Computex 2019: kábelmenedzsment Seasonic módra

A Connect, ha végre elkészül, egy igazi újdonságot hozhat a tápegységek világába.

Tavaly hallottunk először a Seasonic egy újfajta, a PC-s kábelmenedzsment átalakítását célzó ötletéről, amely mostanra tulajdonképpen érett formát is öltött a Connect doboz személyében. Ez a hosszúkás, mágnesekkel az alaplapi tálca hátoldalára tapasztható egység a tervek szerint a cég drágább tápegységeivel együtt lesz majd megvásárolható, és a tápkábelek elrendezését, elvezetését teszi majd könnyebbé és szebbé.


[+]

Mint a képen is látszik, a Connect tulajdonképpen a moduláris kábelezést szakítja meg: a táp felé egyetlen vaskosabb korbáccsal csatlakozik csak, és a többi egység felé vezető kábelek is rövidebbek lehetnek a megszokottnál, és jóval „gusztusosabban” is helyezhetők el az oldallap mögött. A készülékbe szűrőáramkör is került, illetve a kék világítást is vezérelni kell valamivel, ezért láthatóak az ablakán különböző elektronikus elemek.


[+]

A Connect elsőként a Prime GX750-nel kerül majd egy dobozba a harmadik negyedévben, egyelőre ismeretlen áron. Fontos, hogy idén mindössze 500 darab ilyen összeállítás készül, egyfajta piackutatásként, hogy mekkora az érdeklődés erre a megoldásra.


[+]

A teljes képes az is hozzátartozik, hogy a tápegység és a Connect jelen állapotban egy párt alkotnak: az előbbi egy fix és speciális kiosztású kábellel csatlakozik az utóbbihoz, tehát nem használhatóak egymás nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés