- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez így egymagában nem ad semmi pluszt a felhasználónak, de annak a lehetőségét igen, hogy jóval rövidebb kábelekkel kell megküzdenie egy konfig összeállításánál, bővítésénél.
Utána, akár egy táp kivételéhez, kitakarításhoz már nem kell felbontania a szépen összerendezett kábelkorbács táp felé eső végét.
Jobban belakott E-ATX/ATX tulajnak Időt és őszhajszálakat takaríthat meg, és mivel rövidebb, általános méretlépcsőkben a "custom" kábeleket olcsóbban kapja meg, akár még anyagilag is kellemesebb lehet a ránézni, egy ilyen "nagy" konfigra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem egy kisujj körömnyi területesen van összezsúfolva, a konverzió hatásfoka magas 93-95%, és jellemzően alacsony árammal terheli a modern PC az itt előállított feszültségeket. Nincs oka tüzet fogni.
Tekercs, kondi, és aktív alkatrészt is látok , minden ott van, ami a DC-DC-hez kell. -
pomorski
őstag
válasz hyperspace #9 üzenetére
Nagyon szép!
-
nexplo
őstag
Kicsit okafogyott tervezés. Én azt hittem első körben hogy csak egy kábel hosszabbító. Vagy kábel csatorna. De így.... tényleg semmi értelme. Az viszont dicséretes ahogy majd bemagyarázzák hogy miért is jó ez nekünk...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
imibogyo
veterán
válasz flashpointer #12 üzenetére
ezek egyedi kabelek es kurvadragak
Miért ez a gyári megoldás ingyen lesz? Seasonicot ismerve bőven többe lesz ennek a "kis extra feature"-nek a felára, mint egy egyedi kábelezés, ami viszont sokkal szebb (lehet...), mint ez...Na nem mintha a cikkben látható "rendezettség" eléréséhez egyedi kábelezésre lenne szükség, itt is csak be vannak gyűrve alulra a kábelek, amik nem kellettek. Nem látom mivel lenne ez "jobb" megoldás, mint a gyári kábeleket elrendezni normálisan (mert, hogy egy ilyen kaliberű házban egyébként is el lehet, ennyire biztosan)...
Vagy ha az ember annyira smucig, mint én, akkor sem drága házra, sem egyedi kábelezésre nincs szükség. Pár darab a gyerektől lenyúlt fémépítő alkatrésszel és 5-10 darab M3-as csavarral is megoldható a kulturált kábelmenedzsment gyári kábelekkel is (gyári, vagy egyedi uATX, vagy akár ITX méretben is), csak akarni kell. Ebben a lenti képen látható házban is volt +dVGA és +2 HDD is, csak arról az állapotról már nem készült fotó (de még úgy is nagyon kulturált volt (sokkal szebben oldottam meg a tető alatt elvezetett kábellel, mint anno a GTX570 esetében, ennél lényegében csak a dVGA "jelenléte" látszott)), de a gyerek játékainak kreatív felhasználását így is be lehet mutatni vele...
[ Szerkesztve ]
-
BBencK
csendes tag
válasz #16939776 #11 üzenetére
Hűtés?
Szerintem a kisebb dobozba csak passzív szűrés van, mint ahogy írták is a cikkben (tekercsek stb.).
Nagyobb költség áttervezni a tápot, mint hozzácsatolni egy ilyen elosztót. Plusz ott a tény, hogy csak próbálgatják a piacot és szerintem kevesebb összegből teszik ezt.[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz flashpointer #12 üzenetére
Azért nem olyan vészesek (20-40k range) de itt inkább a ház kialakitasa teszi lehetove az ilyenfajta kábelrendezést mintsem, hogy maguk a kábelek érdeme lenne
-
tibaimp
nagyúr
Igazad van. Sőt ami flashpointer ír is valszeg igaz, de ez az új egység is "kurvadrága" lesz....
És , ha már költenék ilyenre, akkor inkább az általad mutatott cucc.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
flashpointer
őstag
ezek egyedi kabelek es kurvadragak
-
törölt tag
Én értem hogy ez micsudi. Az AC-DC (tégla doboz) csak 12V-ot állítja elő, azt belevezetik (a hosszú dobozba) amibe azok a DC-DC-k vannak benne, amik az 5V és 3.3V-ot állítják elő 12V-ból, ami amúgy a tégla dobozban lenne.
A kis méretű csatlakozó gondolom a kimeneti feszültségek monitorozását teszi lehetővé.Szerintem nem fog hiányozni, ha nem kerül sorozatgyártásba.
-
Pécsi gyerek
addikt
A teljes képes az is hozzátartozik......
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
hyperspace
őstag
Nem értem a koncepciót. Miért jobb a cikkben szereplő kábelelrendezés, mint ez:
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Predatorr
őstag
válasz DiamondBack #6 üzenetére
De még szépen elrendezni sem kerül sokba. Emlékszem, én anno kerékpárbelsővel 5'25" helyekre bekötve oldottam meg a hdd-k rezgésmentesítését, jobb volt az (ZERO rázkódás) bármilyen rohadt drága beépíthető, csillapító keretnél, cipelés közben sem mozdult el.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Amerigo57
őstag
Ami érdekesség , hogy a Seasonic ,
az egyik legjobban szerelhető számítógépházba ,
a Phanteks házba építette be.[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
Na ezért nem adnék pénzt. Be kell hányni mindent hátulra, eligazgatni nagyjából, rátaposni a hátlapot oszt` jólvan az úgyse látszik. Ettőt nem érezném többnek a gépet csak drágábbnak...
-
arn
félisten
Valasz egy fel sem tett kerdesre.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Male
nagyúr
Múltkor szívtam egy moduláris táppal: egy kábelt még rá kellett volna dugni, csak éppen a helyére szerelve ezt nem lehetett elérni... így végül ki kellett szerelni a tápot, minden kábelt kikötve, csak azért, hogy egy extra kábelt rádugjak... na, ennél pont jól jött volna egy ilyen megoldás. (eleve összerakni is csak úgy lehetett, hogy a tápra előre rátettem az összes kábelt, amire szükség lesz, aztán befűzve betolni a házba)
-
Flashback
addikt
Hát azért annyival előnyösebb a hagyományos moduláris tápnál hogy:
- Kevesebb a szerteágazó kábel. Rövidebb a kábelezés ahogy írták.
- Az elosztó PCB-re tudnak még rakni feszstab meg szűrő ICket. (meg az elmaradhatatlan RGB ledeket )Összeségében ha egyszer elkezdik nagyobb tételben gyártani és nem lesz komoly felára akkor simán elgondolkodtató lehet. De egy moduláris még mindig jobb választásnak tűnik.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Lacika112
aktív tag
Tehát feltalálták a kábelhosszabbítós elosztót mágneses rögzítéssel
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
félisten
Először azt hittem, hogy csak egy "kábelalagút", ami elfedi és rendezi a kábeleket. De nem.
Bevallom nem tartom túl jó ötletnek - a második képen nagyszerűen látszik, hogy sokkal rendezettebb éppenséggel nem lett a kábelezés, "csak" rövidebb kábelek lesznek. Ha ennek még felára is lesz (gondolom drágább lesz jóval, mint egy sima megoldás), akkor sajnos halott ötlet...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külpolitika
- Asustor NAS
- EAFC 25
- Digitális Állampolgárság Program
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Mini ITX házikó , beépített táppal
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest