- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Nem utálom az AMD-t, csak nem tartom sokra. Ha AMD technológia kerül egy Intel processzorba, van miért aggódni. Megnéztem az adatlapotokat, de valahogy nem lepett meg
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
válasz hobizoli #177 üzenetére
Egy komplett GPU azért nem olyan, mint pl. a ram chip vagy kijelző. Azokhoz az alkatrészekhez a Samsung nem ír kódot. De ha már az autókat említetted, neked mindegy lenne, ha az új BMW-dben a komplett sebváltó Volkswagen gyártmány? Mindegy, én úgysem használok igp-t. Le lehet tiltani, remélem úgy nem fogja lerontani az Intel CPU felhasználói élményét
it's more fun to compute
-
hobizoli
nagyúr
egyebkent az nagyon sok embernek mar tok eleg
net, Facebook, youtube megy rajta faszan, belegondolsz az is egy 5+ eves dolog, es fruttiert volt/van
nem mindenki tolja 50k+ dVGA-val, meg 1920-s felbontásban, minden ultra-n es 60fps alatt ne menjenoda nyilvan nem eleg az integralt
masik veglet, amikor i5-i7 integralt VGA-val es azon akar a legujabb cimekkel jatszani vki
felejto
arabol egy i3 egy rendesebb VGA-val es siman gyorsabb lesztöbb drón kell ;P
-
nyakdam
aktív tag
De nem az olcsó DVGA vásárlóknak. A többség 30fps körül nyomja, lásd még konzol sebesség.
Az APU-k és a 100$ alatti VGA-k nem a 60 fps-ről szólnak, hanem a fusson el rajta a játék kategória.
Egyébként lehet hihetetlen számodra, de itt Mo-n rengeteg embernek rosszabb teljesítményű VGA van a gépében mint az R7-ek. -
veterán
Jó, akkor mondjuk úgy, hogy egy A8-A10 AMD APU-ban van olyan IGP, ami el tudja kapni bizonyos játékokban a 26k-nál kezdődő GT 740-es kártyák grabancát. Így okés?
(#170) tom_tol: mivel egy olyan hsz-re válaszoltál, amiben GT 740-et emlegetnek, bátorkodtam olyat linkelni, mikor egy ilyennel van összeeresztve az IGP. DVGA-nak dVGA egy GT 740, hogy mennyire használható, az más kérdés.
Kicsit amúgy túlzol, 25-31 fps-el elég sokan megelégszenek, ugyan ilyen beállításokkal a HD Graphics tud a tesztben 13-17-et. Ez minden, csak nem egyforma használhatóság.
Én Skyrimet játszok az A8-am IGP-jén, low-med beállításon, 1080p, 35-55 fps között változik, jól szórakozom közben.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
félisten
Egyszerűbb, vagy régebbi, vagy webes játékok futtatására kb. dupla sebességel képes.
Rengetegen játszanak ilyesmivel.
Ha nem is alkalmas egy dVGA kiváltására, de határozottan megérheti AMD IGP-s laptop-ot választani azoknak, akik ilyesmivel játszanak.
Barátnőm is AMD IGP-vel SIMS-ezik.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
nyakdam
aktív tag
válasz Ivy.4.Ever #166 üzenetére
Szerintem a 740-et már eléri/megelőzi. A 250-est még nem, de a most érkező IGP- k a DDR4 miatt szerintem megelőzik a 250-et is(a 250nél és a 740-nél a az 1Gb mem korlátoz ma már.) Persze kizárólag1-2 éves címekről beszélek.
-
tom_tol
addikt
válasz Ivy.4.Ever #162 üzenetére
Tényleg csak kíváncsiság. Van ma olyan AMD gpu ebben a felállásban ami megfelelő lehet és helyettesíthet egy dVGA-t?
-
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #162 üzenetére
én inkább bugokra és bsodkre számítok. és nem fanboiságból, hanem mert ez egy új kooperáció első gyereke lesz, és ki kell nőnie a gyerekbetegségeit.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Én úgy veszem ki hogy át fogják címkézni, úgyhogy a végfelhasználó azaz Te ebből semmit nem fogsz észrevenni, csak annyit hogy végre van egy értelmes igp a prociban. Nekem dilemma volt annó, hogy a proci erőt válasszam, vagy grafikus képességet (intel cpu vs amd apu). ha egy gtx 740 teljesítménye kijönne, már lenne létjogosultsága az igp-nek. gamer szempontból. szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Ket dolgot tudok javasolni: egyreszt hagyj fel a fanboysaggal, masreszt most is vehetsz IGP nelkuli Intelt - igaz, a Xeon kategoriaban, nem valoszinu, hogy ez a jovoben valtozni fog.
Felreertes ne essek, engem is nagyon meglepett, amikor a hirt olvastam, de belegondolva rajottem, hogy ez nekunk, vegfelhasznaloknak csak jo lehet.
https://www.coreinfinity.tech
-
ceia
őstag
Elméletileg igen. De ha jobban megy az AMD-nek, az Intel árai csökkennek, akkor ha mégjobban megy az AMD-nek, az Intel árai mégjobban csökkennek, és minél jobban megy az AMD-nek, az Intel árai annál inkább csökkennek, akkor oda jutunk, hogy az AMD-nek marha jól fog menni, de az Intelnek felkopik az álla.
Oké, csak viccelek, tényleg nem volt jó az a gondolatmenet. De engem sokkol, hogy AMD GPU lehet az Intel processzorokban. Remélem, azért lesz csak Inteles is, vagy akár IGP nélküli. Az legalább olcsóbb is lehetne valamivel. Én nem szívesen vennék AMD-s Intelt.(#152) hobizoli Az nem érint, Motorolám van
it's more fun to compute
-
ukornel
aktív tag
"Valójában mindkettő érdeke az lenne, hogy a másik tönkremenjen, illetve eltűnjön és övé legyen a teljes piac - vagy nem?"
Az Intel hosszú ideig úgy láthatta, hogy a stratégiája működni fog, az AMD folyamatos veszteségek mellett szinte teljesen kiszorult a szerver- és mobilpiacról, és az asztali gépek szegmensében is a sarokba szorult. Most viszont a Ryzen és Vega már szinte rajtra kész, tehát az AMD -és innentől minden feltételezés- kompetitív termékekkel visszatért a versenybe, és visszafordul a lejtőn; a tönkremenős forgatókönyvet tehát kibekkelte. A piacról való kiszorítás most már csak aránytalanul nagy ráfordítással folytatható: újra egy-két generációnyi gyártástechnológiai előnyt kellene szerezni az óriási ARM-piacon hízott Samsunggal és TSMC-vel szemben, és/vagy hirtelen elő kellene húzni egy ugrásszerűen jobb architektúrát. Ezért megfontolandó az Intelnek stratégiát váltani és a kiszorítás helyett együttműködni. Ennek a mobil piacon és a kompakt asztali PC-k között lenne értelme szerintem, mert itt a dVGA nélküli, csak IGP-re támaszkodó gépek kelendőek lehetnek. Ebben a szegmensben tehát azt kockáztatná az Intel, hogy ha valaki erős IGP-t akar, akkor megveszi az AMD APU-t, mert a CPU része is kb egyenrangú az Intellel - így piacot veszítene az Intel.
-
smkb
őstag
Már miért szeretné? Megint valami ph-n terjesztett urban kamu legend lesz az alapja... az égvilágon semmi baja az Intelnek NV dvgaval a notikban. Pont, hogy ez nekik a win - win szituáció. Aki erős játékra való notit akar, az kizárólag Intel cpuban gondolkodik, de magában mit sem ér a legjobb mobil dvga gyártó termékei nélkül. Így a kettő egymásnak, mint valami pozitív spirál pörgeti az eladásokat. Nincs köztük konkurrencia, mint a csipszetek esetén. Az Intel cpuba szerelt igp-t ígyis úgyis kifizetik a gyártók, akkor meg mitől fájna neki az, hogy az NV miatt veszik pluszban az ő termékeit is?
-
félisten
Mindegyiknek az az érdeke, hogy a másik müködjön, de csak éppen hogy. Ez az intelnek eléggé jól megy már.
Egyébként az AMD a kezdetektöl fogva fizet az intelnek az x86-ért, illetve az intel az AMD-nek az x86-64-ért.
Meg még van biztos egy rakás dolog, amiben bizniszelnek.
Ennek csak továbbfejlesztése a GPU-s közösködés.
Néhány éve valami olyan megoldást is kötöttek - ha jól emlékszem - hogy közös irányban fejlesztenek CPU fronton.
Vagyis látható, hogy az ellenfelek között eddig is volt együttmüködés.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
ceia
őstag
válasz Ivy.4.Ever #148 üzenetére
Csakhogy az Intel / AMD szó szerint ellenfelek, egymással versengenek, ahogy pl. az AMD / NVidia is. Ez ugyanaz, mintha az AMD az NVidiának segítene, vagy fordítva. Akik ellenfelek, a piacért versengenek, azoknál nincs értelme egymást segíteni. Valójában mindkettő érdeke az lenne, hogy a másik tönkremenjen, illetve eltűnjön és övé legyen a teljes piac - vagy nem? Én értem, hogy ebben mi az üzlet az Intelnek, erősebb IGP, (bár nem értem, minek) de szerintem káros lehet a számára, míg az AMD csak nyerhet rajta. Az Intel processzorok népszerűek, az AMD ellenkezőleg, akkor mi szükség van erre? Nem ismerem az eladásokat, de nekem nem az jön le, hogy akinek integrált kell, az mind AMD-t venne az erősebb GPU miatt. Valójában az APU vásárlók nagy része videókártyát használ, mert az APU-t olcsó 4 magos processzornak veszi. Aki pedig kisfogyasztású integrált grafikájú rendszert épít, inkább Intel választ.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
KisDre
senior tag
A végén az okfejtés nem teljesen világos, ettől még ugyanúgy meg marad a verseny a CPU részlegen.
Különben meg, összevetetted már mekkora cég az Intel és mekkora az AMD? Valamint hogy ezen processzorokra (elméletileg ! ) csökken a kereslet van a tabletek térhódítása miatt?
Felesleges félteni az Intelt. Az AMD erősödne, mennyit is? Annyit hogy végre ne mínusszal zárják az évet?KisDre.artstation.com
-
ceia
őstag
Mert az már nem csak Intel CPU, benne lesz az AMD. Ehhez már valamilyen szinten együtt kell működniük, egyeztetniük, ez nem csak egy adok-veszek dolog. Az ellenfelek ne működjenek együtt, azért ellenfelek hogy versenyezzenek egymás ellen. Na és ott van a driver, azt ki írja majd hozzá? AMD driver Intel processzorhoz? Az Intelesek nagy része egyben NV-s is. Külonben ez az AMD-nek több hasznot hozna, mint az Intelnek. Persze azt elhiszem, hogy az AMD fanok kaján vigyorral fogadják a hírt, hiszen egyfajta területfoglalás lenne az AMD részéről. Nekem az a véleményem, hogy hiba lesz, ha meglépik. Jól megy az a szekér így is. Az AMD szorult helyzete miatt ad olcsón CPU-kat, és emiatt vannak ott az Intel árak, ahol vannak. Ha segítenek az AMD-n, azaz bevételhez juttatják, több pénze lesz fejlesztésre, erősödhet, ez még az Intel árakat is feljebb viheti. Előbb, mint hogy olcsóbb legyen ettől.
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
Aki játszani akar, az vegyen egy olcsó dedikáltat, 10x jobb, mint bármely igp. Csakhogy az igp-k nem is játékra valók. Netezni, filmet nézni meg jók. A falon belülre engedni az ellenséget? Hiba lesz, ha az Intel megteszi. Az AMD hülye lenne nem kihasználni. Így jóval nagyobb rálátása lesz a fejlesztésre, sőt köze lesz hozzá
it's more fun to compute
-
KisDre
senior tag
Ha csak a drágábbakba kerülnének akkor vagy drága az AMD GPU (de nem hiszem hogy úgy egyeznének meg), vagy hibás üzleti döntés.
Az AMD így is úgy is lépés előnyben lesz, minek tetézné még ezt az Intel azzal hogy csak a nagy procik mellé tesznek jó GPU-t?KisDre.artstation.com
-
carl18
addikt
Kíváncsi leszek hogy most mindegyik intel Cpu-ba kerül amd gpu vagy csak a drágábbakba?
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
tom_tol
addikt
Ha már itt mindenki ötletel.
Szerintem, ha ez a terv megvalósul, annak kizárólag anyagi okai vannak. Valaki kiszámolta, hogy több haszon marad, ha AMD GPU-kat vesznek, mintha saját maguk gyártanának, kutatás, fejlesztés, stb., sőt megkockáztatom, azt is bekalkulálták, hogy drágábban adhatják ezeket a termékeket, mondván, AMD GPU jobb mint az Intel. -
félisten
válasz #16939776 #137 üzenetére
Ha AMD jól csinálja ezentúl folyamatos lépéselőnyben lehet, de az is jó/elég neki, ha biztosan vevő van évente pár millió GPU-ra, cserébe nem konkurálnak Intellel ebben a szegmensben.
Ha AMD jól csinálja, akkor az APU-i mindig jobb teljesítmény/ár mutatóval fognak rendelkezni (játék, multimédia területen), és akiket ez hidegen hagy, azoknak az Intel CPU vásárlásaiból lehúzza a maga hasznát.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Böngészésnél nagyobb arányban van egyszerre a text/PDF azokat kb.: ugyan úgy görgeti, időben megjelenik minden elem, és hasonlóan alacsony a CPU kiterheltsége eközben.
filmekről nem tudok nyilatkozni, CPU-ban még van rendesen tartalék 2D-ben alkotni: 4C/8T@45W 7780 passmark pont, a mobil I5-ök amiket írtál 3259, ill. 4728 értek el.(#134) AxBattler : Én is azt jósolom hogy ezzel a lépéssel tovább nő intel piacvezető szerepe, az a kérdés hogy mennyire akarják lefojtani a GPU teljesítményét, pl.: ugyan ez egy AMD CPU (akár zen) mellett mennyire futja ki magát.
Ha AMD jól csinálja ezentúl folyamatos lépéselőnyben lehet, de az is jó/elég neki, ha biztosan vevő van évente pár millió GPU-ra, cserébe nem konkurálnak Intellel ebben a szegmensben.Az APU-s játék akkor fog sikerülni ha összejön hozzá elegendő memória sávszél, ezt olcsón (rendszermemóriából) 2 memóriacsatornával nehéz abszolválni, de nem lehetetlen. "Csak" elég alacsonyra kell választani a beállításokkal a memóriavezérlő terhelést.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
egy bitmapes-sprite-os platformjátékkal
Nem feltétlenül, létezik egy csomó indie cím, ami azért túlmutat ezen, és kevés hozzá a HD Graphics, a GTX1050 meg sok.
+ ehhez jön még a kritikán aluli driver support (igen, tapasztalatból beszélek, mint volt X220, 8460p, 8470p tulaj).[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
félisten
válasz #16939776 #132 üzenetére
+ Steam Stats alapján nagy tömegek játszanak Intel IGP-vel. Egy ilyen ember, ha elfogy a kraft, 2 dolgot tehet:
1. Vesz dGPU-t.
2. Vesz újabb generációs IGP-vel rendelkező, modernebb CPU-t.Vajon melyik a jobb az Intel-nek?
Ha elégedett volt eddig az IGP-vel, és esetleg nem akar/tud vesződni a VGA-val, akkor marad a 2. opció. AMD GPU-val ennek szvsz sokkal nagyobb lesz a valószínűsége.Tul.képpen nekem is elég lenne pl. egy GT930M, vagy ezzel egyező Radeon ereje az asztali gépben, és ha egyben megkaphatnám a CPU-val, az karaj lenne. Ezért is várom a ZEN-t. Sajnos az FM2+ architektúra túl hamar érte el a határait, el is adtam...
-
JanR
addikt
válasz #16939776 #132 üzenetére
A grafikai munka megint mas teszta, elhiszem, hogy oda nem legjobb, pedig tenyleg sokat erosodtek.
Bongeszesben hol veszed eszre, hogy nem erosodtek? Csak mert en pont ott erzekeltem, hogy gyorsabb minden, na meg a filmeknel (BR). i5-4200u-t valtottam i5-7200u-ra, szembetuno a valtozas. Az azert megint mas, hogy a cpu teljesitmenye is ketszerese az elozonek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy HD2500p-t használok munkára, mindenre elég: böngészés, képszerkesztés, rajzolás.
5 év alatt rengeteget erősödtek az IGP-k, de ugyan az a böngészés, képszerkesztés, rajzolás menne rajta.
Nem vagyok előrébb az egyre többet pihenő IGP-vel, ha nem gyorsítja ezeket a feladatokat, nem tudom kihasználni.A termékkapcsolással van problémám, amivel nagy ~70%-os piaci részesedést nyert A GPU piacon, ami után nyújtja tovább az "elégséges szolgáltatást".
Szerintem nem kell túlgondolni, megvásárolja a GPU-t, supportot, AMD intéz mindent, onnantól hátradől és folyik be a pénz. Sejthetően megtakarít vele nem kevés időt és pénzt is hogy nem vesződik ezekkel.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz #16939776 #129 üzenetére
Egy 13,3"-os laptopot hasznalok, egy i5 van benne iGPU-val. Szamomra tokeletes, konnyeden meghajtja a fullhd kijelzot. Jaaa, hogy en nem jatszom es eleg a teljesitmenye, meg, hogy nincs kulon vga es nem kell plusz kraft a gephez?
Azert annyira ocsarolni nem kell. Amire valo, arra tenyleg tokeletes. Jatekra vegyen az ember amd igpu-t, munkagepre hibatlan az intel megoldasa.
Most, hogy felmerult ez az intel-amd "koalicio", nem kell egybol leirni az intel eddigi megoldasat. Egy olyan helyen akar piacot szeretzni maganak, ahol egyelore nagyon labdaba sem rug.
-
törölt tag
Az Intel IGP-i teljesen megfelelnek arra, amire valók.
Persze, de 1 -2 év múlva az újabb számolók hozzáadásával ~80%-a lenne a teljes CPU-nak az IGP, úgy hogy átlag felhasználás mellett nem csinál semmit, nem nyújt általánosan kiaknázható számítási teljesítményt. Ez elég nagy pazarlás.
Emellett nem beszéltünk még arról, hogy fényévekre le vannak maradva GPUdizájn és support tekintetében az AMD-től, gyakorlatilag vért izzadnának mire minden klappolna a W10-el és a DX12-vel, és emellett még a játékok támogatása sem piskóta, egyszerűen túlnőtt rajtuk a feladat.[ Szerkesztve ]
-
-
Redneck
nagyúr
válasz hobizoli #123 üzenetére
Persze, haver is vett anno APU-t (me' hogy az má' a jövő!) és mellé valami legalja dVGA-t amivel képes volt hibridCF-re, hát nem lett egy nagy játékos konfig... Pedig mindkettőt a legjobbak közül választotta.
ceia: Neked nem tetszene ha az IGP jóval erősebb lenne egy közepes dVGA-hoz mérten? Én nem bánnám.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
ceia
őstag
Remélem ez nem komoly. Az Intel csak maradjon Intel, ezért szeressük.
Az Intel IGP-i teljesen megfelelnek arra, amire valók.[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
ukornel
aktív tag
"Két lehetőséget látok Intel-nv a tekintetben, az egyik az Intel kifárassza az nv-t és felvásárolja potom pénzért (ez a nehezebb ügy, az nv vezetője ezt szerintem holta napjáig se hagyná) a másik, hogy kifárasszák az nv-t és az válaszul szépen kivonul a PC-s piacról, átcsoportosít az autókra stb. az erőforrásait, ahol túlélhet."
Nem igazán látom, hogy hol és hogyan fárasztaná ki az Intel az Nvidiát.
A HPC-s gyorsítókon kívül van még olyan terület, ahol közvetlen versenytársak?
A jelen cikk is IGP-ről szól, ami nem igazán tesz keresztbe a GTX-eknek.arn #117
"ha megjelennenek az arm procik desktop/laptop piacon igazi szereplokent, kimutathato reszesedessel, akkor mar nem lenne valszeg amd."Vagy előrukkolna végre a K12 architektúrával
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
G4560 és egy ütőképes amd gpu bestbuy kategória volna!
-
Cathulhu
addikt
"Nincs rendes Windows ARM-re? És? A felhasználók hány százalékának van tényleg szüksége rá a feladatai elvégzéséhez?"
Kerdezd meg a felhasznalokat. 99%-ok azt fogja mondani, hogy neki kell, attol fuggetlenul, hogy neked van igazad. Es nincs ARM PC, innentol kezdve monopol a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
pengwin
addikt
válasz Cathulhu #118 üzenetére
Nem értem a hasonlatodat se... Ferrari és John Deere? Traktor-traktor, nem?
Egyébként egyáltalán nem butaság: az AMD jelenleg is csak notebook és desktop vonalon van jelen, értékelhető szerver CPU-juk évek óta nem volt, vagyis csak konzumer vonalon jelentenek konkurenciát az Intelnek, a hsz., amire reagáltam pedig azt mondta, hogy ha innen eltűnnek, akkor megy a versenyhatóság az Intel ellen.
De a konzumer vonal miért lenne külön piac az ARM alapú eszközöktől, mikor az emberek döntő többsége csak olyasmit csinál desktopon, amire elég már egy lebutított, érintős, UX-re gyúró mobilplatform is?
Nincs rendes Windows ARM-re? És? A felhasználók hány százalékának van tényleg szüksége rá a feladatai elvégzéséhez? Az elenyésző számú profi felhasználónak és azoknak, akik komolyan játszanak. A többieknek minden piaci statisztika szerint inkább mobileszköz kell.
Az, hogy egy piac, nem jelenti, hogy ugyanazok a szoftverek és OS-ek rendelkezésre állnak mindenhol.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Cathulhu
addikt
Amit irtal az szimplan butasag. Az intel kvazi monopol helyzetben lenne desktop (beleertve az osszes irodai eszkozt) es szerverpiacon. Elobbi esetben gatlo tenyezoje a versenynek, hogy ARM-ra nincs rendes Windows, utobbi esetben, hogy nincs rendes ARM szerver. Attol, hogy CPU-CPU, nagyon nem egy piacon versenyeznek, eleg kicsi a metszet, gyakorlatilag kb csak tableteknel van ertekelhelheto verseny. Olyan mintha egy AN-70-est hasonlitanal egy kis egymotoros Cessnahoz, mert mindketto tud repulni, vagy egy John Deere-t egy Ferrarihoz, mert gurulnak.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
-
pengwin
addikt
válasz t72killer #18 üzenetére
Miért sújtana le rájuk a versenyhatóság?
Nem a PC piacon van jelen az Intel, hanem a CPU piacon, ahol szerintem most is csak kisebbségi szereplők a Qualcomm de akár a MediaTek mellett is. Oké, hogy egy ARM alapú CPU nem ugyanazt a teljesítményt nyújtja és teszi ezt töredék áron, de ettől az Intel CPU-i nem alkotnak külön piacot, csak az egységes CPU-piac felső szegmensében vannak.
Sajnos szembe kell nézni azzal, hogy a félkegyelmű lyúzerek 99%-ának a bugyuta ARM-es eszközök kielégítik számítástechnikai igényeit, ezért egyre kevesebb embernek van igénye x86/x64-es gépre. Többek között ezért sem lehet azt mondani, hogy konkurencia nélkül maradna az Intel az AMD nélkül, elvégre már csak a konzumer piac töredéke van tényleg rájuk utalva... és az AMD csődje leginkább emiatt a piaci szegmens miatt lehetett volna probléma.Szerintem több CPU gyártó cég is nagyon nagy bajban lenne, ha a processzoraik egyes felhasználási területein elért részesedésüket venné figyelembe a versenyhatóság. Pl. az Intel is bajban lehetett volna szerver fronton.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
Ez a lépés talán érthető is a Vulcan API miatt, abban az NV lényegesen gyengébb, mint az AMD.
-
nyakdam
aktív tag
Jó lenne ha megvalósulna, végre talán befognák az IGP-t a programozók egy-kér efekt futtatására.
Ide azzal az Intel APU -val.
-
-
Redneck
nagyúr
Nem semmi.. A Ryzen vagy baromi jó lesz, vagy bukás. Ha előbbi, az Intel ezzel a lépéssel elég merészet húzott, ha utóbbi, akkor egy kis mentőcsomagot dobott.
A jövőre nézve én két dolgot gondolok:
Ezzel az nV járt rosszul az Intel, pedig valószínűleg csak látszólag ült a babérjain. Ha helyzet lenne, biztos tudnának egy erősebb CPU családdal operálni.Érdekes jövő elé nézünk, nem bánnám ha csak APU irányba menne a fejlesztés, végre pörögne a low-level API rendesen.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
tatararpad
őstag
Az új terméket majd nevezzék el Jon Snow-nak, a tűz és jég dalának.
-
carl18
addikt
Ahogy az amd felvásárolta a radeont, úgy el tudnám képzelni ahogy az intel is felvásárolja az nvidiát! Én jobban el tudnák képzelni egy nvidia integrált gput intel cpu-ba mint amd-t! És akkor jöhetnének a kis acélos nvidia IGP-k!
Hát az intel IGP-k nem túl acélosak ezek az amd-k talán megváltást hozhatnak, ha mondjuk dupla olyan gyors volna mint a HD 530/630 az egész jó volna már! Meg hiába erősödik a hardver, a gépigények is nőnek.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
Szép kis meglepetés lenne, mondjuk már most is tátott szájjal olvasom ezeket a híreket.
Lehetséges, hogy ez a lapka a notebook piacra készül? Ott most a polaris/nv1xxx dvga-val szerelt gépek zsíros falatnak számítanak, és nincs mit felmutatni még a környéken se, oda a renomé is, szaporodnak a zöld és piros matricák a touchpadok mellett.
Másik fantazmagóriám, hogy nemsokára jön a mobil Ryzen, és az ellen kell valamit felmutatni, mindenáron.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
törölt tag
support lesz "Intel" IGP-re?! Sírva fakadtam...
[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
válasz noPublicFG #79 üzenetére
Milyen ködben élsz? Melyik volt az utolsó Intel APU-d(amúgy azt nem APU-nak hívják)? Érdekes nekem 2500k-m van nem is tudom már hanyadik éve ,ha éppen cserélek vga-t,vagy kiveszem a gépből, tökéletesen jó az IGP része semmi gondom(ez hogy lehet?), pont arra jó, elég amire tervezték. Aki meg AAA-s játékokkal akar játszani APU-n az kérem ne tegye, vegyen egy dVGA-t talán még tetszeni is fog hogy mennyivel jobb így játszani.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Es mi van, ha ezt csak az apple kedveert csinaljak? Gyk csinalnak egy olcsobban eloallithato es kisebb helyigenyu processzor/gpu kombot nekik, se az intel, se az amd nem akar elesni egy zsiros uzlettol. Mindketten lapatrakerulnenek, ha az apple sajat procikat kezdene el gyartani.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cathulhu #102 üzenetére
Egy ilyen biznisznek eleve semmi értelme. Egy kényszerlépés, amit valószínűleg Murthy Renduchintala dolgozott ki. Legalábbis a Canard PC erről azt írta a decemberi nyomtatott számában, hogy egy rakás kritikus fontosságú divíziót lekapcsolt Brian Krzanich, és most Murthy Renduchintala megpróbálja újraindítani az egész gépezetet, a károkat (aminek esetleg ma még nem látható hatásai vannak) pedig kényszermegoldásokkal próbálja enyhíteni, mert amíg Murthy Renduchintala munkájának eredménye lesz, addigra 2019-2020-at fogunk írni. Murthy is pontosan tudja, hogy egy ilyen üzleti modellel csak bejelentkeztek állandó másodiknak, tehát ez a lépés csak ideiglenes.
Aztán ki tudja, hogy a Krzanich-Renduchintala belháborúból mi lesz. Lehet, hogy Krzanich győz, mert az üzleti eredmények mellette szólnak, viszont a mérnökök Renduchintala mellett állnak. Naná, hogy őt támogatják, amikor Krzanich több projektet hetekkel a start előtt állított le. Ez a mérnöki bizalomnak erősen árt.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cathulhu
addikt
Mi ertelme lenne a biznisznek ellenkezo esetben? Semmi. Az AMD csak az intel miatt nem fog egy nem GCN architekturat tervezni, az intel meg nem fog fizetni egy a sajatjanal rosszabb cuccert. Ha ebbol lesz valami, az GCN lesz kemenyen, raadasul gondolom max 14-16 nanon, az meg eleg erosen behatarolja, hogy mi az mi szoba johet. Meg ha 1 ev lemaradas is lesz, az sem veszes, ha epp nem architektura valtas jon (mint most a Vegaval) akkor az az 1 ev kb semmi extrat nem hoz, latjuk AMD es nVidia is gyakran 2-3 eves architekturakat nevezget at fejleszteskent eladva.
-
-
Oliverda
félisten
Az első, és szerintem egyben legvalószínűbb variáció szerint egyszerűen összetokoznak egy Polaris 11-et (vagy 12-t) és egy bármilyen Kaby Lake-et (esetleg Cannonlake-et), ami így kevesebb helyet foglal majd, mint most.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
[CsuCsu]
őstag
Tisztaban vagyok vele, hogy nem ugyanaz a ketto, de az architektura azonos. Igy amit egyszer optimalizalnak Radeon Pro-ra, azt az iGPU is gyorsitja kis modositassal (vagy anelkul).
Ez azt jelenti, hogy peldaul laptopon futtatva a professzionalis alkalmazasokat, ertekelheto teljesitmenyt lehet elerni. Nyilvan nem hozza azt, mint a WS cucc, de nem is az a lenyeg. Nem mindenkinek kell az az extra ero, viszont igy az alkalmi/hobbi felhasznalok is nyernek. Ha a szoftveresek a nagyobb penetracio miatt a GCN-t valasztjak az Nvidia helyett, az AMD-nek ez jo es erositheti a WS oldali eladasokat, ahol szinten az Nvidia az ellenfeluk.
Egyebkent az egesz strategiajuk erre jatszik a GCN-nel kapcsolatban ha az elmult evekben nem lett volna nyilvanvalo. A penetracioval optimalizacio elerese, Nvidia hatranyba szoritasa. A vegen meg el is erhetik, ha igy haladnak.
-
Panzika
tag
(#89)
Azért a Fire Pro (vagy mostanában már csak Radeon Pro) azért nem ugyan az mint a konzumer kártyák.. Játékra mind kettő jó csak a Radeon Pro az "picit" drágább meg az a WS piacra megy
(#92) amúgy ez milenne?
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Solten
őstag
Saor Alba
-
ttt
senior tag
Nem volt ez még olyan régen: Bár ezt a netről szedtem van a fiókban kettő
-
arn
félisten
-
[CsuCsu]
őstag
En itt nem csupan a jatekok miatt latok lehetoseget. GCN-re mar igy is irnak sokan hardveres gyorsitast (Firepro miatt foleg), ezert egy rakas produktiv alkalmazas profitalhat belole, tobbnyire mobil teruleten.
Ha mindket proci melle ugyanazt az architekturat pakoljak, azzal elerheti a GCN azt a kritikus tomeget, hogy megerje a szoftver oldalon CPU+GPU kombora optimalizalni az alkalmazasokat, sokkal jobban igenybe veve ezt az eroforrast az elterjedt architektura miatt. Ha mindket proci melle ugyanazt az architekturat pakoljak. Termeszetesen ez jatekokra is igaz, GCN optimalizalas megerosodhet.
Tehat ebbol az AMD ugy profitalhat, hogy eleri a kritikus tomeget a fejlesztoknel a GCN kihasznalasa erdekeben, ezzel satuba fogva az Nvidiat. Amit veszit az Intellel kotott megallapodason azt siman visszahozhatja az Nvidiaval szemben elert elonnyel.
-
addikt
Kissé furcsa olvasni ezt a hírt, de még kellemes végeredménye is lehet.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Panzika
tag
A nintendo az nemtudom hogy fog majd labdábarúgni az nv-vel. Ott is meglátszik majd az x86 hiánya szerintem.
Szerverfronton is az nv azért nem tud érvényesülni mert az intel kezében ott van az x86. Az amd meg tudjuk hogy (még) miért nem.Konzoloknál sincs nv az x86 hiánya miatt. Az intelnek meg gyenge az igp-je, az amd meg olyan közép megoldás lett
Valószínűleg az Intel inkább azért választotta az AMD-t, mert pár hónappal ezelőtt szerverfronton az nv meggyanusította az intelt, hogy azok a bizonyos mérések nem olyanok mint kellene. Gondolom ezt az intel zokonvette és igp-ért a konkurenshez fordult. Emiatt nagyon megszívhatja még az nv szerintem.
(#82) : az ethernet vezérlő volt inteles. Az AsRock X370 Taichi lapon volt rajta
[ Szerkesztve ]
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
félisten
"egy olyan kapcsolatról, amelyben az Intel az AMD OEM partnereként létezne."
Nem fordítva?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ViZion
félisten
AMD lapon volt múltkor nagybetűs Intel LAN felirat, szal. már meg sem lepődöm...
...csak kicsit. Uhh, mi lesz ha ezek végül fuzionálnak, akkor mi lesz a sok haterrel? Ezeknek semmi sem szent?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tom_tol
addikt
Intel saját konzolt akar ?
-
senior tag
Jön az erős Intel apu, amit még sem lehet használni a szuper driverek miatt. Soha többet Intel APU!
[ Szerkesztve ]
plus ça change, plus c'est la même chose
-
Duck663
őstag
válasz #71339520 #53 üzenetére
Nem is tudom kiégeti magát...
A CUDA is és a PhysX is teljesen zárt ökoszisztéma. Ha utóbbiba engednek is valamekkora betekintést, azt kizárólag csak azért teszik, hogy a fejlesztők ne mellőzzék azok használatát, de módosítási lehetőség akkor sem lesz. Ez is csak azért van mert x86-os CPU van a konzolokban és AMD! Ha ott mellőzné mindenki, akkor a konzol és PC közötti átjárás miatt PC-n is kuka lenne. Ekkora buktát nem engedhet meg magának az nv. Elég volt az, hogy az M$-nél nem ők voltak konzolra a befutók. A Switch meg úgyis lekváros lesz...
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Tomassy00
senior tag
válasz stranger28 #44 üzenetére
-
Cathulhu
addikt
Most igen, ez szamit, mert epp generacio valtasnal vagyunk. Majd mikor a VEGA is elkezd iteralni, es az AMD is inkabb csak atnevezgeti az also kategorias GPU-it, akkor ez az elony rogton szertefoszlik.
-
doooo
veterán
válasz #71339520 #46 üzenetére
Mi lenne ha nem minden topikban a "hö hö haverok mondták, vagy mi?" dumát nyomatnád, hanem mondjuk valami relevánsat is írnál, vagy legalább nem azt hangoztatnád, hogy pl. az AMD FX sorozatban csak fele annyi mag van, mint azt mondják, vagy, hogy milyen nyílt cég az nVidia, vagy milyen jók az intel driver-ek? Utálod az AMD-t, mindenki megértette, de nem kell mindig a felsőbbrendű viselkedés, ha nem tudsz beletrafálni egy dologba se, ami legalább valóban igaz lenne.
-
hobizoli
nagyúr
az ugy lenne igazan meleg dolog, hogy lenne egy eleve karaj, kozel nvidia szintu IGP a CPU-ban is, es mellerakva egy AMD dVGA-t CF-ben menne a ketto....tudom, van ilyen most is AMD-nel, de csak csira IGP-vel
meg akkor inkabb AMD dVGA-t venne melle a juzer inteles gepeknel is[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
JanR
addikt
Next gen konzolba el is tudom kepzelni. Kivancsi leszek ebbol mi sul ki
-
Yutani
nagyúr
Ha Abu jól mondja, akkor az Intel technikai okok miatt nem fogja megkapni a legfrissebb fejlesztéseket, így az AMD lépéselőnyben lesz legjobb szándékuk ellenére is.
Példa: Az Intel még csak Polaris iGPU szilíciumot fog kapni, amikor a Raven Ridge már VEGA uarch-val kerül piacra, ráadásul az monolitikus chip lesz, míg az Intel megoldása összetokozott verzió, ahol a latencia nőhet, így az elérhető maximális teljesítmény csökkenhet.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Cathulhu
addikt
Pont forditva. Ha egy utos AMD-AMD kombo osszealllt volna mobil fronton vagy belepo "gamer" PC fronton, akkor az intel nem nagyon tudott volna mit ajanlani. Most az AMD cpunak az intel CPU-val kell majd versenyezni, mert GPU mindkettoben ugyanaz lesz, termektamogatva, stb.
Ez az osszeborulas inkabb az nVidianak fog fajni, ha a piac 90%-aban AMD GPU lesz AMD driverrel, akkor a fejlesztok is jobban fognak arra figyelni, mint most.
szvsz RTG ezzel jol jar, AMD kevesbe, siman el tudom kepzelni, hogy vegul a nagy AMD felvasarlast az "ATI" eli tul egyedul
-
Yutani
nagyúr
Hogy valami hasznos gondolat is legyen a topikban, ne csak az nvidióták agymenései:
Az AMD-nek ez egy nagyon jó lehetőség lesz növelni a GPU piaci részesedést. Ha megvalósul, néhány év múlva érdemes lesz megnézni az istenként imádott Steam statisztikát, ahol most az NV uralkodik. Ott nem lesz gyors az átmenet, mert a régi gépek sokáig használatban lesznek, egy 5 éves Intel IGP-n is el lehet játszani a kis hardverigényű indie játékokkal.
Szerk: Visszatérve a részesedés növelésre: ha elér egy bizonyos mértéket, a fejlesztők talán elkezdik bátrabban kihasználni a GCN képességeit, így nem az lesz, ami most, hogy nem írnak külön kódutat GCN-re, hanem egy olyat, ami nem lassítja (nagyon) az NV kártyákat, de az AMD sem profitál belőle sokat.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
hobizoli
nagyúr
válasz t72killer #41 üzenetére
komolyan nemtom mi tart ennyi ideig attervezes meg gyartasban
anno a 130nm-s Thoroughbred-A es -B core K7-s CPU-k kozott 3 honap diffi volt, es at volt tervezve meg legyartva, hogy 4-500MHz-l magasabb orajeleket is stabilan birjon, es mar megvehetted barmelyik PC boltban kiskerbrutto fruttiert
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Komplikato
veterán
válasz #71339520 #55 üzenetére
"És marad is képzelgés, mivel az intel saját meghajtót fog hozzá adni."
Miér, addigra megtanulnak drivert írni?
Léteznek ám más fórumok is és láttam mit szívnak egyesek a Kaby Lake IGP driverrel Linux és W10 alatt IS.
A fent említett Intel i720/740 VGA is anno azon bukott, hogy gáz volt a drivere.Másrészt eszembe jutnak a régi SiS VGA-val szerelt notik, meg a "gyári driverek", amikkel hiányoztak a beállítások, remegett meg homályos volt a kép, aztán feltettél egy fapados SiS drivert és hirtelen megjavult minden. Közben aki nem jutott el idáig meg tele hányta a fórumokat milyen rossz a SiS.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
leviske
veterán
Az utolsó kijelentést nem értem. Amennyiben azzal számolunk, hogy az Intelnek nem lényeg a grafikus teljesítmény és a súlyos lemaradást nem fejlesztésbe ölt milliókkal, hanem licenceléssel akarják megszüntetni, akkor 1 év fix lemaradás miért számít?
-
Egon
nagyúr
Szerintem az Intel ezzel a lépéssel dob némi jutalomcsontot az AMD-nek, nehogy utóbbi becsődöljön - más értelme nem nagyon van egy ilyen lépésnek...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
TheSaint
aktív tag
Nem valami életszagú ez az ötlet.
Miért kellene az Intelnek a mainál jobb GPU??
Miért dobná ki az AMD a licenszeléssel a belépőszintet ezzel a lépéssel az ablakon? -
veterán
-
->Raizen<-
veterán
Bugparádé amd igp nem kell intel prociba! Vegás fogok lenni eldöntöttem, poor volta ham ham lesz. Nem baj ha 250k lesz csak fűtsön meg legyen veszett gyors.
(#56) solfilo Nem!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egyébként az ilyen Intel CPU + AMD GPU párosítás kifejezetten kellemes lehet majd notebook-okban, integrált lapokban, mini PC-kben, stb., szóval részemről hajrá.
Azért elképzelem az Intel fetisiszták arcát, amikor az IGP telepítője betolja az arcukba az "AMD Crimson/Relive" splash screen-t...
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
kicsit hadd trollkodjak már én is
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MCBASSTION
aktív tag
-
stranger28
addikt
Kemény, bár logikus.
Innentől a HC fanok Xeon-t vesznek.
-
aktív tag