Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Raspberry Pi
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
vannak azert fokozatok, meg van olyan szempont is, hogy mennyit megy... mennyit fogyaszt, es hogy birna x ev utan. ebben az lcd hattervilagitasu tv meg nem rossz. nalunk pl gyakran be van kapcsolva reggel, este meg ki - direkt olyat kerestem, ami keveset fogyaszt, a harom evet mar kibirta gond nelkul.
-
Mumukuki
aktív tag
-
törölt tag
"a mozgókép visszaadásra alkalmatlan LCD technológiát"
Dehogy alkalmatlan, mindössze a mozgókép határán levő 24p filmről jobban megmutatja egy LCD, hogy gagyi.
A normális mozgóképet (ami alatt én most 50, vagy afölötti FPS-t értek) az LCD technológia teljesen jól vissza tudja adni.
-
Ren Hoek
veterán
Plazma korszakban hány olyan hely volt Bp-n kívül, ahol megnézhettél egy plazmát az LCD mellett sötét teremben?
Azért ez a bemutatótermes dolog nem volt mindenhol triviális.
Na meg az erős demagógia, hogy az LCD alkalmatlan a mozgásmegjelenítésre
Ez is inkább egy virtuálisan generált igény, amit a plazma felhasználók megszoktak, megszerettek. Ezért vérzett ki a plazma. Az emberek nem tudták mi az igényük, mert az LCD is teljesen okés amúgy, és észre se vették a 24p juddert. Ehhez kellett vegyél egy plazmát, hogy aztán soha többé ne akarj LCD-t.
Mivel a vásárlók 98%-a nem videofil, ezért dőlt be a plazma. A boltban szarabbul nézett ki, fakó volt, vibrált, beégett az RTL logó stb. Tudom ez fájó pont, de nem abból a relatíve kevés minőségkedvelő emberből jöttek az eladások.Hogy ez jó vagy rossz, szerintem nem érdemes megítélni. Nem lehet mindenki műkedvelő. A plazmának vesznie kellett, hogy aztán évekkel később megszülessen az OLED a hamvain. Na meg egy jó filmet LCD-n is ugyan úgy lehet élvezni az emberek nagyrészének. Ha valóban leköt, akkor nem azt a két percet figyelgeted amikor svenkel a kamera. Szerintem a kontraszt hiánya ezerszer nagyobb drawback volt LCD-n... a mozgás meg inkább ez vagy azt szokod meg jelenség.
Ha majd lesz jó BFI, akkor semmi panasza nem lehet senkinek.
Meddig maradtatok TV nélkül? 6 évig? Pár év és elfelejti mindenki a plazma válságot
-
Viktor81
senior tag
"ami megzavarhatja a felhasználókat"
Azért ne nézzünk már ki ilyen sokat a "felhasználókból". Évek óta hiszik, hogy LED TV-jük van, simán elhitték (terjesztették), hogy a plazma az ördögtől való és irtani kell. Azoknak, akik bemennek a médijába, meg a juronicsba (vagy még lejjebb esetleg az osanba), teljesen mindegy, hogyan hívják a TV-t és milyen technológia van mögötte. Akit érdekel, kicsit igényes, az olvas, tájékozolódik, márkaboltban megtekinti "valós" körülmények között. 80%-nak az a fontos : legyen vékony TV, vékony keret (vagy keret nélkül), legyen szép a lába (ha már az asszonyé nem az), legyen okos, mint állat (a gazdinál sok esetben okosabb). Ha számítana a képminőség, ez a cikk meg sem íródott volna és nem arról beszélgetnénk, hogy 20 éve adják el ugyanazt a mozgókép visszaadásra alkalmatlan LCD technológiát a legkülönbözőbb elnevezésekkel. -
Tigerclaw
nagyúr
Aki nem néz utána a műszaki dolgoknak és "összezavarják" ezek a marketing elnevezések, annak úgy sem számít. Akit meg érdekel a dolog az majd tájékozódik.
-
Nagyon szépek és jók a Philips tévék , de vajon milyen panel van bennük?
-
Ispy
veterán
Jól van na, hát kimaradt az LCD tévék fantázianevei excelből a nanoled, azt a marketingesek benézték. Egyébként is nehéz egy ilyen több ezer soros excelt végignézni.
-
Ren Hoek
veterán
Sajnos ettől még fényévekre vagyunk.
A nem organikus klasszikus mikroLED array sem méretben, sem árban nem tart még ott, hogy mostanában kijelző lesz belőle. Samsung ígérget valamit, de szerintem a elektrolumineszcens Quantum Dot kijelzőből előbb lesz valami. Végülis az már nem organikus mikroLED kategória.
OLED addigra már otthon nyomtatható lesz egy tintasugarassal
Egyébként miért nem NanOLED, menőbb lenne a név.
-
Joshi
titán
"A 4K-s felbontású, HDR-rel kompatibilis 8500 széria 49, 55 és 65 hüvelykes képátlójú tagjai jelentik a csúcsot az idei évben a LED háttérvilágítású LCD készülékek csoportjában."
Ez egy kicsit erős megfogalmazás, mert nekem úgy értelmezhető ez, hogy a Philips ezen tévéi lesz a legjobb LCD tévéi az egész piacon. Vagy félreértettem? -
atike
nagyúr
Csak Androidos lesz...?
-
arn
félisten
igazi ledtvk jonnek vegre normalis meretben?
-
"A dizájnjuk a cég állítása szerint "európai stílusú", de nem igazán világos, hogy ez pontosan mit is takar."
Szerintem pont azt, hogy elegáns és szép, nem csiricsáré és túldizájnolt, mint a legtöbb konkurensnél. Nekem kifejezetten tetszik, főleg ha esetleg szálcsiszolt alu a káva és nem csak festett műanyag...
-
Cathulhu
addikt
Eleve tiltani kellett volna a LED TV elnevezést, ha semmi LED nincs benne , a háttérvilágítás nem számít, mert a LEDesek előtt is LCDnek hívták és nem a megvilágítás típusáról
-
ROBOTER
addikt
Legalább az EU-n belül kötelezhetnék az üzleteket (web és hagyományos is), hogy a TV adatlapján egyértelműen meg kell jeleníteniük a panel alaptechnológiáját (LCD vagy LED), és pl. hogy semmilyen hirdetményen, reklámfelületen, matricán nem lehet ettől nagyobb betűmérettel a félrevezető fantázianevet feltüntetni (létezik ilyen betűméretet előíró szabályozás más területen). Lassan az ABC összes betűjét összeragasztották már a LED mozaikszóval, és nemsokára kimerülnek az egyéb (nano, mega, x-treme, super stb.) szavak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az elnevezés eléggé aggályos, hiszen az LG-nek évekkel ezelőtt voltak ilyen modelljei, de ez egy teljesen más technológiát takar.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest