- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
[link]
The last word in reconnaissance airplanes, the SR-71 was capable of flying faster than Mach 3 and above 85,000 feet. In fact, the SR-71 flew so fast that even in the cold of those rarefied heights, the friction of the air heated its titanium skin to 550 degrees Fahrenheit. -
válasz
hypno skate #347 üzenetére
Megint Te állítottál valamit, én csak megkérdeztem, mire alapozod.
-
válasz
hypno skate #345 üzenetére
Igazad van. Mennyivel könnyebb lenne, ha nem írnál le ide ennyi zöldséget, és akkor nem akarnának annyian figyelmeztetni erre.
-
válasz
hypno skate #334 üzenetére
Ahogy már céloztam rá, most azért hasalt meg az Intel, mert az Intelre szálltak rá. Ha erre az Intel megfizet egy másik egyetemet és egy másik laboratóriumot, hogy találjon valami hasonlóan nagyot durranót az AMD háza táján, akkor csak idő kérdése és meg fogja találni azt a valamit.
Ezt mire alapozod? Vannak a tények, és vannak a feltételezések. Ne mosd össze a kettőt. -
válasz
hypno skate #260 üzenetére
Nem, azért nem értelmes, mert úgy állítasz dolgokat, hogy nincs rálátásod. Sokaknak nincs, tök jó ez így. Olyankor kérdezni, nem állítani kell.
Példa: Van egy szerverparkod, ahol fut 200 virtualizált szerver. A szervereiden próbálod szétosztani az erőforrásaidat. Jön a Spectre. Jön rá a javítás. Elmegy a teljesítmény x %-a. Ha nem tervezted be a költségvetésbe, nem fogsz milliókért új szervereket vásárolni. Sakkozhatsz, hogy telepítesz-e patcheket, kihagyod-e és kockáztatsz, ha telepíted, akkor honnan vegyél el, de akkor úgy is jön a hiszti, hogy hol a kraft.
A virtualizált szervereiden fut egy csomó Citrix környezet, több száz felhasználóval. Mit tiltasz, hogy tudjanak dolgozni, de biztonságban legyenek? Fut megannyi webszervered is, amiken nem csak a weboldalak vannak, hanem rohadt sok webes szolgáltatás. Amit külsősök fejlesztettek, így fogalmad sincs, van-e lyuk, vagy nincs. Ráadásul ezek hozzáférnek az ERP-rendszerhez is, ami meg aztán rohadtul nem vicces. Most kit tiltasz, mit tiltasz? Hogy véded az adatokat?
Szóval még te otthon vigyorogsz, hogy márpedig a zintel a tuti, addig mások a rossz végén vannak a f@sznak. -
válasz
s.bala31 #256 üzenetére
Ismét egy értelmes kérdés. Itthonra fogok. Csakhogy amikor megvettem ezeket a retkeket, akkor elég sok pénzembe került. Most meg az van, hogy kiderült, hogy sz@rt vettem. Ez pedig elég bosszantó. Nem tudok rajta röhögni, hogy százezreket kell megint kiadnom, mert átvertek.
A másik, hogy a munkahelyemen üzemeltetünk néhány száz (virtuális) szervert. Szeretném tőled megkérdezni, hogy részt vennél-e anyagilag és munkaerőben a szerverpark kicserélésében.TTomax: Te úgy gondolod hogy az AMD nincs tele?Dehogy nincs csak mással, Lehet. Csakhogy ez feltételezés. Az Intel sz@rja pedig tény.
-
válasz
hypno skate #253 üzenetére
Ez pont annyira értelmes hozzászólás lett, mint a többi, amit írtál. Szóval nem lett jobb vagy rosszabb. Bár rosszabb már nagyon nehezen lehetne.
szerk.: egyébként értelmes lenne, ha komolyan gondoltad volna. Sajnos elszalasztottad az esélyt.
-
válasz
s.bala31 #249 üzenetére
Igen, mert aki leírja, az nem azért írja le, mert ért is hozzá, hanem azért mert valamiért úgy érzi, hogy meg kell védenie egy gyártót.
Nekem Intelem van, mindegyik gépemben, és tele van a tököm már azzal, hogy az összes eszközömben ez a fostalicska van. Gyakorlatilag folyamatosan jönnek erről a hírek. És mivel nem vagyok kimondottan amatőr a témában, valószínűleg nagyon minimális az esélye, hogy bármelyikből gondom lesz. Viszont milliárdos nagyságrendben vannak emberek, akik nem olyan felhasználók, mint én. És én tisztában vagyok vele, hogy ez így nem f.sza. Ezért marhára nincs értelme leírni ide, hogy ez túlfújt, meg ettől én nem cserélem le a Haswellem, meg nincs hekker a fórumon, meg a többi zagyvaságot, mert akkor is tény marad, hogy ezek a sz@rok tele vannak hibákkal. És lehet, hogy valakinek ez vicces, de aki meg mások seggére akarna vigyázni, annak meg nem.
Valaki itt írta, hogy miért nincs szó arról, hogy az MS csinált olyan javítást a Spectre-re, ami nem veszi el a sebességet. Hurrá. Ettől az Intel hülye marad, a dicsőség azé, aki javította.
Ráadásul, mivel már ennyi lyukat találtak ezeken a hulladékokon, felmerül két kérdés: szándékosak-e, illetve mennyi lyuk van még, amit nem találtak még meg hivatalosan, viszont néhányan már igen, és ezzel gyakorlatilag bárhová beférkőznek. -
válasz
hypno skate #234 üzenetére
LOL. Azért, mert itt a fórumon épp nincs hacker, akkor már minden f@sza. A világban sem kószál egy sem. Neked fizetnek, hogy ezeket leírd?
Egyébiránt programozó vagyok, ha meglenne a doksi, meg tudnám írni a szoftvert. Meg kb. az összes programozó itt a Prohardveren. De ha megírná valaki, akkor sem azzal szórakozna, hogy a te gépedre juttassa fel, hanem olyan szerverekre, ahonnan valószínűsíthetően pénzhez tud jutni. -
válasz
hypno skate #241 üzenetére
De, az. Az utcán azért sétálsz nyugodtan, mert profikra bíztad a biztonságod megteremtését. Hogy te erre még otthon ráfejelsz, az egy dolog, de az is csak azt mutatja, hogy akiknek ez lenne a feladata, nem végzik jól a dolgukat. Kb. olyan a hasonlatod, mintha azt mondanád, hogy vettél fel golyóálló mellényt, meg van baseball-ütőd, és akkor mindegy, mi van a másik oldalon, felesleges idegeskedni, te megtettél mindent. Lószart. Kb. semmi nem ér, hogy otthon te mit teszel, hogyan készülsz fel, ha ekkora veszélyforrások vannak az utcán. És jogosan kezdesz el aggodalmaskodni, ill. merül fel benned, hogy kimenjek-e pénzzel az utcára. Ha a rendőrök nem védenek meg, akkor akkor is búcsút mondhatsz a pénzednek, ha rajtad a mellény.
-
válasz
hypno skate #239 üzenetére
De sz@r hasonkat ez, bakker.
-
Ez már tényleg valószínűtlen, hogy ennyire kib. lúzerek lennének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A legújabb sebezhetőség rendkívül veszélyes, akár JavaScripttel is ellophatók az adatok a weben keresztül.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Bundle topik
- GTA VI
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest