- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ivy.4.Ever
őstag
Én úgy veszem ki hogy át fogják címkézni, úgyhogy a végfelhasználó azaz Te ebből semmit nem fogsz észrevenni, csak annyit hogy végre van egy értelmes igp a prociban. Nekem dilemma volt annó, hogy a proci erőt válasszam, vagy grafikus képességet (intel cpu vs amd apu). ha egy gtx 740 teljesítménye kijönne, már lenne létjogosultsága az igp-nek. gamer szempontból. szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Ket dolgot tudok javasolni: egyreszt hagyj fel a fanboysaggal, masreszt most is vehetsz IGP nelkuli Intelt - igaz, a Xeon kategoriaban, nem valoszinu, hogy ez a jovoben valtozni fog.
Felreertes ne essek, engem is nagyon meglepett, amikor a hirt olvastam, de belegondolva rajottem, hogy ez nekunk, vegfelhasznaloknak csak jo lehet.
https://www.coreinfinity.tech
-
ukornel
aktív tag
"Valójában mindkettő érdeke az lenne, hogy a másik tönkremenjen, illetve eltűnjön és övé legyen a teljes piac - vagy nem?"
Az Intel hosszú ideig úgy láthatta, hogy a stratégiája működni fog, az AMD folyamatos veszteségek mellett szinte teljesen kiszorult a szerver- és mobilpiacról, és az asztali gépek szegmensében is a sarokba szorult. Most viszont a Ryzen és Vega már szinte rajtra kész, tehát az AMD -és innentől minden feltételezés- kompetitív termékekkel visszatért a versenybe, és visszafordul a lejtőn; a tönkremenős forgatókönyvet tehát kibekkelte. A piacról való kiszorítás most már csak aránytalanul nagy ráfordítással folytatható: újra egy-két generációnyi gyártástechnológiai előnyt kellene szerezni az óriási ARM-piacon hízott Samsunggal és TSMC-vel szemben, és/vagy hirtelen elő kellene húzni egy ugrásszerűen jobb architektúrát. Ezért megfontolandó az Intelnek stratégiát váltani és a kiszorítás helyett együttműködni. Ennek a mobil piacon és a kompakt asztali PC-k között lenne értelme szerintem, mert itt a dVGA nélküli, csak IGP-re támaszkodó gépek kelendőek lehetnek. Ebben a szegmensben tehát azt kockáztatná az Intel, hogy ha valaki erős IGP-t akar, akkor megveszi az AMD APU-t, mert a CPU része is kb egyenrangú az Intellel - így piacot veszítene az Intel.
-
félisten
Mindegyiknek az az érdeke, hogy a másik müködjön, de csak éppen hogy. Ez az intelnek eléggé jól megy már.
Egyébként az AMD a kezdetektöl fogva fizet az intelnek az x86-ért, illetve az intel az AMD-nek az x86-64-ért.
Meg még van biztos egy rakás dolog, amiben bizniszelnek.
Ennek csak továbbfejlesztése a GPU-s közösködés.
Néhány éve valami olyan megoldást is kötöttek - ha jól emlékszem - hogy közös irányban fejlesztenek CPU fronton.
Vagyis látható, hogy az ellenfelek között eddig is volt együttmüködés.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
KisDre
senior tag
A végén az okfejtés nem teljesen világos, ettől még ugyanúgy meg marad a verseny a CPU részlegen.
Különben meg, összevetetted már mekkora cég az Intel és mekkora az AMD? Valamint hogy ezen processzorokra (elméletileg ! ) csökken a kereslet van a tabletek térhódítása miatt?
Felesleges félteni az Intelt. Az AMD erősödne, mennyit is? Annyit hogy végre ne mínusszal zárják az évet?KisDre.artstation.com
-
törölt tag
Az Intel IGP-i teljesen megfelelnek arra, amire valók.
Persze, de 1 -2 év múlva az újabb számolók hozzáadásával ~80%-a lenne a teljes CPU-nak az IGP, úgy hogy átlag felhasználás mellett nem csinál semmit, nem nyújt általánosan kiaknázható számítási teljesítményt. Ez elég nagy pazarlás.
Emellett nem beszéltünk még arról, hogy fényévekre le vannak maradva GPUdizájn és support tekintetében az AMD-től, gyakorlatilag vért izzadnának mire minden klappolna a W10-el és a DX12-vel, és emellett még a játékok támogatása sem piskóta, egyszerűen túlnőtt rajtuk a feladat.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest