Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Igazából mindegy, hogy félreértettem-e vagy sem, sőt az is, hogy jól fogalmaztál-e, vagy sem. Különben sem nyelvtani kérdés, jobban ki kellett volna fejteni, hiszen nem egy "szeretem a kakaót" mélységű gondolatról van szó, annál kicsit többről.
Amiatt tart még ez az adok-kapok, mert ott én abban az értelmezésben annyira helyén nem valónak, értelmetlennek és idegesítőnek találtam a hsz-t, hogy talán érthető a rosszallásom.
A CE2 alkalmazási területeit illetően jogos az észrevételed, én csak annyit tennék hozzá, hogy a motor teljesítményével és igényeivel a Crysist illetően is elégedett vagyok. Sőt voltam már akkor is, mikor kijött és egy 2900 pro-val tolhattam (8800 GT nem lévén beszerezhető).
A kor meg diplomák stb. rész meg nem érettség dolga, nem is ez volt a lényeg. Pusztán arra próbáltam rávilágítani a magam pikírt módján, hogy mivel a hsz-edben sem megerőltető technicus terminusok, sem körmönfont fogalmazás nem volt, tán engedtessék meg nekem, hogy én is fel tudok fogni 1-2 két tagmondatos összetett szentenciát.
Tudnék én idézni egy-két tanulmányt, ahol a nyelvészeti értekezések a kommunikáció-képtelenségről filozófiai fejtegetésekbe torkollnak az emberi élet hiábavalóságát illetően, de asszem akkor örökös warnt kapnék a modiktól, annyira erőltetett és unalmas lenne az egész.A dolog valóban off-topic, elnézést érte a moderátoroktól. Az egésznek majdan akkor lesz értelme, vagy legalábbis perspektívája, ha kijön az első CE3-as játék. Mea Culpa!
-
leviske
veterán
Nem fogalmaztam rosszul és ezt itt szerintem zárjuk is le.
Az meg, hogy én kezdtem el személyeskedni...
Vissza kéne olvasnod, hogy hogyan is kezdődött a társalgásunk. Kettőnk közül nem én engedtem meg először magamnak ezt hangnemet, de igazad van, nem kellett volna egy kulturálatlan megnyilvánulásra egy kulturálatlan megnyilvánulással válaszolnom.
Attól pedig nem lesz valami desktopra optimalizált, hogy tudományos központokban alkalmazzák. Elismerem a CE2 képességeit, de talán pont abból is látszik, hogy hova való valójában, hogy végül is (ahogy írtad), hol alkalmazzák. Az UE3 játék alá való, a CE2 nem és ahogy látom ezt valahol Te is belátod.
Egyébként nem érzem magam se nárcisztikusnak, se kiállhatatlannak. Pökhendinek már talán, de ez mondhatni rá is ragad az emberre, ha elég sok szakmai fórumot látogat.
Arról meg még lehetne vitatkozni, hogy ki égett be. Az, aki egy ~10 évvel fiatalabbal vagy aki egy ~10 évvel öregebbel vitatkozik egy játék szubjektív és kevésbé szubjektív megítélésén.
Mind1, szerintem (is?) hagyjuk abba, mert ez már nem igazán kapcsolódik a Crysis 2 öt felejthetetlen momentumához.
-
Zsubi
őstag
Mindenki elvan szállva a gépigénytől de azt elfelejtik hogy egyik game sem tudott olyan grafikai élményt nyújtani idáig a mint a Crysis
-
Silenzio
addikt
Neem, te szarul fogalmaztál, ami nem baj, végülis elég kevés embernek van ideje igényesen és körültekintően fogalmazni. De ezzel még nem ért véget a dolog, mert te az a fajta ember vagy, aki -ha nem ismeri el, hogy hibázott, pedig egy nüansznyi ökörségről van szó- rögtön elkezd személyeskedni, hülyének nézni a kommunikációban résztvevő, másik félt. A gond csak az, hogy a blogod alapján kb. 10 évvel vagyok idősebb, és hogy két egyetemi szakomon volt szerencsém nyelvészeti logikát és retorikát tanulni.
Beégtél, pubi, és ezt csak azért teszem szóvá, mert hozzád hasonlóan én is egy nárcisztikus, pökhendi, kiállhatatlan ember vagyok. lehet utálni.
Te még lehet, hogy kinövöd persze...
A CryEngine-ről meg csak annyit, hogy nem az optimalizációnál, hanem a programozásnál dől el, hogy valami multiplatform lesz-e, vagy sem. Ez persze nem szentírás, de török/német/magyar cimboráink a kisujjukat sem mozdítják majd, mert a meglévő engine-t multiplatformmá fejleszteni körülményes lenne. Annak meg nézz utána, hány játék jött ki CryEngine 2 alá. Egy kezemen nem tudom megszámolni. Mellesleg a CryEngine 2-t építtetők és különféle tudományos központok előszeretettel alkalmazzák fizikai modellezésre, ami azért nemesebb feladat, mint amit az Unreal 3.0 Engine fel tud mutatni: egy csomó középszerű, meg egy két kiemelkedő játékot.
Téma lezárva részemről, biztos szar a Crysis, biztos szar a kódja, én részemről egyre jobban tuningolom a grafikát, a gyári beállítások fölé, hogy lássam, mit bír. És egyelőre elvagyok vele, kiválóan emelhető a színvonal a csillagos égig és 2-3 fps-ig, Látod, ezért mondom, hogy sokat tud a motor, és a full potenciálját nem merték kihasználni, mert nem lenne hozzá vas. Ez pedig nem optimalizálatlanság, csak technikai tény.
Az optimalizálatlan a CryEngine 3 Ugyanis a youtube-on lévő comparsion videóban 3-4 animációs fázisban szaggat az árnyék, ami a mintavételezés/szűrőbeállítások rossz aránya miatt van. Biztos figyelmetlen volt a Crytek, de egyelőre illúzióromboló.
-
leviske
veterán
Az, hogy számodra túl bonyolultan fogalmaztam és az, hogy nem tudok, két külön dolog. Jelenleg előbbi áll fenn, attól tartok.
Egyáltalán nem a stílusom a játék, így különösebben az sem zavarna, ha még települni sem tudna (bár még nem próbáltam, ki tudja, lehet, hogy nem is települne
), de most aztán megfogtál, ravasz vagy, mint a róka, ugye tudod?
Szubjektív dolgokba szerintem ne menjünk bele... És bár nem vagyok fejlesztő, az nagyon sokat elmond a motor technológiai szintjéről/fejlettségéről/alkalmasságáról, hogy egyetlen egy játékot sem jelentettek be rá azóta sem, pedig a hardverek teljesítménye nem toporog azóta sem egy helyben.
(És az, hogy elvileg hasonló látványvilág mellett a CE3 elfut majd konzolokon, míg a CE2 ezt nem tudta megtenni, megint csak nagyon sokat elárul.)
-
Silenzio
addikt
Te nem tudsz fogalmazni, barátom. Az általános meg jó régen volt, köszi, nem sírom vissza a boldog posztkommunista 90-es éveket.
Az, hogy bántja az önérzeted és piszkálja a csőröd, ha teszem azt nem fut high grafika mellett, megértem, de azonosulni nem tudok vele. Ez színtiszta pszichológia, rossz érzéseid vannak, mert hát miről is maradsz le, te szegény...
De hidd el, ez teljességgel lényegtelen. Pláne, hogy medium beállításokkal is egy utcahosszat ver a 2007-es felhozatalra. Azt meg -épp ezek miatt- hiába mondod nekem, hogy optimalizálatlan, mert hát egy hülyeség. Egyrészt összehasonlítani sem volt mivel 2007-ben (mert mivel kéne? a Csernobillal? Na ne... Ramzabáló szubborzadáj, de technikailag sem egy szint a kettő), 2008-ban is csak az egy szem Far Cry 2-vel, ami egyrészt rondább -bár ez szubjektív, én bélcsavarodást kapok a színvilágától és rohadtul kammerolja a fény-árnyék hatásokat- másrészt az én gépemen azért a Crysis is jobban futott max grafika mellett (Radeon pedig) mint a FC2. Ha már technikai részletekbe belemenni nem tudunk, mutass egy címet, ami látványban hozzá mérhető, gépigényben pedig hozza a -több mint- tisztességes szintet.
-
leviske
veterán
Neked is azt javaslom, hogy olvasd át még egyszer azt amit írtam és utána (vagy akár előtte) amire azt írtam.
Mind1, segítek: Nem azt akartam beleerőltetni szerencsétlen fórumtársam fejébe, hogy ha valami 1024/Medium beállítások mellett _fut_, az játszhatatlan, hanem azt, hogyha ennyire vissza kell venni a beállításokat, hogy elfusson, az játszhatatlan. Mert ennyi erővel nincs olyan játék, ami ne lenne játszható.
"azért közel sem igaz, hogy ez lenne az "optimalizálatlanság legfelső foka"..."
Ennek is fuss neki szerintem még egyszer. Nem azt mondtam, hogy ez konkrétan _az_, de baromi sokan így tekintek a játékra. Bár megjegyzem, hogy az, hogy figyelembe se vették a hardverek fejlődési irányát, maximálisan optimalizálatlanságnak tekinthető és eddig csak kevés fejlesztőstúdió lőtt ennyire mellé.
A továbbiakban meg tényleg csak azoknak válaszolok, akik vették a fáradtságot és nem 3-4 szót olvastak el a hozzászólásaimból és kezdtek el azokkal vitatkozni.
-
CptMisi
őstag
bár nem akarok belefolyni ebbe a vitába, de: "medium beállítások mellett fut el." akkor mi a játszhatatlan rajta? egyrészt minimumon is jól néz ki, másrészt azért nekem 8600gt-n elég jól ment dx10ben
egyáltalán mi az, hogy mediumon elfut, és játszhatatlan? egyrészt vagy nem fut el rajta, hanem akad; másrészt akkor nem mediumban kell játszani, és máris játszható
azért közel sem igaz, hogy ez lenne az "optimalizálatlanság legfelső foka"...
amúgy meg nem kéne leírni egy játékot úgy, hogy még ilyen sokára jelenik meg....
-
Silenzio
addikt
Te amúgy normális vagy? Vagy elgurult a gyógyszer?
A srác leírta, hogy "szépen elment mediumon". Magam is kipróbáltam anno 8600-ason ilyen beállításokkal, nem szaggatott. Most a "szépen elment" az játszhatatlan kategória? Vagy a mediummal van bajod?Miért, ott nem látni az ellenfeleket? Vagy valami gravitációs anomália minden golyót feléd húz? Azzal, hogy megvan a véleményed a játékról, mi a tökömnek kell még más szavait is kiforgatni? Ha csorba esett a büszkedéseden, mert nem ment 150 fps-sel a fallikus meghosszabításodként üzemelő csúcsgépeden, magadra vess. Én elégedett voltam a high beállításaimmal 2900xt-n. Soha nem is volt bajom a játékkal.
Mivel az Unreal Engine3-mal ellentétben a Cryengine nem trükközik, hanem szépen mindent leszámoltat minimális kompromisszummal, számomra nem nagyon merült fel az optimalizálatlanság gyanúja. Már csak azért sem, mert már 3x erősebb gépem van, de a .cfg file-okat buherálva, textúra meg egyéb peccseket felrakva még mindig szépen skálázódik, ahogy emelem az egyes változók értékeit. Nem találkozni logikátlansággal, vagy szűk keresztmetszettel, pedig hónapokat töltöttem a motor állítgatásával. Tudod, kissé kezd elegem lenni abból, hogy mindenki iszonyú nagy programozó zseninek hiszi magát, és optimalizálatlanságra, meg gyenge kódra fogja a nyilvánvaló erőforráshiányt, holott fingja nincs a dolog mikéntjéről. Kapásból 10 címet tudnék mondani, aminél a látvány nem indokolja a gépigényt, vagy a grafikai beállításokat módosítva indokolatlan eredményt kapunk. Na, az a rosszul optimalizált játék. Nem is kell messzire menni, ott a Call of Pripyat vagy a Saboteur. Mindkettő erőforrás-felhasználásával van probléma bőven. A Crysis nem ilyen.
-
leviske
veterán
válasz
FoxiestFox #40 üzenetére
Ne röhögtess! Az kérlek bizony játszhatatlan, ha valami egy HD2600-ason, 1024-ben csak medium beállítások mellett fut el.
Még szép, hogy a 80-100ezer fornitos kártyákkal szerelt gépeken a felhasználók elvárták volna a játéktól, hogy very highon szárnyaljon 60fps körül.
Semmi csoda nincs benne ezért, hogy orbitálisat bukott az eladásokat tekintve és sokan a mai napig az optimalizálatlanság legfelső fokának a megtestesülését látják a játékban és várják ennek az überelését a folytatástól.
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
LittleDemon #5 üzenetére
Igen
(#72) athomi: Igen, de az mind konzolos kép volt és verték is magukat a konzol hero-k, hogy hogy fut azon a szaron, PC-n meg nem. Összehasonlítva egy PC-vel 1920*1080-ban 4xMSAA FULL-on.
A konzolon gyorsabb volt...
Persze nagyvonalúan elfelejtkezve a DX10-ről, élsimításról, SSAO-ról, stb. Ja és mindezt Vistán... -
fasirTTT
őstag
válasz
errorcode06 #28 üzenetére
ez vicces volt :-D
főleg az 5. ponterről a játékról nekem is a gépigény jut eszembe,arról meg mindig a F.E.A.R.
9550-es ativa akartam játszani aszt hát örültem, hogy ment xD -
Devid_81
félisten
Remelem 2db 5970/90 hez eleg lesz egy vacakabb fermi fizikara ahhoz, hogy 10 FPS fole menjen a diafilm
-
Pubszon
veterán
A baromi gépigény lesz a legemlékezetesebb!!
-
Findzs
addikt
nincsen elírva a megjelenés ?
nem 2011-12 környéke volt ?1. konfiguráció ára
2. rosszabb lesz mint az első
3. megint nem teljesítik amit beígérnek
4. mégse kellett volna megvenni eredetiben
5. a fejlesztők megint degeszre kereshetik magukat -
Silenzio
addikt
Ezt láttátok már? Ebben az igazság! Tehát vagy ezen dolgoznak, vagy valami máson, ami multiplatform, de még mindig titkos.
[link]
Szerintem mondjuk a Crysis 2-n.
Próbáljatok elvonatkoztatni a mongolidióta stílustól. Nem veszik komolyan a játékipart, na! -
Manbal
senior tag
Remélem szinkronosan érkezik, az nagyon megdobná az élményt!
-
Manbal
senior tag
Szerintem meg pont hogy tanulnak az előző részek hibáiból és maximálisan jól optimalizálják a jelenlegi csúcs PCkre.
Jah és nem gyengén verni fogja a konzolokat, az is biztos.Nem vágom konzolos berkekben miért jönnek ezzel: Uncharted... megnéztem róla pár vidit youtubeon, kb. resident evil 5 szintű grafika, az meg nálam pl. teljesen maxon 140 fps...
szal nem ájulok el, főleg nem a grafikájától... biztos jó game, de nem egetverő a grafja, erősen átlagosnak mondanám.
-
Silenzio
addikt
Hát de basszus, miről beszéltek? Ha nem neszelték volna meg a kutatókat, meg amit ott ügyködtek a szigetnél, a koreaiak se lettek volna ott...
Összegzem: ha nincsenek alienek, nincsenek ott a kutatók és nincs ott a hadsereg. Így nincs játék, max egy természet-szimulátor techdemó. Jaaa, hogy így is az lett?
Amúgy meg: megmentik a négert, oszt' mennek nyújorkba mer' fülest kapnak hogy már ott is vannak alienek, épp a Times Square alól keltek ki egy nagy böhöm űrhajóból. Vagy a Szabadság-szobor szoknyája alól törnek ki majd, az lenne csak aztán az emblematikus. Valami ilyesmi lesz.
Nekem semmi bajom nem volt a krízis sztorijával. Jó nyomi inváziós sci-fi utánérzés remek karakterekkel és beszólásokkal. Sikeresen kerülik az ilyenkor szokásos frappáns B-filmes egymondatosokat, a félelmet kommentálni akaró, klisés szarságokat, és van benne egy jó adag irónia. Amúgy a Warhead folyóparti bosszúállós szekvenciája az utóbbi 5 év legjobb cut scene-je szerintem. Éljenek a magyarok!
-
Norby01
csendes tag
Szerintem is a gépigényre fogunk emlékezni, de nagyon várom
-
atike
nagyúr
Részemről kíváncsian várom. Hátha leteszem az állam...
-
Theodolit
tag
öcsém, eszméletlen hogy kb 50 hozzászólásból 40 arról szól hogy jajj a gépigény, jajj a történet jajj,a sok pénz, először is lefogadom hogy nem vettétek meg (tisztelet a kivételnek) , a pc-t amit meg vettetek hogy játszhassatok azóta is milló más játékkal kínoztátok már, ugyhogy nem hinném hogy a crysis számlájára kéne írni, a történet meg az alienekkel való gondok meg teljesen szubjektívak,(mindenkinek más tetszik) szóval azoknak igazat lehet adni....
ami meg mindenek előtt, ha nem tetszett, nem ment,nem várod akkor meg minek kommentelsz?
Én alig várom még úgy is hogy én a crysis miatt vettem uj gépet és azóta se bánom.... -
hoffman_
nagyúr
válasz
LittleDemon #54 üzenetére
Én rengeteget játszottam vele, nagyon szeretem. Szidni szidják a Merciseket is - többek között, mert nincs Mercijük (hogy ne legyek szélsőséges).
-
Mr.Csizmás
titán
Kíváncsian várjuk mit tudnak kihozni a fejlesztők a három platformból.
én tudom
PC-n egy CF-es 5870-el stabil 20 fps-t
-
teeem
aktív tag
Az ötből három a grafikához fog kapcsolódni, ez biztos...xd a negyedik az lesz hogy milyen üres volt az egész, az ötödik meg az hogy mennyi pénzt adtam ki, és milyen hamar túladtam rajta a hardveraprón egy gyanútlan áldozatnak.
Eddig is csak a grafikáról lehetett hallani mindenhol, arról hogy a játékban mi lesz, semmit. Ugyanazt csinálják most is mint az első résznél. De azért még reménykedem.
LittleDemon:
Igen, én is toltam, sőt elég sokat. Valami megfogott benne, de ennek ellenére nem tartom túl jó játéknak. Talán... annyira felhájpolták hogy a feeling miatt játszottam vele sokat.
" Tök jó, most a krájzisszal játszom."
-
LittleDemon
tag
azt ne mondjátok, hogy az itt lévők a "szörnyű", "ijesztő", "gonosz" gépigény ellenére nem játszottatok a crysissal, mert annak ellenére hogy mindenki szidja nem egy olyan rossz játék,
sőt megkockáztatom (a veszekedés szításának veszélyének nyilvánvaló oka mellett), hogy egész jó játék
nem érdekel ki mit mond én akk is minimum játszok vele, ha meg tetszik akkor meg is veszem -
zoo8800
veterán
Ahhh... Crysis a kedvenc gémem
legyen már szeptember
-
forgonati
őstag
válasz
CsendesMark #17 üzenetére
Na igen. Az 1. résznél az volt a baj, hogy szinte kizárólag csak a grafikára gyúrtak, az volt a cél, hogy az emberek álla leessen. Ami azért be is jött, feltéve ha volt elég komoly vasad alá. Sajnos a történettel már nem foglalkoztak annyit, pedig ha az is olyan jó lett volna mint a graf, akkor igen emlékezetes játék lenne. De lehet hogy akkor még várni kellett volna rá vagy fél évet...
-
Slystyle
őstag
Én konkréten nagyon szeretem az eddigi Crysis játékokat, bár bevallom, hogy sokkal többet lehetne kihozni belőle, de hát ilyennek is kell lennie. Én special az első részét úgy toltam ki számtalanszor, hogy egy d805-öm, 2giga ramom meg egy 7300gt-m volt. A grafika valami eszméletlen gagyi volt így, de mégis volt benne vmi ami megfogott. A következő részben már remélhetőleg tényleg figyelnek az optimalizálásra, ami szerintem be is fog következni, mivel konzolokon is meg fog jelenni. Remélem most is majd fog annyira tetszeni, mint a többi és sok-sok jó órával fog megajándékozni. Már csak egy gameplay videóra lennék nagyon kiváncsi
-
Laraxior
titán
engem annál jobban...
Aki meg gamelni akar vegyen rá gépet.,..van rá fél éve -
aram01
nagyúr
enyémen hátha megy majd ultra lowon
-
Varjuk szeretettel.
-
Úgy beszéltek az első részről, mintha a kiadása pillanatában kvázi játszhatatlan lett volna az akkori vasakon, pedig nem volt az.
Egy átlagos kétmagos gépen, 2 giga rammal, meg egy 2600-as Radeonnal szépen elment mediumon.
Az hogy a techdemo-szintű beállítások a legbikább vasakat is körberöhögték, egy másik kérdés...
Én egy egymagos P4-en játszottam vele, szénné húzva, 2 giga ram és egy 2600pro társaságában.. tűrhető beállításokkal 1024-en szűrők nélkül simán jól játszható volt.
És még így is szép.
Most meg, hogy a konzolok miatt vissza is fogják.. nem hiszem hogy nagy baj lenne majd vele. -
64b0r
aktív tag
Nekem a legjobban tetsző New York-adaptáció eddig a Prototype-ban volt: Felismerhető városrészek (Times Square, Central Park, stb.), bebarangolható az egész, és ami a legjobb az egészben: rombolható környezet.
-
elithun
őstag
Engem is meglepett, egyáltalán nem illettek abba a környezetbe/helyzetbe/történetbe. Elvesztette a realitását a játék az alienekkel...amíg meg nem jelentek úgy voltam vele, hogy hétköznapi ember nanoruhában ooowaaah, aztán meg mikor alienekkel harcol akkor meg már 1 a sok superman közül...
-
elithun
őstag
Ha már Crysis 2, akkor illene az 1et folytatni,de majd kiderül. Sztoriról ugye semmi info, csak hogy optimalizáljuk majd a grafikát, és konzolra is lesz. Bár azért nem lehet könnyű fagyott szigetből átcsapni lerombolt NY-ba egyidejűleg, persze Próféta megmentésével (már ha kell menteni) együtt. De sok szerencsét hozzá, kíváncsi vagyok.
-
rup1u5
nagyúr
Azt sajnálom, hogy nem hagyták ki belőle az idióta élieneket.
-
Silenzio
addikt
A Heavy Rain már megjelent. És nem gondolja úgy.
Zsozsooooo:
"Nagyon jó ez a crysis, viszont vannak vele gondok rendesen, ezt a nanoruha képességekre értem remélem nem rontják el mint a warheadban egyáltalán minek is kell ez?"Ezt hogy érted? Semmi gond nem volt a Warheaddel, az utolsó pályán puszta kézzel vertem le a bázist csak a kamoflázst használva. Úgy jutottam el a kifutóig, hogy egyszer sem szólalt meg a riasztó, és állítom, nagyobb élmény mint bármi más. Természetesen a legnehezebb fokozaton. Ha nem így játszol, a ruha képességeit maximálisan kihasználva, akkor a játék
1. csak egy szar, agyatlan lövölde
2. frusztráló, mert az ellenfelek kiszúrnak, te viszont nem látod őket a sok fától, bokortól a la stalker.Ha okosan használod a ruhát, a világ egyik legkönnyebb és legszórakoztatóbb játéka egyben.
-
JanR
addikt
válasz
CsendesMark #17 üzenetére
Nem tudom, nekem a story is bejott
Sot, tobbszor vegig is jatszottam. -
Cicero
őstag
Arra mondjuk emlékeznék hosszú évekig, hogyha a kezdő map a szobám lenne.
-
Janika!2
aktív tag
Hát igen a grafika nem minden...De várom...
-
Zsozsooooo
tag
Nagyon jó ez a crysis, viszont vannak vele gondok rendesen, ezt a nanoruha képességekre értem remélem nem rontják el mint a warheadban egyáltalán minek is kell ez ?
-
errorcode06
őstag
Kezdjük ott hogy ps3 ill x360on az FSAA ill FSAF-et el lehet felejteni, de mivel úgysem 60centiről gammolsz, ezt nem veszed annyira észre...
A második dolog pedig a "gépigény"
Mint az első résznél is bebizonyították, nagy "hangsúlyt fodítanak az optimalizálásra"
Ez kb crytek nyelven ezt jelenti :Ahhoz hogy a játék élvhezhetően fusson ~60fps, ezt a konfigot kell beszerezned :
Intel Core i9 - 8x4.66ghz
HD9990x8 XXXXXXXXTX 16GB Vram - amennyiben a dx11 nyújtotta tesszelációra is kíváncsi vagy, nos, szükséged lesz még 1 VGA-ra !
32GB DDR4 - kb 3Ghz
+ valami villámgyors sata3 + usb3-al hídbakötött SSDÉs ez a 4 dolog, amit sosem fogsz elfelejteni
- az 5. ugye ennek a konfignak az ára...Részemről ennyi, megint 1 újabb játék amivel nem fogok játszani...
-
Morden24
nagyúr
válasz
BloodyEddie #10 üzenetére
1. Optimailzálás
2. Storyline
3. Fő karakter kidolgozottsága
4. AI
5. nVidia - The Way it's ment to be played -
zH.
senior tag
Én arra fogok emlékezni ,amikor egy P4 2.4Ghz-s procival és egy passzív 6600GT-vel (AGP-s verza ,256MB-s ,turbo edition) próbáltam játszani.
Ráadásul egy ~150W-os táp volt alatta ,és mivel fujitsu gép volt eredetivel nem volt külön a procinak hűtő ,hanem a táp ventije hűtőtte.
Picit bütykölni kellett ,hogy beleférjen egy új lap..
VGA-t húzva sem tudtam 1024x768-ban játszani ,elég erős proci limit lehetett ,mert közepesen szinte úgy futott mint alacsonyon. (Ráadásul a minimum konfignak 2.8Ghz volt megadva.)
-
Cramo
tag
én úgyhiszem arra fogok emlékezni, hogy ekkora költségvetésből ekkora sz...rossz játékot kihozni. a Crysis minden része eddig 0 volt játékélmény szempontjából, gyakorlatilag nanoruha miatt esélytelen egynél többször meghalni pályánként. Grafika szép, de kb ennyi.
Gépigény nem lesz olyan durva sztem. -
luymister
csendes tag
Halljátok, eddig egyik Crysisban sem csalódtam, szerintem ebben sem fogok, fogunk, bár elbírnám képzelni ezt is szinkronosan
-
ruzsabazsa
aktív tag
Hát az első rész valódi benchmark
... még mindig erős vas kell neki...
Hátha a 2.-nak nem annyira -
iSonic
addikt
válasz
PowerBuldog #3 üzenetére
Hát másra mire is?
-
NickLang
csendes tag
(#2) + (#3) = (#20)
-
Archer
őstag
Szerintem a legnagyobb baj igazán az első résszel (a NASA gépigényen felül), hogy nem igazán tudták a készítők sem, hogy most milyen is legyen: vagy lett volna egy normális taktikázós/kommandós vagy egy normális szörnyhentelős játék de ez a mindenből egy kicsi elég felemás lett. Szerencsétlen AI meg nem igazán állt a helyzet magaslatán. Ezeket ha megoldanák valahogy nem lenne olyan rossz játék a 2 meg talán még a (Cray) Jaguar-t sem kell majd kölcsönkérni egy fullos teszthez.
Amúgy miért jöttek a Holnapután c. filmel? Már nem csak egy szigetet hanem egész New York-ot le akarják fagyasztani? Na ahhoz aztán tényleg gép legyen a talpán amin normálisan elfut.
-
kelzsoca
félisten
Bár esküdöznek, hogy nem lesz portolás (vagyis mind a három platformra folyamatosan fejlesztik, stb.) de azért az a tény, hogy jó pár éves konfigurációkra(PS3, Xbox360) is meg fog jelenni azért hagy némi kételyt bennem, hogy valóban akkora erőmű kell majd PC esetében.
Csak egy címet említek: GTA4
Ezen felül a konzolok célhardverek, arra tudnak megfelelően optimalizálni, nem úgy mint pc-re.
És egyébként ne gondold, hogy egy konzolos címnél gagyi a grafika, ha mégis így gondolod, űlj le egy PS3 elé mondjuk, és nézz meg egy Uncharted-et, vagy a most hamarosan megjelenő Heavy Raint... -
CsendesMark
aktív tag
A Crysis mint játék nagyon jó lett, de a sztori elég ... érdekes
remélem a Crysis 2-ben nem követik el ugyanezt a hibát.A Grafika, gondolom újra etalon lesz
-
Sicilian
addikt
Na igen a gépigényre kíváncsi leszek, lesznek még ott problémák
-
leviske
veterán
Szomorú, hogy van egy játék, amiben csak 5 momentumra lehet majd emlékezni és nem az egész játékmenetre. Mondjuk mit várhatnék a Crysis folytatásától?
(#4) Zsoccc: A GTA4 port, mégsem elég alá akármi, még a 100. patch után sem.
Amúgy, ha jól rémlik, belepasszírozták elméletileg a DX11-et is nem? Akkor már alapból HD5800-asok kellenek majd alá, ha magasabbra akarja állítani az ember a grafikát normál felbontás mellett.
Nem lepne meg, ha az ajánlott videokártya HD5830 lenne, az ajánlott processzor meg Core i7 920 és Phenom II 965. Bár aztán lehet, hogy most tényleg inkább az eladásokra mennek rá és emiatt hajlandóak lesznek az "optimalizálás"t -mint fogalmat- értelmezni. (Ebben az esetben viszont odavolna a franchise hírneve, amiért oly keményen megküzdöttek.
)
(#14) dangerzone: A legszomorúbb dolog az, hogy abból kiindulva, hogy a HD2900 idejében jelent meg az előző rész, tényleg lehet konkrét valóságalapja annak amit mondasz.
Bár én nem tartozom a megcélzott vásárlói közönségbe, így engem max annyiban érint a gépigény, hogy valószínűleg egy jóízűt fogok rajta nevetni.
-
dangerzone
addikt
Ezzel a játékkal is majd csak akkor lehet normálisan játszani, ha kijön a radeon 8970...
-
törölt tag
"Még nagyobb meglepetésekre lehet majd számítani, mint az első rész szigetén."
Hát a semmit nem lesz nehéz túlszárnyalni
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
BloodyEddie #10 üzenetére
1. Gépigény.
2. Gépigény.
3. Gépigény.
4. Gépigény.
5. Mit is akartam?....Jah igen, Gépigény! -
Silenzio
addikt
Két nyomorék film, gratulálok. Ha a Menekülés New Yorkból-t mondták volna, na, arra felkapom a fejem.
Meglep, hogy ilyen hamar megjelenik. Ehhez képest 0 a hype, alig láttunk képeket, szinte semmit nem tudunk a sztoriról, csak azt, hogy az engine-t fejlesztőbarátabbá és multiplatformmá teszik - aminek nem örülök speciel, mert a PC-sek szorulnak háttérbe, ez már most borítékolható.
-
BloodyEddie
őstag
Mi az az öt?
-
gyiku
nagyúr
gepigeny, jah. most jatszom eloszor full grafon az elsot (es csak 1440x900!). crysis2-t majd 2014ben talan
JanR azt mar y2k-nal sem kajaltam be.
-
JanR
addikt
Amire mindig emlekszunk majd:
1 - gepigeny gondok
2 - snipre elite-nel jol fut
3 - bal felso sarokban egy pillango (i'm legend)
4 - a crysis 2 arara
5 - mi is volt az elozo negy?Blah, tok jo, hogy amerikaban mar azt is tudjak, hogy mire fogok emlekezni
-
Ha bikinis playmate-es lányok futkoznak nyujork utcáin... akkor esetleg
-
LittleDemon
tag
lehet dzungel lesz nyú jorkból?
-
Zsoccc
senior tag
válasz
PowerBuldog #3 üzenetére
Bár esküdöznek, hogy nem lesz portolás (vagyis mind a három platformra folyamatosan fejlesztik, stb.) de azért az a tény, hogy jó pár éves konfigurációkra(PS3, Xbox360) is meg fog jelenni azért hagy némi kételyt bennem, hogy valóban akkora erőmű kell majd PC esetében. Ettől függetlenül természetesen bármi megeshet és lehet, hogy valóban hatalmas különbségek is felfedezhetőek lesznek.
-
PowerBuldog
veterán
Szerintem a gépigényére fogunk örökre emlékezni.
Vasinger! megelőztél.
-
Vasinger!
nagyúr
Én kitaláltam mire fogunk emlékezni annyi ideig. A gépigényére
Úgy mint az első részére....
-
G4NXST4
tag
hát engem nem érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Star Citizen
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Elado Corsair MP600 LPX GEN4 SSD 1TB hűtőbordás
- Canon EOS M50 kit obival, 40 ! expoval, (opcionális hálózati töltővel/ objektívekkel)
- Canon EOS 250D gépek kiegészítőkkel, táskával ( 160 / 1000 expoval)
- Eladó Konfig I7-10700 16GB DDR4 512GB SSD RX6600XT 8GB!
- HP HyperX Cloud III Wireless + wicked cushions fülpárnák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest