Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
Másfél hónappal ezelőtt:
Csak villámakció a GeForce RTX 30 sorozatú VGA-k árcsökkentése
Hsz-em onnan:
Azt mondjuk, hogy...[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Dark KillerX
addikt
Rohadna rájuk ...
Ha nincs kripto biznisz , akkor már jó bárki pénze , csak vegyék meg
-
fatpingvin
addikt
válasz Dark KillerX #3 üzenetére
ezt úgy írod mintha nem értenéd hogyan működik a kapitalizmus...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ttt
senior tag
Ez még mindig sok egy átlag földi halandónak egy videokártyára. Aki meg tudta fizetni, annak meg már van és váltani meg a 40-re fog.
-
Dark KillerX
addikt
válasz fatpingvin #5 üzenetére
Remélem nem gond , ha nem sajnálom őket...
És igen tudom mi a kapitalizmus lényege
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Dark KillerX #7 üzenetére
ilyet nem is írtam... arra reagáltam hogy "akkor már jó bárki pénze".
eddig is így volt. lett egy vevőcsoport akiből több pénzt ki lehetett húzni mint korábban megszokott volt, VAJON mit fognak csinálni? a cégeknek aztán tényleg édesmindegy hogy ki veszi meg a terméküket és mire használja, a pénznek nincs szaga, a profiton kívül más szempont nem létezik, a szájtépés kizárólag PR célokat szolgált, a LHR-t nyilvánvalóan senki nem gondolta tényleg komolyan a HQban olyan módon ahogy a gémerek szeretnék elhinni maguknak. ha nem csak népetetés volt, egyedül azt tudom elképzelni hogy a cél az volt hogy egységnyi számítási kapacitásért két kártyát vegyenek meg egy helyett.
ezt a gondolatvilágot egyszerűen nem tudom érteni a fórumon. visongani persze lehet hogy jaj de rossz hogy most én lettem zárójelbe téve, de ettl még felfogni fel lehetne ám a történéseket...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
kwzatz
őstag
Még előtte el kell jutni egy erőteljesebb crypto kapitulációval a Tartarosz legmélyebb pontjára, hogy elszabaduljon a totális káosz a használt kártyák piacán. Szerintem egy kicsit több idő, de néhány hét múlva valószínűleg tényleg lehet már látni a folyamatot.
Dragon3000: Lesz majd arról is bejelentés, a piaci árak esnek folyamatosan ott is, csak ott még nem vált nevetségessé a különbség, mint a felső kategóriában.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
addikt
Majd fog ez emelkedni. Kitalálnak megint valamit ami miatt kevesebbet tudnak gyártani, vagy extra költség. (Nincs elég CD emiatt emelkedik az alapanyag ára a driver lemezeknek, nosza tegyünk rá 20%-ot.)
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
flexxx2
őstag
A 3080Ti-t nem is érdemes megvenni, akinek ennyi pénze van rá (nem nekem), +100 euro és ott a 3090, dupla rammal.
-
ViZion
félisten
Kár, hogy 400+ euróval kell számolni...
De a tendencia jó, haladjanak tovább!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
őstag
Több mint 1000 euro. Mindjárt veszek ötöt, ja nem.
De türelem, tornaterem lesz ez még olcsóbb is!izé
-
PCProfessor
aktív tag
Ez az árcsökkentés mo-ra mikor ér ide?
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
bteebi
veterán
válasz Dark KillerX #3 üzenetére
Rájuk fog... Mondjuk csak a 3090 Ti skálázódott szépen, a 3080 Ti-nál azért nem olyan nagymértékű (~10%) a javulás. És tegyük hozzá, az erős forintnak köszönhetően még mindig félmillió Ft körüli összegekről beszélünk.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Sidorovich
senior tag
Hónapok óta a videokártyák rohamos áreséséről olvasok mind a hazai, mind a külföldi IT oldalakon.
Eközben a kiszemelt kártya (MSI RTX 3070 Ti) árdiagramja épphogy nem egy vízszintes egyenes az elmúlt 3-4 hónapra árukeresőn:De szúrópróbaszerűen más kártyáknál is hasonló a tendencia.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
válasz Sidorovich #23 üzenetére
nevetséges
pedig el tudom képzelni, hogy nem 400++++ k-ért vették meg a boltokban pihenő kártyákat-
-
flexxx2
őstag
Talán ezek még régi áron voltak, és azóta se akarja senki megvenni, reménykednek hátha van olyan ökör aki megveszi.
-
beef
őstag
Tedd mellé a forint fantasztikus szárnyalását is, úgy már érthető miért nem csökken jelentősen az ár.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
jaja, csak addigra ne legyen egy usd/eur öccáz' ft : )
ttt
ne a magyar átlagból indulj ki, és akkor már nem is annyira vészes
a 3090 meg pláne, mivel az már bőven jó médiagyártásra, sőt, nem véletlen annyi vram van rajta amennyiflexxx2
egyetértek, ilyen árkategóriánál az a 110 eur már teljesen mindegy
annyi difivel inkább a 3090 - egyébként is kb annyival gyorsabb a gpu amennyi % árdifi van a 3080ti ellenében -
vrammal meg biztos nem lesz gond, lehet grátisznak tekinteni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Azért ennél jóval olcsóbban megvehető csak ne az árukeresőn nézd és főleg ne a grafikont mert becsap nem is kicsit. Jelenleg 300 az ufósoknál 3 év garival. Ez közel 60 ezerrel kevesebb ár, mint amit az árukereső ír minimum árnak.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #95462144 #30 üzenetére
én csak ventust látok náluk annyiért és felbontott verzióban, ő gaming x-et keres - értelmes boltban 330e körül van -
szerk:
nexplo
ák-n azt találod meg, amiért fizetnek : )
3090 strixet néztem előbb, ott van szép szórás[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
parandroid
félisten
Nemrég voltam Mo-n, nézegettem hardverárakat, két dolog van, ami nevetségesen drága a német árakhoz képest, az egyik a HDD/SSD, a másik a VGA. Az előbbi esetében az extra sarc dobja meg az árat, a VGA árcsökkenés meg valahogy igen lassan akar begyűrűzni. Amit kinéztél, az a német árukeresőn már rég jóval olcsóbb: [link] . Most épp 376 eur, ami 400-as Ft-tal átszámolva is éppen csak 300k. Mondjuk az is botrányosan sok egy VGA-ért, de lesz ez még olcsóbb is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nexplo
őstag
válasz parandroid #35 üzenetére
Erre mondjak hogy hanyatlo nyugat. Imadom a propagandat amivel az embereket butitjak kozben nyugaton jobban elnek es pont.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
parandroid
félisten
Össze kellett ott raknom 2 gépet családon belülre, meg az én régi gépeimet is továbbpasszoltam, hát, húztam a számat az árak láttán. Kénytelen-kelletlen vennem kellett egy nagyobbacska HDD-t, konkrétan mintha a fogamat húznák, majdnem 1,5x-es az ára a némethez képest, és akkor az akciókról még nem is beszéltünk. Ráadásul döglött volt, amit elsőre küldtek, szerencsére nem húzták az időt a cserével, egy hét alatt megjött az új. RAM is kicsit drágább, CPU/alaplap, ház, perifériák kb ugyanannyi. Amit tudtam HA-ról vettem, de mivel vidéken voltam, így utazgatni sem nagyon érte meg, csak ha valamerre amúgy is menni kellett.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bteebi
veterán
válasz parandroid #35 üzenetére
Tegyük ehhez hozzá, hogy Németországban valószínűleg gyorsabban kipörgették a raktárkészletet, ezért már tudják adni olcsóbban. Magyarországon viszont a beragadt (régi) készletet gondolom beszerzési áron próbálják meg eladni, ami nem egyszerű. Ha már azok kiperegtek, akkor jöhetnek a jóárasított termékek, amik a borzalmas forint miatt lesznek fajlagosan sokkal drágábbak.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
parandroid
félisten
Pontosan, én is erre gondoltam. Másrészt az is elképzelhető, hogy a német nagyker nem 2, hanem 3, de akár 4 számjegyű darabszámot rendel a gyártótól, és így eleve máshonnét indul a bekerülési ár is. Vagy éves forgalom után kap kedvezményt, nem
tudom, ezek hogy mennek, de valami ilyesmi is biztosan van benne. Bringák/alkatrészek is ezért tudnak itt olcsóbbak lenni.p
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz parandroid #37 üzenetére
Ebben az a vicces amikor egy magyar termék is olcsóbb kinn. Nem akarom elvinni a témát ebbe az irányba de a bányászat esetén is tömegével rendelték külföldről az emberek a kártyát, mert olcsóbb volt. Nem az zavar hogy máshol olcsóbb valami, az zavar hogy ott még jobban is keresnek sokkal. A kettő pedig végképp furcsa tükör nekünk, itthon élőknek. Volt az a szuper szöveg hogy "el lehet menni akinek nem tetszik" és sajnos valóban ilyen világ lett. Vándorol mindenki aki akar vagy tud vagy kénytelen vagy élelmes. A munka mindenhol munka, de hónap legvégén ami a zsebben marad, az nagyon nagy aduász külföldön. Mert ott marad ha valaki élelmes. Tízen éve bejelentették (már nem tudom ki v melyik korány) hogy a cigaretta árát (nem dohányzom hozzáteszem) az uniós szintre emelik. Legyintettem, nem érdekelt hisz nem voltam érdekelt. Én ez már valóság lett kb minden árral együtt. A fizetésünk viszont sajnos a béka feneke alatt maradt.. ez a baj
-
Chaser
legenda
tudom, azért volt ott - > : )
parandroid
persze benne van ez is, nagyobb rendelés nagyobb discount
itthon az alza ilyen, eu-ban ég tudja hány helyen jelen vannak, amennyire tudom általában közvetlen gyártótól vásárolnak és nem keveset
mm, emag is ilyen lehet
de sajnos nem mindig látszik meg az áraikon : ) van amikor meg tudják erőltetni magukat, múltkor pl alzán zen 5600 volt 67e ft-ért, de gyorsan visszaemelték
én ha döglöttet veszek valamiből nem garoztatom, vissza a boltba elállással - csak neten rendelek emiatt -, aztán veszek másikat_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
parandroid
félisten
Pont alza volt (náluk volt mégépp a legolcsóbb), de ijesztgettek vele, hogy 30 nap a csere. Szerencsére ingyenes visszaküldés, 2 munkanap múlva jött a jelentés, hogy beérkezett, szervíztechnikus átvette, serial stimmel, sérülés nincs, másnap egy új üzenet, hogy indítják a cserét, még egy nap, és meg is jött. Szóval elégedett vagyok. Amúgy inicializálás közben hibát dobott, hogy nem tudja megcsinálni, meg fura, kattogó hangja volt, szóval valami mechanikai hiba lehetett. ‘Üres’ gépben a win telepítő se volt hajlandó rá felmenni. Amit másodszorra küldtek, az simán működött elsőre, meg nem is kattog, szóval nem én bénáztam el. De a 67k-t kicsit sokalltam a 6TB-ért, itt a németeknél ennyiért dupla annyit kapok. Sajnos sürgősen kellett. Ha előre szólnak, vittem volna egyet innét.
p
-
Chaser
legenda
válasz parandroid #42 üzenetére
annyi a hivatalos max engedélyezett idő - meg még talán 8 nap -
vettem én is tőlük néha defektes cuccot, vittem vissza elállással, vettem másikat
ők mondjuk egyáltalán nem sz@roznak az elállással, covid előtt ha helyben bevitte az ember számolták is a kezébe a pénzt, akkor is ha több százezer ft-os cucc volt
sőt, volt egyszer egy vga és a srác kicserélte egyből, anélkül hogy bárki tesztelte volna
néunk azért drágább, mert magyarország előre megy, nem hátra! : ) - az árakban mindenképp... -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Dragon3000 #44 üzenetére
tisztában vagyok vele
de nagyrészt a remekül teljesítő ft-unk még az oka - már nagyon régóta nem remekl, most meg döglődik kb -, a kisker/nagyker haszon csak a végén
anno emlékszem mikor jött a 2008 körüli nagy válság, itthon sok minden olcsóbb volt mint monduk usánkában, és nálunk sokszor bruttó volt olcsóbb az ő nettójuknál
na de akkor egy usd 150ft körülre ment le a legvégén, tudtam is nagy sz@r lesz itt
zenből az 5600x és 7600x ugyanannyi msrp-vel jön egy usd különbséggel
nálunk alzán lehetett kapni 5600-ost msrp áron, akkor árfolyammal 117-120e ft környékén a magyar áfával
az ugyanannyiba kerülő lassan debütáló 7600x 155-160e ft körül lesz. és ez nem a nagykerek vagy kiskerek műveszerk:
alza msrp partner, de xboxoknál már megemelték az árat a ritka rossz ft miatt, nem sokkal ezelőtt még a 185e ft körüli áron ment amit megjelenéskor számoltak az uk árból gbp-ből[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nexplo
őstag
A magyar forintocskánk direkt gyengítése a kormányunk részéről nagyon veszélyes taktika volt, ami rövid távon hozhat előnyöket vagy hasznot de hosszú távon benne van a pofára esés veszélye. Az utóbbi bejött sajnos. Lehet bármire fogni az időjárástól kezdve Soros Gyuribácsi-ig de ez hazárdjáték volt. Most hogy jött egy cunai európai válság formájában ki is borult a bili. 19-re húztunk lapot évekig. Hát most csak pislogunk hogy mi történik. És ezt nem politikai beállítottságból írtam. Gyűlölöm a politikát de sajnos kihat ránk a rossz döntések sorozata...
-
ricsip
addikt
Amúgy csak én nem értem, hogy 2022 szeptemberben milyen rtx 3000 FE kártyákról beszélünk? Azok tudtommal 2020 szeptemberben (kereken kettő éve!) mind elfogytak a bejelentés után pár nappal, és FE kártyákból az nvidia tudtommal nem hoz ki újabb adagot később. Vagy mit értek rosszul? 3090 már volt 2020 szeptemberben, nem? A 3080 Ti nem követem mikor jött ki, de érzésre az is piacon van már legalább fél éve, nem? Azaz esetleg abból lehet még készleten bennragadt, de 3090-et nem mind felvásárolták a bányászok 2 éve?
[ Szerkesztve ]
-
-
ricsip
addikt
válasz Dragon3000 #49 üzenetére
Ok, de ez nem válasz a kérdésemre. Honnan kerültek ezek elő? Emlékeim szerint a kovid közepén az RTX 3000 FE kártyákat mind 1 szálig elkapkodták. Az nvidia újraindította a gyártásukat? Mert ha csak az értékesítésüket indította újra, akkor nagy lófaszt érdemelnek a seggükbe, mert másfél évig rejtegették a létező készleteiket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs