- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
troviko
senior tag
Lehet maradi vagyok, de nekem nem kéne olyan ház, ahol elöl nincs legalább 3 darab 5,25-s hely.
-
LazyB
csendes tag
Üdv! Valaki meg tudja mondani, hogy hogyan kell összerakni a power gombot mert kieset a helyéről és látva a belsejét fogalmam sincs hogy hogyan áll össze. Fénykép, videó mind1 csak valami segítség kéne!
-
devast
addikt
Most építettem be egy R6-ot és nem hiszem el.... konkrétan BÚG bent a hdd-m... Alternatív módba alakítottam át, és hátul van felakasztva 2db hdd, és valahogy úgy rázzák azt a vaslemezt, hogy elég zavaró búgó hangot ad... Ez másnál is előfordult már ?
-
Garfield.37
tag
válasz
Maelephant #128 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen házam van. de nekem nem jött be ez a ház.
Mondhatnám hogy egy csalódás volt sajnos
-
válasz
Garfield.37 #127 üzenetére
Ez aztán megalapozott vélemény. Például mit, ami objektíve SOKKAL jobb?
-
Garfield.37
tag
Szerintem nem éri meg az árát.....
Ennyiért már sokkal jobb házakat is lehet kapni. -
-
tyaty1
tag
Kár hogy nincs üveg nélkül.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Tomassy00 #121 üzenetére
Szerintem határozottan jobb lett
Bontható végre a teteje, és belekerült végre a táp- illetve kábelezés takaró, az R4-ből nagyon hiányoltam.
továbbá 2 slotos lett a függőleges i/o slot, mostmár be lehet fogni függőlegesen a 2-slotos vga-t is, illetve egyel kevesebb 5,25-ös hely, ami megint csak pozitívum, az R4/R5-ben abbol is 2 volt, persze nem kivehető formában. Melyik ebből a visszafejlődés? -
R̲e̲m̲
senior tag
Elég sokat fejlődött az R4/R5-höz képest
-
tecsu
addikt
Bár valószínűleg nem a fentebbi megjegyzésemre célzol, hanem úgy általában az emberekre, azért jelezném annak, aki félreértené, hogy én a konzervatív ízlés híve vagyok, ámde a fekete színt mint olyat nem igazán kedvelem öltözködésben, berendezési tárgyakban stb.
Nos ez nagyjából tetszik, míg ettől a modern, minimál stílusú belsőtől kb. rosszul lennék, ha állandó jelleggel itt kéne dolgoznom.
A számítógép házakról pedig... az általam kedvelt irodában természetesen nem látszana és oda nem is illene egyik sem, már a formája miatt sem, de attól függetlenül, egy a linkelt képnél azért "fiatalosabb" szobában pl. szívesebben néznék rá (ha már muszáj) ilyen házakra (a zöldet kivéve):
De még a fehér is jobban tetszik nekem, mint a fekete:
-
Piftuka
veterán
"Ja, ha valami nem üvegablakos, meg ötéves kislányos csillámpóni ledes, az már ronda."
Rámutattál a lényegre.
Valahogyan a mai felgyorsult világban, ahol mindenkit azonnali, és erős impulzusok érnek minden irányból a konzervativizmus háttérbe szorult.
Az általános közízlés szerint a visszafogottan elegáns, és letisztult az "ronda". Kell, hogy csillogjon-villogjon, világítson, zenéljen, díszek, szárnyak álljanak ki róla...
Én azért inkább maradok a konzervatív eleganciánál.
-
Sokan kritizálják az R6-ot anélkül, hogy utánanéztek volna, legalább a FD honlapján. Nekem a fekete (fehérezett) van, lemezoldallal (sima "Black" modell). Állításaim:
- 3 db 14 cm-es venti van benne, a korábbi modellekkel szemben nem az FD generál alapmodellje (pl. R5: 2 db GP 14, ezzel szemben R6: 3 db Dynamic X2 GP-14), ugyan van ezeknél jobb, de nincs azonnali és mellőzhetetlen kényszer a ventik cseréjére
- van beépített fan hub
- kiválóan szerelhető / átkonfigurálható (van egy vízhűtésbarát "B" konfigja), jól kábelezhető stb. stb.
- van 5'25-ös hely
- az első "ajtó" nyitható, de vannak megfelelő oldalbeömlők a légáramlás biztosításához
- jó anyaghasználat, stabil, robusztus felépítés
- esztétikus, minimalista, eloxált, szálcsiszolt alumínium felületek (tudom, ez véleményes - szerintem egy középkorú férfihez ez a minimalizmus illik, nem a japán kamion RGB)
- csak SSD-vel használva a ház belső udvarára néző, falon túli/3 m távolságra lévő légkondi kültéri egységek sajnálatosan beszűrődő zaja, rezgése messze felülmúlja a gép zaját (böngészés, videonézés - játék a GPU miatt nyilván hangosabb), úgy, hogy a felső zárólemezt levettem, csak a nyitott szűrő van ott (-4 fok, elenyészően erősebb zaj) és az első "ajtó" permanensen nyitva vanKiváló ház, szerintem minden forintot megért.
-
Vesa
veterán
Ízlésen butaság vitázni. Kinek, kinek az. A fekete elég régóta egyet jelent az eleganciával. Biztos szép a lila öltöny is, de a fekete lesz elegáns és kultúrált!
Én kifejezetten fekete mániás vagyok, autóm is az, ruháim jelentős része is. De azt is megértem, akinek mittudomén a sárga tetszik, még akkor is elfogadom, ha magam részéről utálom a sárgát.
-
tibor72
tag
Ha játszom akkor füles van rajtam, nem hallom amikor megemeli a fordulatot a játék miatt. Csak tudom hogy megemeli. Mire kilépek a játékból és leveszem a fülest meg már vissza is állította a fordulatot szinte. Mivel nagyon jól szellőző, csendes ház, nem tűnt fel a melegedés, a nyári rekkenőt kivéve...
de akkor meg nem foglalkozom vele, mert nekem is melegem van olyankor.
-
tibor72
tag
válasz
#72042496 #94 üzenetére
Mea culpa.... most néztem meg kíváncsiságból biosban a beállítást,: silent profil, legalacsonyabb maximális fordulat 600 rpm ...hát ezért olyan csendes....
(nem tudom hogy tudta levenni ennyire, de tény hogy alig forog, és alig van hangja is, 560-540-590-550-re írja a ventiket,ami nem biztos, hogy valós)
-
b0rZ
aktív tag
Én mégiscsak megveszem ezt. 37 ezret megér szerintem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#31342592 #97 üzenetére
ha már a GamersNexust emlegeted, pont ők mérték ki, hogy ha a zárt előlap két oldalán van 2-2,5cm rácsozás, akkor lehet normális légáramlást csinálni megfelelő ventikkel. nyilván ha komoly airflow kell, akkor nem Define-t kell venni, de ez igényektől függ, az R5 nem meleg.
ez a ház nem azoknak van, akiknek elég a Meshify C / Define C méret (amúgy az emberek nagy része), hanem akiknek nem, mert épített vizet akarnak, vagy egyéb dolgokkal pakolják tele a belsejét, ennek megfelelő az ára is. az átlag user meg nyugodtan veheti a kisebb házakat, mert egy léghűtéses 1 kártyás rendszer bőven elfér bennük pár meghajtóval.
-
arn
félisten
define r5?
ez tipikusan egy seggel tobb lovat haz, de azert mindennek vannak korlatai, es haladni is kell a korral. egy atlagos user reg nem vesz optikai meghajtot az uj gepebe.
most komolyan... az alverzioktol eltekintve (szin, uveg, etc) 6 fele define hazat kinalnak:
r6
c
mini c
nano s
s
r5de persze mindig lesz egy user, akinek egy hetedik kene...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest