Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4M13N
aktív tag
Egy ideje szeretnék már készíteni egy infinite mirror dohányzóasztalt is és akkor már egy okos tükröt is.
Mivel nagyon nem találtam még én se akril tükröt amit méretre szabnak ezért írok ide hátha valaki próbálta az öntapadós tükörfóliát egy plexilapra vagy hasonlóra.Ezzel is elérném a kívánt hatást? -
sirály12
őstag
Kipróbáltam reflexiós üveggel, de nem az igazi.
Ehhez akril tükör kell, amit viszont sehol sem találtam csak táblában.
Nem értem miért nem adják darabokban is. Egy tábla 20k körül van és 1m2. Nekem meg egy 55cmx35cm-es darab kellene. Ennyihez megvenni egy egész táblát.
De tovább keresgélek, hátha találok olyan helyet ahol adnak ennyit is. -
sirály12
őstag
Megcsinálom és beszámolok, de előbb valahol vennem kellene ilyen reflexiós üveget.
Vajon Nyíregyházán hol tudok venni ilyen üveget?
Esetleg valaki nem tud egy címet, vagy cégnevet privátban? -
Barnuss
tag
Nem is tűnik olyan rossz ötletnek
-
sirály12
őstag
válasz
Rodzser Mór #21 üzenetére
Aztán a tabletre ráfröccsen a víz és verheti a fejét a falba az illető aki bevitte a fürdőbe!
Mindent a neki való helyen érdemes használni!Egy ilyen tükör lehet fröcssenő víz ellen védett és emelett beleillik a fürdő látványvilágába. A mindenhová kiaggatott tablet tartó meg minden csak nem szép és praktikus.
-
törölt tag
válasz
Rodzser Mór #21 üzenetére
a tablet helyett meg jó a telefon is. a telefon meg helyettesíthető ha hírek kellenek újsággal is.
mindent lehet helyettesíteni ha nagyon akarom, de pl én nem viszek telefont se mosdóba mert minek. egyáltalán nem mondom hogy nem helyettesíthető bármivel, csak azt hogy pl én simán hamarabb csinálnék vagy vennék ilyet mint tabletet ilyen célra. mások vagyunk. én szeretem a fixen telepített dolgokat, meg mondom láttam már ilyesmit és engem tökéletesen meggyőzött
tabletet is tervezek majd venni, azt meg dedikáltan házimozi vezérlésre fogom ebben a házban használni, majd egy két év múlva ha költözünk meglátjuk mit kötünk majd rá
-
törölt tag
az automatizálás egyébként is jó móka, nálam pl amikor elindul az ébresztés a telefonon bekapcsol a kodi-t vezérlő kliens automatikusan, kiküldi a wol-t a tv és a lejátszó pc felé, mindkettő bekapcsol és lehet nézni ami éppen az ébredésem mellé aktuális.
enélkül is lehet élni, de nekem az ilyen bütykölős, kísérletezgetős automatizálós mókák bejönnek évek óta
-
törölt tag
válasz
Rodzser Mór #18 üzenetére
nem volt gond a fókusszal. tény hogy a színek nem voltak túl élénkek, de a wc-vel szemben volt a tükör, és kb 10-12"-os volt a videó rajta, arra a 10 percre bőven jó volt amíg a reggeli ügyeket intéztem, de érdekelt épp hogy mi történt. tény hogy borotválkozás közben nem néztem de ha valami olyan volt le lehetett pillantani, fogmosás normál esetben se 30 másodperc, addig is teljesen jó volt.
nem mintha nem lehetne nélküle élni, persze hogy lehet, sőt, viszont az okos megoldások az otthonokba egyre jobban terjednek, simán el tudok képzelni ilyen tükröket vagy felületeket amik információt osztanak meg, vagy érintés érzékenyek és még ezt azt tudsz is rajta állítani. hazajössz, és a gardrób ajtó miközben bepakolsz mutatja hogy hány fokos a medence, a várható időjárás a nap hátralevő részében, az okos eszközöktől jött e valami üzenet, lejárt a tej vagy itt vannak a memók amiket asszony hagyott hogy mosogass el. tudom ezek mind olyan dolgok amiket eddig is meg tudtunk oldani, de én azért el tudnék képzelni ilyeneket
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
#56573440 #15 üzenetére
Barkácsolásnak tényleg jó. De azon kívül nehogy már percekig ott ácsorogtok a tükör előtt, mert megy benne a "műsor"? Bár lehetnek ilyen piperkőc, saját magukba szerermes alakok
Ha a tükör mellé raksz egy tabletet, az ugyanezt tudja. Továbbá a tükörben ha a műsort nézed, akkor egyáltalán nem arra fókuszálsz sem szemmel sem aggyal, ami miatt a tükröt az ember használja, vagyis hogy magát lássa benne. -
Rickenstein
senior tag
Megfordítva a dolgot: régi tagok nem kapnak valamilyen ajcsit? (tavaly ünnepeltem a 10 éves PH! regemet)
-
sirály12
őstag
Nekem kell egy ilyen.
Csak találjak a környéken ilyen tükröt.
-
törölt tag
válasz
Rodzser Mór #13 üzenetére
semmi értelme számodra maradjunk ebben szerintem. hogy másnak mire jó?
-diy jellegű barkácsolós IT fele érdekelt ember, csak a barkácsolás szeretete miatt is megcsinálja.
-én pl voltam olyan hotelben amiben volt ilyen, simán otthon is el tudnám képzelni hogy reggel ébredéskor fellövöm a híradót, kimegyek mosakodni 10 perc múlva, és fogmosás közben a tükör egyik sarkában látom az adást, a többiben meg az időjárást, meg kb amit akarok.
-amiért emberek otthonra csinálnak home servereket, meg más "hülyeségeket". mert képesek rá és tetszik nekik.
-
BandiHUN
veterán
válasz
Rodzser Mór #13 üzenetére
Hmm...mire is?Ezeréve az egyik legjobb ötlet.
Hátránya,hogy "kicsit" többe' van,mint a sima tükör,ráadásul DIY project.
Hogy mi lenne,ha az ember csinálhatna egy tükröt,ami reggel félájult állapotban a csúnya fejénél valami több infót is közölne.
Én mondjuk megtoldanám még több funkcióval,Időkép aktuális cikk,hírek,social appokban kapott üzenetek és emailek.
Egyébként ennek lenne alternatívája mondjuk egy asztali képkeret.Ébreszt,tükör,infó...már fel is dobná a digitális képkeretek funkcióját.
OK,a tabon is jönnek az értesítések...talán "B" verzió lehetne egy app,ami zárképernyőként előlapi kamera on,tükör megoldva,mellé az infók,meg is van az ideális dolog,ami elmondja,hogy ébredtem -
Rodzser Mór
senior tag
Ez meg mire jó, azon kívűl, hogy semmi értelme?
-
Matada2.3
veterán
Kreatív, viszont nem nagyon látom még hasznát, meg egyáltalán nem energiatakarékos.. Akkor már inkább a telefonomon nézem meg az időjárást és aszerint öltözöm.
-
Victoryus94
őstag
válasz
tothmaxy182 #6 üzenetére
Igen, olyasmi..
-
hitvanyalak
senior tag
Azt hittem ennél egyszerűbb...
Nekem az Extant óta nagy vágyam egy ilyen,illetve olyan tükör. -
rudi
nagyúr
válasz
Rickenstein #8 üzenetére
Windóz 10-et teszel fel Helloval a mögötte lévő, webkamerás gépre és kész vagy. Csak egy olyan országot kell választanod, ahol él a Cortana és ott a hangvezérlés is. De nyilván meg lehetne játszani hasonló dolgot iOS (vagy Android) alapon egy tablettel/telefonnal a tükör mögött. Úgysem kell, hogy az egész felület kijelző legyen, vastagon elég valamelyik sarokban egy néhány colos készülék.
-
Rickenstein
senior tag
Ja, még egy arcfelismerő kellene bele és személyre szabottan tudna információkat megjeleníteni. Pl. aznapi naptáresemények. A technológia rég adott.
-
Darkness
aktív tag
a hatodik napon -ban láttam először hasonló megoldást.
már akkor nagyon bejött a dolog. S most valaki megcsinálta... nekem nagyon bejön. borotválkozás közben is lehet "dolgozni"...
-
tothmaxy182
őstag
Gondolom hasonló elven működik, mint az az "infinity mirror" amit pár hete csináltam...
[link]
Ha ki van kapcsolva a ledszalag, akkor sima tükör... -
Örni
senior tag
Azt is megmondja, hogy ki a legszebb a vidéken? :-)
-
Érdekes, én meg pont annak örülnék, ha kevésbé tükröződnének a kijelzők, mert nagyon zavaró.
-
mjbest
csendes tag
Erdekes, hogy ez megint elöjött.
Nagyjabol ket eve fent van a Magic Mirror nevü projekt a rpi oldalan. -
Depression
veterán
Nekem ez egy kicsit drága mulatság lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Amit a nagy cégek is hatalmas fejlesztésként mutattak be, azt simán összeütötte megfizethető alapanyagokból egy kreatív srác.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest