Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz Aljasvip #76681 üzenetére

    Nem leszólni vagy ítélkezni akartam, csupán nem értem ezeket a döntéseket.

    Lehet, hogy csak nem követem a trendeket. Korábban azért költöztek az emberek agglomerációba, mert szerettek volna kertes házat vagy kicsit nagyobb teret, jobb levegőt.
    És nekem ezért furcsa, hogy az utóbbi pár évbe mennyi ember költözik 20nm zölddel bíró társasházba 1 órányi útra a fővárostól.
    Vagy ha nem kell neki nagy udvar/kert, akkor miért költözik ki. Nyilván megvan a maga oka, csak nekem nem világos.
    Aztán lehet, hogy csak én nem realizálom, hogy egy pesti panelből ez is bőven pozitív előrelépés.
    És nyilván függetleníteni kell magam attól a ténytől, hogy mi baromi szerencsések voltunk, hogy pont jó időben értünk az életünk költözéses részéhez, és nem a mostani helyzetben kell a költözésen gondolkodnom, baromira bajban lennék, olyan árak vannak. (akár új lakás/ház, akár albérlet).
    És az is igaz, hogy most kényszerhelyzetben van mindenki, mert a fos és a szar döntés között lehet választani.
    De közben nehéz függetleníteni magam attól a tapasztalattól is, hogy mennyi olyan ismerőst/családot láttam, hogy mindenáron költözni akartak, vettek valamit, aztán 2-3-5 év múlva, amikor jött a gyerek, akkor meg újabb nagy kiadások árán költözhettek valami nagyobba. Tehát ezért is érzem furának, amikor fiatal családok bevállalják a kisméretű 50nm alatti társasházi lakásokat.
    De persze nem látok bele mások lehetőségeibe, így valóban buta dolog lenne ítélkezni, szimplán csak nem értem ezt az óriási fellendülést az építkezési-költözési oldalon.
    Pont akkor akar sok-sok ember költözni, amikor minden nagyon drága.
    Miért lenne ez jó előre menekülési útvonal, amikor épp minden túlárazott. A kényszer mellett miért jó döntés bevállalni többtízmillió hitelt a bizonytalanra. Miközben ott lebeg a levegőben, hogy az a lakás 5-10 év múlva vagy amikor épp a mostani túlárazást elősegítő tényezők (pl. CSOK) kifutnak, és bezuhannak a lakásárak.
    Ne legyen igazam, és remélem tévedek. De láttuk, mi volt a devizahiteles korszakban, amikor az emberek túlvállalták magukat.

Új hozzászólás Aktív témák