Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Police0809 #330 üzenetére
Hello
Uton van a reserator 1 plus viztornyom. Itt egy 1366konfigot szeretnek rakotni. De megtamogatnam egy plusz radival. Van olyan eros a pumpa, hogy cpu, 2gpu(erosebb alacsonyfogyasztasu ati & 9800gt fizikára), chipset, radiatoron körbenyomja a vizet?
Vagykell meg egy pumpa? -
Police0809
újonc
Valakinek nincs egy ilyen működőképes és eladó?
-
Tomitosz
aktív tag
Látom már régen írtak ide. Gondoltam azért hozzá szólok ha valakinek segítség amit írok.
Sokan mondják, hogy a mai gépekhez már kevés a Reserator 1. Nem mondom, hogy gépem új lenne de messze több hőt termel mint amikor ezt a vízhűtő rendszert tervezték. Jelenleg egy intel Q9550 processzort és egy MSI Nvidia GTX580-at hűtök vele. A processzor átlagban nem megy 50 fok fölé és a videokártya max 70 fokra melegszik (előtte a gyárival 85-95 fokra melegedett a kártya).
Ma már használtam 15E körül is hozzá lehet jutni egy Reserator 1-hez. Szerintem ennyiért még mindig jó vétel mert kiszolgálja a mai rendszereket. De ha netán SLI-re adom a fejem akkor ennyiért inkább veszek még egyet. Bár nem tuningolásra termett a torony, de tuti hosszabb életű lesz a számítógépem. -
voland
csendes tag
-
NOKA32
aktív tag
Ez kompatibilis az am3+-os asrock 970 extreme 4-es alaplapommal?
-
P1ty1
csendes tag
Hali!
Honnan sikerült egy Reserator 2-t beszerezned és mibe került? Ja és tartós terhelés alatt mennyire birja a rendszer? -
ByB
addikt
Megjelent hivatalosan is a RESERATOR 2!!!
-
Pepci
csendes tag
Hello!
Nah tapasztalataim (ha valakit érdekel) Reserator V2-vel kapcsolatban.
Összeraktunk hétvégén 1 gépet ami a következő paraméterekkel rendelkezik:
P4 3GHz Prescot, MSI 975X alaplap, 1db MSI 7800GTX videokártya.
A levegő hőmérséklete (a torony közelében) 24 fok volt.
A processzor 37 fok, Chipset 37 fok, VGA 39 fokra ált be 3dmark06 alatt, ami elég kellemes, mert vízhűtés elött zalman cnps9500 volt a cpu-n ami 55-57 fok között tartotta a hőmérsékletét, az északi hídon zalman 32mm-s passzív hűtője + Papst 412-s (4cm-s jó levegőszállítású ventillátor) volt, ami 50 fokon tartotta a chipsetet és végül a VGA-n elötte Zalman VF700 és VF900 full réz volt, ami 57 fokon tartotta alapjáratban, terhelve (3dmark06) max 68 fokra ment föl. Ezek után bátran be merem majd kötni a másik 7800GTX-t is SLI-be (ha meglessz az Nvidia támogatása erre a chipsetre), mert számításaim szerint nem lesz az egész rendszer 45 fok felett 2db vga-val ilyen hőmérségletek melett.
Még 1 tanács a vízhűtéssel rendelkezőknek. Én speciel utánnajártam, hogy mi lehet pontosan az a kék folyadék amit 2l desztillált vízzel kell keverni és amit a Zalman (bruttó 4-5000 ft) ad a vízhűtéséhez és elméletileg évente kellene cserélni. A folyadék nemmás mint 1 szimpla fagyálló sűrítmény Anti korróziós adalékkal amit ha bekeversz 2l Desztillált vizzel -9 fok-ig lessz fagyálló. A tanácsom ezzel kapcsolatban, ha valaki ki akarja tenni a tornyot télre a szabadba (pl erkély), mint Én annak nem fontos a Zalman kék hűtőfolyadéka, mert 1. drága, 2. meg 2 üveggel kellene beleönteni és akkor kb -15 fokra hűtené le. A megoldás az az hogy keresni kell olyan fagyálló folyadékot ami alkalmas lehet a Zalman + Dvíz kiváltására. Amit én találtam az 5L kiszerelésben levő Higitott fagyálló anti korróziós adalékkal és -35 fokig megfelelő. Az ára 1500Ft volt ami ugye a zalmanhoz képest jóval olcsóbb és 3 évente elegendő cserélni. Így már kiváncsian várom a téli hónapok hidegjeit. Nem kell aggódni a szivattyú miatt sem mert nem fagy széjjel, ha nincs ami szétfagyasza.
Üdv -
Vamp
senior tag
Mennyi baromságot össze tudtok várásolni az átlagfizetés feléért... No comment!
-
igaz nem a vizhűtéshez tartozik akérdés de remélem tud valaki segíteni
A dobozon és a reklámokban szereple egy ház ezzel a vízhűtéssel.
az oldalán rajta van hogy Fatal1ty. létezik ilyen ház vagy ezt csak rátették pluszba csak poénbólegy ismerősömnek kéne ilyen fatal1ty-s ház, mert nagy fatal1ty b*z* és ezzel nyaggat már egy ideje...
remélem tud valaki segíteni
thx -
Pepci
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következőben:
1. Most vettem 1 Reserator V2-t és érdekelne hogy tölthetnék-e bele kizárólag fagyállót (mint az autók esetében), nem e lesz belőle baj. (télre ki szeretném rakni az erkélyre és lehet hogy -20 fokok is lesznek)
2. Amire rá szeretném tenni az: Core 2 duo E6600, 2db SLI 7800GTX, msi 975X Platinum power up. Vajon erre elegendő lehet-e?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Calee
csendes tag
Sziasztok! Úgy érzem szerencsésnek mondhatom magam mivel az én gépem mellet is egy reso plus zakatol és elég jól.A mostani terv,hogy gépújitás lesz,de fogalmam nincs hogy az új dolgokat elbirja-e majd a Zalman. Sli (7800 gtx 2x) rendszer lesz ráadásul dupla magos procival (AMD).Nagyon erősen félek tőle hogy ehhez a rendszerhez édes kevés lesz a Reso.Nem tudom hogy akinek szintén van ilyen vizhütése milyen tapasztalokkal rendelkezik ezen a téren.Mert én arra gondoltam és tudom hogy ezzel a csendesége megszünik de 2 x 120 mm es ventit tennénk alulra illetve felülre a hütöbordára.Nem tudom beválik e.Ha esetleg valaki mar felfabrikált zalman vga blokkot resorator seten keresztul 7800 as kártyára akkor az irjon mert elvileg a leirásában csak max 6800 extreme amire ra lehet tenni.
-
Fish_F_D
csendes tag
Hi!Nekem is egy ilyen csoda szerkentyüü van!én megvagyok vele tökéletesen elégedve!mondjuk én az északi hídra kötöttem, mivel a kártyán ati coolin van
...ja, kérdés: Honnan tok szerezni + pumpát kivülre??
-
KSanya
tag
válasz
velizare #309 üzenetére
Lehet kapni átalakítókat, csak a rendszernek az a legjobb, ha olyan átmérőjű csövekkel használod, amilyenre tervezték az összetevőket. Pl ha egy 6mm-es belsejű csövet beraksz egy ilyen rendszerbe (vagy egy olyan radit, aminek olyan a belső kialakítása, hogy 6mm-es belsejű rendszerhez való), akkor lehet, hogy a pumpa rövid időn belül behal.
pl: Eheim 1048 pumpa nem ajánlott 8mm-es belsejű rendszerekhez, mert kb 1-2 hónap alatt elkopik a belseje a nagy ellenállás miatt. -
Allien
veterán
Hmmm.... Nem értem, miért kellene csak építő jellegü hozzászólás. Én csak egy ütődött user vagyok. Technikailag nem értek annyit hozzá, meg ha értenék, miért kotyogjam ki? Esettleg erre jár egy zalman mérnök, aki tud magyarul, és shimán lenyúlja az ötleteimet!
Pl. Mások írták, hogy a Reserator belseje túl sík, és lehet, ha lenne belső bordája jobb hatásfoku lenne. Szerintem meg nem.
De ezt úgy is csak kisérletezgetéssel lehetne igazolni. Szvsz, sokkal jobb lenne, ha a belső fala olyan lenne kialakításban, mint a golflabda felülete! Csak az a kérdés, mennyiért lehetne így előállítani, és érne-e valamit nem tuningolt prescoton. Valszeg nem, vagy kevesebb, mint 1C fok, ezért meg kár lenne szarakodniuk, tuningra meg nem alapozhatnak ezzel, arra valszeg sokkal jobb egy heatpipes, ventis megoldás.
K7-s probléma. Anno, még a 6000-s sorozatot néztem ki, már azt sem tudtam megvenni, és NEM az ára miatt, hanem, mert azt írták, nem kompatibilis a lapommal. Persze, tudom, hogy erről NEM csak a hűtő gyártók tehetnek, a K7-s cpu foglalata körüli kálvária elég gázos, ez TÉNY. De, a mostani lapomra sikerült felraknom egy ThermalRight SI97-t, nekem speciel megteszi ez is. A vga-ra meg inkább kerestem egy alternatívát, ez pedig Thermaltake Giant III lett. Bár, nálatok ez valamivel gyengébben szerepelt, mint a zalman hasonló terméke, én meg vagyok vele elégedve. És ez a lényeg. Aki zalman fanatikus, az úgy is olyat vesz, még ha nem mindig a legjobb, vagy már egy kissé elavult (még csak most jön a heatpipes hűtő). Mint ahogyan vannak Abit, Asus, Intel, AMD stb... fanok, én antizalmanos vagyok. Annak ellenére, tetszik ez a megoldása, és ha megnyerném a lotyó ötöst, tuti a netes gépemre vennék egy ilyentet. De, jelenleg még ha össze is szednék rá pezetát, akkor sem tudnám felrakni, mert ahoz kicsi a szobám!A külső egységet nem tudnám jelenleg elhelyezni.
-
KSanya
tag
válasz
velizare #307 üzenetére
Arra gondolok, hogy olyan csonk, aminek akkora a mérete, hogy a Reseratorhoz kapott cső belemegy...
pl: a Reserator 8mm-es belsejű és 11mm-es külsejű csövekkel van szerelve (ha jól tudom, de nem biztos), az innovatek cuccok 8mm-es belső, 10mm-es külső átmérőjű csövekkel vannak szerelve, ha jól tudom, akkor a TT vízhűtések (egy részük legalábbis) 6mm-es belső átmérőjű csövekkel vannak szerelve, stb...
Azaz pl egy TT radit nem tudsz bekötni a Reseratoros rendszerbe, mert egyszerűen nem azonos átmérőjű csövekhez való csonkok vannak a kettőben.
Vagy pl az innova csonkokra rá tudod dugni a Zalman csövet, de nem tudod rögzíteni az anyával, így nem biztos a rögzítés... -
KSanya
tag
válasz
velizare #305 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy ki kell dobni...
Arra gondoltam, macerás külön radit, stb beszerezni hozzá. Szerintem ez egy olyan eszköz, amit megveszek valahol, és ha bővíteni szeretném, akkor ugyanoda megyek vissza. De ott a Zalmannal kapcsolatban legfeljebb a vállukat húzogathatják az eladók, mert szerintem kapásból Te sem tudsz boltot mondani, ahol vannak gyári radik, amik pont a reseratorral kompatibilis csonkokkal szereltek.
Az, hogy a jövőben mi lesz, nem igazán érdekel senkit, attól nem lesz jobb, hogy fél év múlva esetleg talán lesz valami. (hidd el 3 hét is sok idő, ha a felhasználónak kell valami)...
Szerintem pont amiatt lehetne árulni az alkatrészeket külön is, mert nem kell nagy plusz ráfordítással számolni (a 6-7 különböző eszköz miatt) a disztributornak, és a gyártónak sem kell találgatni, hogy akkor most a piros vagy a kék színű blokkból csináljanak többet.
Egyébként az innovatek nem kifejezetten számítógépes vízhűtésekre specializálódott, ez kevesebb mint a felét teszi ki a bevételüknek (egyébként az ár is azért magas, mert a cuccok többségét Németországban gyártják, nem Kínában). Gyártanak vonatokhoz is hűtéseket pl... -
attól, hogy veszel egy olyan procit, amihez ez már nem elég, nem kell kidobni az egészet. a csonkok és a csövek meg a felfogatók megmaradnak. veszel hozzá egy nagyobb teljesítményű pumpát meg radit. nincs sehol sem kőbevésve, hogy a zalman csonkokhoz és csövekhez zalman radit is kell használni. egyébként az, hogy most nincsen, az nem jelenti azt, hogy a jövőben sem is lesz. a terméktámogatás nálam nem azt jelenti, hogy nincs széleskörű választék egy adott terméknél, hanem azt, hogy ha gondod van vele, megoldják. egyébként ilyen kis választék esetén (van talán vagy kétféle tartály/radi, a reserator, meg a reserator plus, meg vagy összesen (proci+vga+nb) 5féle csonk) nincs túl sok értelme mindezeket külön-külön árulgatni.
vedd figyelembe azt is, hogy a zalman elég zöldfülű a vízhűtéses termékek terén, és nem négyhavonta jelentetik meg a termékeiket, mint pl. thermaltake, és nem is erre specializálódtak, mint pl. az innovatech. ez látszik abból is, hogy a cuccnak még mindig vannak gyermekbetegségei, amelyek kicsivel több gyártási/tervezési/fejlesztési rutinnal már kiküszöbölhetőek. -
Flashcash
Közösségépítő
Többen írtátok hogy zavaró mindig külön bekapcsolgatni a 230V-os hálózatra csatlakozó a Zalmant.
Erre is van megoldás:
Már vagy két éve használok egy Trust 525U túlfeszvédős elosztót. Védi a telefonvonalat(ADSL modem), és van rajta egy USB csatlakozó amivel a gép USB portjára csatlakoztathatod, 5 db 230V-os csatlakozó van rajta, ebből az első a master csatlakozó, erre kell dugni a gépet. Ha a gépet bekapcsolod, és megjelenik az 5V-os feszültség az usb porton akkor azonnal elindítja a többi csatlakozón levő monitort/hangfalat/reseratort stb.
Nálam emiatt úgy néz ki a gépindítás, hogy benyomom a gépen a power gombot, és rögtön elindul magától a monitor, a hangfal és a többi kütyü ami rá van kötve. A gép kikapcsolása után pedig minden kikapcsol automatikusan.
infó az elosztóról, az ára kb. 5ezerFT:
Bővebben: link
Bővebben: link
Az elosztó működéséhez az alaplapon beállíthatónak kell lennie, hogy kikapcsolt állapotban ne tegyen ki 5V-ot az USB csatlakozókra. (rendszerint USBPWR jumper, usb device wake up stb.) Ha ez nem megoldható akkor egy periféria molex csatiról is levehető a +5V. -
-
KSanya
tag
Szerinem egyébként ezeknek a hűtéseknek úgy lenne értelme, hogy van a nagy passzív hőleadó (pl reserator), és mellette van egy ventilátoros radi is (12cm-es ventivel szerelt). Egy elektronika szabályozza a ventit (pl a víz hőmérsékletének függvényében), és akár ki is kapcsolja, ha nem meleg a víz.
Így amikor a felhasználó csak netezik, letölt, zenét hallgat, filmet néz, akkor elvinné a rendszert a passzív radi (a venti ki lenne kapcsolva), viszont amikor játszik, akkor beindulna a venti (mondjuk 4V-on) és még mindig szinte semmi zaj mellett (értsd: a vinyó hangosabb, mint a venti) jóval nagyobb hűtőteljesítmény állna rendelkezésre.
Mivel légmozgás mindenképp kell a gépbe, ezért nem gáz a ventis megoldással keverni ezeket szerintem...
(nálam egyébként a fenti típusú vegyes rendszer megy a gépben)
-
rudi
nagyúr
Hőleadót tényleg nem lehet cserélni, de a folyadék külön is megvásárolható, és izmosabb pumpát is be lehet szerelni, ehhez van útmutató a manuálban és alkatrészek a pakkban. Arra figyelve, hogy a kieresztés miatt alacsonyabbra tudjam tenni a tornyot mint ahogyan a blokkok vannak (végül aztán mégis a zárakat levágva fújtam ki a vizet a blokkokból) is csak a mellékelt csövek felét használtam el.
-
KSanya
tag
Igen, azt nem is vitatom, hogy drágább, csak arra reagáltam, hogy nincs halkabb passzív gyári hűtés.
Innovateknél egyébként kb 90K lenne egy kb ilyen teljesítményű hűtés.
XXK szettet alapul véve
levonva a pumpa cseréjét 230V-ra (-9000)
kis k-o-m cseréje maxira (kb ez a szint a reserator) (+8500)
egy vga hűtő (+11000)
Egy ilyen rendszer (ekkora hőleadóval) nem lesz jobb teljesítményben.
Mondjuk szerintem, ha stabil a rendszer, akkor a hőmérséklet mellékes (kis túlzással persze). 1-1,5 évet úgyis kibír akár 70°C-on is, utána meg biztosan cseréli, aki ennyit fektet hűtőbe.
Az egyedüli, ami nekem nem tetszik a Zalman vízhűtéseiben, hogy nincs támogatás hozzá. Nem lehet csöveket kapni, szerintem folyadékot sem. Ezenkívül nem bővíthető. Ez alatt azt értem, hogy ha valaki vesz egy combosabb procit (mert mondjuk 1 éve vette a reseratort az akkori rendszeréhez), akkor nem lehet nagyobbra cserélni a hőleadót, esetleg venni még egy ugyanilyet...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Squirrel #297 üzenetére
Az X800XT nem sokkal melegszik jobban mint a mi jó kis 0,15-ös csíkszélességgel készült 9800 Pronk, az A64 pedig - különösen ha már 0,09-es - biztosan nem tud olyan meleget produkálni mint a mi kis 3,2-és Prescottunk (és ezt szokta fLeSs 3,6-on járatni, ha max. fogyasztást mér
). Szerintem a Reserator 1 Puls elbírna az általad vázolt rendszerrel.
Másoknak is ajánlom ezt a fajta összehasonlító módszert: mivel a mi rendszerünk brutálisan melegszik érdemes ezekkel Bővebben: link az eredményekkel összehasonlítani a saját hűtőtöket. Nagyjából ez a klimatizációs viszony volt a Reserator 1 Plus tesztelésekor is, szóval a passzív vizes a maga 65 fok körüli VGA-tól is fűtött állapotában nagyjából olyan kört futott mint a maximális 1700-on terekrő full rezes kilós Zalman CNPS7700 Cu, vagy a Thermalright XP-90 1800-on. Ha valakinél a CNPS7700Cu 50 fokon tartja a procit, akkor valószínűleg a Reserator 1 Plus is nagyjából ezt a szintet hozza majd. -
rudi
nagyúr
A Konvekt-O-Matic Maxi 41 000 Ft, az Ultra 51 000 Ft. Két Graph-O-Matic blokk legalább 20 000 Ft, Eheim minőségi pumpa kereken 20 000 Ft, tartály, csövek miegymás még egy tizes, összesen 90-100.000 Ft. Nagyjából emiatt elfogadható a Reserartor 1 Plus 70 000 forint körüli ára.
Továbbá nem vonom kétségbe, hogy jobb lesz a Reseratornál, de engem kussban a Zalman cucc teljesítménye is meggyőzött. -
rudi
nagyúr
Az előző hozzászólásodat töröltem, nem volt benne semmi építő jellegű. A mostaniban sincs túl sok, inkább egy megkeseredett magánvéleményt látok.
Soha nem értettem, hogy a fenébe lehet egy céget, mártákt, gyártót egyetlen termék alapján utálni. Soha nem fogom felfogni, hogy miért kell egy gyengébben sikerült megolkdás, vagy egy rossz tapasztalat miatt így radikalizálódni, belemagyarázni, hírnevet rombolni.
De most térjünk rá a Zalman ''problémájára''! A legelső CNPS7000-es sorozathoz nem volt Socket A leszorító, de a CNPSA és CNPSB szériához már igen. A CNPS7700-nál még tovább mentek és a bordát rögzítő pánt végére kétféle rögzítőt lehet tenni Bővebben: link. Másik kérdés, hogy milyen tervezési elveket követnek a K7-es alaplapoknál. A legkedveltebb nForce2 chipkészletes alaplapok többségén az alaplap peremére a táphoz veszélyesen közelre került a CPU foglalat, így a nagy terpesztésű Zalman hűtők (különösen a CNPS7700) nem biztos hogy elférnek egy kisebb házban. Csak egy gyors példa:
Abit NF7 - nForce 2 Bővebben: link
Abit KD7A - VIA KT400A Bővebben: link
A követlező K7-es probléma a CPU foglalat körüli rögzítőlyukak hiánya. Ez éppen a régebbi VIA KT400 KT600 lapokra jellemző, lásd a fenti példában. Következő probléma a lyukak elhelyezkedése, ami nem biztos, hogy szabványos. Ezeken a megszorításokon elbukik a K7-es alaplapok többsége, de ez távolról sem kenhető a Zalmanra!
És ott van még az emberi tényező, amivel minden komolyabb szerelésnél szembesülünk. Ha két elem van, szinte biztos, hogy elsőre fordítva rakjuk fel őket. Ilyenkor (de még inkább a szerelés megkezdése előtt) érdemes megnézni a júzersz manuált, egy fél perces lapozgatás nagyon sok bosszúságot meg tud előzni. Legalább két tucat féle fajta processzorhűtőt szereltem már, a bepattintós K7 rémálom a frissebb foglalatokhoz képest. A Zalman CNPX7xxx sorozat felfogatóját a legjobbak közé sorolnám, nagyságrendekkel szerencsétlenebb megoldásokkal is találkoztam már.
A hibás Reserator eseter. Egy gyártásnak fázisai vannak. A sorozatba tartozó első modellek bizony nem mentesek a gyermekbetegségektől, egy ilyenbe futottunk bele a legelső hozzánk érkező példánynál. Mivel a passzív vízhűtéses rendszerekből nagyon kevés van, nem nagyon volt tapasztalatunk, hogy ennek a rendszernek nagyjából mit kell tudnia, ezért nem tartottuk komolyabb gondnak, a nálunk mért 80 fokot; az áramlásmérő vízmozgást jelzett, a pumpa a ''+'' jelzésre volt állítva, végig a szerelési útmutatót követtük.
Tesztrendszerünk egyfajta leges legrosszabb eset, ráadásul a Zalman nem csúcsprocesszorokhoz ajánlja a hangtalan Reseratort, hanem HALK rendszerekhez, és átlagos gépekkel megbirkózó HANGOS léghűtőkkel is mértünk hasonló értékeket. Szerintem a korábbi hibás Reserator is minden további nélkül emészthető hőfokon tartott volna egy közepes A64-es processzorral és egy GF6600GT-vel szerelt konfigot. Mindezt HANGTALANUL. Ennek a picike szónak az értelmét léghűtéssel operáló zenét bömböltető felhasználók nem biztos, hogy ugyanúgy értelmezik, mint egy éjjel, nyugodt csöndben dolgozó júzerek, akik hallják az amúgy hangtalan Papst ventilátor rezonanciáját a hűtőbordán.
És most térjünk ki az árra, ami már nem 80 000 Ft, csak ismét a felületesség és rohanás volt jellemző olvasás közben. Egy termék árát alapvetően két tényező határozza meg, a kereslet és a kínálat. Ha valamit 1 millió forintért lehet a legnagyobb haszonnal eladni (értst itt az eladott példányszám és a példányonkénti haszon szorzatát) akkor botortság lenne olcsóbban forgalomba hozni. Ha a Zalman ezen az áron is le tudja adni a Magyarországra előirányzott példányszámot a Reserátorból, hát miért ne árulná ennyiért?! Ja, hogy valakinek drága? Az kéremszépen ne vegye meg! Vegyen más hasonló termélet vagy reménykedjen, hogy a Reserator olcsóbb lesz, esetleg keresse a kifutó korábbi modellt, vagy gyártson otthon házilag sok-sok munkaóra időt belefektetve (ami alat talán a Reserator árkülönbségét is megdolgozza).
Az árral kapcsolatban a másik kérdés, hogy mit nyújt a konkurencia. Az Innovatek picike belső radiátoros, ventilátoros készleteti vannak 70 000 Ft környékén, a jó nagy passzív radiátora pedig önmagában a teljes Reserator árszintjén van. Természetesen keríthetünk használt, nem erre a célra szánt stb. hőleadót, vásárolhatunk akváriumos vízpumpát, filléres gumislagot, de azt a rendszert nem érdemes árügyileg összevetni egy Reseratorral. -
KSanya
tag
Szerintem meg simán van olyan rendszer, ami kussban hidegebb lesz, mint ez a rendszer
igaz, ez innovatek, és valamivel drágább
viszont olyan gyári támogatás van mellé, amilyen a Zalmanhoz sohasem volt...
Ezenkívül hordozható (még ha nem is könnyű a rendszer)
12V-os pumpa hajtja, ami csak akkor megy, amikor a gép -
Allien
veterán
Megpróbálkozok megint ide írni, hátha nem tünik el.
Természetessen a cikk tetszik, de aggájaim merültek fel. Igaz, ez régi dolog, ezt le kell tisztázni, én utálom a zalmant. Nem teljessen alaptalanul, bár inkább bele magyarázom, és ugye keresem, hol lehet bele kötni, pedig tudom, hogy nagyon sok embernek TÉNYLEGESSEN jó vértel lehet, és azt is elismerem, hogy tetszenek külsőleg általában a termékei. De ez NEM feledteti azt velem, hogy az amd K7-s alaplapokra nem megy fel a hűtőjük, max a termékek kb. 20-30%-ra.
Mindez azért, mert spórolásból két leszoritó helyett egyet használ, és az túl hosszu, ha azt akarnám, hogy felrakjam a lapomra ''csak'' le kellene vágnom belőle, és kész. De erre ennyi pénzbe kerülő terméknél had ne keljen má tákolnom, mert más gyártónál relative jól meg van oldva!
Erre a toronyra rátérve.
''Tüzetesebb vizsgálódás után kiderült, hogy az első szállítmányt is megelőző mintadarab gyári hibás volt, így újabb tesztpéldányt kaptunk, amellyel megismételtük méréseinket.''
Hát ez mindent megmagyaráz. Tehát, képes volt EZ a cég egy gyárigagyihibás terméket kiadni a kezéből, és valszeg a többi ilyen is az volt. Persze, sok nagyon jó gyártóval is előfordul ilyen, ezt elismerem. De mi a biztosíték, hogy ha kiadnék érte 80E pezetát, AZ rendben lesz?Persze, ha amd fan egy ember, annak valszeg nem lenne ennyi gondja vele, ha nem tuningol, mint sokan leírták, de akkor hova is való ez az izé? Egy sznob irodába, de természetessen egy TNN 500AF házba rakva! Szerintem másra nem jó. De mindenkinek saját dolga, hogy hova, és mit vesz!
-
rudi
nagyúr
válasz
BobMaster #289 üzenetére
Jaja, ajánlott az új mérések alapján. Szerintem kussban hidegebb nem nagyon lesz egy ilyen rendszer mint a miénk. Akinek meg fáj az ára, az szerezzen Ladaradiátort és kaváriumpumpát meg homemade blokkot. Ilyen szép és korrekt nem lesz mint a Reserator 1 Plus, több lesz vele a barkács, de hűthet ezen a szinten.
-
OC
őstag
Az a radi ugyanígy néz ki? A két blokk ugyanilyen? A csó is ugyanilyen? Ha minden ugyanilyen, csak nincs rajta, hogy Zalman, na akkor 20k a név. Nem kéne hülyeségeket hasonlítgatni, már bocs. Tény, hogy az anyagköltség + előállítás nem kerül ennyibe, de az egy cég nem pedig Terézapu!
-
X@b3e
addikt
Na így már korrekt. Még gyorscsatikat tehettek volna rá.
-
rudi
nagyúr
A TDM az elírás (máris javítom). A TDP pedig az Intel által kigyártott ''valami'' aminek men mindig van köze a valósághoz. A mi Socket 478-as Prescottunk a lehető legrosszabb eset, még a leges legelső, halálosan szivárgó és forrósodó sorozatból van, annak is a legelejéről mert szorzózármentes demo példány. Hogy milyen trükközés van fogyasztásügyben, azt a Zalman oldaláról lehet leszűrni Bővebben: link, itt az Intel szerint 89 W TDP-s S478 Prescott 103 W-ra van kiírva és mint tudjuk (vagy sejtjük) a TDP nem a csúcsteljesítményt jelenti. Ami jobban melegszik a tesztprocinknál, az talán a dualcore Pentium, az A64 X2 biztosan kevesebbet eszik/melegszik!
A VGA szintén spéci elem, a 0,15-ön gyártott GPU azon a szinten zabál mint egy X800XT. Persze lehetne SLI-vel feszíteni de minek, hova, milyen GPU blokkal? Oda sem férnek a csövek. -
KSanya
tag
ez nem egy extrém konfig...
Az extrém konfig egy SLI-s VGA-val szerelt dual core-os procis rendszer lenne
Ez szerintem egy teljesen átlagos P4 vonalon megépített mai rendszer...
Mi a különbség a TDM és a TDP között?
én csak TDP-s adatokat találtam a hőleadásra, és ott volt 115W-os P4 is és 84W-os is (mint a tesztben)
itt vannak az adatok: Bővebben: link
mondjuk itt csak LGA775-ös 3,2GHz-es P4-ek vannak 84W TDP-vel (ami ugyanaz, mint a TDM?) -
HERR Z
veterán
igen ez nekem is feltünt
Amúgy meg ennyit akárhogy nézzük sem ér meg...egy szép klímaradi ami 35*50 vagy hasonló méretű az megvan 5-15 rugóból használttan s az is visz passzívan/tudom nekem is ilyen van/
És nekem azért 56 foknál végleg megáll a proci még 2700mhz-en is rommáhúzott vgaval is -
LukE
veterán
van egy olyan angol szó, hogy anodized, meg egy olyan magyar, hogy eloxált(ha alurol van szo)...
-
Scream007
őstag
most öszintén mondajm??
ennyiért ilyen teljesítmény nulla -
Integra
titán
kezd alakulni, talán a következő generációban még meglesz oldva pár bibi
az egyik a már említett belső bordázat kialakítása a még jobb hőátadás érdekében
a másik pedig, hogy a tartályba beérkező meleg vizet miért nem vezeti fel egy cső és ott vegyül el a tartályban található vízzel? így a meleg vízzel azonnal keveredve kerül vissza a csövekbe a hidegebb víz.
lehet hogy ez a gyakorlatban nem mutatható ki mért adatokban, de elméletben mindenképpen egy nagy ziccert hagy ki a zalman. megkockáztatom, hogy ha megcsinálnák ezt is, mérhető lenne a különbség.
a harmadik, simán lehetne picit nagyobb a tartály befogadó képessége, az egész torony átmérőben picit nagyobb lehetne. meg aztán a formával is lehetne játszani, nem feltétlen kell hogy henger legyen. én sokkal jobban örülnék egy 60 centi magas téglatestnek, amit a fal mellé állíthatnék, pusztán azért mert nagyobb a felület és praktikusabb
szóval lehet még bőven játszani az ötletekkel, ez a reserator csak a kezdet
jó kütyü, tetszik, de az ár továbbra is horribilis
[Szerkesztve] -
OC
őstag
Pontosan arról van szó, amit a zárójeles részben írtál. A vga kari is melegíti a vizet ezért term. magasabb lesz a cpu hője is. Amúgy meg ha pl. Far Cry-ozol, akkor valszeg nem fut pl. a Hot CPU Tester. Ha meg procit izzasztasz, akkor nem Far Cry-ozol. Szerintem jó ez így, hogy nagyjából hétköznapi ''helyzeteket'' szimuláló teszteket készítenek.
Így már egyébként nem is olyan rossz ez a torony, bár szvsz még simán ki lehetne hozni egy új verziót, mert ebben a hőleadóban több tartalék van. -
GRINCS
csendes tag
miért kell félni a ventillátoroktól?
van 20 db alatti is, oszt annyi -
Izé. Lehet, hogy naív a kérdés, de hogyan lehetséges a CPU hőmérséklete magasabb Far Cry-ozás közben, mint az úgynevezett ''100%-os terhelés''-nél? A Far Cry 150%-ban tudja kihasználni a rendszert?
(Ha arról van szó, hogy játék közben a videokártya által termelt hő nem engedi annyira hűlni a CPU-t, ''teljes terhelés'' címén is illett volna megfingatni a VGA-t.) -
t-shirt
veterán
Lehet tudni mi volt az a gyári hiba
A tünetek alapján mintha másik anyagból lenne ez a torony, de ez meg valószerűtlen. (tudom hogy alu, de sokféle ötvözet létezik)
-
Chieftec
őstag
válasz
Pixel kft. #259 üzenetére
Hello
Milyen kapcsolóról volt szó mert végigolvastam a cikket de erről nem írtak. -
Chieftec
őstag
Ilyen se volt még legalábbis mióta én itt vagyok azóta nem. Marha kiváncsi leszek az redményekre. Egyébként milyen kapcsolóról van szó?
-
Egy szóval nem bántottalak, szándékomban sem volt. Nézd, még egy szmájli is odakerült.
Általában az emberek megnyilvánulásaiból, hozzállásából kideríthető, milyen szándékaik vannak, ezért jósoltam. Nem volt benne semmi rosszindulat, talán egy pici irónia. De csak annyi, ami elfér. -
OC
őstag
válasz
Jim Tonic #253 üzenetére
Persze, hogy lehet, de abból a pár darabból ami pl. a Pixelnél van több hibás is van, tehát ez nem pozitívum semmiképp, akárki tehet róla. A 410-es Sirtec tápok sz@rok. De ha 1szer a Chieftec is ezt rulja, akkor nem mondhatja, hogy dehát ezt nem én battam el. A rossz kapcsoló a Zalman terméke ebben a felállásban, ez nem vita kérdése. Egyébként meg őstehetség vagy, hogy megmondod, hogy én nem vennék ilyet? (Amúgy tényleg nem perpill., de ha a világ legjobb hűtője lenne, akkor azért megvenném) Vízzel hűtök és nem keveset áldoztam már a hűtésemre össz.-vissz. Ja és ez egy fórum, ahol gondolatokat lehet cserélni tudtommal. Én normális hangnemben elmondtam a véleményem, te meg flegmázol itt. Ne tedd légyszi! Mindenki véleménye mind1 csak a tiéd nem? Kérlek viselkedj felnőttként!
-
erdoke
titán
válasz
Pixel kft. #246 üzenetére
Magyarul nem ment a pumpa?
Ahhoz képest elég jól hűtött félpasszívban.
Szerk: Ez esetben edjátok vissza a kütyüt retesztre, mert ez nem túl jó reklám sem a Zalmannak, se nektek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hirtelen best buy lesz az új Reserator, de talán a célközönsége elfogadja.
[Szerkesztve] -
OC
őstag
Ha meg egyik kontakthibás, a másikban eltörik valami, akkor megint nem 1 profi cucc szvsz.
-
OC
őstag
válasz
Pixel kft. #246 üzenetére
Most nem azért, de az átfolyásjelző minek van?
Persze ezt nem jó helyre céloztam.
-
erdoke
titán
válasz
Pixel kft. #239 üzenetére
Nos, találtatok valamit?
-
ByB
addikt
válasz
Pixel kft. #241 üzenetére
És mekkora a vizet tartalmazó henger átmérője, falvastagsága, illetve anyaga?
köszi a választ
BBence -
jerry311
nagyúr
válasz
Pixel kft. #237 üzenetére
Hát igen, az még mindig 68 625 HUF és akkor még mindig nincsenek hűtve a kisebb alkatrészek, amiknek aktív hűtés nem kell, de egy kis légáramlat igen.
-
KSanya
tag
válasz
Pixel kft. #241 üzenetére
köszönöm
-
KSanya
tag
válasz
Pixel kft. #239 üzenetére
Reméjük, hogy tényleg csak ennyi volt a probléma...
Meg tudnád mondani, hogy mekkora méretűek a lamellák a hőleadón (szélesség x magasság)? -
Pixel kft.
csendes tag
Talaltunk a sajatunkban egy letort muanyagdarabot. Addig mi is hasonlo ertekeket mertunk majd 2 nap kiserletezes utan kiderult mi a baj es a homerseklet csokkent 30 fokkal.
Az a kis darab nem tomitette el a csonkot csak annyira lecsokkentette a vizaramlast, hogy nem lett eleg a hutoteljesitmeny. Hasonlora gyanakszunk. Azota szetszedtuk az osszes raktaron levo Reserator-t de azoknak nem volt baja.
Ma kiderul. -
KSanya
tag
válasz
Pixel kft. #235 üzenetére
Mi lehet a hibás ebben a vízhűtőben?
Úgy értem, ha megy a víz, akkor elvileg nem szabadna problémának lenni (főleg ebben, mivel más mozgó alkartász nincs benne, csak a pumpa).
Mert gondolom sehol sem eresztett, és amint az a szétszedett CPU blokkon is látszott nincs eltömítve a bordázat... -
erdoke
titán
válasz
Pixel kft. #235 üzenetére
Valamennyit számít az is, ha S478 és 3,2 GHz-es a Prescott, illetve ha más stepping. Persze 30 fokot biztosan nem. Kíváncsian várom a fejleményeket. A 80e Ft-os árhoz csak látszólag passzol a 80 fok...
-
Pixel kft.
csendes tag
Sziasztok,
Azt gondoljuk a Prohardver-hez egy hibas darab kerult mivel nalunk nem megy a processzor homerseklet 50 fok a GPU pedig 60 fok fole. (3GHz Prescott + 6800 GT). Ma visszahozzak es megvizsgaljuk. Ha tenyleg hibas uj teszt lesz rola. -
imikee
tag
a blokkok réz áramvezető sínből vannak
-
imikee
tag
a Bővebben: link oldalon vannak képek de az még az ezelőtti 1.0 verzió, de ha minden igaz holnap tudok fotózni és akkor felrakom a képeket. le fogom rajzolni hogyan van fúrva a blokk. 1-2 adat addig is: CPU: 50x50x10 mm
NB:40x40x10 mm TÁP:50x80x10 mm 8db tranyának van rajta helymég majd csinálok 1 átalakítást ahol a pumpa és a tartály is bennt lesz a házban csak el kell fordítani a tápot függőlegesbe meg ki kell vágni a gép hátulját. na az egy nagy meló lesz még. Hangja a gépnek most kb 3dB
-
imikee
tag
Helló mindenki!!!!!!!!!!!!!
hát kicsit durva az a 80 fok szerintem) hétvégén építettem újra a vízhűtésemet ami full home made. CPU+NB+TÁPEGYSÉG vízzel hűtve IDLE: 35fok, FULL 41fok
2x120 as venti van rajta 4.5 volton. nagyon jó lett
-
nagydee
tag
-
ByB
addikt
Még kis türelem, jövőhét végére megszületik az ''utód''!!!
Hatékonyabb hűtés, olcsóbb ár...
[Szerkesztve] -
wolfman
veterán
Akartam ilyet venni de úgy látom le fogok tenni rolla! Még ha olcsó is lenne 80 fok az 80 fok! Egy szarabb ventillátoros hűtés is jobban lehűti! Havernak is 3.2Gb Prescott HT 64bit-es procija van és neki ventillátorral 56-58fok kürül alakul.
-
ByB
addikt
Gyors kérdés: mekkora a visszaérkező víz hőmérséklete egy masszív rendszer hűtése után?
-
Dying Fetus
tag
csak én láttam úgy, vagy ti is hogy ennyi pénzért nem vmi jól hűt?
(engem meg a zaj nem nagyon szokott érdekelni ennyi pénzért meg pláne nem kéne a hangtalanság) -
nagydee
tag
közlekedőedények... jaja... csakhogy a dolog csak akkor működik, ha mindkét végpont nyitott, különben nem... illetve de, csak akkor az egyik végpont legyen magasabban, mint 10 méter és akkor kb 10 méteres szintkülönbségre visszafolyik a csőben a víz...
haviszont csak lekapod a procblokkról az egyik csövet, akkor a valamennyi víz bizonyosan ki fog folyni, mert nem nagyon tudod elérni, hogy maga a csatlakozó legyen a legmagasabb pont, azaz a szétszedési pont fölött sehol ne legyen víz... (ha belegondolsz ahoz már a gépet is forgatni kellene. -
^Bundi^
őstag
-
Lacza
senior tag
Maradjunk annyiban hogy ennyi zséért már lehetne rézből is.
Én hűtős vagyok de nem találom túl jó konstrukciónak, mert a környezeti hőmérséklethez képest csak gravitációs elven eléggé kicsi a leadott hő mennyisége .Erre kellene még egy ventillátor is. -
nagydee
tag
nekem pl. tetszenek a feketepárducok, mégsem kéne otthonra egy...
macskaféléből már így is túlkinálat van... -
Ezt már én is leszögeztem. Az előző verzió fele ennyi, és alig tud kevesebbet. Az van reális áron. Ez bemutató termék, a pixel hamar visszavesz majd a hülyeségéből, főleg az Innovatekkel szemben. Ha nem majd megveszi mindenki külföldön 211euroért, azaz kb. 50 rongyért. Ennyiért ennyi cucc nem sok. Hajrá pixel!
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
Jim Tonic #202 üzenetére
Jó választás ilyen konfigba a vízhűtés, csak nem ez és nem ennyiért. Feleennyiért se. Piacon láttam régit 25-ért, az talán reális.
#206: Tegyük fel, hogy te egy híres nőszakértő vagy és mindenki lesi a szavad, te meg azt mondod hogy az ilyen nők tetszenek. Nos, az jelent valamit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Zalman Reserator 1 Plus néma vízhűtő torony ismét laborunkban járt, és megmutatta igazi képességeit.
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest