- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- MWC 2025: bemutatkoztak a 10. generációs Lenovo IdeaPad notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
#40553216 #34 üzenetére
Ne téveszen meg a linkelt képemen az Invitel szó. Egy kis helyi szolgáltatótól kapom a netet, ő pedig az Invitellel van szerződésben. Egyébként teljesen T-s területen lakom. De a T már nem köt be senkit vezetékesre, más lehetőség meg nincs, így marad a kis szolgáltató, aki ezt szépen ki is használja. A boss-t még ismerem régről, beszéltem vele egyszer, és simán az arcomba mondta, hogy az embereknek itt úgysincs más lehetősége, keressenek jobbat, ha tudnak. Persze ezt azután mondta, hogy megemlítette azt is, hogy keretje van bőven, kioszthatna nagyon sávszélt is, ha muszáj lenne...
-
Archer
őstag
Hogy találtad el?
Amúgy nemrég felhívtak, hogy tudnának adni 4 vagy hány Mbit-et de annak idején amikor vissza lett minősítve 1 Mbit-re, mondta a cég technikusa (nem tudom mi a pontos titulusa), hogy az elkövetkező pár évre nem terveznek ezen a területen fejlesztést. Akkor most mitől lenne jobb? Pláne, hogy azóta még páran rákötöttek. -
Depression
veterán
Ezzel 1,5 másodperc alatt kivégezhetném a 100MB-os keretemet.
-
törölt tag
de az invitel területeken lehet t-home-ot is kötni. és bár sokan szidják, nekem eddig nem volt vele bajom (persze néha műszaki hibák). a minimum sebesség most 5Mb/s, és ezt folyamatosan tartja. persze, nálam kábel van. a micro nem tudom, hogy bírja.
de időnként érdemes a szolgáltatókra ránézni, mert az új csomagok bevezetésénél változhatnak (nőhetnek) pl. a sebességek. de a régi szerződéseknél nem emelik automatikusan, még a "hűségidő" lejárta után sem. új szerződést kell kötni, akkor a pl. t-com egyből emeli. de új szerződést (csak a netre "hűségidőt") akkor is lehet kötni, ha nem járt le a régi, csak pl. emelték a sávszélt. én már kétszer csináltam így 1 éven belül. így lett 1Mb/s-ből 5. -
ntomka
nagyúr
Na ja. 10-20 megával már kibékülnék én is. Bőven elég lenne. De azért 1 megával sok minden nagy szenvedés, a 128kbps feltöltésről nem is beszélve. Normálisan webcamozni sem lehet rajta. Persze a szolgáltatóm ad plusz feltöltési sebességet: 1000HUF/128kbps.
Nagyon kihasználják, hogy nincs konkurenciájuk.
Valóban szép és jó ez a sok száz elméleti megabites sebesség vezeték nélkül, vezetékessel a mai újabb gépek már a gigabitre is képesek, csak épp infrastruktúra nincs hozzá. A szolgáltatók meg ülnek a seggükön, és képtelenek összefogni egy közös fejlesztésbe, ami mindenkinek érdeke lenne. A mai kiépítettségű hálózatok meg már így is a túlterheltség határait feszegetik, emlékezzünk a tavalyi kiesésre, mikor egy kábelköteg elvágása után a fél ország nem tudott netezni rendesen, de volt ugyanez nem rég a t-mobilnál telefonnal... A mi utcánkban is hiába van vezetékes telefonvonal, arra a tisztelt T már nem köt be senkit semilyen szolgáltatásra, mert túl van terhelve. Nem is titkolják, ahogy azt sem, hogy nem fejlesztenek. Egy másik utcában ismerősöm be akarta köttetni, akkor az indok az volt, hogy náluk nincs kiépítve vonal. Megkereste őket hivatalosan, hogy kifizeti a telepítési költséget, csak hozzák. Persze erre is volt kifogás.
Szóval szép és jó ez valóban, de a többség számára elérhetetlen marad, amíg a szolgáltatói felfogás nem változik... -
1 hónap mulva igérték az optikai kábelt... Megváltás lesz
-
Én is egy megabitessel tolom...
Amúgy nem értem minek van szükség ekkora sebességre...
-
válasz
WonderCSabo #14 üzenetére
Miért ne létezne? Az én notiwinyóm is 90MBps-mal ír, hát akkor egy asztali...
-
fatal`
titán
Nem baj, majd ehhez is lesz 2 giga korlát / hó
-
LordX
veterán
Sosem fogja senki egyedül elérni a 600 Mbps-t, mivel:
- ez szimbólumsebesség akkor érhető el tartósan, ha optimális vételi viszonyok vannak. Értsd: rá vagy szigszalagozva az adóantennára, szigorúan fémmentes szigszalaggal. Ha nem, akkor az idő 5%-ában fogsz így adni, egyébként ennek töredékével. HSDPA esetében a névleges sebesség fele érhető el valós körülmények között átlagban.
- Air interface overheadje kib*szott nagy, nyugodtan le lehet számolni 30%-ot, hogy megkapd az IP szintű sebességet. (Mondjuk elvileg itt is javítottak a HSDPA-hoz képest.)
- És legfőképpen: Ez megosztott közeg. Ha 2 user van ugyanabban a cellában, akkor max n/2. Ha 10, akkor n/10.Szóval végeredményben ha kijön a 20 Mbps, akkor lehet örülni, mert nem vagy zsúfolt területen.
-
Persze, hogy létezik. A 90+ MB/s folyamatos sebesség egy nagy fájlnál már nem akadály egy modern, 500 gigás, 7200 fordulat/perccel pörgő tányérokkal szerelt merevlemeznek. Természetesen nem DVD olvasóból történő kiolvasáskor, hanem egyik merevlemezről a másikra, a kép másolásával. De azért azt hiszem, hogy a 75 MB/s-os sebességet még erősen befolyásolják egyéb tényezők is, nem hiszem, hogy tömeges felhasználás esetén tartható lenne ez a tempó.
(#14) WonderCSabo: jó, hogy egyetértünk.
-
_Orbi_
aktív tag
Ez tök tuti! De mi értelme?
és létezik olyan HDD ami képes 1 perc alatt "lemásolni" egy egész DVD-t?
a telókban lévő memkártyákat már meg sem kérdezem... -
aram01
nagyúr
1/128 lehet cserélni kéne?
amiből ennyi a valós -
Drótszamár
őstag
Csak győzze a memóriakátya az írást
-
ntomka
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #3 üzenetére
Nekem 1Mbps/128kbps (mikrós) netem van. Az ilyen hírek kapcsán úgy gondolom, hogy növeljek, lassan jobban megéri mobil netbe fektetni. Na nem mintha ez elérhető lenne már, de tényleg nagy léptékben fejlődik a technika.
-
Azért ez nem semmi, 75.000 kilóbájt másodpercenként.
Itthon nem mostanában lesz ilyen mobilhálózat az is biztos, az árát meg sem merném kérdezni...
Azért lassan tanulhatnak a merevlemezek a levegőben terjedő elektromágnesességtől.Robi BALBOA: Jó is az, jó is az, én most a 9. évad 13. részénél tartok.
-
Robi BALBOA
őstag
600 Mb/s
Nekem (5"megás") netem van ami max 620kb/s-mal tudok letölteni és már ennek is nagyon örülök!
Jó lett volna ilyen net akkor amikor pl: A rém rendes család 11 évadát szettem le -
aram01
nagyúr
Warezosok álma lesz
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Huawei abban reménykedik, hogy technológiájuk útmutató lesz a jövőre.
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keychron K2 HE
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest