- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Láttál már középfokú nyelvvizsgát? Szerinted hogy lehet azt összehozni, hogy valaki tud angolul de azt nem tudja összehozni? Mert szerintem sehogy.
(#181) hb1: a nyelvvizsga a húsz évvel ezelőtti rendszerhez képest azért sokat változott (és lehet mondani, hogy a javára). Egyébként én a magam részéről nem látok problémát abban, hogy hangsúlyos a nyelvtan, mert ha az az elején kimarad, akkor később már nehéz pótolni. Hülyén/rosszul meg bármit lehet csinálni.
-
dabadab
titán
Te most tényleg béna trollkodásra adtad a fejed?...
Amit belinkelték, az annyira kínos, hogy inkább nem is kommentálnám. A t. szerző felfedezi, hogy az iskolázatlan rétegnek problémái vannak a helyesírással - nahát! Aki meg azt akarja megmagyarázni, hogy az angolok nem tudnak angolul, az, kéremszépen, hülye.
-
dabadab
titán
válasz
fordfairlane #144 üzenetére
"Ha jelenértéket számolni szélhámosság, akkor pénzromlást számolni, meg életszínvonalat mérni is az."
Valószínűleg már az "érték" fogalmánál félremegy a dolog. Persze ezek hasznos szélhámosságok, csak néha nem árt felidézni, hogy azért ezek nem sziklaszilárd, egzakt számok.
(#143) azbest: "A reálérték pedig azt kellene segítse, hogy azonos társadalmi szinthez azonos számot lehessen megadni."
Nem, egyáltalán nem ez a funkciója, hanem az, hogy az inflációt kiejtse a számításokból.
-
dabadab
titán
"ez sem korrekt, ne a világ technológiai fejlettségét hasonlítsd össze"
Már miért ne számolná bele a technikai fejlettséget?... Azt lehet mondani, hogy a példája extrém hangsúlyt rakott a technológiai fejlődésre (és itt ki is lyukadtunk oda, hogy igazából jelenértéket számolni alapvetően szélhámosság), de az teljesen abszurdum lenne, ha magától a fejlődéstől eltekintenénk.
-
dabadab
titán
válasz
#24737024 #116 üzenetére
Ezért mondom, hogy elvégzett főiskolával a hátam mögött, lassan 19 éves munkatapasztalattal (tehát a savanyúszőlő-effekten messze túl) mondom azt, hogy sok hülyeség volt, a tanárok jó része meg vagy mellébeszélt, vagy olyasmit oktatott, ami teljesen felesleges volt, a maradék meg olyan kevés, hogy amiatt nem volt érdemes.
-
dabadab
titán
válasz
#24737024 #100 üzenetére
"Ha valaki valóban akkora agy, hogy önszorgalomból is bármit megtanul, annak csak formalitás megszerezni azt a diplomát, számára játék kellene legyen az egyetem."
Ezt te sem hiszed el, igaz?... Én gyakorlatilag autodidakta módon tanultam, mert érdekelt (meg nyilván okos vagyok
) és mellette még le is diplomáztam. A kettő között alig volt valami átfedés, hülyeségeket kellett tanulnom, rengeteg energiám ment el minden értelmes eredmény nélkül csak azért, hogy legyen papírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kedvenc zene a mai napra
- iPhone topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest