Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Ennél a kártyánál van egyáltalán értelme a 4gb ramnak?
-
blu79
addikt
- sziasztok, igen,,, csendben elrajtolt : [link]
-
NandoXXL
senior tag
Inkább mindenki örülhetne nem kell két évente kártyát venni. Nincs itt semmi baj, C64, Amiga is jó volt sokáig
-
rocket
nagyúr
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #115 üzenetére
"Nem vagyok jogász, de biztos vagyok benne hogy a konkurencia szándékos csődbe kergetése azzal hogy előállítási költség alatt adod a termékeidet nem legális."
Ha csak a konkrét gyártási költséget nézzük, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy az nem több 100 dollárnál még a GT3e-s CPU-k esetén sem. Szóval van-lenne bőven mozgástere az Intelnek.
"De ha azt ki is magyarázzák, mivel nincs más x86-gyártó valószínűleg megpróbálnák feldarabolni az Intelt, ami vagy sikerül vagy nem, de hogy ezt az Intelnél nem szeretnék kideríteni az egészen biztos."
Nagyon is esélyes, hogy a terjedő ARM-alapú "PC"-k miatt már nem állna meg a monopólium-vád, úgyhogy nem lenne semmilyen darabolás. Az, hogy nem maradna más x86 ISA-t használó gyártó, ebből a szempontból nem számít. Viszont pont amiatt lenne gondban az Intel, mert az x86-64 meg az AMD tulajdona... Nem tudom, mi lenne abban az esetben, ha az AMD csődbe menne. Használhatná-e az Intel tovább, vagy új utasításkészletet kéne implementálniuk...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #113 üzenetére
Nem vagyok jogász, de biztos vagyok benne hogy a konkurencia szándékos csődbe kergetése azzal hogy előállítási költség alatt adod a termékeidet nem legális. De ha azt ki is magyarázzák, mivel nincs más x86-gyártó valószínűleg megpróbálnák feldarabolni az Intelt, ami vagy sikerül vagy nem, de hogy ezt az Intelnél nem szeretnék kideríteni az egészen biztos.
Az AMD-nél jelenleg fejlesztenek egy teljesen új x86 és egy ARM architektúrát, plusz valószínűleg gőzerővel dolgoznak a következő GCN verzión 14-16nm-re. Emellett nem meglepő, ha nincs pénz és/vagy kapacitás nagyobb refresheket kiadni, főleg hogy az újabb gyártástechnológiák sem állnak még rendelkezésre.
Szerintem az hogy nincs jelenleg egy ~5GHz-es Excavator 14nm-en ami tartaná a frontot a Zenig egyszerűen pénz(telenség) kérdése. -
cskamacska
addikt
válasz
VaniliásRönk #99 üzenetére
Hogy hogy érik el részletkérdés, Intel megtehetné, AMD már kevésbé. Hatóság meg mibe kötne bele, hogy haszon nélkül adják el a procikat, vagy a fejlesztési költséget a későbbi, AMD részvények máglyán égetési dzsemborijának belépési díjaiból szedné össze?
De én már azt sem bánnám, ha a videokártyákra is apukat aggatnának, csak történjék valami. Asztali vonalon erre az évre(az egészre!
) kaptunk egy BIOS frissítést, egy szem lepkefingnyit húzott Kaveri hasonmást, meg egy rakás átmatricázott GPU-t. Biztos jól megy az AMD-nek, mert mind a desktop Carrizo, mind a GCN 1.2 elterjesztése minden ársávba már derogált neki. Nem baj, majd elmúlik.
morgyi: Azért mielőtt MS-nV-Intel-Gyíkemberek paktumot vizionálunk, azért lessünk oda a suttyomban kidobott GCN 1.1 frissítésre, ami már 12_0 szintet garantál. Érezhették ott Sunnyvale-ben is, hogy nem lesz az 1.0 elég a boldogsághoz.
Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy miért nyomják erőből az átnevezősdit, és miért nem frissítették már rég az egész termékcsaládot.
-
Sinesol
veterán
válasz
#65675776 #95 üzenetére
A Crysis 2 csak a fogyasztás mérésére van, nem a teljesitmény mérésre.
Gondolom a Crysis 2 pont olyan karakterisztikájú, hogy kb egy átlagos kiegyenlített terhelést ad minden kártyának, ezért jól megfelel a célnak. Teljesítmény mérésre nem használják, ezért ott nincs is feltüntetve.Ha most olyan játékot mérnének, ami a tesztben is van, akkor már az összessel külön meg kéne csinálni a méréseket. Ehelyett sokkal egyszerűbb, ha veszünk egy teszttől független játékot, amivel kimérjük a fogyasztásokat és igy az eredményt nem befolyásolja egyik tesztelt játék sem a vga-k kárára.
-
joysefke
veterán
Ha ezek a GPU-k megegyeznek a 270X-el, akkor az 1100 MHz már nagyon a határon van, rengeteg garis visszavitel lesz.
Nekem egy MSI 270X Gaming van, ennek a gaming profiljának az órajele 1080MHz, ezt szépen bírja is, de 1150-en feszemelés nélkül (+20% power limit mellett) alap ventiprofillal már van olyan játék ahol hibázik.
1200MHz-hez (cikkben említett tuningkártya) egyértelműen válogatott GPU-k kellenek vagy komoly feszelés.
Már a 270X szériával is volt jócskán próbléma, ha ezeket még tovább húzzák, akkor a kártyák egy jelentős része garis csere lesz
J.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #99 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből, nem 4 és 6, hanem 6 és 8 CU...
-
SylverR
senior tag
Jó, elnézést. Benéztem.
Rendben, akkor javítás:
7850 -> 265 -> 370
7870 -> 270/X -> 370XDE. Ez csak azt mutatja, hogy az AMD naív. A 270-est rontotta el, és a 370-est csinálják jól. Hülyeség volt, hogy a 270 és 270X közt csak a 100 mhz különbség volt. Ha szerencséd van tuninggal hozhatod a nagyobbat. Ez persze vásárlók számára jó. De az AMD-nek nem.
Nem örülök az átnevezéseknek én se. De nincs ezzel semmi baj. A baj az, hogy 3 hónappal később hozzák ki az X-et. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #80 üzenetére
A GT3e is csak az "e" miatt tudta megszorongatni az R7-et, ami igencsak drága mulatság, nem véletlenül került eddig csak az abszolút top, presztízs termékekre.
Persze lehet, hogy az Atomhoz hasonlóan áron alul dobják majd a gyártók után, de azzal már csak kiverik a biztosítékot a hatóságoknál...Jelentősége persze nem sok, mert nem lesz belőle semmi, de ha az AMD is rátokozna fel-egy GB GDDR5-öt vagy HBM-et a lapka mellé, akkor a 6 CU-s R7 rögtön ráduplázna a jelenlegi teljesítményére. Nálam a 4 CU-s is csak 10%-ot gyorsult 40% órajel emelésre, 2400MHz-es RAM mellett.
-
Sinesol
veterán
válasz
#65675776 #87 üzenetére
Egyébként nem is szintetikus teszt, hanem stabilitásteszt, de mivel ez nem éppen normális használat, szerintem van értelme, hogy külön le van mérve. Abból nem hiszem hogy bárkinek baja lesz, ha iylen részletes adatokat kap.
Amúgy itt Prohardveren sincs lemérve az abszolút maximum, mert az ember nem Furmarkot tolni vesz egy vga-t, sőt még hétköznapi max sincs, csak egy átlagfogyasztás.De ha valamelyik nem tetszik, akkor csak figyelmen kívül hagyod és kész
Btw. Minden elnevezés azt jelenti, amit a publikáló hozzárendel, tehát éppen mind1 más mit hogyan nevez.
Világosan le van irva mi mit jelent.Our results are based on the following tests:•Idle: Windows 7 Aero sitting at the desktop (1920x1080) with all windows closed and drivers installed. Card left to warm up in idle mode until power draw was stable.
•Multi-monitor: Two monitors connected to the tested card, both using different display timings. Windows 7 Aero sitting at the desktop (1920x1080+1280x1024) with all windows closed and drivers installed. Card left to warm up in idle mode until power draw was stable. When using two identical monitors with same timings and resolution, power consumption will be lower. Our test represents the usage model of many productivity users, who have one big screen and a small monitor on the side.
•Blu-ray Playback: Power DVD 9 Ultra is used at a resolution of 1920x1080 to play back the Batman: The Dark Knight Blu-ray disc with GPU acceleration turned on. Measurements start around timecode 1:19, which has the highest data rates on the BD with up to 40 Mb/s. Playback keeps running until power draw converges to a stable value.
•Average: Metro: Last Light at 1920x1080, representing a typical gaming power draw. Average of all readings (12 per second) while the benchmark was rendering (no title/loading screen). In order to heat up the card, we run the benchmark once without measuring power consumption.
•Peak: Metro: Last Light at 1920x1080, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.
•Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption that can typically be reached only with stress-testing applications. We report the highest single reading after a short startup period. Initial bursts during startup are not included, as they are too short to be relevant.
-
-
Raysen623
addikt
válasz
cskamacska #80 üzenetére
Én nem ajánlok senkinek 3-4 évre előre, azt írtam hogy akinek 3-4 éves VGA-ja van jelenleg! Annak ez is lehet egy opció, a 380 valóban jobb, de az nem 200W alatt eszik (mondjuk még erről sem tudni semmi ilyesmit). Nekem egy 400W-os tápom van jelenleg, amit szintén cserélni kellene már az újabb VGA-val együtt. A kettőt összeadva máris elköltöttem 100 rugót...
-
gtamate2
veterán
válasz
#65675776 #84 üzenetére
Miért lenne hülyeség? A peak megmutatja hogy egy kemény vga igényes játék alatt mennyit fogyaszt, a maximum pedig a szintetikus teszt alatt:
Van olyan aki a stabil procit stressz teszt alatt méri valaki pedig játék alatt.A tecpowerup pedig az egyik legnagyobb tesztoldal, jópár éve, szinte minden kártyát tesztelnek, új driverek esetén újratesztelik szóval attól hogy hamis kép alakult ki benned a ph teszt során, nem feltétlenül kell hülyeségnek nevezni az oldalt.
Amúgyis abszurdum, hogy lehetne jobb ugyan az a chip ha semmit nem változtatnak rajta? -
gtamate2
veterán
válasz
#65675776 #82 üzenetére
Peak: Crysis 2 at 1920x1080, Extreme profile, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption that can typically be reached only with stress-testing applications. The card was left running the stress test until power draw converged to a stable value.
-
gtamate2
veterán
válasz
#65675776 #66 üzenetére
Csak ez már elég régen volt és szerencsére felhagytak vele a középkategóriában. (Az alsókategóriát meg mindkét cég nevezgeti át folyamatosan). Az hogy az amd alig hoz ki valami értékelhető újat a gcn óta elég szomorú.
Tessék egy techpowerupos teszt is, itt jóval több játékkal tesztelnek és mégsem lett olyan nagy ugrás. Az pedig hogy kevesebbel beérte csúsztatás, mert többet fogyasztanak az r9 270x-ek mint a 7870.
-
cskamacska
addikt
válasz
Raysen623 #63 üzenetére
Mondjuk ha te 3-4 évre előre 370X-et ajánlasz 380 helyett, akkor te nagyod utálhatod az embereket.
Mint ahogy az AMD is a vásárlóit.
VaniliásRönk: Úgy van jelentősége, hogy ha a GT4/GT3e nyers erőben is végre bucira veri az AMD R7 iGPU-kat, akkor már csak politika kérdése hova és mennyiért suvasztja be őket. Ha nagyon nem félnek a trösztellenes eljárástól, akkor jövő ilyenkorra minden procijukon GT4/GT3 figyelhet i7-től a Pentiumig bezárólag, már ahol a TDP keret még engedi, mindezt akár fillérekért szórva. A noti és OEM desktop gyártók meg lelkiismeret furdalás, és mindenféle piaci susmus nélkül dobnák az egész AMD termékpalettát, az ár/érték arányt meg a hajára kenhetné az összes AMD részvényes egyenként.
Az a hülye helyzet alakult ki, hogy az Intel pofátlan árazása, meg az iGPU aránylag erős volta jelenleg az egyetlen ami az AMD APU-kat legalább mérsékelten versenyképessé teszi. Ha a GPU nyeregből idén tényleg kiütik őket, akkor már csak az Intel mértéktelen jóindulatán múlik, hogy jövő év elején Kickstarterre kerül-e a Zen, hogy az utolsó pár hónap fejlesztését még finanszírozhassák..
-
Sinesol
veterán
-
törölt tag
válasz
Raysen623 #63 üzenetére
Hogy mindenhol kísérteteket látsz, az már orvosi eset. Pusztán annyit írtam, mindenféle véleményezés nélkül, hogy lecserélik a vöröset zöldre. Egy átszínezésnek mi köze van bármihez is, hogy mit kell venni?
Ha megnézem a saját pénzen vett hardvereimet, akkor valóban minden a legújabb, ahogy mondod: a 2010-es acer noti, benne egy AMD VGA-val, vagy az asztali gépem, még 2005-ből, egy 2008-ban cserélt VGA-val, ami két AMD után lett NV, megunván a drivergondokat, mind AGP csatolóval. Szóval igen, mindig mindenből a legújabbat veszem.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #65 üzenetére
Lehet. De ha azt nézed, a chipnek a teljesítménye már az előpző generációváltáskor is növekedett úgy, hogy kevesebb energiával beérte. Szóval azt nem lehet mondani, hogy nem fejlődött közben semmit sem.
Az nV sem különb egyébként. A G92 és származékai is több generáción át éltek, csak ott legalább a teljesítmény sem igazán növekedett.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #60 üzenetére
Nos, ez nem teljesen igaz. Egyrészt azóta változott valamelyest a programozási modell, fejlődtek a driverek, másabb az effektek összetétele egy-egy játékban, több a compute. Plusz az epró. És ugyan azokkal a chipekkel így lesz a 7870 és 7950 közötti 20% különbség csak 5% ha a 7870-et 270X-re cseréled. Persze más a viszonyítási alap is, de az annyit nem befolyásol. A korábbi 30% eltérésből a bázis megváltoztatásával 15% lett. AMi azt jelenti, hogy az eredeti tesztre normálva sem lesz több a különbség a 270X és a 7950 között 7-8%-nál.
-
Raysen623
addikt
válasz
#06658560 #62 üzenetére
Arra még nem gondoltál, hogy akiknek GCN széria előtti VGA-juk van azoknak ez is bőven megteszi? Lehet hogy felétek évente megéri a VGA váltás és veszitek a legújabb kártyákat tök értelmetlenül, de sokunknak 3-4 vagy még régebbi hardvere van. Szokás szerint megy a fikázás, deee te sem vagy zöldszemcsis ugye?! Sebaj, mi örülünk annak ha nektek jól megy....
-
Zeratul
addikt
Az GPU bindig tier és D12 feature level két külön dolog. Első a vezérlési szint ami GPU önállóságát jelzi, minél magasabb annál kisebb a CPU terhelése, a D12 feature level meg támogatott effekt szint. nV berakott pár egzotikus effektet ami büdös életben nem fognak használni mert konzolon nincs, tier2 bindiggel meg bele is döglene.
-
MiklosSaS
nagyúr
Van jo resze is...nem kell ujra tesztelni. Csak meg kell nezni egy 3 eves tesztet..
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Vajon mikor lephetem már meg magam egy új videó kártyával
mert most is "hasonló" van.
By.: Johnny
-
Whysperer
addikt
válasz
Dark KillerX #53 üzenetére
Inkább azt mondanák,hogy gyerekek legyen kisebb a nyereségünk ,de legalább jöjjön befele a pénz így minden kártya 20 ezerrel legyen olcsóbb. -- LŐN eladás!! --
-
Dark KillerX
addikt
Inkább vágtak volna árat ( 270 /370/ 280 /380 ), mert egy "új" kártya gyártása se lesz olcsóbb
-
Whysperer
addikt
Első pár Hsz-t olvasva akkor a 7870OC-t nem érdemes erre váltanom még mindig?
-
ViZion
félisten
kellett ez?
Sinesol: akkor húzd meg a quadodat...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #44 üzenetére
Az Iris Pro az integrált eDRAM-mal legfeljebb az almásokat érinti ahol úgy sincs alternatíva, esetleg néhány ultrabookot, amiknek viszont elég szűk a vásárlóközönsége. PR-nak persze jó, tesztekben lehet vele villogni, csak relevanciája nincs semennyi.
Teszem hozzá jelen állás szerint a Carrizo sem túl lényeges tényező, mert asztali platformra nem jön, notebookok esetében meg a gyártók úgyis mellőzik, vagy a lowend verziókat teszik 15-17 colos tepsikbe. Egyedüli megoldás az lenne, ha jönne egy "FM3" még idén amit úgy alakítanak ki, hogy a későbbi APU-k/CPU-k is menjenek benne (hogy némi extra vonzereje legyen), de arról már hallottunk volna.
A Linux támogatás milyensége nekem speciel fáj, de a vevők 99%-át nem érinti, szóval ez megint csak irreleváns. (épp a napokban tesztelgettem, a Windows-os meghajtók kb. 50%-kal gyorsabbak még OpenGL vs. OpenGL összehasonlításban is, OpenGL vs. DX11 valamivel még ennél is rosszabb, és akkor a minőségbeli hiányosságokra még ki sem tértünk...)
Ettől függetlenül az átlagember számára elérhető kategóriában, pláne azonos árszinten az AMD IGP-it nem fogja verni az Intel, ez garantált. -
Sinesol
veterán
válasz
cskamacska #44 üzenetére
Azért ne túlozzuk el az Fx-ek teljesitményét
Én inkább egy jól meghúzott core2 quad-ra szavaznék, mint egy Fx-re. -
cskamacska
addikt
Én is így tudtam(és ebben a hitben ajánlottam az AMD kártyáit, most meg éghetek, ha tényleg látványos lesz a GCN generációk közötti különbség
), aztán kiderült hogy mégsem eszik olyan forrón a kását, a fokozatos szintek helyett a GPU-k már összelegózhatják maguknak a feature szinteket. A legfontosabb, a sebességért felelős resource binding maradt is a toppon, de ha a többi extrát(beleértve a TrueAudio-t
) is elkezdik kihasználni a fejlesztők, abban nem lesz köszönet a 370X vevőknek, mikor kicsivel többért már modernebb R9 380 kártyát kaptak volna.
VaniliásRönk: Jah, a GT2-es legalapabb kiépítésben. A Broadwell 2 tömbös 48 feldolgozós GT3e-je azért már csöppet keményebb ellenfél volt a PH! szerint is, és akkor még Oliverda gyengéd volt és nőies, Linux(és egyéb év eleji Windows) tesztekben majd felét produkálta csak a Kaveri/Godavari. Na ehhez képest az Intel 50%-os növekedésre számít a Skylake legerősebb GT4, 72 számolóegységes Iris Pro 580-val ami egyéb fejlesztésekkel együtt lazán összejöhet. Ha azt nézzük hogy az AMD jobb esetben 30%-ot vár a Carrizo-tól, simán megeshet hogy még idén le lesz nyomva iGPU tekintetében is, ha már proci téren a Core 2 Quad IPC-jénél ledekkoltak.
-
nonsen5e
veterán
-
Jó sok bőrt lehúznak az AMD-nél egy adott termékvonalról
Vmi innovatív várható?
-
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Na ez egyre jobb. A végén a GCN 1.0 csak 09_0 levelt fog kapni...
-
big-J
őstag
Mi a ****ért nem tonga, full unlocked?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Azért azt is tegyük hozza, hogy a Skylake IGP-je még mindig csak felét kétharmadát tudja hozni egy AMD IGP teljesítményének, és akkor a diszkrét megoldásokat még elő sem vettük.
Ettől függetlenül meglepő a teljes DX12 támogatás, de gondolom a szempont az volt hogy rá lehessen írni a dobozra, nem az hogy használni is lehessen a feature-t.Gondolom nem akarják újratervezni a GPU-t 28nm-en, de ez már akkor is túlzás, elég rókabőrt húztak már le róla.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raysen623 #13 üzenetére
6950 alaporajelen kb az alaporajeles 7850 szintjen volt (volt mindketto). 6950 200W korul evett, szoval nem hinnem, hogy a 370x jobb lesz.
bar a 7850 GHzkbol a CF evett annyit, mint a 6950 egyedul.
tippre ennek olyan 40-50%al gyorsabbnak kene lennie, valahol a 7950 nyomaban.
Yutani: 40"es Thompson 200k korul mar indul 4Kval. monitorbol AOC/Viewsonic/Dell van 100kert, sot 24"es meretben Acer IPS panellal is.
par feladatra meg felbontas kell, szinhuseg masodlagos. programozok egy resze cegeknel is 40-42 koruli 4K TVket hasznal kodolni erre, mert elfogadhato aru (multimonitoros setupokhoz kepest), a kepfrissites es szinhuseg nem erdekes, viszont egy multimonitoros rendszerhez kepest kompakt es sokminden elfer rajta.
-
nonsen5e
veterán
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Miről maradtam le? Legutóbb olyasfélét olvastam, hogy csak a GCN kap tier_3 dx12 támogatást? Vagy ez egy másik dolog lenne?
Mondjuk elég érdekes dolog, hogy az AMD-nek köszönhető az egész low-level api-s mindenség, aztán jól le vannak maradva a támogatásban. -
cskamacska
addikt
Lehetne másban is, mert szégyen, hogy a Broadwellel kukázódott egy 11_1 szintre az egész GCN 1.0 vonal.
(azt már meg sem említem, hogy mekkora égés hogy a Skylake iGPU-ja áll legközelebb a teljes DX12 támogatáshoz
)
Mindezt egyébként abban a 150-200 dolláros ársávban, ahol 2 éve volt már egyszer a HD7870/270X. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
huskydog17 #28 üzenetére
Mindig is kivancsi voltam hogy miert akkora problema az atnevezesbol adodo freesync hiany? Hirtelen egy embert sem tudnek aki a 40-50000ft-os vga melle 150.000+ ft-os monitort tervezne.
Edit: vosszavontam, most lattam hirt, hogy az AOC 99£-tol ad ki mar freesynces monitorokat.
-
Crytek
nagyúr
Csak úgy ömlik a sok szar. Várjuk a 950Ti , 960Ti ket mert mér ne minden 10 mhz-re lesz egy fos.
-
válasz
huskydog17 #28 üzenetére
Lehet, hogy ciki, de sok-sok usernek még mindig elég egy ilyen kártya. Vagy minden bódéban 4k kijelző van már? Akkor bocs, tévedtem!
Szerk: A Tonga pedig ott van a 380-asokban.
-
huskydog17
addikt
+1
A 7870 2012-ben piszok jó vétel volt, de ma már nagyon ciki és gáz ez a GPU. A GF GTX 950 ellen semmi esélye. Úgy értem, hogy lehet ,hogy valamivel gyorsabb annál, na de minden más szempontból a GTX 950 csúnyán helyben hagyja ezt a sok éves GPU-t.
Multimédia és fogyasztás téren a GM206 fényévekkel a Pitcairn előtt jár. Úgy tűnik túl sok Pitcairn GPU maradt még az AMD-nek.
Az AMD hogy akarja majd megmagyarázni sok vásárlónak/játékosnak, hogy a korábban oly lelkesen reklámozott TrueAudio-t és a Freesync-et elfelejthetik? Merthogy a Pitcairn egyiket sem támogatja. Ráadásul ekkor még nem beszéltünk a jó régi UVD 3-ról, ami a 4K-t még csak hallásból sem ismeri. Az ellenfelének szánt GTX 950 eközben röhögve viszi a 4K videókat, sőt még a HEVC sem probléma neki.
Ez a lehető legrosszabb, amikor régi technológiát adnak jó drágán, saját magának csinálja a sz*rt ezzel az AMD, mert nem fogják tudni kimagyarázni a súlyos technológiai hátrányt. Sokkal több értelme lenne a Tonga GPU-ra építkezni. Én nem tudom mi a sz*rt szívtak az AMD fejesei, de az ilyen lépésekkel a saját felhasználóit szivatja.
-
Márton
nagyúr
off:
nem követem, mi a legjobb passzív megoldás ma 20-40e között
egy 430W-os Seasonic táphoz, i7 proc mellé?
(gef210 kezd kevés lenni)
-
Zsolt1
tag
Jó döntés volt, hogy már 2013-ban megvettem ezt a HD7870-et, kár lett volna várni vele még 3 kiadást
Remélem kibírja az 5-600-as sorozat kijöveteléig, addigra talán jön egy új kártya is, nem csak a név lesz az új
-
joysefke
veterán
Pitcairn, harmadszorra.
S.z.á.n.a.l.m.a.s.....
-
snecy20
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #22 üzenetére
jaja, mostmár lassan kezd ciki lenni hogy ezt mindent VGA-s hírhez oda lehetne írni hogy 1.5-2x annyit kérnek el érte mint amit ér.
-
Sinesol
veterán
Hát elég gáz ezt megint kiadni, de hát ők tudják.
Egyébként enyhén fail, hogy a régi GCN nem támogatja a Freesyncet sem. -
snecy20
nagyúr
Inkább a 100-150$-os kategóriában lenne ez jó vétel.
-
Na ennek örülök lehet,hogy megvan az új vga kártyám.Ezt már meg tudom fizetni.
-
Egon
nagyúr
Várható volt. Ebből jó eséllyel jóval többet adnak majd el, mint a Nano-ból, ezért fontosabb is annál.
Most már jöhetne a 960Ti is. -
törölt tag
-
-
Turbolada II
őstag
ÖÖÖ. 7870?
-
Raysen623
addikt
Engem a fogyasztása érdekel. Ha 200W alatt lesz akkor ez lesz a következő kártyám talán 4Gb-os verzióban. A Nano 650 dolláros árától dobtam egy hátast
-
Marcikapap
tag
Üdv
Kíváncsi vagyok a tesztekre, és az árára menyit változott korábbiakhoz képest.
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia HD 7870, már hiányoltalak.
-
Cobra.
őstag
Akkor ez végülis egy erősebben tuningolt 7870?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- Powercolor Red Devil 6700XT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest