Csendben befutott az AMD Radeon R9 370X VGA is?

Az AMD a mai nappal indította útjára "papíron" a Radeon R9 Nano VGA-ját, majd ezt követően szép csendben az R9 370X-szel kapcsolatos paraméterek is kiszivárogtak cég partnere, a Sapphire irányából. Tulajdonképpen sejteni lehetett, hogy az AMD-nél készülnek valamire, a kérdés csupán az volt, hogy az NVIDIA lépi meg előbb a GTX 950 piacra dobását, vagy az AMD dobja piacra ugyanebbe a szegmensbe szánt kártyáját. Mivel a "zöldek" a múlt héten léptek GeForce GTX 950 ügyben, így csak idő kérdése volt, hogy a "vörösök" is előrukkoljanak az "új" Radeonnal.


(forrás: TechPowerUP) [+]

Az új szó használata ez esetben relatív, hiszen a 28 nm-es Trinidad XT valójában még mindig egy Pitcairn XT lapka, amiben persze minden feldolgozó aktív. Ennek megfelelően 1280 számolóegység, 80 textúraszűrő- és címző, valamint 32 ROP található, amihez 256 bites buszon kapcsolódik 2 vagy 4 GB GDDR5 memória. Ezekkel a paraméterekkel tehát jól illeszkedik az R7 széria teteje és R9 család alja között tátongó résbe.


(forrás: TechPowerUP) [+]

Ami az órajeleket illeti, ezekkel kapcsolatosan pontos információk nincsenek, ugyanis eddig csak a Sapphire mutatta meg kártyáit, ám mind a Tri-X, mind pedig a Vapor-X gyárilag túlhajtva érkeznek. Utóbbiról az a hír járja, hogy a GPU órajele 1200 MHz lesz, míg a memória esetében effektív 5,6 GHz-es órajel várható. Nyilvánvalóan előbbi alapbeállítása a referencia változatnál 1050 vagy 1100 MHz lesz.


(forrás: Zol.com.cn) [+]

A képek alapján két darab 6 tűs PCIe tápcsatlakozó, valamint a hátoldalon egy-egy DisplayPort és HDMI, valamint két DVI kimenet várható. Az árak a megcélzott kategóriát tekintve 200 dollár alatt, egészen pontosan a 150-200 dollár közötti ársávban lesznek, de minden bizonnyal erre a kérdésre napokon belül választ kapunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés