- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Álmaim háza az egy Lian Li A75 lenne, némi módosítással. A tetejére dupla radiátor hely, emiatt kicsit magasítani kéne hogy be is férjen a radi ventivel súlyosbítva az alaplap és a tető közé. Az előlapra kéne még 2 db 5.25" slot hotswap rackeknek, alatta viszont a 3.5" vinyó oszlopot el lehetne bontani, elég lenne alulra a táp mellé egy 3-as pakk, kb. mint a Corsairnél szokás. Így maradna hely az előlapi ventik által befújt levegőnek, hogy az el is jusson a gép belsejébe, valamint SLI videokártyánál se kéne aggódni hogy el fog-e férni benne. Némi extraként még a bekapcsológomb és az előlapi usb portok visszakerülhetnének az előlapra, a tetején olyan igénytelen. Persze az se lenne baj, ha az A79 mintájára földig érne az 5.25", ezesetben kicsit hosszabb lehetne a ház annyival hogy mögötte azért maradjon hely hosszú VGA-nak. Hát ennyit nem sikerült még 1 gyártónak se megugrani, pedig már x év(tized)e próbálkoznak, nem is egyedül, és mégse. Annyi minden szart le tudnak gyártani, egy normálisat miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dr. Akula #48 üzenetére
nincs rola szo, de par eves design. core w100 szerintem, bár az erőteljesen vízre van specelve (gyakorlatilag egy mainstream caselabs).
cosmos 2 nem lenne rossz, tavaly nézegettem aztán a gyenge radiátor felszerelhetőség miatt maradt az NZXT 630. Cosmos RC1000rol valtottam mert a Cosmos 2bol se neztem ki, hogy realisan elfer bele eleg radiator a jelenlegi configomnak.
Mastercase5el is ez a bajom, latvanyos meg minden, de ebbe multiGPUs rendszert nem epitenek.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dr. Akula
félisten
Volt egyáltalán szó 3-asról, vagy csak ha már van 2, előbb-utóbb csak lesz 3 is? Mondjuk nem lenne rossz, főleg ha visszatérnének a földig 5.25"-es keretes Stacker hagyományhoz. Lassan aktuális lenne egy új ház (Cosmos 2-m van), leginkább a Lian Li A79 és D600 között vacillálok, talán még az A75 is elmenne, a Thermaltakeből jó a Core W100 (bár kicsit túlméretezett EATX-hez is), de a CM tájékán semmi alternatíva.
-
Lacok
őstag
válasz twollah1976 #6 üzenetére
Így legalább a led-es betyárok kiélhetik magukat.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
saki04
csendes tag
Tetszetős, de túl drága, főleg az előző modellekhez képest.
Én most a Mastercase Pro 3-at és a Mastercase 5-öt néztem ki. A kettő közül lesz valamelyik. A kinézet annyira nem fontos számomra, viszont Tom's hardwaren összehasonlítottam a teszteredményeket és jobban jön ki mindkettő a hűtés szempontjából.
A Mastercase Pro 3 valamivel zajosabb, de nem egetrengető az a pár db és mindkét ház legalább harmadannyiért megy, mint a MasterCase Maker 5t most. Persze gondolom újdonság faktor után esik az ára kicsit és azért a Mastercase házakat jó anyagokból pakolgatja össze a CM, de ha van jobb alternatíva, olcsóbban, akkor inkább más komponensbe megy majd a plusz pénz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #39 üzenetére
Fractal R szeria? oke, azok a zajcsillapitas miatt kisse restriktivebbek, de barati korben van egy kotegnyi 400-500W korul es oda teljesen jok.
CMnel mondjuk en azt fajlalom, hogy a Cosmos 3 meg mindig nem jon, a belsejere nagyon raferne egy update. a MasterCase szeria szep meg jo, de ebbe max ilyen 600W koruli custom mehetne.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ribizly
veterán
-
Scholes9
nagyúr
-
Scholes9
nagyúr
Nagyon baba, de drága na
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
TESCO-Zsömle
félisten
Annak idején a LianLi megcsinálta a "tökéletes" házat. Érdekes módon azóta valamiért nem kapni... A Lancool Dragonlord szériáról van szó. Egészen pontosan pedig a K62-esről. 28e Ft-ért full fekete belső, plexi ablakkal, teljesen szerszámmentes szerelés, mindenhol porszűrővel. Gyakorlatilag a PC-P50 Armorsuit olcsó változata volt acélból és műanyagból, alumínium helyett.
Egyszerűen eltűntek a piacról, mintha sose lettek volna és azóta se jött semmi ilyen ár/érték arányban...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ribizly
veterán
Igen. Most egy HAF X van, de tudnék néhány dolgot ennél is, ami nem annyira felel meg.
Ez a gond amúgy, hogy a legtöbb gyártó "csak" megcsinálja a kötelező házaikat, hogy minden kategóriában jelen legyenek egy egy új modellel, de igazi innováció nem igen van.
Egyébként tök jók meg minden, csak azt érzem, hogy egyre csak egy helyben topog a ház piac, és hiába jönnek évről évre az újabb házak nem éri meg váltani, mert nem nyújt annyival többet...
Persze lehet ezt csak én érzem így...|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
Inkább ilyenekre:
- A vinyókat arról az oldalról lehet szerelni, amelyikre a csatlakozók kerülnek.
- Széles kábel elrendezési táv a ház oldala és az alaplapot tartó belső fal között.
- Oldalt álló tápegység, amivel bár a ház szélesebb lesz, de jelentősen csökken a beszívott por mennyisége.
- Ahogy előttem már említették: mágneses szűrők.Biztosan van még néhány dolog, amin lehetne változtatni amúgy még (kivehető alaplap tartó lap, hogy ne bent kelljen szerelni, kihajtható oldalak, stb.).
Tudom nekem vannak durva elvárásaim, de nem is 2 fillér, amit elkérnek érte...|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
nincskanál
tag
Szép, hogy támaszték van a videokariknak, de egyszerűbb lenne simán fekve beépíteni az alaplapot, és szükség se lenne rájuk. Az én cooler master házamban legalábbis úgy van, és így a proci toronyhűtője se feszegeti a rögzítését. 30 ropi volt, kicsit sokalltam is érte, de azért mégse 80....
-
ribizly
veterán
Egy ilyet kérek, csak Full Tower-ben.
Egyébként mikorra fognak a ház gyártók olyan kényelmi megoldásokat bevezetni, mint amiket a Phanteks?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Mice_007
tag
Nekem a sima MasterCase 5 van, nagyon jó kis ház egyébként, ennek az ára is normális szinten van. Ez az üveg meg csilivili meg piros amúgy is csak látvány elem, ha valakit a funkcionalitás érdekel, van rá jóáras lehetőség. Nameg ott van a Maker is, ami egy köztes szint.
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
-
Dr. Akula
félisten
Hááát... nagyon gémer...
-
törölt tag
Lekoppinthatták volna Silverstone RV01-et belűről is, bele férne mechanikailag és pénzügyileg is
pirosgamerplasztikshit#
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz rottenbull #21 üzenetére
Amíg kikapcsolhatóak ezek a számomra fölösleges fícsörök,addig nem gond.Bár plusz pénzt nem fizetnék olyanért,amire semmi szükségem.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
tserrof77
őstag
+1 a múltkor úgyis már szét fikáztuk emiatt valamelyik ergébés cpu hűtőt. Az alaplap felőli üveglapnak én se sok értelmét látom, egyébként elég átgondolt háznak nézem. Ellenben az ára...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
seniman
veterán
válasz rottenbull #19 üzenetére
Ne adj nekik ötleteket. Így is szivárvány színűt tudnék rókázni a sok rgb bohócságtól.
-
total90
veterán
Van másik színben is, vagy csak ez. Tetszene, csak nem piros-feketébe.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
seniman
veterán
A kétoldali üvegen már én is sokat agyaltam.Zsömi felvetése is lehet egy ok,de még nem nagyon láttam olyan helyre elhelyezett házat,ahol mind a két felét lehet sasolni.Egyedül kiállításon lehet létjogosultsága,ahol körbe lehet járni,de hétköznapi végrémer júzernak csak plusz súly és kiadás.
-
HoaryFox
őstag
80k?
Jó, oké, brutális meg minden, de nem lesz tőle gyorsabb a gép
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
sutyi^
senior tag
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
-
dementor
aktív tag
Betyár jól néz ki! Funkcionálisan is tökéletesen megfelelne az elvárásaimnak, viszont az ára nem emberi léptékű.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
senior tag
És én a Sharkoon házat sokalltam tízezerért...
plus ça change, plus c'est la même chose
-
Shirchy
tag
Szép és jó ház,de mocsok drága...
Ennyi pénzért akinek van hozzá affinitása "épít saját házat"
Ha lenne ennyi pénzem,vagy akár kicsivel kevesebb csak gépházra... átalakítanék egy íróasztalt. Az alap tervek meg is vannak,de kivitelezéshez kellene legalább cirka 50.000Ft... Na mindegy ami késik nem múlik."jobb adni,mint kapni" mondta a boxoló... :P
-
Dilikutya
félisten
Komolyan érdekelne, mi kell egy játékos házhoz. Én a PC-t játékra is használom, veszek játékokat, játszok velük, tehát játékos is vagyok, jó lenne végre megtudni, mik az igényeim. Eddig abban a hitben voltam, hogy a kőegyszerű kinézetű, sallangmentes Cooler Master házam jó nekem.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
SunMount3r
nagyúr
Ez az igazi új dili: 79 900Ft... Egy PC házért... A Cooler Master eddig sem volt éppen a legolcsóbb kategória, de voltak jó ár/érték szériáik is, node ENNEK semmi köze ezekhez. Egy teljesen más dimenzió kapuit nyitották most meg. A totál Fail és a "nem sül le a..." kategóriáét. Részemről tök mind 1 ki veszi majd meg ennek ellenére, de gondoljatok már bele, ha valaki porszívók helyett ezzel és ilyen árral házalna nálatok vele... Na ugye, kb. max a "ki engedte be magát a lépcsőházba?!" kérdéséig jutna el a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
Ahogy elnézem az új dili az üveg oldallapos ház lesz.
Milyen finom lesz majd naponta takaritani az üveglapokat.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
bolygo85
tag
Jól néz ki tetszik ez a dizájn, de inkább 75 e Ft. és Dark Base Pro 900!
Ha ez is olyan mint a Cooler Master Storm Trooper nyekereg meg kopik a festék mindentől akkor a felét se éri nem hogy 80 e Ft.
Vive cum honore, mori cum gloria!
-
addikt
Nem olcsó, viszont minden benne van, ami egy "gémer' " házhoz kell.
Azt mondja meg nekem valaki legyen szives, hogy a hátoldali üveglap borítás miért jó? Ez tényleg már csak a "mutogatósoknak" szól, vagy van valami gyakorlati haszna is?
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
DaveJr
őstag
Már kezdtem örülni, hogy meg van az új ház a gépnek, de 80 ezerért
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális ASUS ROG Strix 1200W 80 PLUS Gold Aura Edition
- Garanciális Phanteks AMP 80 PLUS Gold 1000W
- Corsair RM850 teljesen moduláris tápegység, 80 PLUS Gold, 850W
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Garanciális Phanteks Glacier One 360 D30 White