- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
Nyár vége, ősz eleje körül terveztem gépet újítani, és jelenlegi állás szerint az A8-3870K néz ki, kíváncsi vagyok mi lesz ebben az árban FM2-ből teljesítmény szempontjából.
Az a durva, hogy játékokban ez az APU egymagában simán hozza, sőt le is nyomja a mostani gépemet.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
5 wattal már lehet passzívan hűteni.
Szerintem az AMD marad az aktuális fogyasztási kereteknél. A Temash az 3-5 watt.(#34) AxBattler: Az AMD mondta, hogy többen építenek a Trinity-re mint a Llanóra egy éve. Ennyi infó van.
(#45) echterion: AZ OEM-eknek a héten elkezdik szállítani a Socket FM2-es procikat. Az AMD hierarchiájában a mobil az első, az asztali OEM a második, és végül a dobozos a harmadik. Az első kettőt már időponthoz van kötve, míg a dobozos Socket FM2 APU-kat majd nyár vége felé kezdik el szállítani. Az egész attól függ, hogy mennyi lesz a Llano rendelés, és mennyi a Trinity. Egyelőre a Trinity-vel az AMD csak a mobil igényeket tudja maradéktalanul kiszolgálni. Kell még két hónap mire több lapkát gyártanak.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
echterion
nagyúr
válasz szcsaba1994 #42 üzenetére
Ugyanúgy csúszik, mint az FM1. Ezek az integrált megoldások úgy tűnik, amd-nél nem a gyors megjelenésükről híresek.
Talán őszre lesz belőle valami, hamarabb nem.******
-
Prof
addikt
válasz szcsaba1994 #42 üzenetére
Valahol azt írják nyár vége, valahol azt hogy októberre csúszik.
-
szcsaba1994
tag
Lehet hülye kérdés, de asztali gépekre mikor fognak megjelenni az FM2-es foglalatú procik?
Valami teszt már van róla? Csak nem tudom, hogy most melyik elnevezés az asztali, melyik a mobil processzor. -
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Win8-ról ezt tudtuk már, hogy képes lesz ilyesmire.
Mondjuk a kérdés az akku, ehhez kapcsolódóan a súly.. Ha 4-5 órát, vagy akár többet is el tud vinni "átlagos" használat mellett, akkor már nagyon jó. Ez mellett jó kérdés, hogy vajon mennyire melegszik.
Nekem tetszik az ötlet! Ha ezeket sikerül megoldani, és természetesen jó áron tudják majd árulni, akkor ez kicsit felforgathatja a notebook/tablet piacot, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
echterion
nagyúr
Ez így nagyon ígéretesen hangzik. Lehet, hogy a következő notim már ilyen lesz. Nagyon érdekelne, hogy mennyibe is fog ez kerülni.
-
stratova
veterán
válasz fatallerror #36 üzenetére
De akkor valami vízhűtést szerezz be, még kiszáradsz
Szerintem 13,3"-ba beférne a 2 modulos A10-4655M is (favoritom ), maga lenne az aranyközépút. Hűvösebb a 35 W-osnál, de erősebb a 17-esnél. Ha CPU-ban alul is marad szerintem szvsz megveri az esetleges 25-ös Ivy-t GPU-ban.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
fú mennyi ázsiai chick, nem mind olyan szép de azért egyszerre kellene mind ha bele is halnék akkor is xDD
mi is a hír?
don't tell me what i can't do!
-
antikomcsi
veterán
Mondjuk aki buszon, autóban tud ilyet nézni, vagy könyvet olvasni, azt már alapjáraton is irigylem.
Én sajnos nem vagyok rá képes, mert hányingerem lesz.
Régen még a leckét se tudtam átolvasni a buszon, mert pár perc után rosszul lettem.
Speciál félnék a fiamnak egy ilyet venni, hogy nézzed a buszon, és ne unatkozz, hisz lehet, hogy megtetszik Cármenkának, és Marió meg is szerzi neki.
-
félisten
Banyek, nem hiszem el, hogy ez a Dell netbook nálunk nem volt kapható!
Nagyon bejövős lett volna.
Trinity meg remélem lesz 13,3"-os gépben is. E335-öt baromira bírnék egy ilyen A6-4455M-mel.Abu
"Az AMD kiemelte, hogy a Trinity APU az IC & Components kategóriában elnyerte a Computex Best Choice (legjobb választás) díját"
Ez alapján nem várható a Trinity nagyobb térnyerése az Intel-lel szemben?
Mármint arra gondolok, hogy remélem nem megint nagyítóval kell keresni az értelmesebb AMD-s notikat, mint a Llano-nál.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stratova
veterán
Brazos egyik problémája tablet szinten az aktív hűtés igénye volt lásd. Acer Icona Tab W500, mivel a C-50/C-60 is igényelte tán így vállalhatták be Trinity-t hasonló köntösben.
C-60 kis gépigényű lejátszóval elviszi a 720p egyeseknél az 1080p videót is. Idén Hondo farag még a fogyasztásán kis órajelcsökkentés mellett.* Jövőre a 28 nm-et megkapja az alsó régió is.*Abu: a passzív hűtés lélektani határa kis méretben 3-5 W? Mit gondolsz, ha AMD 28 nm-en Trinity fogyasztási keretébe mondjuk 384 helyett 512 SP-s GPU-t pakol be, akkor egy C-60-as vagy afeletti teljesítményű passzív Temash remélhető? (Bízom benne )
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
-
Prof
addikt
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Erre most láttam egy jó kis vicces gépet [link]
Ezen aztán nézheti a filmetAmíg az emberek egy része 3-4 colon is néz filmet mobiltelón, mp4 lejátszón és élvezi addig a 10 col az már bőven jó sokaknak. Bár részemről maradok a vászonnál.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mi vele a gond?
Szerintem nagyon is ötletes. Ha pl. olyan helyre megy az ember, ahol elég egy tablet, akkor elég azt cipelni, nem kell vinni az egész notebook-ot. Könnyebb, kevesebb hely.
Ezt annó már beszéltük a PadPhone-nál, hogy ezek a megoldások elég ötletesek, és hasznosak is lehetnek.
Kíváncsi lennék, hogy maga a kijelző hány col.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
IreN!CuS
őstag
Azért ha valaki hosszú távon sokat utazik vonaton/buszon jól jön egy ilyen "tücsök pöcse" kijelző,amin lehet filmet/sorozatot nézni.Már a 4,3-as telefon kijelzőn is elnézegetek 1-1 részt az aktuális sorozatból utazás közben.Persze nem a legszebb meg nem a legjobb meg nem IMAX 3D popcorn-al meg miegymással.De jobb mint ugyan azt a táját végig pislogni pár százszor/ezerszer
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Löncsi
őstag
Zsír laptopok.
De ez a tablet-noti hibrid a Win 8 féle tablet-noti hibrid elrendezéssel hát..
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
icons
addikt
Felhasználási terület kérdése. Én például egy ilyen mellé vennék egy 23"os képernyőt, (remélem) lenne rajta egy portreplikátor, otthon/koliban/stb leülnék pedig csak az erejét használnám, rákötnék mindent (hangfal, egér, bill, meg a képernyő ugye) és mehet a menet
Viszont nem lenne hátrány, hogyha elvinném, akkor bírná is. Ebben pl már elég erős hardver lesz ahhoz, hogy ezt mind ki tudja szolgálni.
A kis kütyükbe pont azért nem érdemes gyorsaságot tuszkolni, mert picik. Ezért nagy akksi sem fér bele, tehá idlen is csak 2-3órát menne, aminek semmi értelme (ponthogy azt tennénk tönkre, hogy kicsi, hordozható és sokáig bírja), és a hőt sem tudod elvezetni, ezért melegedne, égetne. Tehát ezt pont nem lehet sajnos / nem érdemes megcsinálni az apró gépekkel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem nem sokan akarnak filmet nézni ennek a kijelzőjén, de van HDMI és a DisplayPort kimenet rajta. Utóbbira köthető dokkolóval még kapsz három kimenetet. Szóval három tévén is nézhetsz egy-egy filmet erről mindegyikhez külön nyolccsatornás hangfolyamot rendelve. A lehetőségek eléggé tágak. A szokásodtól függ, hogy hol nézed a filmet. Ha esetleg a tévé támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot, akkor a Wireless Display funkcióval is nézheted erről a filmet.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
antikomcsi
veterán
Oké, hogy ilyen-olyan szuper kódolással bír, meg remekül lejátszik mindent, de Ti komolyan ilyen kis "tücsök pöcse" kijelzőkön szerettek egy filmet megnézni?
Egy apró multimédiás gépbe, még oké, de az ilyen kis kütyükbe inkább gyorsaságot kéne tuszkolni. Nem csak erről a platformról van szó, hanem úgy általában a méretben kicsi készülékekről.
Én örülök, hogy végre nem kell a junosztyon néznem a TV-t, hanem megtehetem nagyban, maga a film élmény is teljesen más, mint egy laptopon.
-
darealkilla
aktív tag
12" notira gondoltam, hogy a 32nm-es technológiával a A6-4455M hozza-e azt az akkus üzemidőt, mint egy eleve alacsony fogyasztásra tervezett brazos?
Meg persze nyilván jóval drágább lesz a trinity-s noti...
én vagyok az ördög
-
icons
addikt
Nagyon szimpatikus megoldás. De részemről még várok ~5évet, mire ilyet veszek.
Addigra elképzelhetőnek tartom, hogy olyan hardver kerüljön a tablet részbe, ami most egy 200ezres notebookba (nyilván akkor 200nál többet fizetnék egy ilyen készülékért) és üzemidőben is jó legyen, mindezt úgy, hogy a hűtése is megfelelően működjön.Vagy csak én vagyok maradi, és ez az összeállítás hozza ugyanazt, amit egy valamivel olcsóbb notebook (teljesítmény, üzemidő, hőmérséklet területeken)?
Persze előny itt az is (amit már korábban máshol alkalmaztak), hogy a billentyűzetbe is kerül esetleg egy akksi, ezzel jelentősen megnövelve az üzemidőt, nem is beszélve az egyéb hardverekről (SSD, vidkari, stb).Szerk.: közben látom, érkezett is egy válasz arra, ami engem érdekelt. Úgy érzem, ez a kombó mindennapi használatra nem megfelelő még, de hogyha csak alkalomadtán szeretnénk szétválasztani, akkor jó lehet. De tényleg zseniális lesz ez pár éven belül, amikor nem kell (számomra) ilyen kemény komrpomisszumokat kötni!
A passzív dolgok meg csodák, én odavagyok értük Persze nem desktop gépbe pl, de ha sikerül pár év múlva azt is laptopokba megfelelően átvinni...úúú király bolygó lesz ez[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz darealkilla #17 üzenetére
Csak tabletbe nem ideális ez az A6-4455M. Valószínű, hogy ha leveszed a dokkolóról, akkor idle üzemidő nem lesz több 2-3 óránál. Komoly terheléssel meg max. egy óra. A dokkolóban nyilván ott a jóval nagyobb extra akkumulátor, amivel az üzemidő jelentősen nő.
Csak tabletbe az AMD a Hondo APU-t szánja, de ezt csak zárt ajtók mögött mutatták meg. Ott volt egy kontakt, de azt mondta, hogy csak lefuttatták rajta a 3DMark 8-at és kész, szóval sokat nem mondtak. Meg lehetett tapizni, mondták, hogy teljesen passzív és kész.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Prof
addikt
Na végre valami jó hír
Lehet tudni az előlről 2., matt képernyősnek tűnő 14" körüli kék kávás Asus noti milyen típus?
-
stratova
veterán
válasz darealkilla #17 üzenetére
Valószínűleg hasonló órajelen úgy is, Brazos 2.0 40 nm 18 W TDP, Trinity ULV 32 mn 17W TDP.
Acer is Trinity-re épít tabletet C-60 (9 W) után E2 helyett (az megmarad netbooknak elvetemültebb gyártóknál notebooknak).[ Szerkesztve ]
-
darealkilla
aktív tag
Egy ilyen A6-4455M hogy viszonyul egy azonos TDP-jű E2-1800-hoz? Gondolom teljesítményben ráver, de akkus üzemidőben?
én vagyok az ördög
-
Gusztáv
addikt
Csak az a baj, hogy az üzleti vonalat is igen jól elcseszték az új Latitudeokkal. Én is nagy barátja vagyok Dell gépeknek, mert minőségben, szervizben nagyon jók, de mostani portfólióból magamtól nem nagyon vennék, ha nem ez lenne a standard nálunk. És érzéseim szerint azért ők nem nagyon erőltetik az AMD-s vonalat .
Laci
-
stratova
veterán
Mi baj lenne a Dell barátsággal? Llanora is épült Vostro 3555 csak nem az első hullámmal érkezett. Brazos pedig a netbook vonalból vette ki a részét korábban.
Dr. Akula Szvsz Trinity az elődhöz (425, 525) hasonlóan TP Edge-ig jut el, de ne legyen igazam. Visztont fogyasztása miatt már betehetnék a 325 utódjába is.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt mondták, hogy olyan ultravékony terméken dolgozik egy meg nem nevezett cég, de nem ebben a 11,6 colos méretkategóriában. Az AMD 13,3 hüvelyk alatt nem látja értelmét a Dual Graphicsnak. A melegedés a használhatóság rovására megy.
[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Az rendben, de az meg gondolom, hogy shared memóriát használ. Akkor legyen mellette, a dokkolóban egy 1 GB memória társaságában egy 7670M.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Lacces
őstag
Van több kép a lányokról?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az árra nem szívesen felelnek még, mert még nincs minden részlet tisztázva, de azt mondják a standon, hogy ez a koncepció úgy 600-800 dollár közé esik be. A durvább minőségű megoldások esetleg elérhetik a 900 dollárt.
(#8) HaZse: A Dell is csinál AMD-s gépet, de csak hagyományos notebook formájában. A felsorolt cégek azok, amelyek ezt, vagy az ultravékony vonalat csinálják az AMD-nek. A Dell most az üzleti Windows 8-as tabletekre kattant rá Clover Trail Atommal. Ebben látják a jövőt, meg úgy általánosságban is megfigyelhető, hogy az innovációt üzleti szempontból közelítik meg. A konzumer szintre nem figyelnek annyira.
[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Sajnos tudom. Lehet, hogy majd egy évtizedes Dell barátság meg fog szűnni. De azért sose lehet tudni.....
@Abu85: Bárcsak majd a megjelenéskor (mármint itthon) is ennyi legyen.
(Tudom: fel kellene ébrednem, mert bilibe lóg a kezem. )
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Gusztáv
addikt
Azért ezek minőségben, teljesítményben, szolgáltatásokban mérföldeket vernek a netbookokra. szóval nem túl reális, hogy netbook áron jöjjenek. Ha 200 alá beférnek, akkor szerintem már bőven jó ajánlatnak számítanának, de az IPS panelesek (ami tabletnél nem épp hátrány) attól tartok ennél is drágábbak lesznek.
Ha magamnak notebookot kéne venni, én nagyon komolyan elgondolkodnék egy ilyenen. De jó nekem ez a bemutató példány is, szívesen tesztelném .@HaZse: a Dell megint nincs benne a támogató cégekben
[ Szerkesztve ]
Laci
-
HaZse
őstag
Nagyon tetszetős. Egy 12.1 colos kijelzővel, plusz egy dedikát VGA-val (Pl. 7450M) , ami a dokkolóban van elég jól ki tudná váltani jó néhány ember igényét. Gondolok itt az alkalmi játékosokra. Mint én. Én tuti, hogy lecserélném a jelenlegi Dell Vostro 3450-esem egy ilyenre.
-
Dr. Akula
félisten
Jó lenne egy valódi Thinkpad Trinity alapon.
-
Dagidög
senior tag
Ígéretes platform, de árban biztos, hogy nem lesz jó darabig barátságos. Egyébként hihetetlen, hogy mennyi minden hirdetéséhez használják fel a Női Vonzerőt (így nagybetűkkel ).
(#2) BoC1ka: Márpedig szerintem borítékolhatjuk azt az árat az alapmodellekért.
[ Szerkesztve ]
-
BoC1ka
senior tag
Hat en nem azt kerem hogy olcso legyenek ezek a hybrid tabletek, de ne legyen dragabb mint a mai 11.6-12.1 es netbookok...mert ha ilyen 160-170 ert fogjak nalunk arulni, akkor megint tobb...milyen jo lenne 120 ert dokkoloval
YNWA
-
stratova
veterán
Kis AMD-féle Computex ékes anyanyelvünkön. Köszönet érte.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 1 / 2
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ukrajnai háború
- Ekkora lehet az iPhone Air és a Galaxy Slim akkumulátora
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 12GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-7GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!