPU sem segít, ez biztos.
-
Móci
addikt
"A lapka összesen 16 stream processzort tartalmaz, de ezek közül az összes csak akkor lehet aktív, ha asztali nettopba vagy 12 hüvelykes netbookba rakják a rendszert. A 10 colos kisgépek esetében csak 8 feldolgozót enged bekapcsolni az NVIDIA."
10-es kijelzővel dögölj meg öcsém, nem kell neked a powa. Aztán ha hdmi-n nyomnád ki a hd-t, akkor se legyen 16 cuccod. Elég a fele.
Szépen hozzásimult az nvidia az intelhez. Grafikus chip van, chipkészlet nincs, nyereség komoly korlátozások, s vita nélkül.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
JoeYi
őstag
hiszen a rendszer üresjáratban az Intel IGP-jére vált
+
A GT218-as GPU-nak hála a termék képes a Windows 7 Aero felületének összes funkcióját alkalmazni
=
mégiscsak érdekes a fogyásztása, mert így mindig be lesz kapcsolva
-
Muton
addikt
egy hordozható rendszernél nem pont az lenne az előny, h minnél kevesebb ic-vel oldják meg?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
_Orbi_
aktív tag
"...Persze a gyártási költségek mindenképpen megnőnek, de ezt a termékek vételárával lehet kezelni..."
Erről azonnal egy szó ugrott be: anyátokat!
Kíváncsi leszek ennek az új megoldásnak az erejére, a régi ional szemben. -
Thom!
veterán
A CeBIT-en várhatóan számos gyártó bemutatja majd az Ion 2-es rendszerét, ami azt is jelenti, hogy a termékek egy része már ezen a héten forgalomba kerülhet.
de nem itt mutyiországban