Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon DSLR topik
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mik ezek az új monitoron?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz sz.balazs.95 #52 üzenetére
Amennyire én tudom, pont SNES-en van ez a lassúság, rossz irányítás dolog, (meg állítólag darabos az animáció) Amigán és PC-n szerintem jó..
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Balu972
aktív tag
egyik legnagyobb játékélmény, amikor a végén már végképp nem tudtam merre kellene menni a torony tetejéről, ugrás a semmibe és ott volt az út
akkor még három élettel kellett végigvinni, könyörtelenül visszavágott az elejére, olyan mint mentés nem is nagyon volt
Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
Vladi
nagyúr
válasz Dilikutya #85 üzenetére
q3 motorral rengeteg dolgot cisnáltak, több tucat ingyenes játék használja. Konkrétan teljes remake megtörtént, openarena néven.
Nagoyn megnézed a streamet hány ilyen még kapható régi játékot látsz? szeirntem csak töredékét annak, ami megjelent azóta.
(#88) schawo:
A 70 év az mindenképpen abszurd.
il sole non sorge più ad Est!
-
kerekfej
addikt
De idegesítő egy game volt.
-
pumukli4573
tag
Snes emulator + super mario
-
gantum
tag
nebasszki. a zx sprektrumos kép nagyon ismerős, talán 3.-4. osztályos lehettem amikor játszottam vele számtech órán. de nem tudtam, hogy az ilyen masina volt. amúgy a dosos maradt meg.
nem tudtam, hogy ilyennel is játszottam, vagy láttam akár, de akkor csak nem tudtam róla. -
Dilikutya
félisten
A Blood jelenleg is kapható a Steam-en, tehát a jogtulajdonosnak van haszna belőle. Hogy mennyi, nem tudom.
Bár sokat valószínűleg nem buknának vele, a Quake 3-nak is már nagyon régen elérhető a forráskódja, igaz, túl sok felújított változatot nem láttam belőle, nyilván arra nem terjed ki a licenc. Illetve a forráskód nem tartalmazza a textúrákat, modelleket, azok nélkül pedig igen sok munka lenne.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sz.balazs.95
veterán
-
Vladi
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #81 üzenetére
Én úgy tudom, hogy bizonyos szellemi javak egy x idő után szabadon felhasználhatóak. Irodalom pl. Miért ne lehetne ez is ilyen?
Mondok egy példát: Anno ment a kampány, hogy az emberek kérték a blood forráskódját. Mert akarták fejleszteni, csinosítani stb. Nem kapták meg. De végül is miért? Az eredeti tulajdonos mit keres rajta? Semmit. Akkor neki mi haszna belőle? Semmi. Így meg másoknak lenne.
-
Scholes9
nagyúr
Ez egy valóban legendás játék, hihetetlenül jó hangulattal 😊
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Vladi
nagyúr
Csak szerintem kellene olyan törvény, hogy x idő után, mondjuk 20 év a videojátékokat kötelező lenne kiadni gpl és cc alatt? Ha érdemesnek tartja rá a közösség, akkor hadd újítsa fel, dolgozza át, élvezze. Nem?
-
CoDWaW07
őstag
válasz pumukli4573 #77 üzenetére
Tyű azok a jó kis retro gammák
Milyen durva belegondolni hogy egy olyan 1998-as laptop erejének a többszörösét vagyunk a zsebünkben tárolni a zsebünkben telefonr fomájáan●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #67 üzenetére
Nem tudtam, hogy ez az
Bár most már nekem is feltűnt az érintős felület ikonjaiTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
pumukli4573
tag
retro PC
-Duke Nukem 3D Atomic Edition
-Quake
-Quake II
-Blood
-Half Life
-Ultimate Doom
-Day of the Tentacle
-C&C Red Alert
-Fallout
-Maniac Mansion Deluxe
-Killing Time
-Final Fantasy VII[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
snes
-
elmerenges
csendes tag
válasz pumukli4573 #73 üzenetére
Igen, írtam is hogy DosBoxot használ. Annyi, hogy fel van paraméterezve, és bele van csomagolva egy telepítőbe, 2 katt az ikonon és megy, semmi több.
-
pumukli4573
tag
válasz elmerenges #72 üzenetére
nálam Panda
vírusnak látja ...
ugyan ugy dos box indít[ Szerkesztve ]
-
elmerenges
csendes tag
Aki nem akar szórakozni a DosBox-szal:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=667953776666239&id=663311493797134
Letöltöd, telepíted, játszol
DosBox-ot használ, csak előre fel van készítve a futtatásra.
[ Szerkesztve ]
-
pumukli4573
tag
-
pumukli4573
tag
evvel játszottam sokat
-
imibogyo
veterán
Régi szép idők. Nagyon sokat toltam anno vele.
-
-=RelakS=-
veterán
KillHates
Akkor miért az Android verzióból szúrtál be képet?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
haxiboy
veterán
Én még az első játékaimat Commodore 64-en kezdtem, igaz nem a sajátom volt hanem apámé. Volt rengeteg játék, pl Giana Sisters (mario copy), gp1, akkor valami helikopteres mentegetős, grifftojásos szöveges rpg, meg ilyesmi.
Na meg amigan az Olah Action LOLPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Kube
senior tag
Nekem sajnos valami nagyon ősrégi masinám volt. Nagy floppyn volt a játék + dos, így indult az egész, mivel merevlemez nem volt a gépben. Szóval nekem nagyon kevés játékom volt alapból, Prince of Persia, Grand Prix Circuit. Talán volt még egy, de már nem emlékszem rá. Igazából nem volt nagy választék én meg csak 7 éves voltam Havernál persze toltunk minden félét, így azért igyekeztem nem lemaradni
Amiket írtál játékok, azok tényleg újabbak voltak ennél jó pár évvel egyébként most nagy tervem, hogy a Prince of Persia 2 végig nyomom dosboxon. Sajnos sose volt meg nekem a játék, viszont nem maradhat ki az életemből úgy érzem
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
haxiboy
veterán
Bár nekem nem a prince of persia volt a kedvenc játékom , elég sokat játszottam vele még DOS alatt
Akkoriban a Descent, a GP2, C&C, Warcraft2 volt a menőEdit : na meg én hülye kihagytam a Duke Nukem 3D-t
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
H0lySh1t
csendes tag
Xbox 360
[link]"Man is free at the moment he wishes to be"
-
Dilikutya
félisten
válasz KillHates #55 üzenetére
Nem csak Xbox-ra. Androidra is portolták ezt, sőt a 2. részt is felújították, szerintem az más platformra nem is készült el.
Prince of Persia Classic (Android)
Prince of Persia: Shadow & Flame (Android)A télen az Amazonon ingyen is osztogatták 1-1 napig őket, de egyébként sem vészes az áruk.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
Ez a topic indíttatására találtam meg, hogy létezik PoP Classic is gyönyörű grafikával xBox-ra
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Akybron
aktív tag
-
McDog
aktív tag
DOS-on egyik kedvenc volt :-)
-
sz.balazs.95
veterán
Nem is kérdés, hogy a jó öreg SNES-en néz ki a legjobban.
Újra lángra kapott a Nintendo vs Sega téma?
Ettől függetlenül a játékot nem szeretem, mert lassú a mozgás, és emiatt k.va nagy input laggal dolgozik a játék, amit maximum pár percig bírok elviselni.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
1tom
aktív tag
Én ezzel régen Amiga-n játszottam.
Bunkók kiméljenek! Amiga rulez always!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz -=RelakS=- #44 üzenetére
Ezt még én is kipróbálnám... (Bár akkor már egy így feljavított Flashback-et inkább...)
Szerk.: amik még hasonló stílusú játékok voltak C64-en az Zorro meg a Bruce Lee, emlékszik rájuk még valaki? Na azokból is megnéznék egy HD remake-t!
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Na ezt még nem is láttam, bár még nekem ennek ellenére az eredetinek jobban bejön a hangulata, talán a nosztalgia miatt
-
pumukli4573
tag
evvel játszottam utoljára
videó -
Jól begyorsult a játékmenet. Tetszik.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
pumukli4573
tag
xbox classic
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
pumukli4573
tag
igy kell DOS box alatt mountolni
Z:\ MOUNT C C:\OLDGAMES
Z:\C:\
C:\cd OLDGAMES
C:\OLDGAMES\cd Prince
C:\OLDGAMES\PRINCE\prince
Letöltés
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WatsonSponge #41 üzenetére
Retina.
-
WatsonSponge
csendes tag
válasz pumukli4573 #40 üzenetére
Igen, olyan "HD"
Adás-vétel lebonyolítása után értékelést kérnék. Köszönöm.
-
pumukli4573
tag
válasz WatsonSponge #36 üzenetére
szebb a kép
-
pumukli4573
tag
melyik verzió ??
lehet csemegészni letöltés
[ Szerkesztve ]
-
Gdi
senior tag
Érdekes infó a retró-rajongóknak, akik lemaradtak volna róla:
2012 környékén a fejlesztő rábukkant az eredeti forráskódra (egy kis keresés és szerencsés véletlen segítségével).
Volt is róla pár blogbejegyzés, hogy próbálják visszahozni korabeli floppykról az adatokat.
http://www.jordanmechner.com/archive/#2012-03-prince-of-persia-source-code-found
http://www.youtube.com/watch?v=FnEWBtCnFs8Szerk:
Megtaláltam itt is:
http://itcafe.hu/hir/prince_of_persia_mechner_forraskod.html[ Szerkesztve ]
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
SunMount3r
nagyúr
válasz WatsonSponge #36 üzenetére
Valószínűleg az akkori MAC-nek magasabb volt a felbontása mint a korabeli konzoloké, legalábbis nekem ez tűnik ki...
-
WatsonSponge
csendes tag
Az Apple MAC. Olyan "élesnek" tűnik a kép.
Ennek hatására elkezdtem nézni ezt [link], és úgy magával ragadott, hogy mire magamhoz tértem, már a 10. percnél tartottam.
[ Szerkesztve ]
Adás-vétel lebonyolítása után értékelést kérnék. Köszönöm.
-
haxiboy
veterán
Én a DOS illetve NES verzióval játszottam de mintha lett volna DOS verzióból több "színvilág" is. De lehet hogy ez csak az akkori monitorok hatása volt.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem meg valahogy a Sega Genesis jön be a legjobban
-
arn
félisten
En herculesen jatszottam rajta eloszor. Zold szinun, ami utan ot percig a feher falon is azt lattad
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Kube
senior tag
MAC és DOS a legjobb szerintem (Genesis sem rossz). Egyébként nemrég poénból leszedtem a játékot... na most az a helyzet, hogy én ezt 7 évesen végig vittem. Azóta nagyon sok év eltelt, és persze még az első pályán se tudtam végig menni halál nélkül 7 éves önmagam, aki még színtelen monitoron végigtolta, úgy lenyomna most mint a huzat
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
Én úgy hasonlítottam össze őket, hogy kimentettem a gif animot, és ezen az oldalon szétszedtem külön képekre.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
Az eredeti Apple II verzió nem is olyan rossz, a gép tudásához mérten - nagy siker lehetett rá a játék.
Az Amiga verzió az örök etalon, mivel azon játszottam először vele. Szerintem ennek a játéknak a lényege a játékmenet, nem hiányoltam a jobb grafikát vagy hangot. A karakter animációja rotoscope technikával készült, talán Amigán még vektoros is volt..?? Tetszik a grafika stílusa, egyszerű és jól áttekinthető. A kövek között vannak eltérő színűek, és sérültek, és a 3D hatás is jó lett.
A DOS verzió szinte ugyanez volt, kivéve néhány színárnyalatbeli eltérést. (hátrányára)
Az Atari verzió érthetetlen okból csúnyább lett.. (általában elmarad az Amiga mögött, de ezt tényleg simán tudhatná)
Hasonló ezekhez a NES verzió, a lehetőségeihez mérten jó lett, de a színek lehettek volna kevésbé harsányak.
A Sega Megadrive verzió szép lett, pedig ez a gép is hasonló grafikai tudású, mint az Amiga. Tetszik, hogy a fáklyák téyleg világítanak, és az extra grafikai elemek hangulatosabbá teszik a játékot. Az viszont nem tetszik, hogy a padló kövei kétféle színűek váltakozva és szegecsesek a mozgó lapok. Kicsit hülyén néz így ki. Mindegy, ezt ki fogom próbálni!
Érthetetlen, hogy a Mega CD verzió miért lett kevébé szép? Ha jól tudom ugyanaz a hardver, csak CD-ről tölt, nem cartridgeről.
A SNES verzió is hangulatosnak tűnik első blikkre, amin még sokat dob a klassz zene is. (a Genesisé idegesítő) De a karakter animáció elnagyoltabb, a későbbi pályák némelyike sivár látványt nyújt (pl. 4-es!), a hangeffektek visszhangoznak?? és borzasztóan nehéz lett a játék! Ezt inkább kihagyom..
A Mac verzió szép lett, ahogy ott minden...
A többi platformon vagy túl gyenge lett, vagy viszonylag jó de mégsem az igazi.(#27) Janou Valóban nem csúnya, csak az a baj vele, hogy fémes a grafika! Mintha minden vasból lenne, nem kőből! A karakter meg teljesen zöld.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Megadriveon néz ki szerintem jobban.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Bandi79
aktív tag
Nekem ez a verzió tetszik a legjobban
-
Janou
őstag
Szerintem az X68000 a legszebb De az Apple MAC sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Szép hosszú videjó
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem a Megardrive-os a legkidolgozottabb, de nekem anno PC-n volt hozzá szerencsém, suliban, számtech órák szünetében nyomták a többiek, én is kipróbáltam, de nekem annyira nem jött be, inkább Stunts-oztam helyette...
-
bobalazs
nagyúr
Hú erre emlékszem játszottam vele. De rég is volt. Öregszem.
-
törölt tag
Nekem a "DOS" verzió a favorit ami XT 14 Mhz gépemen hasított. Rádásul amikor kölcsönkaptam egy ADLIB "GOLD" hangkártyát csipogás helyett varázslatos efektek és szellemi muzsika tárult elém... "true szörroundban"
-
Zimmy88
tag
Szerintem Apple Mac
FZR2000 ®
-
MZperX75
addikt
Megadrive!
Én Amigán élvezkedtem (Amiga 600HD) 1991-1996
Az első X86-os PC-m egy Pentium2-Celeron266@412Mhz+Voodo2 8M SLI+Riva TNT2-16M 1998-ban.
Persze S3-Trio64 1M-val kezdődött majd Voodo1-el majd Voodo2 vel majd még egy voodo2-vel.A következő konfigem AthlonXP-1600+1400Mhz@1800Mhz 2300+(Geforce4 ti4200)
[ Szerkesztve ]
-
69Raizen69
tag
Én a DOS verziót játszatom egy 486-on nagyujjából 15 éve
Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
klepto
addikt
Képek alapján nekem is a MAC verzió tetszett a legjobban, de Akybron fórumtárs által belinkelt videók alapján a MasterSystem verzió lett a legjobb
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
CoDWaW07
őstag
Megadrive
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
törölt tag
Apple Mac tetszik a legjobban, de ez nem azt jelenti hogy a legszebb vagy a legkidolgozottabb is egyben.
Amúgy kedvenc játék volt anno. -
BlackPriest
őstag
megadrive, bár én anno doson is élveztem
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Dos-on vittem végig, egy fogpiszkálóval kellet kardozni.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
myckie2
őstag
Amiga, Apple MAC mind a kettőn nagy cool!
-
Apollo_21
addikt
válasz energy4ever #7 üzenetére
Ott van az...Master System/Game gear...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
hemaka
nagyúr
Nálam a MAC lett a nyerő így a képekből, de én egyébként DOS-on játszottam anno vele.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Akybron
aktív tag
Hiányzik a "kicsit" késve (2011-ben) kiadott C64-es változat.
[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
cozmo
őstag
DOS
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
energy4ever
addikt
Game Gear-es valltozat miert nincsen benne a gifben?
-
Geffry
aktív tag
Már betöltötte a 25 "esztendőt". Idén Októberben 26 lesz. Trolloff.
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
gyulank
addikt
Én csak a DOS-ossal játszottam. Képek alapján élethűbb a SNES, és jobb a minősége is, az Apple MAC, és ez a legjobb minőségű, és a Mega Drive, amin a lángnál világosabb a fal, viszont ez rosszabb minőségű.
Vagy a GIF miatt pöttyösek az árnyalatoknál? Gondolom 256 színű játékok.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
oriic
HÁZIGAZDA
Megadrive-on néz ki a legjobban. Főleg amiatt a néhány pályán elhelyezett extra tereptárgy miatt.
Live-Die-Respawn
-
energy4ever
addikt
Szerintem meg a Megadrive-os.
Hat 18platform. Igen, meghatarozo szerepet betolto jatek volt az biztos. Az utolso ket resze nem tetszett, talan a The two Thornes mas neven Rival Sword lett az utolso jo resz. Dreamcast-re jelent meg az 1. igazi 3D-s valltozata, az is kegyetlen jol sikerult.
-
XuChi
addikt
A képek alapján a snes verzió tűnik a legszebbnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- Napelem
- PlayStation 5
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
- Sennheiser CX 400BT True Wireless fülhallgató
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- KERESEK Amazon Kindle Paperwhite 5 (11th Gen)
- Citizen Eco-Drive Promaster Navihawk A-T CB5840-59E 46mm gari
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- Steam PC játék kulcsok 7. Utalás, PayPal, Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest