Új hozzászólás Aktív témák
-
wattafaka
senior tag
Most komolyan ezen meglepődik bárki is? Szánalmas próbálkozás volt ez az újabb "feltörhetetlen" védelem.
-
Reggie0
félisten
válasz
Komplikato #188 üzenetére
Mert az ertesitesi rendszeruk szar, arra van optimalizalva, hogy kimelje a szervereket. Emiatt nem esemenyenkent ertekeli ki es kuld ertesitest, mondjuk ha beerkezett valami aru, hanem idokozonkent pollingolja az adatbazist es aszerint kuldi ki az emaileket. Mivel az idokozok baromi nagyon(ha jol emlekszem kb. orankenti), ezert sokszor elobb elfogy a termek, minthogy az ertesitesekig eljutna.
-
Komplikato
veterán
Nem tudom mennyire kellenek pont botok, nekem rémlik, hogy lehet azonnali értesítést kérni, ha van valamiből és akkor akár mobilra is szól a rendszer. Nyilván így is az viszi aki előbb lecsap. Ettől még vannak botok, hogyne lennének, van több élő Youtube csatorna ami listázza folyamatosan hol elérhető RTX3000, RX6000 vagy Ryzen 5000 termék.
-
Puffocska
tag
válasz
Cyberboy42 #14 üzenetére
Alza? Az a bolt, ahol gyakorlatilag nincs VGA, de valahogy mégis folyamatosan kerül fel az apróra új, bontatlan, Alza garis kártya? Érdekes....
-
koko52
nagyúr
válasz
zoli770602 #183 üzenetére
Van topikja ahol segítenek belőni: [link]
-
zoli770602
csendes tag
Sziasztok.
Olvastam valahol, hogy a hekkelt driverrel csak az elsődleges PCI-e portban van rtx 3060-as.
Ha a másodlagos portba is szerzek egy 3060-at, akkor az már csak fele sebességgel tekereg? -
tomcat78
őstag
válasz
Pingüino #180 üzenetére
A VGA-m segítségével megnéztem.
De attól még tarom a véleményem, és részben a videót is marketing dumának tartom. Az átlag autós nem épp én vagyok. Csak idén többet mentem eddig, mint az emlegetett átlag egy év alatt. De azt nem is taglaltam, hogy számomra ezek a párszáz km hatótávok gyakorlatilag élhetetlenné is teszik. Nincs időm órákat b@szakodni egy kúton. De részemről befejeztem. Használd egészséggel, ha van, és tényleg ne offoljunk.
Ha gondolod privátban megtalálsz érvek, ellenérvek ügyben. -
tomcat78
őstag
válasz
PROHARDVER! #179 üzenetére
Mi a baj ezzel? Mindegyik ritka és drága
-
Pingüino
senior tag
válasz
tomcat78 #176 üzenetére
Megnézted a videót?
Tudom, hogy nem, mert pont cáfolják benne azt, amit most felvetettél.
Összefoglalom. A benzines autó nem csak akkor szennyez, mikor eregeti a kipufogón a CO2-t, és egyebeket. Az olajszivattyúzás, finomítás, szállítás, stb. ugyanúgy szennyez, és áramot is eszméletlen sokat fogyaszt. Ha azt az áramot közvetlenül elektromos autókba tennéd, a fogyasztás elég nagy részét fedeznéd is.
Az meg, hogy a hálózat mit bír el:
Gyorstöltőt csak akkor muszáj használni, ha hosszú útra mész, és menet közben kell "megtankolni". Az átlag autós még mindig nem megy napi 50 kilométernél többet. Az nagyjából olyan 8 kW körüli áram mennyiség lehet. Ha haza érve feldugod az autót tölteni, lassú töltéssel, alacsony áramerősséggel, és megy egészen reggelig, akkor óránként alig fogyaszt többet 500 W-nál. Szerinted azt nem bírná el a villamos hálózat? Van, akinél egy számítógép többet eszik. És akkor még azt nem is említettük, hogy családi házban egy néhány kilowattos napelemrendszer nem is annyira vészesen borsos, ami az adott helyen teljesen tehermentesíti a hálózatot.
Nem lenne azzal a világon semmi baj, akkor sem, ha pár éven belül elektromosra cserélődne a teljes autópark. És akkor nem is fog egyik évről a másikra lecserélődni. Ez egy szép hosszú folyamat lesz sajnos. -
PROHARDVER!
Hölgyek és Urak, ez még mindig egy VGA hír topikja, és nem az elektromos autóké, legyetek szívesek befejezni az OFF-ot!
-
tomcat78
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #174 üzenetére
Nem cinizmus. Én nem hiszek benne, hogy tart ott az önvezető technológia, hogy széles körben jól használható legyen. Ha már párhuzam: akkor egy önvezető autó az az emlegetett bizonyos gyökér, épp csak elég egy bug, rendszerhiba, nem betáplált változó.... Már megbocsáss, de helyettem ne vezessen egy gép, amíg kb alkalmatlan rá teszt környezeten kívül, tömeges felhasználásra. Amíg egy sima adaptív tempomat is tud baromságot csinálni, addig inkább hanyagolnám a dolgot.
És csak zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem, azok a sofőrök, akik túl sokat használják az ilyen okos dolgokat, figyelmetlenebbé válnak, és csak a baj van velük, ha pl gyorsan kell dönteni. Egyszerüen eltompulnak, lankad a figyelem. És ez legalább olyan balesetveszélyes szélsőséges esetben, mint egy idióta önjelölt versenyző. Senkit nem beszélek le róla! De ne csak arra hagyatkozzunk egy úton.... -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Pingüino #175 üzenetére
Ugyanmár Musk egy szélhámos. Ki nem tudja róla? Ki hiszi el egy szavát?
Én meg ezt ajánlom válaszul Index - Tech-Tudomány - Véres kobalt tüzeli az akkumulátorforradalmat -
tomcat78
őstag
válasz
Pingüino #173 üzenetére
Azt hiszem ezzel kapcsolatban nem voltam elég világos.... Az elektromos áram termelésének a módja a probléma. Azt kéne megreformálni, utána lehetne érdemben beszélgetni akár az elektromos hajtás vitathatatlan előnyeiről is, környezetkímélés címszó alatt. Elektro motorokat használnak a diesel mozdonyok is, mégsem épp környezetbarátok...
Csak kérdezem: szerinted, ha mindenki elektromos autóval járna 1-2 éven belül, hová vezetne? Fel van rá készülve akár az elektromos hálózat, energia termelés? És a többit nem említem.
Én azt gondolnám, hogy egy probléma megoldását a forrásnál kell kezdeni, nem plusz terhet pakolni a meglévőre egy olyan technológia eröltetésével, amit egyenlőre képtelenség környezettudatosan kiszolgálni, ha már ez van a zászlóra tűzve. Lófasz ez így, nem jövő. Addig csak hangzatos marketing szöveg lesz, amíg nem lesz hozzá háttér. De ugye az üzleti érdekek mindent felül írnak.
Tök jó, hogy az elektromos autó nem pufog ki. Sokat éltem falun, hidd el tudom értékelni a viszonylagosan tiszta levegőt. De az, hogy nem pufog ki semmit, csak annyi, hogy azt a bizonyos szart odébb, koncentráltan kapja valaki más. -
Pingüino
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever #174 üzenetére
"és az akksi előállítása is kvázi környezeti katasztrófa"
Neked meg ezt a videót ajánlom figyelmedbe. -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
tomcat78 #171 üzenetére
Nem elsősorban a környezetbarátságot orvosolja, de legalább a nagyvárosokban mérséklődne az egészségtani hatása. Maga a kerékgumik is szennyeznek, de már nagy könnyebbség lenne, ha legalább a tüdőrák kockázata mérséklődne és az életminőség érezhetően javulna a tisztább levegő által. Jelenleg még kocogni sem érdemes az autók mellett. Márpedig az egészséges levegőhöz és a testmozgáshoz való hozzáférés alkotmányos jog! Ez most egy pesti rengetegben nagyon csúnyán sérül.
Globálisan inkább csak egy lépcsőfok, az igaz, és az akksi előállítása is kvázi környezeti katasztrófa, de nem nagyobb mint az olaj bányászata, szállítása és hulladékkezelése. Mint írtam, a végső megoldást a piac fogja adni, ha majd autót birtokolni igazi luxus lesz, olyan szinten, mint mondjuk ma egy q7-et. Én ezt látom valószínű forgatókönyvnek, bár laikus vagyok.Nem védem a bányászokat, de a játékosok is ugyanazokat a dögöket járatják darab számra. Évtizedek óta minden videókártya elkel a boltok polcairól.
Az utolsó mondatod cinizmusán nehéz tűrtőztetni magam.
"A kocsinak van szeme: sofőrnek hívják..." A sofőr neve pedig jelesül M. Richárd -
Pingüino
senior tag
-
tomcat78
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #15 üzenetére
Azért ezt az elektromos autó hype-ot én újra gondolnám a helyedben, ha már öko-lábnyomról beszégetünk.... Hányni tudnék a jegesmedvékkel reklámozott nem kicsit agymosó idiotizmustól. És mielőtt félre érted: Nem az elektromos hajtással van a baj, még csak feltalálni sem kellett. Viszont messze nem olyan környezetbarát egyenlőre, mint amit hazudnak róla. Maga az autó lehet, de annak is kell energia. Meg kell tervezni, legyártani, stb..... Mind elfüstölt energia, ami ellenére megpróbálják ráhúzni, hogy ezzel most baszottul megmented a világot. Holott ez netto hazugság, mert korántsem tart ott a technológia, infrastruktúra, hogy alkalmas legyen rá.
A kártyákhoz: Szerinted az fps-ek száma egy kártyán, egy user-nél, vagy a komplett bányászfarmok okoznak nagyobb gondot?Csak kérdezem, nem olyan bonyolult matek ez...
A kocsinak van szeme: sofőrnek hívják. Akinek ez gond, járjon gyalog.... -
Lacc
aktív tag
Függ a kártyától, de igazat adok neki. A GigaByte Eagle RTX 3060 Ti, Lengyelben boltból 260.000 HUF körül volt nekem 1 hete (igen a Zloty - HUF árfolyam), idehaza az árukeresőn az tartósan 360.000 HUF körül van, nem lehet Áfa különbségre fogni.
Magyar kisker, magyar gémer, együtt árat emel. Ma már a játék a grafikáról szól, szóval akinek az a fontos, hogy 144Hz-es monitor esetében 60 FPS menjen, az szerez rá pénzt (szülő, banki kölcsön) és kifizeti, mert van rá kereslet. (Ismerek kettőt is...)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #166 üzenetére
"illetve amíg a fizikai xbox helyzete nem stabilizálódik a ps4-gyel szemben, "
azzal már elkéstek, a Sony valami PS5 gyártásába fogott tavaly
-
3800+
őstag
Nekem az az érdekes, hogy mondjuk német webshopon fele annyi újonnan mint itthon használtan egy kártya... az itteni piaccal van a gond szerintem. Ha az ottani árakon mennének itthon is a kártyák akkor a gamerek sem panaszkodhatnának annyira.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
ddaydome #164 üzenetére
Meg fog maradni a pc GFN és Xbox cloud formájában. Feltéve ha méltóztatik az MS nem csak idióta tabletekre írni klienst. Persze amíg csak lehet, az MS ezt a helyzetet fentartja, aztán mikor végleg befellegzett majd a nagy játékos gépépítéseknek, illetve amíg a fizikai xbox helyzete nem stabilizálódik a ps4-gyel szemben, (egyben revolver is az asztalon, ha az ms elbukná a konzol háborút) de azután hirtelen elérhető lesz a pc kliens is.
-
ddaydome
senior tag
Ez a bányász akármi nem biztos, hogy hosszútávon kifizetődő a pc iparnak. A nagy átlag nem fog 300K-ért videókártyát venni, de még 200e ft-ért sem. A további sok fejlesztést meg nem fogják tudni eladni amiatt, hogy nem fognak majd erre költeni.
Pl. világító csicsa billentyűzet drágán stb........
Én azt gondolom, hogy magukat fogják így tökön lőni, ha ezt nem oldják meg. Hozzáteszem az AMD jól járhat ezzel is, hiszen a konzol valós alternatíva és ő szállít oda. -
-
Ivy.4.Ever
őstag
"bántja az ember igazságérzetét, hogy ott vannak sokkal többeket érintő dolgok..."
Ez alapján a városlakó fehér katolikus cisznemű heteroszexuális ember az alfája és omegája mindennek, és neki kell minden döntést alárendelni, csak mert ők a többség. Csak hogy jobban értsd ezzel mit mondtál. -
Reggie0
félisten
"A proof of work nem tűnik jónak, legalább is jelen formában, mert érdemes miatta "versenyszerűen" bányászni, ami egy nem kívánatos mellékhatás."
Ez pont a kivanatos mellekhatasa, ugyanis ezzel garantaljak, hogy az egysegnyi teljesitmenyhez kapcsolodo bevetel ugy lecsokkenjen, hogy anyagilag ne erje meg tamadni bruteforce-al.
-
ddekany
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #157 üzenetére
??? Akit kicsit is érdekel amiket ideírunk, az vissza tudja nézni, hogy mire válaszoltál.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Ok, ne foglalkozzunk kisebbségi dolgokkal, csak akkor vegyük ki az alaptörvényünkből a jogállam meghatározást és máris minden stimmelni fog számodra. Mindenki befogja majd a pofáját, a hülye egyéni szoc. problémáival nem zaklatja az államot, hisz az nem azért van, hogy a saját polgárainak problémáira megoldást találjon.
-
ddekany
veterán
Azért írtam, hogy "a saját fajotokról beszéltek", mert olyasmire reagáltam, hogy, kb. na végre akkor kihal az emberiség, haha, most megkapták. És akkor, gondolom, megkíméli a többi fajt. Akik amúgy azért nem ilyen destabilizálóak, mert nem állnak olyan szinten intellektuálisan, hogy komoly hatásuk legyen a rendszerre. Szóval, tegyük fel, emberiség kihalt. Akkor mi lesz? Éldegél tovább a többi nem intelligens faj, néha kihalási hullámokkal amúgy, aztán előbb utóbb geológiai/csillagászati okokból elmúlik minden élet. Ha közben ismét kialakul egy emberihez hasonló értelemben intelligens faj, akkor ugyan azon a rázos dolgon kell átevickélni, mint nekünk most. Ami most van, az egy esély arra. Amúgy, végső soron nincs célja semminek, szóval nem lehet objektíven kijelenteni, hogy békésen egymást evő nem intelligens állatok pár milliárd évig az jó vagy rossz. Csak furcsa, hogy ha valaki a saját faja kihalása árán kímélné a többit.
Kripto lényegében egy megbízható elosztott nyilvántartás lenne. Hogy az mennyire lehet jó vagy rossz közgazdaságiéal, az azt hiszem egy elég nehéz kérdés. De most a technikai megvalósással van a gond. A proof of work nem tűnik jónak, legalább is jelen formában, mert érdemes miatta "versenyszerűen" bányászni, ami egy nem kívánatos mellékhatás. És mivel pénzügyileg érdemes, és nem reális elvárás, hogy mindeki szent legyen, ez lesz ami most van. Ez egy IT-s kérdés, ott kell keresni a megoldást, amit talán a proof of stake lesz. Vagy nem. De mem a kriptot kell elítélni általában.
-
ddekany
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #154 üzenetére
Akiknek itt EU/US kultúrában az LMBQakármivel gondja van, azokat 90%-ban a témát túltoló álszent emberek idegesítik fel. Állandóan kitalálnak még valamit, amivel eljátszhassák a hiperérzékenyt. Néha már mintha csak trollkodásból csinálnák (és ezzel amúgy kitermelik a tásadalomban a két szélsőséget). Persze, hogy bántja az ember igazságérzetét, hogy ott vannak sokkal többeket érintő dolgok, csak azokkal épp nem divat karriert építeni. Na most ezt összemosni azzal, hogy mindeféle diktatúrákban mi megy...
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
arnoldito #129 üzenetére
A legjobb meg elkerülte a figyelmem:
"Emberi jogokról beszélsz, akkor mi van a kommunista országokkal, ahol milliók halnak meg az éhinségbe (Észak-Korea), de fontosabb a gender wc..."
Pont az emberi jogok folyamatos sárba tiprása zajlik a kommunista országokban. És pont ezért lenne fontos nem olyanokká válni. Éppen az ilyen remek kis országokban üldözik a homoszexualitást a legjobban. Furcsa véletlen nemde? -
GreatL
őstag
Most már dobják ki ezt a hülye limitert a francba, csak a bugokat szaporítja. Inkább termeljenek, vagy legyen ingyér' a GFN, de ne az a sorbanállós hülyeség.
-
Ivy.4.Ever
őstag
"Nem 7000 mw lesz az ország fogyasztása, hanem 12-13ezer. Mibű'?"
A felső és felső-közép osztálynak semmi se drága, főleg egy évtized múlva hatalmas szakadékok lesznek társadalmilag. Lesz, aki megveszi, a horribilis összegű áramot. Azok meg, akik ma opelekkel meg swiftekkel mozognak meg felszállnak a buszra. És a világ nem fog összedőlni -
A módja ellen ágálás, nem maga a technika ellen. Legalábbis értelmeséknél.
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy amikor a jelenlegi terhelést sem bírja a hálózat, akkor majd sok millió autó egyszerre való töltését bírni fogja, főleg nyáron, klímákkal fűszerezve. Nem 7000 mw lesz az ország fogyasztása, hanem 12-13ezer. Mibű'?
Meg azt sem, hogy 3 tonnás autókkal fognak járni az emberek, hogy legyen elég kraft benne.
Előre megtervezett úton, és városban van értelme.
De a jelenlegi akkutechnológiával minden egyéb változat műszaki és környezeti öngyilkosság.
Hibridet kellene tolni, meg a szintetikus üzemanyagot, nem a full elektromost...
Amúgy ja, elment. -
M5Norbi
őstag
Jól elment a téma a 3060-as VGA-ról a villanyautós adok kapok irányába
Csak azt nem tudom olykor eldönteni hogy melyik az elvakultabb:
A villanypápa aki vallásos áhitattal csodálja a villanyautókat vagy az a szemellenzős régen minden jobb volt aki ágáll az elektromobilitás ellen. -
Pingüino
senior tag
válasz
arnoldito #140 üzenetére
Ja, és azt még nem is említettem, hogy jelenleg egy nagyobb haszonnal értékesítik a villanyautókat, ami a gyártókapacitás felfuttatása során csökkenni fog. Független szakemberek azt mondták, hogy ha az autók akkujainak fajlagos ára beesik 100 USD/kWh alá, akkor olcsóbb lesz villanyautót gyártani, mint belső égésű motorost. A Tesla - Panasonic közös gyártású akkuja (ami a legjobb a piacon, és évek óta kapható), most jár 105-110 USD/kWh környékén. A tavalyi Tesla Battery Day-en bemutatott Tesla akkumulátornak, amit már maguk gyártanak a Panasonic nélkül, közel fele annyiba fog kerülni az előállítása, szóval bőven átlépik a 100 USD/kWh-t. Konkrétan 60 USD/kWh körül lesz. Idén kezdik gyártani, és terveik szerint 2 év múlva érik el a teljes előirányzott gyártókapacitást. Magyarul 1-2 éven belül olcsóbb lesz Teslát gyártani, mint ugyanolyan kategóriájú belső égésű motoros autót. Ha pedig tartják a terveket, és valóban 1-2 éven belül milliós nagyságrend fölé viszik az évente gyártott autók számát, akkor a rápakolt haszonkulcs is esni fog. Bizony, a belső égésű motoros autóknak leáldozott. A következő évtizedben rohamos ütemben fog csökkenni az arányuk.
-
Pingüino
senior tag
válasz
arnoldito #140 üzenetére
Add hozzá a vételárhoz a fenntartasi költséget is, és ki fog jönni, hogy hiába dragább valamennyivel (és nem 100-200%-al) a villanyautó ugyanabban a kategóriában, a teljes nalad töltött idő alatt összességében kevesebben lesz. A vezetési élményről meg ne is beszéljünk. Ha már az olcsóságot veszed elő, akkor egy 3,5 millás autó 1 literes szívó benzines motorját ha lehet, ne hasonlítsuk a villanymotorokhoz. De a prémiumabb kategóriakban is eg es föld a külőnbség.
A napi 50 kilométerrel meg nem magából indult ki. Ez egy létező statisztika. Ezért raktak a plugin hibridekbe 50 kilométerre elég hatótávot az autógyárak, mert azzal az emberek jelentős része lazán elmegy a napi ingázásnál anélkül, hogy beindulna a benzinmotor.
A szervizes meg csináljon ezentúl mást. Nem holnapra fog eltűnni a munkájuk. Van még rá vagy 10 évük. A mai világban am is több lábon kell állni. Nem lesz velük semmi baj, csak te fújod fel.
-
Pingüino
senior tag
válasz
#52931072 #138 üzenetére
Ezaz, hogy ők nem a minőségen spórolnak (legalábbis egyelőre), hanem a gyártastechnológián. Ajanlom figyelmedbe ezt a videót. (A mondandóm rövid összefoglalója 18:24-től, ha nem nezned végig az egészet. Pedig érdekes
) Gyakorlatilag ahogy te is mondtad, silentek, meg lengescsillapítók. Meg esetleg a nagyon öreg kocsiknál csapágyak. Ennyi bajuk lehet. Ezekhez nem fog akkora szervizhálózat kelleni, mint a hagyományos autókhoz. Nagyon erősen le fognak redukálódni, ahogy elterjednek.
Gyakorlatilag ennyi az egesz autó lényege. Középen ott van az aljan az akkupakk, hátul a keréktengely vonalában a villanymotor, van a tartószerkezet, ami összefogja a dolgokat, ez ezen a kepen meg több darabbol van, de az újakban ez 2db présöntvény, felfüggesztés, kerekek, és erre jöhet a kocsiszekreny. Egy végtelenül egyszerű szerkezet az egesz. -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
arnoldito #129 üzenetére
Kedves doktor úr!
Baromi jó, hogy egy mezei autó 1000+ alkatrészből áll, fizetheted mindnek a karbantartását meg a cseréjét. Esténként lamentálj azok állapotáról, az olajcserékről stb. Fasza hogy ez téged érdekel, meg szívesen áldozol rá, de "autóbuziként" a szűk kisebbség vagy csak hogy tudd. Ez nekem nem a normalitás hogy kis fém dobozokban utaznak emberek amik ráadásul büdösek, zajosak, koszosak és te erre vered ki.
Az autós környezetszennyezésre miért egy hajós cikkel reagálsz? Hát így már el is tűnt a szmogfelhő Budapest felett, és én se érzem a hodály méretű benya undorító füst szagát többé járva kelve, sőt kifejezetten kellemes belélegezni, sőt egészséges! -
arnoldito
senior tag
Milyen hangnem? Az, hogy anonim vagy még nem a seggedből rángattál elő embereket, de amilyen az Adjon Isten, olyan a ....
Huuu nálad súlyos gondol vannak...
Egy renault Zoe hol Ferrari? Vagy attól "ferrári" mert raktak bele egy tablet szerű kijelzőt? Vagy attól, mert van benne egy villany motor? Mégis mitől? Mert se nem sportos, sem nem szép, még hangja sincs, és 350km/h sem megy? Akkor mitől Ferrari? Állami támogatási keret ha éppen van akkor a 13M kocsid 11.5M. Akkor mekkora a szorzó a 3.5M Fiathoz képest? Linket nem adtál a sokkal jobb 8-9M elektromos kocsikról, de még nevet sem mondtál...
Autózási szokásokról ne magadból indulj ki. Ezt a mapi max 50km elmondtad a nyugati országokban lakóknak is, ahol több 100km autóznak munkahely miatt? Vagy szeritned mindenki 25km távolságról lakik a munkahelyéről? Oda vissza az 50km végül is, és itt el is érkeztünk oda, hogy arra valók ezek a kocsik, jelen állapotban ezért a 11-13M összegért.
1. Nem öreg a jó barát, hanem 30 éves, és Renault nagykövet Kecskeméten. 2. Itt se magadból indulj ki, mert elhiszem, hogy neked nincsenek ilyen ismerőseid, ilyen stílussal nem csodálkozom. Szegény, milyen rossz lehet neked, bár honnan tudnád hiszen így szocializálódtál... Tetszik a stílus? Na pontosan így írsz, vagy nálad ez a normális!?
Engem átengedtek a KRESZ és forgalmi vizsgákon, sőt még PÁV vizsgákon is, és tudod te az lehetsz aki markolja a kormány nézi az utat, a környezetet a többi résztvevőt és rájön, hogy közben kifogyott a nafta, mert elkerülte a figyelmét a kis villógó ikon, nem jelzett az aplikáció a telefonon...
Tehát más véleményen vagyok, akkor menjek a totalcar oldalra, mert te vagy itt a megmondó ember? Huuu most aztán össze rezzentem mint a nyárfa levél...
El is megyek a totalcarra, mert itt kár is mondani bármit is, aki nem azt mondja amit te, az idióta, hülye... Ez nem engem minősít, hanem téged!
Dare2Live
Mondta valaki, hogy nem kellenek ezek az autók? Azt mondtam ne egyik napról a másikra, valami átmenet szerűséget kellene tartani, és mondjuk nem verseny hátrányt csinálni USA-Kína gazdaságával szemben. 2030 is a nyakunkon van és kicsit kételkedem benne, hogy ez olyan egyszerű átállás lesz. Maradva a cséplő gépnél, szerinted ott is úgy ment, hogy itt a cséplőgép, adj uram Isten elhajtották a munkásokat? Holnaptól lehet legelni menni. Arra is volt átállás és nem kevés pénz kellett oda is megvenni, vagy kivárta a gazda még kedvezőbb lesz az ár, de fontos lenne a választás lehetősége. Itt is fontos lenne, hogy legyen alternatíva, versenyképes ár, a hatótáv, gyors tölés. A szervízhibákról most ne beszéljünk, az megérne egy külön misét. -
Noukoum
veterán
válasz
#52931072 #138 üzenetére
Amúgy is van szervizigénye, csak sokkal kisebb mint egy hasonló kategóriás belső égésű autónak. Jelen állás szerint úgy tűnik hogy a gyártók szolgáltatásokon keresztül fogják beszedni a kieső bevételt. De én mindig hagsúlyozom hogy nem mindig lesz az mint ami most van (hogy olcsóbb a villanyautózáa). Nem lesz olcsóbb az autózás, csak kevésbé környezetszennyező.
-
törölt tag
válasz
Pingüino #136 üzenetére
Annak is meg lesz a szervíz bázisa és a szervíz igénye, ahogy egyre jobban tömegtermékké válik. Jelenleg hobbiautó gazdagisztánba egy tesla. A model 3 az első próbálkozás, a tömegautó felé. Ahogy pörög fel a termelés, a további olcsósítás, egyszerűsítés meghozza a “harmadik dzsunka jobbra” minőségű alkatrészeket. Legfeljebb 10-20 év múlva a 4 éves tesla 1-eseken (villanyautó a pórnépnek, ezzel fogja promótálni az elektroking) fogják cserélni a szilenteket meg a lengéscsillapítókat.
-
Pingüino
senior tag
válasz
arnoldito #128 üzenetére
Új model 3-at kapsz 14,5-ért. De egyébként jövőre kezdik beindítani az új fajta akkugyártást, ami felezi az akkuk árát (na meg elvileg 100%-ban újrahasznosítható is lesz). Pár éven belül lazán 10 misi alatt lesznek az új Teslák. De egyébként a hagyományos autógyárak is csak nemrég kezdtek rendesen ráfeküdni az elektromos autózásra. Ma a legolcsóbbak is bőven fele annyiba kerülnek, mint mondjuk 6-7 éve. Miután pedig sima 22kWh-s töltővel már tele van szórva az ország, aki ilyen hülyeségekre kényszerül, mint amit a képen mutatsz, az pont olyan hülye, mint aki rendszeresen üresre járja a benzinest, majd kannázik, mert elfelejt tankolni. A 3-4 millás új árú kocsikat meg azért ne hasonlítsuk ezekhez. És nem csak az önvezetés miatt. Egyéb felszereltségben is van egy jókora szakadék. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy számold ki, egy hagyományos autóval mennyit költesz mondjuk 5 év alatt, vagy ha nem cserélgeted olyan sűrűn az autódat, akkor 10 év alatt. Tankolás, éves szerviz (olaj csere, szűrő csere), időnként fékbetét, féktárcsa, vezérműszíj, vízpumpa, gyújtógyertya, stb. stb., és akkor még el sem romlott semmi az autóban, csak üzemben tartottad. Egy villanyost jó esetben csak árammal kell etetni, és hozzá nem kell nyúlni. Ha mindezt összeadod 5-10 évre, amíg nálad van egy autó, meg fogsz lepődni, mennyivel drágább a legolcsóbb benzines is.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Dare2Live #127 üzenetére
A szervizeknek így is, úgy is kampó lesz. A Teslákban az egyetlen, időnként javítandó/cserélendő alkatrész a felfüggesztés. Újabban az akkupakkot az autó élettartamára tervezik. A motor csak egy villanymotor, igénytelen szerkezet. A kasztni egy vagy kétdarab présöntvény, nincs mit cserélni rajta. Egyedül egy rakás programozó fog nekik kelleni, semmi más.
-
fatpingvin
addikt
válasz
hokuszpk #134 üzenetére
ez egy rendkívül szomorú fejlemény lenne.
GPU-juk már egy ideje van, saját videokártya az ami viszonylag új fejlemény. a laptop GPU-k nyilván elsősorban egybeplatform, a dGPU-k esetében viszont semmi nem indokolja azt hogy ne legyen egy olyan termékvonal ami simán PCIe szabvány és normálisan lehet használni. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #131 üzenetére
nem az MI200-at keverem ide, bar nemvallana az AMDre, hogy lefejlesztenek valamit, aztan csak abban az 1 designben hasznaljak. Mar szo volt rola, hogy lesznek mezei szervereik, amiben Infinity Fabricra lehet különböző gyorsítókat fűzni.
ABU is pedzegette már, hogy amint az Intelnek elkeszul a gpuja, ök is egybeplatformként fognak tekinteni a produktumra, miként az AMD is. -
Dare2Live
félisten
válasz
arnoldito #129 üzenetére
"hanem a több millió családot akiknek ezek után egyik napról a másikra megszűnik a munkahelye. Mit fognak csinálni?"
Mért miről szól az elmúlt 200év? Millióknak szünt meg a munkahelye, mert mezőgazdaság, mert fono jenny, mert gyártószallag, mert automatizálás... és mégis összehasonlíthatatlanul jobban élünk mint 200éve. Pont mert cséplőgép, fono jenny, gyártószalag, automatizálás.
Meg kéne érteni, hogy nem attól lesz jó élet, hogy összetörjük a fono jennyt, meg felgyújtjuk a csépőgépet mert 8-10 ember munkáját elvégzik.
Ja és az ipar 4.0 itt van a nyakunkon.
-
Noukoum
veterán
válasz
arnoldito #128 üzenetére
Eltekintve a lekezelő, gúnyos hangnemtől
Totál baromságokat írsz, milyen hangnemet szeretnél kapni? Főleg egy olyan fontos témában mint a környezetvédelem.írok neked autótt
Na végre alápróbálod támasztani a mondanivalódat.Fiat Tipo, Dacia Duster, ezek mind 4M vagy akcióban 3.5M kocsik, és nem 12M kerülnek.
Igen és? Ezeknél sokkal jobb villanyautók vannak 8-9 millióért támogatással. Akkor miről beszélünk?Tehát 3-4X szorzó van az elektormos autón.
Nem. Maximum 3-4x szorzó van a sokkal jobb villanyautóknál. Húha, ki lepődik meg azon hogy egy új ferrari drágább mint egy octavia ugye?
Sokkal jobb kategóriás villanyautó nyilván sokkal drágább. Hasonló kategóriás villanyautó meg kb 1.5x magasabb vételárral rendelkezik. Nem annyival drágább, hanem annyival nagyobb a vételára. Fenntartási költségek, jó reggelt kívánok.
Most ne azzal gyere, hogy de a "foslában" van sávtartó, mert a másikban is van, vagy van benne led fényszoró a másikban meg csak xenon. Ami tesla biztosan elmegy 500+km az nem 12M, Model S 98.280 Euro házhoz szállítva, és ez a legolcsóbb. [link]
Nem értessz hozzá, ne szólj bele. Köszi.Megnézném én hol mész egy Zoeval 4-500km, elmondom sehol. Volt szerencsém próbálni, igaz csak 100km-t, de jóbarátom 2 hétig hajtotta és tapasztalata alapján 200km és kifújt.
Az öreg "jóbarát" mindig előjön, csak hogy érvüljünk a nagy semmire.Amiket írsz nettó sarkítás, azért mert nálad beakadt az elektromos kocsi, más már csak füstőlő ocskavas számodra.
Fogalmad sincs miről beszélsz.Bocsánat akkor Budapest egyik feléről átmenni a másikba és vissza mennyi is?
Mennyi? 1000km?Pontosan oda valók ezek a 12M kocsik, és nem tudnak versenyezni a 4M új autókkal, amik nagyobbak mint a Zoe, mert hát gondolom nem csak magadat rakod be egy 12M kocsiba, vagy ha igen akkor van mit aprítani a tejben és azért vagy olyan itt másokkal, mint akit a seggedből rángattál elő...
Mi az hogy nem tudnak versenyezni??? Annyira tolod ezt a városi használatot. Tudod te hogy az átlagember mire használja az autóját? évi 361 nap napi max 50km, és évente kétszer megy párszáz km-t de nem egy seggel. Jó lenne felkelni.Ismerősőm? Mindenki szimplán hülye, balf***sz rajtad kívül...
Te se kannáztál látom életedben
Hiába látsz ha képtelen vagy feldolgozni az információkat., vagy te magad voltál figyelmetlen és hajtottad a kocsit, még 100km-t tartalékon, csiligelve mentél, és utána pislogtál miért nem megy az autó.
Figyelmetlen? Mi van? Autóban figyelmetlen? Téged ki engedett át a vizsgán?Majd ott ráébredtél, hogy elektromos kell, mert ott nem kell kannát cipelni, csak egy agregátort...
Haha, ja nem.Ez nem totálkár fészbúk oldala, te nem csak offolsz hanem marhaságokat is írsz ide. Fejezd be.
-
fatpingvin
addikt
válasz
hokuszpk #130 üzenetére
ez elég szarul hangzik, inkább ne legyen igazad.
mondjuk annyira nem is releváns ebben a kérdésben. a MI200-at idekeverni teljesen felesleges, a HPC elég speciális felhasználási terület. az intel videokártyájával ez a baszódás pont az ami, baszódás ami csak kellemetlenséget okoz (úgy mint akármelyik mesterséges limit, ismerős?
Reggie0 is utalt rá korábban, lane limitert egy PLX switch ki tud cselezni, ugyanilyen baromság a BIOS párosítás, OEM gépeknél rekurrens probléma.), ugyanis bár van már piacon, hiába veszem meg nem tudnám használni a normál asztali gépemben ha nem az a két alaplap közül az egyik van. remélhetőelg az utóbbit elég gyorsan abbahagyják amint beindul a gyártás, vennék a R3 3100 mellé egy Xe vidikarit.
egyébként a nvidiának is van egy ilyen proprietary interfésze, NVLink a neve és mielőtt valami nagyonokos elkezdi, a PCIe csatlakozójuk is tud ebben a módban működni (az enterprise NV kártyák érdekesek a hibrid csatlakozójukkal, PCIe, CAPI, NVLink nyelven is beszélnek...) POWER alapú HPC vasakban használják is ezt a megoldást. -
arnoldito
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever #124 üzenetére
Szerinted szerencse kell ahhoz, hogy valaki normális legyen? Szerinted az átlagos, hogy minden családban és munkahelyen beteg emberek vannak? Az normális, hogy úgy segítünk rajtuk, hogy egy orvos eldönti egy gyermekről, hogy transznemű 4 évesen, és a szülők nem szólhatnak bele a gyógyszeres hormonkezelésbe? Az normális, hogy felnőtt beteg embereket támogatás címszó alatt, mellekkel látunk el és kasztráljuk őket!? Ezek beteg emberek, nem támogatni kell a betegségben, hanem hozzá segíteni a gyógyuláshoz. Először is túl kéne élni, hogy tudjunk segíteni másokon nem? Az, hogy részedről a halál inkább, nem biztos, hogy az emberiség 99,9% így gondolja. élhetőbb bolygó kell. Kellene egy fontossági sorrend, de nem így ahogy némelyik vezető elgondolja, és tartom magam ahhoz, amit lentebb írtam. Emberi jogokról beszélsz, akkor mi van a kommunista országokkal, ahol milliók halnak meg az éhinségbe (Észak-Korea), de fontosabb a gender wc...
Pont azt nem említed meg, hogy az autógyárakban és a különbőző beszálllítóknál mennyi ember dolgozik. Míg egy sima autó 1000+ darab alkatrészből áll, addig egy elektromos 100+ darabból. Nem az olaj vállalatot féltem, sem a Mercedest vagy VW-t, hanem a több millió családot akiknek ezek után egyik napról a másikra megszűnik a munkahelye. Mit fognak csinálni? Nem azt mondom, hogy nem kell az elektromos, de nem így, eszetlenül bele ugrani, amire Országok gazdaságai vannak ráálva, pl. Németország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Magyarország, Franciaország...
Még az autós környezet szennyezésre reagálva, ezt itt hagyom. Egy kis Luxus hajós cikk... [link]
Összegekről beszélek igen, miért? Mert nem nyalókáért dolgozol te sem gondolom...
-
arnoldito
senior tag
Eltekintve a lekezelő, gúnyos hangnemtől, írok neked autótt! Fiat Tipo, Dacia Duster, ezek mind 4M vagy akcióban 3.5M kocsik, és nem 12M kerülnek. Hozhatnám a Renault Zoe is, de 12-13M között van és kisebb mint az első kettő említett kocsi. Tehát 3-4X szorzó van az elektormos autón. Most ne azzal gyere, hogy de a "foslában" van sávtartó, mert a másikban is van, vagy van benne led fényszoró a másikban meg csak xenon. Ami tesla biztosan elmegy 500+km az nem 12M, Model S 98.280 Euro házhoz szállítva, és ez a legolcsóbb. [link] Megnézném én hol mész egy Zoeval 4-500km, elmondom sehol. Volt szerencsém próbálni, igaz csak 100km-t, de jóbarátom 2 hétig hajtotta és tapasztalata alapján 200km és kifújt. Amiket írsz nettó sarkítás, azért mert nálad beakadt az elektromos kocsi, más már csak füstőlő ocskavas számodra. Bocsánat akkor Budapest egyik feléről átmenni a másikba és vissza mennyi is? Ja, hogy az nem város? Pontosan oda valók ezek a 12M kocsik, és nem tudnak versenyezni a 4M új autókkal, amik nagyobbak mint a Zoe, mert hát gondolom nem csak magadat rakod be egy 12M kocsiba, vagy ha igen akkor van mit aprítani a tejben és azért vagy olyan itt másokkal, mint akit a seggedből rángattál elő...
Ismerősőm? Mindenki szimplán hülye, balf***sz rajtad kívül...Te se kannáztál látom életedben, vagy te magad voltál figyelmetlen és hajtottad a kocsit, még 100km-t tartalékon, csiligelve mentél, és utána pislogtál miért nem megy az autó. Majd ott ráébredtél, hogy elektromos kell, mert ott nem kell kannát cipelni, csak egy agregátort...
-
Dare2Live
félisten
autó vonalon az áttörést nem magában az elektromos fogja elhozni. hanem az elektromos+önvezető+sharing economy+co2mentes áramtermelés kombójával.
MOon az átlag autó napi 20ercet se megy. Az idő 95%ban áll. Elképesztő pazarlás. A fentivel megvalósítható, hogy 90%al kevesebb autót kelljen gyártani. Reggel jön érted autó. Bevisz munkahelyre. A dolog hosszabb utaknál hibátlanuk kombinálható az oscar vonallal is.
Nem kell lemondani az autó "luxusáról". Egyszerűen csak át kell formálni azt.
Persze ennek következménye, hogy "milliók vesztik el állásukat" mert kevesebb autó, autószervíz.... kell. De ez az ipari forradalom óta tudjuk, hogy nem gond. Most se nagyobb a munkanélküliség mint 1850ben pedig minden hude le van automatizálva. Majd a lakosság 90% fog a szolgáltatásban dolgozni és nem "csak" a 80%a mint most vagy 5%a mint 1850ben. Vagy 20h lesz a heti munkaidő. Részemről hajrá.
-
arn
félisten
Minek ez a szinjatek?
-
Reggie0
félisten
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
arnoldito #103 üzenetére
Jó téged éppen nem érint az LMBT, te igazán szerencsés vagy, de mondjuk a munkahelyeden vagy a családodban a nagyszámok törvénye alapján 1-1 embert viszont tutira. Minek foglalkozni emberi jogokkal, amikor a túlélés fontosabb? Hát mert mondjuk ha túlélünk, és csak erre koncentrálunk, közben elveszítjük a képességünket magára az élet körülményeink fentartására és végül csak egyenre szabott személyiségű és szellemiségű lények leszünk szabad akarattól megfosztva a Falanszter lakójaként. Részemről akkor inkább a halál és pusztuljunk ki végleg.
Ha játszol, akkor olyan 80-90%-os terhelésen megy a kari. Márpedig a legtöbb videókártyát nyüstölik halálukig, ill. nagyon régi videókártyák is hamar elkelnek itt az aprón. Add hozzá a processzor fogyasztását is, ami közép és tőle felfelé kategóriában lehet éppen nem is kevés.
"Tehát szerinted jól van az úgy, hogy olyan ipart verjünk szét egyik napról a másikra, ahol családok milliói élvezik a hasznot"
Az olyan tisztességes olajipari cégekre gondolsz mint az exxon vagy a shell. De nagyon sajnálnám őket ha egyszer eltűnnének de komoylan. Vagy a benzinkutas családokra gondolsz? És mi lenne a világgal, ha mindig emberek aktuális megélhetéséhez kéne igazodnia. Még ma is járnának lósz*r lapátolók az utcákon és csak miattuk lovakkal kéne járnunkEz igazán progresszív felfogás. Vagy az autógyárakra gondolsz? Van elég pénzük átállni elektromos autók gyártásra. Miért menne tönkre ettől bárki? Láttál már amúgy statisztikát levegő környezetszennyezésben hány ember hal meg? A közlekedés olyan átlag 40%-ban tesz hozzá. Szóval felezd meg azokat a számokat, és megkapod a nagyszerű technológia hozadékát.
Amúgy nem olyan ritka, hogy vidéken is van áram. Sőt, még a lakások szobáiban is van hogy azzal világítanak
"És ha elfeljted este felrakni tölteni..." Ugye nem kell emlékeztetnem téged, hogy nem okostelefonról van szó? A leggyengébb kocsik is kibírnak 250-300 km-t egy töltéssel, és képzeld, jelez folyamatosan, sőt figyelmeztet ha a végére jársz
Nekem furcsa, hogy itt összegekről beszélsz, miközben épp a túlélésünk a cél. Az anyagiakat inkább ennek kéne alá rendelni, nem gondolod? Én őszintén nem fogom sajnálni az embereket, ha nem fognak tudni egy autóvásárlást megengedni maguknak. Rohadtul elegem van, hogy egy-egy embereket látok szinte csak az autókban, amíg én a járdán melletük szagolom a dízel sz*rjukat. Az a baj, minden a picsánk alatt van túlságosan, és azt gondoljuk ez a normális, pedig nagyon nem!Ha nem lesz autó akkor szépen mindenki rájön, hogy létezik az állandó rohanáson és stresszen túl egy másik élet is.
-
Pingüino
senior tag
Elöbbi jogos. De az utóbbi nem igaz.
Viszont egyébként amit előtte írtam a 14,5-ről, az korrekt. -
mater799
csendes tag
válasz
Komplikato #49 üzenetére
Alzánál is lehet már fizetni cryptoval.
-
Pingüino
senior tag
válasz
arnoldito #115 üzenetére
Ha új autó kell, 5,5 milláért már van elektromos autó, kb. 150 km-es hatótávval. Az városba való. De egyébként új Teslát is vehetsz már 14,5 milláért, közel 500 km-es hatótávval. Azért az nem 40 milla. És olyan felszereltséggel benzinest sem kapsz olcsóbban. Ha használt is jó, akkor 5-7 évesen már van villanyautó 1,5 milláért is, Tesla meg van 9 körül.
Azzal meg nem kell érvelni, hogy egy egész iparágat építettek a hagyományos autók gyártására, szervizelésére, tankolására, es most szétverjük. A fejlődés ilyen. Aki ezen a területen dolgozott, majd keres más munkát. Így is, úgy is eljön, hiába nem tetszik egyeseknek.
-
Noukoum
veterán
válasz
arnoldito #115 üzenetére
Ja, hogy csak golf létezik? Aha értem
Kértem autóra példát, nem kaptam szóval beismerted hogy totális baromság volt amit írtál.Bocsi az én világomban 50-100km még város
50-100km távolság város? Vagy 50-100km hatótáv város? Hát akkor a villanyautó nagyon nem város ugyanis 400-500Km+ hatótávakat tudnak a mai autók, autópályán meg 200-300km+.. Tehát akkor ez is baromság volt.10km meg biciklizni is lehet
Meg gyalogolni is, akár 500km-t is ha szeretnél.de egy Szeged-Győr már nem az, de egy Kecskemét-BP ott autókázás az M0án és vissza is szűkös, vagy nem elég(40M teslát hagyjuk).
Vicces hogy pont olyanokat írtál amit tudnak. Más Budapest-Párizs utat hozza fel példaként.40m teslát hagyjuk? Hagyjunk mindent ami nem téged igazol ugye?
Igen elfelejted, vagy ahogy ismerős járt. Feltette az új 50m mercit, majd benne hagyott valamit, kinyitotta és töltés leállt, reggel meg nyekk, aztán maradt benga Ahhoz hogy kannázni keljen még villogó csilingelő autóval még elég sokat kell menni...
Arról hogy b@lfasz volt az ismerősöd ki is tehet?
Ahhoz hogy kannázni kelljen pont elég annyi hogy kifogyjon az üzemanyag.Szokásos minősíthetetlen villanyautóval szembeni “érvek”, köszönjük.
-
arnoldito
senior tag
Ja, hogy csak golf létezik? Aha értem... Bocsi az én világomban 50-100km még város, 10km meg biciklizni is lehet, de egy Szeged-Győr már nem az, de egy Kecskemét-BP ott autókázás az M0án és vissza is szűkös, vagy nem elég(40M teslát hagyjuk). Igen elfelejted, vagy ahogy ismerős járt. Feltette az új 50m mercit, majd benne hagyott valamit, kinyitotta és töltés leállt, reggel meg nyekk, aztán maradt benga Ahhoz hogy kannázni keljen még villogó csilingelő autóval még elég sokat kell menni...
-
tbillHUN
tag
válasz
fatpingvin #111 üzenetére
Bocsánat ,hogy belepofázok DE nekem pl. szükségem van a játékra
Meló után kikapcsol 1-2 órára.
Az ,hogy kinek mi a szükség azt ennyire ne jelentsük már ki.
Mindenkinek más.
Remélem nem tartod nyávogásnak a véleményemet -
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #111 üzenetére
nem vedek semmit, volt egy otletem, lehet nem a legjobb, de a jatekosok nyugjere megoldas.
amugy speciel oclhascattal szoktam terhelni a zsugat, de egyutterzek a jatekosokkal, akik most megrekednek fhd 60hz -n -
fatpingvin
addikt
válasz
hokuszpk #110 üzenetére
nem gondolok én rólad rosszat, azt gondolom hogy hülyeséget védesz de oké.
szerintem ez a nyávogás hogy jaj nem tudom megvenni a legújabb hardvert ez bolhából elefántot. a legzajosabb hangadói ennek a kérdésnek jellemzően azok szoktak lenni akiknek amúgy is csak játszódásra kéne, ergo effektíve szükségük nincs rá. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #109 üzenetére
nalatod, tudsz te jelzok nelkul is, ha feladom a magaslabdat
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #105 üzenetére
+#104 : szogezzuk le, nem predikalok semmit.
amugy alaposabban is szetszedhedted volna az otletemet, kar, hogy ennyire tellett.
A gyartok amikor csak tudjak szegmentaljak a piacot, aztan vagy osszejon anelkul, hogy valami hatosagnak feltunne vagy nem. Tobbnyire sajnos osszejon.
Felolem rakjunk bele olyan limitert, ha attol lesz a boltban elerheto zsuga.
Profi celra amugyis van kulon termekvonal, max. teljes lesz a szegmentacio. No es az AMD pl. valami okbol amugysem tud parhuzamosan raytracet es rasztert, mert ha jolertettem a futoszalag ... de biztos full amatorok terveztek."most nem fogok emiatt mélyebben belemenni. az üzenet a lényeg."
nahat, elsore ugyolvastam "AZ ÜZLET A LÉNYEG"
-
Noukoum
veterán
válasz
arnoldito #103 üzenetére
egy olyan technikáért ami 3-4x drágább
Mutass már pár új tesla model 3 p szintű autót 5-6 millió forintért
De ha egy jól felszerelt golfot mutatsz 4-5 millióért azért sem haragszom meg. De felesleges is sorolni az autókat.
és jelen pillanatban városban életképes.
A te világodban maximum.
És ha elfeljted este felrakni tölteni, akkor másnap vedd elő a benzines, vagy dízelt
Ha elfelejtesz elmenni a benzinkútra akkor sétálhatsz kannával a kúthoz. -
fatpingvin
addikt
válasz
hokuszpk #102 üzenetére
igen és Reggie0 is ezt írja hogy baromságot prédikálsz de folytasd csak. érdekelne mit szólnál hozzá ha felvetném hogy rakjunk bele a kártyákba egy olyan limitert ami nem engedi mondjuk a 3D renderert/raytracer magokat és a raszter unitot egymással szinkronban futni ugyanis ezt csak a gémerek használják akik meg elvásárolják azok elől a kártyákat akik mondjuk értelmes dolgokra (content creation, CAD, fizikai/molekuláris szimulációkra, adatbányászatra, stb) használnák azt a drága hardvert, akinek mégis ez kell az vegye meg kétszer annyiért a pont ugyanolyan hardvert amiben engedélyezve van ez a funkció.
nem, ne köss bele a példába, én is tudom hogy faszság, nyilván tudnék jobbat de most nem fogok emiatt mélyebben belemenni. az üzenet a lényeg. -
fatpingvin
addikt
egy ilyen """megoldás""" amit írtál egyedül arra lenne jó hogy egy csomó felesleges bosszúságot okozzon a felhasználóknak.
amit írsz azt úgy nevezik hogy a piac mesterséges szegmentálása, ugyanis a cucc amiről beszélgetünk effektíve ugyanaz, ha elhitted hogy az volt a célja hogy ne vásárolják fel a hardvert akkor naivabb vagy mint egy kisgyerek vagy nagyon nem érted hogy működik ez az üzlet. pár év mulva a gaymereknek is nagy szopás lesz aki nem akarja a fél veséjét eladni egy használható konfigért ez hogy a nvidia belefosta a piacra ezt a mining kártya történetet. ezeknek ugyanis nagyon kicsi lesza resale value-ja, ami nyilvánvalóan a nem mining kártyák árát fogja feltolni.
a szabványos megjegyzésedre no comment. tartsd meg magadnak ezeket a hülyeségeket.
ez egy optikai illúzió hogy külön termék. ugyanaz a termék csak az a kérdés hogy melyik lábára sánta az a ló. -
arnoldito
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever #15 üzenetére
Látom beakadt a Gender klozet téma, egy szóval nem mondtam, hogy összefügg. Azt mondtam, hogy minden fontosabb a "klímaválság" közepette, mint az maga. Egy példa volt a LMBTQZXY lobbi.
Tehát szerinted jól van az úgy, hogy olyan ipart verjünk szét egyik napról a másikra, ahol családok milliói élvezik a hasznot, egy olyan technikáért ami 3-4x drágább és jelen pillanatban városban életképes. És ha elfeljted este felrakni tölteni, akkor másnap vedd elő a benzines, vagy dízelt. Egyébként máshol emissziós norma sincs nagyon a világon csak szólok... És a játék ugyan annyit eszik? Szerinted 0-24 gamel mindenki? Bravo...
-
hokuszpk
nagyúr
"1 sav/kartya is eleg."
hatigen, eljen a writeonly, epp az volt a kiindulo javaslatom, hogy 1 sav ne legyen eleg
-
Reggie0
félisten
1 sav/kartya is eleg.
#100 Chaser: Az semmit se segitene, a turistakat es a turizmusbol eloket kene megenni.
#83 Tüzi: De ezt nem azert nem teszik, mert bolcsek es belatjak, mert nem kene. Sot meg az sem igaz, hogy nem probaljak meg. Egyszeruen csak a tudasuk keves hozza. Es de, a macska sokkal tobb allatot megol, mint amennyit megeszik, mert kedvtelesbol is vadaszik. Es a mokus sokkal tobb magot gyujt be, mint amennyit megeszik, mert meg el is felejti hova rakta.Az allatok nem bolcsessegukben nem teszik tonkre a kornyezetet, hanem butasagukban egyszeruen tul korlatoltak hozza, de a szandekuk megvan ra.
-
Reggie0
félisten
Nem lehet hatekonyan szetszedni. Konkretan az ethereumosok celja, hogy hetkoznapi, minden haztartasban megtalalhato hardverekkel banyaszhato legyen es igy csokkentsek a teljesitmenykoncentraciot es a beleposzint koltseget.
Regebbi cikkeiket is megkeresheted, direkt arrol szolnak, hogy minel inkabb gpu-sitsak a hardverigenyet az algoritmusnak, hogy csak gpuval erje meg csinalni es ne asic-kal vagy barmi massal. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #91 üzenetére
szedjedcsak, aligvarom.
neked oltari baromsagnaktunik, ez egy megoldas lenne a problemara, amit az NV probalt feszegetni, marmint ugye a banyaszoknak es a gamereknek kulon lenne termek.
igy a banyaba nem erne meg a gamer cuccot nagytetelben betolni, a kaposzta is megmarad meg a kecske is jollakik.* az meg mar ezerszer bebizonyosodott, hogy a szabvanyok azert vannak, hogy igy vagy ugy de atlepjenek rajtuk.
** meg is irom a bőrjakósnak, hogy tudja hova kell utalni jogdijat
-
Az ott egy működő rendszer volt.
Aztán megjöttek az emberek, kilövöldözték a farkasokat ilyen (prém) olyan ("kártevő") okkal, és borult az egyensúly, aminek egyik fontos súlya a farkasok voltak.
A természet meg nem olyan, hogy bemegy a sarki közértbe, leakaszt egy másik csúcsragadozót, majd bedobja a YS-ba, vagy akármelyik rendszerbe.
Ez nem a Sims.
Aztán amit ember szétbarmolt, azt sok évnyi kutatómunka, és a rendszer értelmezése, megértése után az ember helyre is hozta. Ez köszönhető azoknak, akiknek van agyuk, szeretnék megérteni a környezetüket, azzal összhangban élni amennyire csak lehet.
Nyakam ráteszem, hogy egyikük sem bányászik, se nem lövöldöz ki hobbiból, meg szórakozásból semmit.
Mindegy, részemről ezt a témát befejeztem. -
Pingüino
senior tag
A természet nem egyik napról a másikra működik. Ha az emberek oda mennek, és a kihalás szélére sodornak egy komplett állatfajt, akkor nyilván megborul az egész ökoszisztéma. Előbb-utóbb helyre állt volna magától is, csak sokkal lassabban, mint így, hogy akik okozták a bajt, azok ki is korrigálták.
-
Chaser
legenda
értem mit mondasz
te is érted amit én mondtam?
nekünk meglenne ahhoz, hogy ne éljük fel a környzetünket, és mit teszünk?
tudatosan feléljük...
nem magukban a bányászok, a gammerek, a sumáherek', az utazgatók, a napi 10x fürdők, azok akik háromszor annyit esznek mint amire szükségük lenne, végtelenségig lehetne sorolni, mindenki együttesen, 8mrd sáska amik szaporodnakfatpingvin
a bányászda csak ráfejel, és már túl nagy méreteket öltött hozzá hogy csak legyinteni lehessen rá
valaki jól megfogalmazta nemrég:
7mrd ember mondta ezt:
egy magam semmit nem tudok tenni a földért
én azt mondom ha van elég csepped abból tenger lesz
vagy az életmódon kellene redukálni hatalmasat, vagy a létszámon, a kettő együtt csak egyre vezet
de mint látjuk, most épp bányászunk
remélem kiadnak több kw vga-kat is, legalább még gyorsabban zajlik le a folyamat ami már rég elkezdődött...viszont engem igazából nem érint -
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #79 üzenetére
sajnos van, amit csak "barmolassal" lehet megoldani.
amugy lehetne opcio, hogy a banyaszkartya megy x1 -el, a gamer meg x8 -al, ha neked nemjo az x8 -as, beszerezhetsz banyaszzsugat. elore is sok sikert hozza. De ez megiscsak nonszensz, hogy nemlehet kapni normalis zsugat emberi arban.
ja a profik vegyenek profi vgakartyat vagy hasznald az alaplapi ethernetet. -
copass
veterán
az állatok? dehogynem...és a természet krvára nem gondoskodott semmiről hanem szépen kipusztult minden...elment mindenki máshová!
-
tbillHUN
tag
válasz
SindaNarmo #51 üzenetére
-
Nem mondhatom biztosra, de én elhízott vadmacskát, elefántot, se mókust nem láttam még. Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem.
Persze van olyan, amikor egy ember közelébe került állat elhízik.
Olyan is, hogy a nyest csak a fejét rágja le annak amit elkapott.
Millió példa van ilyenre, de azért az emberi túlfogyasztás, étel pazarlás, szeméttermelés, és ezek miatti károsanyag-kibocsájtást ne akard már összevetni azzal, hogy egy macska elkap egy madarat, majd otthagyja.
Egyrészt mert nem minden nap teszi, másrészt nem ötven madarat kap el, stb.
Az oroszlán ha telezabálta magát, akkor húzogathatod a farkát is (ne úgy), magasról szarni fog arra, hogy ott vagy.
A lényeg az, hogy az amit néha pluszban elvesz, az nem fenyegeti a prédaállomány összeomlását.
Ellenben amikor a modern művelt ember megérkezni amerika, és meglátni bölény, akkor gyorsan levadászni mindet, mert pénz. A szőrméjén kívül pedig mindent otthagytak elrohadni.
Emiatt a populáció összeomlott, és a bölény majdnem kipusztult.
Érzed a kettő között a különbséget, ugye?
Ahogy én látom az állatvilágban az elhízás miatti halál nem túl gyakori, ellenben az éhenhalás igen. -
fatpingvin
addikt
sztem felesleges tovább magyaráznod, láthatóan nem érti... most nbem konkrétan Chaserre gondolok hanem egyáltalán arra a színvonalra ami ezen a témán megy.
a legtöbben indulatból, érzelmi alapon rapliznak hogy jujj a bányászok, insight zéró, közben meg jönnek a fotelszakértő gondolatot meredekebbnél meredekebb hülyeségekkel.
értelmetlen szájtépés ez egész, az értelmes diskurzus halva született -
Reggie0
félisten
De nem azert nem eli fel a kornyezetet, mert elorelato es nem elne fel, hanem mert nincsenek meg a kepessegei ahhoz, hogy vegigvigye vagy nagy hatekonysaggal csinalja. Kisebb es zartabb rendszerben, ahol nincsen meg a kello visszacsatolas a kornyezet altal, altalaban ki is pusztitjak magukat.
( Eves roka konklave sincs, hogy a kovetkezo evben hany nyulat lehet elejeni, de meg tanulmanyokat se lattunk a rokaktol. ) -
fatpingvin
addikt
igazából kurvajó lenne ha nem lennének ilyen barmolások, már csak azért sem mert ez egy szabványtalan PCIe implementáció lenne amikkel amúgy is elég baj szokott lenni.
ugyanilyen hülyeség miatt vagyok kénytelen a szerveremben az egyetlen x16 slotot beáldozni a SAS HBA-nak mert az nem hajlandó elinddulni a x4-es slotban, miközben az IO nem indokolna csak 2 lane-t.
vagy az asztali gépem: van egy x8 és egy x4 slot, a x8 kell az Ethernet vezérlőnek, akkor én már ne használhassak videokártyát vagy mire gondoltál?
jó lenne az ilyesfajta okoskodásokat megelőzni legalább egy minimális gondolkodással is. főleg hogy ezekből a hozzászólásokból süt az hogy nem valami létező problémára érkező reális megoldási javaslatok hanem kizárólag csak arra irányuló fröcsögés hogy szopassunk meg mindenkit aki nem gAyMinGre használja a vasat.
-
Chaser
legenda
senki nem akarja, hogy az emberiség elpusztuljon
de! az emberiség mindent IS megtesz az elpusztulása érdekében ( :Reggie0
kevés faj van - rajtunk kívül - ami feléli a környezetét, ha esetünkben nem is mindig feltétlen a közvetlen környezetről beszélünk
olyan meg rajtunk kívül egy sincs, amelyik globálisan meg tudja változtatni az időjárást
a sáska az talán amelyik a legjobban hasonlít ránk
és tudjuk mi történik a sáskákkal egy idő után, attól hogy nekünk - papíron - picivel nagyobb az iq-nk, a végeredmény nem lesz eltérő
bár ne legyen igazam ( :szerk:
Pingüino
valóban igazad van
és valahol ez nagyon aranyos ( :
az állatok nem azért nem lakják le/élik fel a környezetüket, mert tudatosan ez a céljuk....hanem azért mert a természet megoldja ha ilyesmi történne
mink' pedig sz@runk a természetre, és esetünkben nem oldja meg azt, hogy tudatosan tönkreteszünk mindent - legalábbis nem gyorsan, majd idővel megoldja -
wáóóóóóóóóóóóó -
hokuszpk
nagyúr
igazabol hardweresen csak annyit kellene megoldani, hogy x8 -as link alatt ( x1, x4 ) meg se moccanjon a gpu. onnantol kezdve egy ideig a mezei es/vagy banyaszlapban nehezkes lesz kettonel tobb vgat uzemeltetni, gamernak meg boven eleg az 1, amiota a crossfire / sli mar nem opcio, a multigpu -t meg kb. semmisem tamogatja.
-
Pingüino
senior tag
Bármelyik állatfajt nézed, egyedül azért nem fogyasztják jobban az erőforrásokat, mert nem képesek rá. Ha egy állatfaj az élőhelyén túl sokat eszik meg a természetes táplálékforrásából, vagy túlszaporodik, akkor élelemhiány miatt elkezdenek éhen halni. Nem azért nem pusztítanak ki maguk körül mindent, vagy fogják vissza a szaporulatot, mert ők olyan okosak, hogy tudják, hogy mi a jó, hanem mert a természet gondoskodik róla, hogy beálljon az egyensúly. Az ember kizárólag annyiban más, hogy valamilyen szintig ki tudjuk játszani a természeti törvényeket. De sem gondolkodásban, sem brutalitásban nem vagyunk rosszabbak bármelyik másik állatnál. Szoktak pl. olyanokat puffogtani sokan, hogy az állatok nem ölnek sportból, meg szórakozásból. Dehogynem ölnek. Nézz csak meg egy macskát, aki egeret fogott, meddig pofozgatja, meg játszik vele, aztán meg ha nem éhes, mert te eteted, lehet, meg sem eszi. Annak meg, hogy az emberiség káros a bolygóra nézve, nem az a megoldása, hogy tűnjön el, és mindenkinek jobb lesz. A gondolkodáson kellene változtatni. Pl. azoknak, akik azzal kampányolnak, hogy mennyire jobb lenne a bolygó emberek nélkül, el kéne menniük fát ültetni, vagy befogadni egy gazdátlan állatot, és gondozni, vagy akár csak támogatást küldeni azoknak, akik ilyenekkel foglalkoznak, és máris kiderülne, hogy hoppá, tévedtek, a bolygónak nem feltétlenül jobb emberek nélkül. De gondolom, ezek a nagyot mondók egyet sem tesznek a fentiek közül.
-
fatpingvin
addikt
biológusként meg kell hogy erősítsem, nagyrészt. az elérhető erőforrásokból nem annyit szokott kivenni egy élőlény sem ami a fenntartásához feltétlenül kell hanem amit a képességeitől telhetően ki tud venni és hasznosítani tud, a kettő között hogy nem mindig van markáns különbség az egyszerűen ezért van mert jellemzően nem szokott olyan túltengés lenni a resource-okból.
ez már tényleg totál offtopik és nem is a hülye analógiákat akarrom szétszedni vele csak jelezni hogy már megint olyanok okoskodnak hülyeségeket akik nincsenek képben. -
Pingüino
senior tag
válasz
Dare2Live #69 üzenetére
Oké, haha.
A hagyományos pénzre gondoltam, nyilván.
Ugye annak rendszerből fakadóan inflálnia kell. Mivel csak a központi jegybank adhat ki pénzt, és kamatra adja a kereskedelmi bankoknak, törvényszerű, hogy minden egyes kiadott forint, dollár, euró, stb. egyben hitel is, aminek ha a tőkéjét teoretikusan visszafizetnénk, akkor a kamatokra nem maradna fedezet. Minél több pénz van forgalomban, annál kevesebbet ér, és így annál több pénzt kell forgalomba helyezni, és így tovább.
Ez aztán egyszer kipukkad, akkor jön a tiszta lap egy új valutával, és lesz mondjuk a pengőből forint. -
LK
addikt
Ez nem igaz. Egy falkavezérnek egy területe van, nem egy országnyi. Egy ragadozó elrejtheti a zsákmányát, de nem öl le 30 Gnút és rakja el a fagyasztóba. A Sas nem visz több eledelt a fiókáinak, mint amennyi kell. Az oroszlán a szabad ég alatt él, nem úszómedencés, arany WC-s villában. Az öreg oroszlán nem kap nőstényt magának, elzavarják, elpusztul. Az embernél, pl. megnézed Mészáros Lölőt, most passzolta le a feleségét, beújított egy fiatalra. Offolhatnék még napestig.
Hogy ne csak off legyek, remélem összeomlik ez az egész, és lemennek a videokártya árak. Ez egy nagy bazi lufi, amiben csak levegő van. Ha választanom kéne akkor inkább legyen 10 év múlva elektromos autóm, minthogy kriptovalutám. -
Példának okáért mondj egyet, amelyik életvitelszerűen, egész életében (sokkal) többet vesz el annál mint amennyi kell neki ahhoz, hogy életben maradjon. Mert én nem nagyon tudok egyet sem.
Pingüino
Senki sem vágyik arra, hogy elpusztuljon az emberiség.
Ellenben ez egy faj, a bolygón van pármilliárd másik, és az a pármilliárd másik (mérete függvényében) szenved attól, hogy ez az egy ilyen.
Persze vannak a patkányok, és egyéb kártevők, élősködők amiknek mi jó, hogy vagyunk, de, mondjuk szerintem a komplett állat és növényvilág fellélegezne, ha eltűnne ez az egy faj a felszínről. És erről kár is vitázni, mert ez tény.
Dare2Live
Hideg klímán, gyors-sodrású, nagy esésű folyóvíznél még so-so oké lehet a co2-s megállapítás, de meleg égövön az anaerob bomlás miatti gázképződés miatt kb mindegy, hog vízzel, vagy szénnel hajtod a generátort... -
törölt tag
Szerintem a gyártók azért nem voltak erre felkészülve, hogy ennyire elszalad a btc árfolyama, és az magával húzza pl az eth árfolyamát, hogy szaros 1060-akkal lehet ásogatni. Amennyiben nem náluk csattan le az őrületet miatti extraprofit, akkor majd a következő szériában terveznek olyan közepes kártyákat, amikkel nem lehet bányászni, vagy csak kivárják amíg kipattan a lufi és lesz ami lesz.
Emellett legyünk már tudatos vásárlók, ne vegyünk már meg 1050ti-ket 120ezerért (van ám 150-ért is). Ne mondja nekem senki, hogy nem lehet fél évet várni egy belépő vga kártyára. A csúcs kártyák eddig sem érdekeltek, most sem aggaszt( de persze röhej a 73ezres rx560 után a következő lépcső félmisi egy rx6700-ért, amd vonalon), viszont az aranyáron mért elektronikai hulladék idegesít egy kicsit. Az már ziher, hogy ez már a kereskedői "találékonyság".
-
Dare2Live
félisten
"Ezt a Proof-of-Stake-t meg hagyjátok már....Valószínű,hogy évek mire bevezetik és majd akkor áttérnek másik kriptohányás valutára"
Mért hagyjuk? Már több coin is működik POSsal. ETHnál 1.5év múlva tervezik a POSra váltást.
A jelenlegi hash teljesítmény mellett vgaval nincs hova áttérni. Ha 1.5év múlva ETH átáll POSra onnan a vga bányászásnak annyi.A fő gond ezen a területen a BTC ami kb be van fagyva. Nem is terveznek POSsal. Ráadásul kb ez eszi meg a cryptok által felzabált áram ~80%át.
Betiltani a cryptot igazából nem lehet. Ez is a lényege. Amíg pár vgan elfut addig menni fog. Amíg Kínában, Oroszban, Izlandon csak egy bánya is működik fut. Sött amíg pár gépen fut addig megy.
Jelenleg a fő tétel bányánál az áram ár. EUban ezért van érdemi bánya Izlandon, meg Norvégiában. Mert ott nagyon olcsó. Mért? Mert geotermikus és mert víz. Egyiknél sincs lényegi CO2 kibocsátása.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Dare2Live #61 üzenetére
Sőt...
"1$ ér 1$. És 12éve is ennyit ért."
Ez sem igaz. Mivel a rendszer adottságaiból fakadóan a pénz folyamatosan inflál. Teljesen mindegy, melyik ország, melyik valutájáról beszélünk, mindegyik folyamatosan veszít az értékéből.
Csak jó esetben a pénz értékvesztését nem csak az árak, hanem a fizetések emelkedése is követi. Ez az, ami nálunk nem egészen így van, sajnos.
De maga a pénz egyre kevesebbet ér. Ha épp nincs gazdasági válság, akkor évente átlag 3-6% körüli értékvesztésről beszélünk. Az azt jelenti, hogy 12 éve a dollár bő másfélszeresét érte, mint most. -
Ja.
Arról a fajról, ami a saját jóléte érdekében szétbarmol mindent, nem néz semmit, nem számol semminek a következményével, mindent kinyír maga körül a haszonért, és a tőzsdei "befektetők" tisztára sz.pása érdekében, valamint az újraválasztás reményében feláldozza a gyerekek jövőjét.
Nem tudsz még egy ilyen fajt mondani ezen a bolygón, és ezt hívjuk mi értelmes, sőt, felsőbbrendű gondolkodásnak.
Szerintem meg színtiszta kreténség.
De, hogy témánál maradjunk, kérdésem csak annyi, hogy a kripto mit tesz hozzá az emberiséghez? Milyen valódi tudás, érték, netán munka van mögötte?
Mert sokan mondják, hogy ennyit, meg annyit ér a kripto, és értékes...
Megmondjam mi az értékes?
Az a tudás, amivel életben tudsz maradni akkor, amikor 20-40 év közötti távlatban összeomlik a civilizáció a klímaváltozás miatt.
Lebegtetheted majd a telefonod, hogy milyen sok kripto van rajta... pont annyit fog érni, mint a Titanicon a milliomosok pénze, amit a mentőcsónakok személyzetének zsebébe tömködtek... haszontalanul, mert akkor sem jutottak fel a csónakra.
Ez a baj nagyon-nagyon sok emberrel, hogy nem értik meg ezt. Pedig tök egyszerű.
Pillanatnyi jólétért feláldozzuk a jövőt.
Ez a nagy kollektív emberi értelem.
Körülbelül ennyit is ér.
Pont mint a kripto. -
relixo
tag
És? Olvass vissza honnan jött ez...amúgy meg az a faj amelyik saját maga alatt vágja rohamléptekbe a fát szerinted életképes hosszútávon? Sorolhatnám a dolgokat a kripto hányás csak egy újabb döfés a már amúgy is haldokló rendszerbe.
Vagy szerinted poénból mondják,hogy vízhiány, szárazság, vulkánok, hatalmas jégsipka olvadás,metán kráterek , extrém időjárások világszerte...stb..stb.. ez mind biztos csak sci-fi szlogen.Senkit nem érdekel.
Csak a haszon a profit és egymáson is átgázolnak ezért. Ez a faj szerintem megérett a reset gomb nyomásra. Ahogy előzőleg láthattad nem vagyok egyedüli véleményen. De lehet szidni , hidd el lepereg mert tudom kik írják-főként bányász nyomik- .
Ezt a Proof-of-Stake-t meg hagyjátok már....Valószínű,hogy évek mire bevezetik és majd akkor áttérnek másik kriptohányás valutára ami még a régi módszer szerint működik.Van 50 féle ilyen fos. Vagy még jobb majd áttérnek más erőforrásokra amikből aztán szintén hiány lesz, hiába lesz "energia hatékony" ha szemét tömkelegét állítják elő a bányászat érdekében és így tovább és így tovább.
Vagy szerinted csak úgy hipp-hopp egyik napról a másikra felszámolják majd a milliónyi videokártyával felszerelt farmokat? Eddig se állította meg őket semmi ezután se fogja!
Soha nem lesz vége amíg be nem tiltják ez már így lesz mint most! Az pedig még több tíz év mire felfogják,hogy mit csináltak csak addigra remélem totál szétcseszik a bolygót és akkor jön a "Holnapután" c. film a valóságba is mert azt érdemeljük. Főleg a bányász véglények,azokat vigye el elsőként a lavina. -
Dare2Live
félisten
válasz
SindaNarmo #59 üzenetére
minden pénznem mögött a hit van. Hogy azt az adott országban... elfogadják. És persze az is hogy nem inflálják el.
BTC, ETH... mögött nincs ilyen ország. De ott van mögöttük a nagyon leegyszerüsítve a defi. Ennek vannak gondjai de nagyon komoly előnyei is. Ezért müködik és működni is fog.btw úgy néz ki, hogy ez a hit annyit tesz, hogy 1$ ér 1$. És 12éve is ennyit ért. Euronál hasonló. BTC meg ért 12éve 20centet. Most 60.000$árt. És hát 12éve még nem is volt ETH... Ha hit akkor melyikben hisznek jobban? Melyik inflálódik brutál vagy melyik deflálódik brutál?
-
SindaNarmo
tag
válasz
Ivy.4.Ever #58 üzenetére
Persze kitalálhatok, és még ha hisznek benne akkor sincs semmi mögötte.
Egy pénznem mögött (arany fedezet hiányától) függetlenül ott egy ország gazdasága, ami azért nyújt némi stabilitást. Persze ettől függetlenül itt is bejátszik a bizalom stb. ami mozgatja az adott valuta értékét.
Míg a kriptovaluta mögött nincs más csak a hit hogy ér valami, illetve mint korábban írták a decentralizált pénzmozgás lehetősége.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
SindaNarmo #45 üzenetére
Minden ma forgalomban lévő pénz annyin alapszik, hogy hiszel benne te meg a többiek akik használják. Te is kitalálhatnál egy saját pénznemet, akár fizikait is, ha sikerül elfogadtatnod az emberekkel, a törvény nem tiltja. Nincs már arany fedezet meg ilyenek nagyon régóta! 1933 - New Deal. Tessék olvasgatni róla!
-
yennayo
tag
Nagyon egyszerűen el lehetne vágni a bányászást, nem kell megkerülhető driverekkel görcsölni, ismertek a poolok ipjei, címei, internetszolgáltatók letiltják az elérést. vége a bányának.
vpn sem segítene, mert nekik is tiltva lenne az elérés
-
Lehet, hogy szándékos volt?
-
Reggie0
félisten
válasz
SindaNarmo #47 üzenetére
De, pont az.
#52 Pingüino: Jelenleg azert is pazarlo, mert a coinok bevezeteset a fee-k melle adott reward-dal oldja meg a rendszer es az utobbi jelenleg meg joval nagyobb, mint az elobbi, igy relativ tul van fizetve a szolgaltatas, amibol nagyobb mennyisegu energiat lehet finanszirozni. De ez nem lesz igy orokre.
-
Pingüino
senior tag
válasz
SindaNarmo #51 üzenetére
A decentralizált pénzmozgás a szolgáltatás.
A hasznosság részébe nem megyek bele, mert tény, hogy ha csak szolgáltatásként tekintünk rá, akkor rettentő pazarló, és meg lehetne valósítani sokkal hatékonyabban is.
Ha viszont hozzá vesszük, hogy egyben pénzszerzési lehetőség is, az viszont kényszerűen pazarló. Ha 0 energiabefektetéssel lehetne belőle pénzhez jutni, akkor pillanatok alatt elértéktelenedne az egész. Valahogy muszáj bele nehezítést tenni, és ez a nehezítés okozza a magas fogyasztást, és ezzel együtt a környezetszennyezést. -
SindaNarmo
tag
válasz
Komplikato #49 üzenetére
Miért lenne szolgáltatás? Ha oda megyek egy bányász farmhoz, mit tud nekem nyújtani? Azon kívül hogy szétnézek bent? Persze ez felfogható turisztikai szolgáltatásnak.
-
Komplikato
veterán
Nekem most 2021-ben úgy kéne tennem, mint HA azt hinném, hogy a világon sehol se lehet kriptovalutával fizetni csak a Dark Weben és csak pénzmosásra jó? Szerintem még itthon is van pár bolt, még ha kevés is, ahol használható. Az ősi sztori szerint az első vásárlás is pár rendelt pizza volt.
Ettől még gondolhatom azt, hogy bizony mocskosul környezetszennyező a fentartó hálózat. Mert az is. Vagy idegeskedhetem rajta, hogy a "bányászok" felvásárolták az összes GPU-t, csak magamnak ártok vele, ettől nem lesz jobb a helyzet. Meg itt lentebb valaki megkérdőjelezte, hogy a bányászat szolgáltatás. Egy ifranstrukúra fenntartása az miért nem szolgáltatás?
A legutóbbi bányászláz után gombokért lehetett RX470/480/570/580 meg GTX1060 kártyákat kapni. Halál biztos vagyok benne, hogy a most NEM kapható vasak is potyogni fognak. Ami gáz, az az, hogy ez nem idén lesz. -
SindaNarmo
tag
válasz
#06658560 #37 üzenetére
Közvetlenül ugyan annyira produktív.
Nem, bányászással elő lehet állítani valamit aminek semmi értelme csak vakon hiszel benne hogy ér valamit. Ennyire erővel többet érne ha egy rakás sz*rról hinnék az emberek hogy ér valamit és akkor legalább lenne aki ganézna.Arról nem is beszélve, hogy akkor már inkább fognák be az erőforrást valami tudományos vagy mérnöki számításra, és kapnának érte fizetséget. Na annak tényleg lenne értelme
-
Noukoum
veterán
válasz
#06658560 #37 üzenetére
Mert te bemész a boltba és kriptovalutával lisztet veszel? Sok sikert hozzá.
Miért a bányászat mitől produktív? Azért mert bányászod a nem létező virtuális coint?
Amúgy is totál baromság amit mondasz mert a gaming nem munka, nem produktivitásban kell mérni hanem kikapcsolódásban. Amit te és társaid soha nem fognak megérteni hogy a bányász ugyanúgy fog gamelni mint más, csak ők közben még egész nap koptatják az energiát és a kártyákat a nagy semmiért. Miközben más süti a kenyeredet vagy tanítja a gyerekedet.... -
válasz
arnoldito #11 üzenetére
Az emberiség fejlett(nek mondott) része -azaz a nyugati civilizált(nak mondott) ember- 2, azaz kettő forintért a saját anyját is megb...ná, majd pont a klímaváltozás fogja érdekelni, mi?
Amikor az egyik ember 500-1000 forintért, vagy egy tál rizsért, vagy két kecskéért megöli a másikat, akkor majd pont az fogja érdekelni, hogy globálisan a kipusztulás fenyegeti?
Azt nem értik meg, hogy a fa árnyékot ad, és alatta hűvösebb van, akkor majd pont azt fogja, hogy a co2 miként viselkedik a légkörben, milyen szerepe van, és hogyan befolyásolja az infrafény visszaverődését, ezáltal mozgásban tartva a teljes ökoszisztémát, óceánáramlatokat, stb.
Hagyjad már...
Ez a kriptolófasz is csak ennek a kretén fajnak az eltűnését hozza előrébb, és, hogy őszinte legyek, ezt az egyetlen egy pozitívumot tudom csak felhozni mellette.
Tigerclaw
Értem én, csak megjegyeztem -
Zanik
addikt
A gaming industry rengeteg embernek ad munkát, az abban dolgozó emberek ugyanúgy költenek (utaznak, esznek, isznak, vásárolnak, stb.), ergo a videókártya gaming felhasználása közvetve más munkahelyeket hoz létre. Ebből a szempontból pedig szerintem sokkal kisebb munkahely-teremtő hatása van annak, mikor 120 gpu pörög egy bányászfarmban egyetlen embernek, minthogy 120 gémer megvesz fejenként 50 játékot mondjuk 60 dollárért.
Valamint tegyük hozzá hogy a játékosok nem 0-24h-ben játszanak. -
Tigerclaw
nagyúr
Vannak akik futenek/hutenek villamos energiaval, vagy epp van szaritogepuk, esetleg infras/indukcios tuzhelyuk, vagy epp elektromos rizsfozot, parolot hasznalnak fozeshez. Vagy epp hagyomanyos/halogen vilagitast hasznalnak, LED-es helyett, esetleg villanybojleruk. Es meg el sem ertuk az e-autosokat, medencefutos, szaunas gazdagabb reteget.
Ezek mind olyan extra energiaigenyu berendezesek, amik nagyon sok haztartasban nincsenek. Ha ezekbol van par, akkor magasabb lesz a villanyszamla is es nem fogjak kikuldeni az APEH-es kommandot mindenhova, mas bizonyitek nelkul, mert valoszinuleg nalunk 50-bol 49 alkalommal arnyekra vetodnenek.
Persze akinek 5-10kW-os vagy nagyobb fogyasztasu banyaszgepe van otthon, az mar feltuno lehet, de a sok kicsit nem tudjak csak ezzel megfogni.
-
törölt tag
válasz
Komplikato #19 üzenetére
Szóval bemegy a boltba és fizet két headshottal? Utána a boltnak lesz két headshottal többje, amiért vehet újabb adag eladható liszt?
#21 SindaNarmo: nem, a gaming ugyanannyira nem produktív.A bányászással ellenben lehet fizetőeszköznek elfogadott valamit előállítani.
#22 copass: Szóval ennek mi köze ahhoz amit írtam? A gaming mennyivel produktívabb a bányászásnál? -
válasz
drotsztyuart #24 üzenetére
Kívülről nem lehet biztosan megmondani, hogy az értéklánc melyik szereplője rak rá sokat. Ahogy az idő telik, egyre valószínűbb, hogy a gyártó sem fogja boldogan nézni, hogy a 400 dolláros MSRP-re célzott és annak megfelelő gyártói adott áron adott termékét 1200-1500 dollárért árulják.
Ill. azt is be merném saccolni, hogy az 560e FT-os 3060 esetében a lánc több szereplője is über haszonkulcsot alkalmaz, ezen belül a kisker is. -
biscuit
aktív tag
- A baj az egésszel csak az, hogy azok akik a bányászokat véglényeknek hívják, azok csak a saját sértődöttségüket vetítik ki ilyeténformán! Aggódnak a környezetért meg hisztiznek a miatta, természetesen az egészségük kerül előtérbe, csak azon felejtenek el gondolkodni, hogy ők hogyan és miként tesznek saját egészségük ellen (ugye ezt nem kell részletezni). Mondjuk "a géming" egy gép előtt ülve az rettenet jót tesz az egészségnek, biztosan!!! A világban több sokkal fontosabb "probléma" van amit orvosolni kellene az "energiaválság" előtt, de megint bedobták a néhány éves csontot és sokan újra ráharaptak, mert nehezen tanulnak... emlékezőképességük pedig egy aranyhaléhoz hasonlít (akinek nem inge). Mielőtt a sok véresszájú nekem ugrik (privátban tegyék legyenek szívesek, mert felesleges egy újabb fórumot teleszemetelni a nyáladzással) én is egy rx 580 4GB-ot szeretnék lecserélni, de nem sikerül ahogyan hozzám hasonlóan másoknak sem és ők sem szaladnak kisírni bánatukat a fórumra (és ezzel tönkretéve az egész fórumozást mint olyat).
- Az állam így is bevételhez jut, lévén bármit amit megveszel (akár kriptoval akár pénzből) abból ők kapják az áfát, ha a pénzed szeretnéd kivenni a kriptobol azután is adózni kell. Hameg tartod és csak bányászol akkor meg fizeted a villanyszámlát akkor abból, ergo ők win-win szituációban vannak!!! Lehetne ezt még hosszasan sorolni, de az megint csak a fórum további dagasztása lenne, de azt meg minek? Vannak olyanok akik megteszik helyettem!
-
copass
veterán
pont ez lenne a lényeg.
a cégek kirakják magukat egy ipari parkba megcsinálnak minden engedélyt és bányásznak, legálisan. irán is ezt tette, mert most már az állam érdeke is hogy ne legyen illegális bányászat. -
Pingüino
senior tag
Az a baj ezzel a fajta szabályozással, hogy csak a kishalakat lehetetlenítené el. Otthon senki nem foglalkozna bányászattal, ha ennyi macera van vele. A cégeket viszont, akik erre rendezkedtek be, semmi sem gátolná. Annyit lehetne elérni vele, hogy még jobban csak a gazdag lenne még gazdagabb. Na meg lenne egy kis plusz bevétele az államnak, ami meg úgysem arra megy el, amire kell.
-
copass
veterán
válasz
drotsztyuart #24 üzenetére
de bizony a boltok nyomják fel, a normálisabbak persze nem. de a trógerek elég durván áraznak.
de megpróbálta, elég nyílvánvaló hogy szándékosan szivárgott ki a fejlesztő meghajtó...
de meghallgatom szívesen hogy te hogya oldanád meg ezt a problémát, úgy hogy aki játszani akar vele az ne szenvedjen semmilyen sérelmet. -
Komplikato
veterán
Mondjuk a virtual production-t is úgy reklámozta az EPIC, hogy egy "gyenge" GTX1080-on is elmegy, aztán ha beteszel valami nagy részletességű dolgot, mondjuk pár cinema részletességű Meta Human modelt, a 3090 is maga alá hány, mert kifut a VRAM-ból. Most itt nem arról van szó, hogy egy kis stúdiónak ne érné meg, így is sokat tudnak ele spórolni, de hobbiként elég kemény, főleg a mostani hülye árak mellett. Ja meg ugye mostanában jött be egy csomó extra feature kb. összes 3d animáció programban ÉS a játék motorokban is, ahol mondjuk a zajtalanítást vagy a "bakinget" szempillantás alatt csinálják meg az új GPU-k ... amiket nem lehet beszerezni.
-
copass
veterán
válasz
Tigerclaw #20 üzenetére
villanyszámla megmondja villámgyorsan ha beraksz egy riget!
ha szabályoznák, akkor villámgyorsan lecsengene az egész.
párom homeofficeba került multiból, hitelesített poroltót kellett venni, ergo szék,stb. komoly követelmény vannak.
itt is ezt kellene. milyen előírásoknak feleljen meg egy rig, érintésvédelem,tűzvédelem,zaj,hőterhelés, stb.
mivel bevétele van meg lehet adóztatni, végzettséghez vagy vizsgához kötni,stbstb.
meg lehet nézni mi lett a drón mániából mostanra, vizsga köteles,engedély mindenre. -
Reggie0
félisten
válasz
Tigerclaw #23 üzenetére
Azert a banyaszat forditva is iranyitja a dolgokat: sokszor szandekos cel a GPU, mert az barkinek lehet, igy barki be tud szallni, mig a celhardverek altalaban dragabbak, igy magasabb lenne a beleposzint es az eroforrasok koncentracioja fele hat, amit el akarnak kerulni a biztonsag erdekeben.
-
drotsztyuart
tag
Szerintem nagy tevedes hogy a kiskerek raknak ra 200 ezret.es ugy lesz egy 160 ezres karytabol 360 ezer. Szinte biztos hogy a nagyker is min. 200% os arral adja.
Azt is meg kene nezni hogy a nagykerek hogy jutnak hozza es mennyiert.#6
1 "a boltok nyomják fel és a nyerészkedők."
Lasd fent.
2 "az nvidia legalább megpróbálta."
Dehogy probalta.
Meg probalkozasnak is verszegeny volt ezt mar lehett latni akkor.
Ez csak gumicsont volt az olyanoknak aki ezt be is vettek.#15:
"Ezek a dolgok hogyan függnek össze? Főleg a gender??"
Olvasd el figyelmesen, ha kel tobbszor is mit irt es akkor majd erted.
Bar ha elsore se sikerult ... -
Tigerclaw
nagyúr
A rovid/kozeptavu extra profit mindig fontosabb a reszvenyeseknek mint a hosszabb tavu, mert ha latjak hogy lefele megy, eladjak a reszesedest es befektetnek masba. A CEO meg vagy kielegiti a nagyreszvenyesek igenyeit, vagy repul. Egyebkent a CEO-t is csak az erdekli, hogy az o vezetese alatt mit mutatnak a szamok. Kapja a bonuszokat es no kozben az ara a huspiacon is. Aztan elhagyja a sullyedo hajot.
Masik szempontbol, miutan sok eve a videokartyakba GPGPU chipet tettek, sok mozgastere nincs a cegeknek. Azt tehetik csak, hogy a kovetkezo videokartyaba szant chipet szandekosan alkalmatlanna teszik GPGPU hasznalatra mar a chipdesign / architektura tervezesekor, hogy ne csak a BIOS-on, drivereken muljon a dolog. Persze nem biztos hogy anyagilag megeri-e nekik ebbe befektetni.
Ha az Nvidianak jovedelmezo a Geforce Now, inkabb oda akarja majd terelni a playereket es foldrajzilag kialakitani meg tobb kiszolgalo kozpontot, hogy csokkenjen a latency. Igy talan abba teszi a penzet.
Eleg soktenyezos az egyenlet es jelen idoben olyan az Nvidia es az AMD is, mintha egy oriasi teherhajto vezetnenek. Nem sok rahatasuk van iranyitani, vagy fekezni, ha mar elindult rossz iranyba.
Ha esetleg kulso konkurenciat kapnanak a GPU-k a banyaszat teren az hamarabb hozhatna valtozast, csak a videokartyak eseten csabito, hogy a hardver nagy resze viszonylag konnyen penze teheto, ha generacio valtas van, vagy epp bedolne a dolog.
Kivancsi lennek, hogy a nagy felhos cegek, mikor alacsony a kihasznaltsaguk, banyasznak-e a kapacitasuk maradekaval.
-
copass
veterán
-
SindaNarmo
tag
válasz
#06658560 #18 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, mivel a gaming az egy hobbi. Szóval az igaz hogy közvetlenül nem produktív. De hobbi mivolta véget, pont arra való hogy lekösse az embert aki viszont produktív és ennek következtében javul a produktivitása.
Persze lehetne más hobbi is, de ez más téma.Ellenben a bányászásnak kb nulla haszna van.
Igazából egy modern vallásnak is felfogható, mert a hit tartja életben. -
Pingüino
senior tag
Azért annyira nem egyértelmű, hogy számít-e nekik, ki veszi meg.
Az egész attól függ, hogy látják a bányászat jövőjét. Ha úgy gondolják, mindig is lesz bányászat, akkor valóban nem hatja meg őket, ki veszi meg a kártyát, amg elmegy.
Ha viszont látnak rá esélyt, hogy pár éven belül kipukkad a lufi, akkor nagyon nem mindegy, tönkreteszik-e addig a játékipart, mert nem mindegy, hogy a bányászkodás után is tudnak-e drága VGA-t árulni. -
Az a baj, hogy a 3060 ajánlott ára 330 dollar illetve euro (121 383,39 magyar forint). A gyártók árat emelnek ez nem baj, ki akarják venni a részüket a hatalmas keresletből, tök érthető. Legyen mondjuk gyártói részről 500 dollar illetve euro (183 910,50 magyar forint)
1. kérdés: Vajon ki rak rá annyi hasznot, hogy itthon egy 3060/12GB kártya ez csak 1 példa ROG-STRIX-RTX3060-O12G-GAMING akciósan vízes boltban 389.990 HUF?
2. kérdés: Értem, hogy mindenki profitmaximalizál, de mi lesz a kriptovaluta vége? Összeomlik pár éven belül a gazdaság, mert előbb-utóbb Pistike is bányászgépet épít magának mert az jobban "fizet" mint a munka? Elértéktelenedik a hagyományos pénz? A bankok csődbe mennek, vagy átállnak kriptovalutára?
3. kérdés: Környezetvédelem? Rengeteg Co kibocsátás -> Döglődő ózonréteg... Ez amúgy senkit sem érdekel? Annyi áramot esznek ezek a gépek összességében, ami városok éves fenntartására bőségesen elég...
4. kérdés: Mi van ha elértéktelenedik a pénz, és mégjobban tönkre megy az ózonréteg? -> Kevesebb védelem a földnek, globális felmelegedés, természeti katasztrófák, éhezés, háborúk, majd III. világháború. Ejj de jó lesz. Mindezt miért mert kell hogy mégtöbb milliója legyen a cégvezetéseknek....Nem vagyok zöld aktivista, csak végiggondoltam miből mi következhet...
Egyébként, hogy egy VGA sokkal drágább mint egy új konzol az vicc. Gigabyte RTX 2060 is 285.600 HUF egy nevenincs boltban (ez a legolcsóbb) Inkább előrendelek egy PS5-öt aztán 7-8 évig biztosan meg van oldva a gamerkedésem, de el vagyok még egy PS4-el is... Aztán majd várom mi lesz, lehet veszek egy pár konzervet, ha jönnek a németek vagy amcsik vagy ki tudja...
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
arnoldito #11 üzenetére
Ezek a dolgok hogyan függnek össze? Főleg a gender??
Még ha 100%-ban nem megújulóból van az áramod, pl gáz vagy szén olaj stb. és az azzal megtermelt árammal hajtod a kocsit, még mindig hatékonyabb a felhasználás, mintha közvetlenül a kocsiba adagolnád a szénhidrogén alapú üzemanyagot, mint most. Úgyhogy igenis nagyon jól teszik hogy a kamu hibrid autókat is tiltják befele a benzinessel együtt.
Amúgy mennyivel jobb, ha nem bányásznak egy karival, hanem játszanak vele? Ugyanúgy energia felhasználás és maga a vga előállítása sem egy matyóhímzés környezeti szempontból kezdve a hozzá szükséges nemesfémek bányászatával.
Én azt gondolom hasznosabb, ha inkább a kocsiknak adnak szemeket vga segítségével, és a közlekedés biztonságosabb lesz általa, mint hogy 60 helyett csak 40 fps-sel megy az egyszer kijátszós ámde szemkápráztató játékod. -
Cyberboy42
senior tag
az Alza szerint év végéig nem várható javulás a VGA piacon
-
flexxx2
őstag
Szerintem is kitart a bányászláz még sokáig, akár évekig.
1-1.5 év lehet mire felépül annyi gyártói kapacitás ami enyhíthet a helyzeten, más lehetőséget nem látok az árak csökkenésére.
Az tényleg jó kérdés, hogy hányan ülnek több tucat kártyán, amit ismerőssel kihozattak nagykerből vagy ki tudja honnan. -
arnoldito
senior tag
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a nagy klíma hiszti közeppete, fűtik a világot, szénnel járatott erőművekből veszik hozzá az olcsó áramot, anonimitást is ad valamilyen szinten a kriptopénz, lehet a pénzel fegyvert, drogot venni és ezek mellett a cégek sem jutnak vga-hoz, csak baromi drágán, közben Európában megfolytják a belső égésű autógyártókat, még a hibrig se maradthat, több százezer ember munkahelye kerül vezélybe. Ezek a dolgok most nem zavarnak senkit? Nekem ez úgy tűnik, hogy bedobták a gyeplőt ebben a témában, fontosabb dolgok is vannak világvezető hatalmak részéről mint ilyenekkel foglalkozni. Lásd Biden beszól mindenkinek, hátha lesz háború, migráció erőltetése, gender és rasz témák, pont olyan dolgok amik szükségesek egy gazdaság előmozdításához.
-
relixo
tag
"amíg globálisan nem szabályozzák a bányászatot addig ez így fog maradni."
Ez így van! Mondhatják itt sokan,hogy 2-3 hónap és minden rendeződik, de óriási nagy álomvilágban élnek az ilyenek, egyszerűen nem látják-még ennyi idő elteltével se- ,hogy ez nem a szokásos dolog ami előfordult már az elmúlt évek során párszor.Ha nem lépnek fel ellene sürgősen akkor itt még 2024-be is ugyan ez lesz!! És ez egyáltalán nem túlzás.
Történelmi pillanat jön(nem igen szokott egyezni a véleményünk) de egyet kell értenem #5 Tigerclaw hsz.-vel.Főként az utolsó részével,hogy "ha 10x ennyit gyartananak, a banyaszok talan 10x ennyit vasarolnanak fel."
Ezek a véglény bányászok megállás nélkül fogják felszippantani az utolsó db videokártyát is folyamatosan! És emellett ott vannak olyanok mint aprón hirdetők aki most is 40db 1660 super-t árul meg 2x 14db 6700XT... (természetesen csillagászati árakon). Ezek a büdös életbe nem állnak le!
Az meg már csak költői kérdés,hogy egy jött ment senkiházi,hogy juthat hozzá ilyen darabszámú cuccokhoz mikor a boltokba meg 1-1 db van??NAV megfingathatná az ilyeneket, érdemes lenne a figyelmükbe ajánlani őket.
-
copass
veterán
a boltok nyomják fel és a nyerészkedők.
az nvidia legalább megpróbálta.
amd meg se próbálja, mondjuk eleve gyengus a hardver erre.másrész meg a driverei nyílt forráskódúak, tehát ha tudnás se menne.
radeon-t se tudsz már izmosabbat venni, nem semmiért áltak rá a bányászok a gamer laptopokra...előbb utóbb el fogják érni a gyengébb kártyákat és befogják a quadro/firepro szériát is.
amíg globálisan nem szabályozzák a bányászatot addig ez így fog maradni.
nézd meg iránt, simán államosítottták, megfingatják az illegál bányászokat. -
Tigerclaw
nagyúr
Ha azt nezzuk, hogy az Nvidia es az AMD fo celja a profit maximalizalasa, ertheto hogy nem fogjak maguk alatt vagni a fat. A banyaszok zsebe tomve van, a gamereke meg ures.
Szamukra a kerdes inkabb csak az, hogy a banyaszlazbol naluk es az OEM gyartoknal csapodjon le a bevetel, ne a kereskedoknel. Azzal ok nem ernek semmit ha eledanak egy chipet 30-50-100 dollarert, ha aztan a kereskedonel mar tobbezer dollarra no a kartya ara. Lehet hogy pont azokat szidjuk a magas arak miatt, akiknek a legkevesebb profitja keletkezik ebbol.
A mennyiseggel szinten nem tudnak mit csinalni, mert ha 10x ennyit gyartananak, a banyaszok talan 10x ennyit vasarolnanak fel.
-
L4mie
veterán
Limit ide limit oda, amíg volt limit se nagyon volt 300k alatt 3060-ból....
Gamereknek egyszerűen nem érte meg, bányász meg nem vette meg, de a bolt-nagyker-distributor-gyártó qrvdrágán adta így is.
Nem véletlen hogy lepottyant a limit, így legalább elviszik...... lol.
Nvidia széllelszemben hugyozás közben kiszámolta milyen szögben kell köpnie hogy arcon találja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest