Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
cbmfan #57921 üzenetére
Jó neked. Nekem 1999-ben lett először 56K-s netem, egy éjszaka 2-3-4 mp3at tudtam leszedni a napsterről és a percdíjjazása miatt amúgy rohadt drága mulatság volt. Majd 2003 decemberében ISDN, amit mivel szabadon kellett hagyni az egyik telefonvonalat az esetek 95%ban 64K-snak voltam kénytelen használni. A legjobban pedig a percdíjjas számlázás zavart, és hogy nem volt korlátlan.
Az időben korlátlan netre 2004 dec végéig kellett várjak, akkor viszont az 512-est felemelték hamar 1Mbitre (még asszem aznap) és azzal már maximálisan elégedett voltam.
Aztán persze emeltek 2Mbitre (már nem si tudom mikor, talán 2006 nyarán) majd valamikor volt 4Mbit, és 2009-re már 8Mbit. 2010-ben valamikor felemlték a 8-at 16Mbitre, és ezzel lett vége a jónak... ugyanis az addig stabil net, váratlanul órákra eltűnt, 4Mbit volt a maximum amit tudott hozni stb. szerelőt máér keresztnéven szólítottuk és tudtuk hogy issza a kávét, annyit jáért hozzánk.
Végül a T-nél közölték, hogy 4Mbitnél többet nem tudnak adni (arról hallgattak h mert a hálózat túlterhelt) annyit tehetnek h áttesznek minket a legkissebb csomagba. Elfogadtam és behúzattam mellé a 30Mbites UPC-t, amit 2015 november elején emeltek 120Mbitre, és maixmálisan elégedett vagyok vele ... -
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #57995 üzenetére
Komplett gépet ejtettem le málhazsákban. 1,3-as vagy 1,7-es hdd túlélte.
-
Trailblazer
veterán
válasz
KROK640 #57994 üzenetére
Én csak hozzávetőlegesen emlékszem a dátumra, de valamikor a '90-es évek végén történt, amikor a budatétényi amigás klubból hazafelé menet, télen dobtam egy hátast a jégen a harcedzett 1 gigás WD Caviarommal a hátizsákban. És túlélte. Még harcedzettebb lett. Aztán olyannyira, hogy még tápmolex-aljzatot is fixáltam rajta a magam módján, és ezt a kezelést is túlélte.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koko52 #57910 üzenetére
Oh, még én is, nem is keveset. Rendezeres volt, hogy felkvittem Mobile rackbe a 20GB-os Quantum LCT 20 20-as winyómat, majd odaadtam mondjuk a várostról 45-mre lakó haveromnak aki hazabuszozott vele. Majd péntek esténként biciklire pattantam vele, és széthordtam a haverok között a cuccokat a faluban, persze a winyón. Emlékszem h volt olyan h elestem a jégbordán a biciklivel a mobil rack meg belerepült a puha hónba, alig találtam meg. Elvittem haverhez, ittunk 1-1 felest míg a konvektroján megszáradt és mehetett a másolgatás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #57903 üzenetére
Is-is. Elég sok mindenre emlékszem pontosan, de amire nem, azt megtudom nézni
-
-
koby11h
őstag
válasz
TeeBee73 #57987 üzenetére
Nekem az első x86-os gépem is egy 286/12MHz volt, szintén 1MB RAM és 40MB HDD, Trident talán 8900-as VGA és Axion 640x480 VGA monitor. Ez 1992 körül volt. 1 évig gyűjtöttem rá minden fizumat félrerakva (akkor kb. 7500/hó és a komplett gép 89000 Ft volt, ebből kb. 36000 volt a monitor). Cégnél CGA-k voltak és 2 EGA, így az alap volt a VGA monitor - mivel volt összehasonlítási alapom hogy a másik kettő mennyire nulla. Junoszty után óriási felüdülés volt
-
törölt tag
válasz
koko52 #57973 üzenetére
Az igazán komoly Hifi az drága. Milliókról beszélünk, egy igazi műalkotás 1-2 milla is lehet, de valahol ott is van a plafon. Legalábbis a tudásé. Felette már nem kapunk semmit a pénzért hiába drágább, csak fogyókúrát. Ez a hangdoboz pár is ez a kategória már, csak milliók helyett még rátesznek egy lapáttal és 70 millát kérnek érte. Ez a többletár csak arra van, hogy a világ leggazdagabb emberei bemutathatják, hogy a végtelen is aprópénz nekik. Ez csak erre való. Meg a céget etetni aki ezt a rétegigényt kihasználja. Maga a termék tudásban az 1-2 milliós társaival versenyez ugyanúgy.
Egyébként már volt linkelve többször is ide az elmúlt években.Nem neked akartam válaszolni, hanem lejjebb.
-
koko52
nagyúr
válasz
MasterMark #57983 üzenetére
-
Macka
veterán
válasz
koby11h #57971 üzenetére
Én is így vagyok vele. Mivel maga a doboz nagy, a monitor is 27-es, súlya is van. Ha ezt törékenyen adom fel, az legalább 3.000,- Ft (pontos összegnek nem néztem utána).
Mondtam neki, hogy utaljon összesen 38.000,- forintot (ebből 35 a monitor), ha több a posta, azt én állom.
De fura az egész. Meg sem próbált alkudni, nem kérdezett semmit a monitorról, sem a garanciáról, csak küldjem a bankszámlaszámot. -
Macka
veterán
3 napos, nulla hsz-es újoncnak küldenétek Ti úgy valamit (jelen esetben egy baszomnagy dobozt, benne egy monitorral), hogy a előre utalja a vételárat, a postaköltséget meg majd utólag, azután, hogy lefotóztam a bizonylatot a feladás díjával?
-
koby11h
őstag
Igen, de visszatérve az eredeti problémámhoz, ha valaki itt sokat "beszél", nem biztos, hogy ért a géphez, vagy hogy megbízhatóbb mint bárki más - minden célzás nélkül! Ezt nem tudom megbízhatósági alapnak tekinteni, és több hozzászólásból is azt vettem ki hogy más igen. Ennyi, ne ragozzuk tovább, köszi.
-
gban
veterán
válasz
koby11h #57962 üzenetére
Ahogy Syl mondja, a régi regeknél teljesen más világ volt.
Akkoriban egy vagy több havi fizetés volt egy gép,nem is mert mindenki hozzányúlni.
Ma a fizetés tizedéért már használható cuccot lehet venni, így minden vérpistike számítógépes zseninek képzeli magát, aztán ha valamit elront, akkor háborog hogy rosszat adtál el. -
gban
veterán
válasz
koby11h #57959 üzenetére
Nem a hozzászólások száma, de az se mindegy hogy 2000 napos vagy 10 napos az újonc.
A 10 napos lehet hogy egy zseni, meg keni-vágja, de azért jobban bízok benne hogy az jobban ért hozzá aki már 5-6 éve is érdeklődött a téma iránt és nem hozza vissza másnap pl. a lapot hogy xar mert tönkretette.
Egy 10 napos lehet hogy 10 napja határozta el hogy ő bizony megtudja mi az az alaplap. -
koby11h
őstag
válasz
MasterDeeJay #57951 üzenetére
Nincs azzal semmi gond csak ezt a bizonyos szint alatt meg sem nézem mit hirdet dolgot nem értem
Volt már erről vitánk. Persze én is megnézem még eladáskor is kinek, mert ha a levelei olyanok akkor sejthető hogy itt bajok lesznek: hejesírás, több a névelő mint az ige és a főnév, olyat kérdez amiből süt hogy nem tudja mit vesz...
Ha meg friss újonc az eladó az még inkább megnézendő, de ranghoz kötni a vásárlást az nekem fura. Persze lehet csak én vagyok ilyen naív. -
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay #57951 üzenetére
Bennem is ma ötlött fel a gondolat hogy javasoljak egy új funkciót.
Ez a Jég továbbfejlesztése lenne, csak az újoncoknak lenne látható, nekik ugyanúgy nézne ki mint a sima jég, a többiek nem látnának belőle semmit -
válasz
koby11h #57949 üzenetére
Elég lenne x éves reg vagy kevés hozzászólás és/vagy pozitív értékelés is. Azért lássuk be hogy nagyobb valószínűséggel kerülnek ki a kevés hsz-es friss reges tagokból csalók vagy idióták. Ha meg egy termék keresett és hamar elmegy akkor bevállalható hogy kissé szűkül a vásárlók halmaza de cserébe kicsivel nagyobb biztonságban vannak az eladók és vevők is.
-
Starchm
őstag
Valakinek kell 20k-ért egy eladó gémer gép? Cuki Dell logó ilyen teleshopos bevezető szöveggel...
-
Engem meg rendszeresen boltnak néznek. Néha lehűtöm, hogy figy, nincs ebből 5db, magánszemély vagyok, egy volt, ami már nem kell.
Ma meg a Posta csinálta, hogy viszem feladni a postán maradó cuccot, mondja a néni, hogy ott nincs posta.
A Google szerint és a vevő szerint ott van.
Nem adtam fel a postán, vevő mondta, hogy akkor Fox -
-
Gyuri27
félisten
válasz
MasterDeeJay #57942 üzenetére
Én egy bizonyos szint alatt nem is nézem meg ki mit hirdet.
Aztán van egy szint amit megnézek és az értékeléseket is.
Szal ja. Megértem a fájásod bástya. -
Ki fogom írni hogy újoncoknak és friss regeseknek nem adok el semmit és egyből tiltás megy rájuk.
Most három olyan is van aki jelezte hogy kell valami, megadta a címet és utána semmi. Se utalás se válasz. Cucc meg áll becsomagolva felcímkézve foxpost kitöltve.
Aztán meg van sok olyan aki érdeklődik és szintén semmi válasz köszönöm vagy stb.
Kellene hardverapróra olyan hogy csak egy minimum ranggal bejelentkezve látható a termék, így a csalók, idióták, barmok egy része már szűrésre is kerül, persze lesznek köztük olyanok akik normálisak de nekem ennyit megérne hogy nagyobb eséllyel értelmesebbnek adnám el a terméket.
Aztán meg a másik az a facebook market, 10-ből 9 idióta és nem olvassa el a hirdetést, ott már tényleg nem merek hirdetni. -
gban
veterán
Én vagyok a hülye ha annyit is visszaírtam egy olyan privátra hogy "érdekel" hogy "ok"?
Bónuszba a hirdetés linkje is így néz ki a privátban a szokásos piros kattintható szöveg helyett:
<p><b>Hirdetés: <a href="https://hardverapro.hu/apro/......../hsz_1-50.html">.........</a></b></p><p></p><p></p>(a lényeget kipontoztam hogy ne legyen itt-hirdetés)
-
shteer
titán
válasz
Trailblazer #57938 üzenetére
Bemákoltuk ezt is
-
shteer
titán
válasz
Trailblazer #57935 üzenetére
A 7000-es település se épp city
-
koby11h
őstag
válasz
Cs1csó #57934 üzenetére
Sokszor az van, hogy alállomás, erősítő, alközpont, elosztó akármi kellene hozzá, hogy tovább tudják vinni mert az ÁSZF-ben írt értékeket kell tartani különben megszexuálja őket az NMHH és így azt mérlegelik, hogy megéri-e. Ha nem, akkor lehet sírás - rívás - imádkozás akkor sem - tudom, próbáltam.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kalandor #57932 üzenetére
Ezen gondolkodtam már mi alapján megy valahová a digi és máshová pedig nem. Az oké, hogy egy panelbe kihúzni rentábilis. Lehet lakik ott valami fontos ember vagy a fő kábelük ott megy el ezért könnyebb ott kihúzni, én is tudom olyan "kertvárost" ahol digi van és már elég régóta.
-
koko52
nagyúr
válasz
Kalandor #57932 üzenetére
Akkor konkrét példa: Digi-be beütve, hogy hova akarok netet: Dunaújváros, Magyar út Egymással szemben és mellett lévő épületbe egyikbe kötik másikba nem. Ez konkrétan 10m-el van arrébb. Ügyfélszolgálatossal beszéltem, 2 hét múlva értesítettek, nekik nem éri meg tovább jönni. Maradt az egyetlen Invitel 10Mbit-el 7000-ért üzleti
Most tesztelem a flottás mobilnetet, kb 3x gyorsabb.
De pl Dunaföldvárt beütve már le is dob, egyáltalán nincs pedig 10 000-es lakosság. Na itt élősködnek a Tarr-os hiénák. -
törölt tag
válasz
koko52 #57917 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, de 2004 vagy 2003-ban lett netem először, szintén Matáv 9600bps. Utána modemcserével lett 33600bps, még com portra csatlakozott. Ezek még a betárcsázós píííííí-püpüpüpü-pü-printy-tanananananana rendszerek voltak, éjjel és hétvégén volt olcsóbb talán. Arra emlékszem indexindexindex volt a jelszó valamelyiknél, a telefonszámot már nem tudom. Havi 3-4ezret elneteztem vele. Freemail, chat.hu, hotdog percekig töltött, az olyan html oldalak ahova mozgó gifek voltak beszórva az katasztrófa volt.
Utána hatalmas ugrás jött már nem tudom mikor, de elkezdtek terjedni az irányított 2.4Ghz-es antennákkal szórt netek több cégnél is, így lett állandóan más, 512Kbps, 2Mbps, 3Mbps, 5Mbps, 15 majd 20 és jelenleg 25/5Mbps. Nekem röhögve elég, utóbbi években megzuhant az internethasználatom, biztos megöregedtem. Havi 30-60GB az össz letöltésem.
-
koko52
nagyúr
válasz
Trailblazer #57926 üzenetére
Igen, ahol nincs panel ott nincs digi meg jupici. Nálunk van a Tarr meg a T-home (véletlen azonosak az áraik). Most 26! csatorna (ebből csak pár HD)+20Mbit net 6200 Ft. Tiszta szégyen. Egy köpéssel arrébb a paneldzungelben 1000Mbit+Full Tv HD 3000 Ft
-
cbmfan
senior tag
válasz
Trailblazer #57926 üzenetére
ez van, én már csak maradok köcsög pösti panelproli
-
F.E.K..
senior tag
No igen, akkor még nem ártott a türelem... netezés kizárólag az ingyenes/kedvezményes éjszaki időszakban, ftp tallózás és letöltés e-mail segítségével, stb...
Ma megegy 1000/600-as netre is türelmetlen vagyok olykor... elkényeztetés
(meg ez is akkor volt naaagy használatban : [link]
)
-
cbmfan
senior tag
válasz
#89309696 #57916 üzenetére
méghogy 3 mbiit... 1996, külső Rockwell chipes Taicom 33.6k modem. stabil 3.83kb/sec letöltés!
aztán jött a megváltás 2000-ben: TvNet 512k! 50k belépési díj húzós volt, de kellett a non-stop net
zöld cápauszony 3Com kábelmodem egész jól nézett ki, bár nem volt kellemes a csipogására ébredni hajnali háromkor mert áramszünet volt. majd 1 Mbit-re emelték, mikor átvette Fibernet lett 1.5, később 3 Mbit. mikor lejárt szerződés kaptam egy irreálisan magas számlát fel is mondtam azonnal, lett Datanet ADSL 8 Mbit, amiből maradt 6.9. 2007-ben kaptam szórólapot, hogy jön digi, ahogy behúzták kábelt váltottam is, 80 Mbit kész csodának tűnt
majd 100 Mbit-re emelték, végül Gigabit lett belőle. már behúzták optikát villanyórához, lehet, hogy 2 lesz hamarosan
-
gban
veterán
Nem kell valakinek Bácsalmás?
Kettő is van eladó, az egyik úgy néz ki mint egy nyomtató, a másik meg mint egy ufó számítógép-ház
És rossz következtetés a 0 napos, mert 7 éves reg. -
-
törölt tag
válasz
Trailblazer #57903 üzenetére
Nem vagy egyedül.
-
koko52
nagyúr
Most komolyan, itt senkinek nem volt mobil rack-e? Úgy hordoztuk a vinyókat mint kurva az AIDS-et. Ha hideg volt ittunk egy fröccsöt míg a HDD akklimatizálódott. Soha nem döglött meg egyik sem.A 20GB-os a mai napig megvan (a polcon egy antisztatikus zacsiban és szerintem semmi baja). Valamint egy 160-ast kb 2 hete küldtem nyugdíjba (2007) két 500-assal ( 2010 és 2013). A HDD korszaknak vége nálam, de mindegyik gondosan elrakva.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm #57885 üzenetére
10 éve 2009 nyarán történt a következő :
Ház felújtás, több helység meszelése, csiszolás, gipszkartonozás, pvc-zés stb. Öcsém úgy gondolta, hogy félti a gépét, és bezárja az egyik olyan helyiségbe a gépét ahol nem lesz semmi felújítás, nem is járunk ott, mert a por ne lepje, meg ne legyen baja. Sempron 2800+, 512RAM, ATi 9550, 160GB HDD. Én nem foglalkoztam ezzel meg kellett egy "szórakoztató és segítő" gép is, így az enyém ott maradt, a fúrás, faragás, csiszolás közepette. pl arról néztem meg, Youtuboen hogy hogyan kell gipszkartonozni. (Athlon XP 1700+ @ 2800+ (akkor épp, később ment magasabb órajelen is) 1GB RAM, NVidia 7300GT 256MB, 2×120GB HDD). Amikor épp pihentünk akkor a HIMYM részeit néztük rajta, meg esténként filmeket, közben lepte a por, 86× arrébb lett téve, hol itt, hol ott beüzemelve a lakáson belül, néha picit meg is ütődött, annyira h konkrétan a gépház egy helyen be is horpadt. A gép olyan mész poros volt néha, hogy rajzolni lehetett bele...
Na végeztünk a felújítással, öcsém elővette a 25 fokos szobában 2 héttel korábban letárolt, letakart, óvott gépét.
160GB-ás winyó nem hozta be a Windowst. Ok, újrarakjuk. Csakhogy meg kellett állapítsuk h a Winyó olyan szinten meghalt, h a Windowst sem tudtuk felrakni rá, és az adatokat sem tudtuk lementeni... AZ enyémnek meg kutya baja sem volt... szóval ki érti ezt? -
törölt tag
válasz
KROK640 #57900 üzenetére
Elvileg a fej rögzül parkolóállásban, a valóság viszont az, hogy ha jó irányból van megkoccintva a vinyó akkor simán kiugrik onnan és onnantól kezdve mozog a lemezeken, azok meg ugye forognak közben ha az ember megrázogatja forgásirányban akkor hallani is. Ha a helyén maradna a fej akkor nem lenne ennyire gond. Gondolom a strapavinyók ettől strapák, hogy valamivel rögzül a tányér és a fej is áram nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest