Új hozzászólás Aktív témák
-
nagydee
tag
na, ez az amire nem lehet válaszolni...
a dolog igazából ott van kiélezve, hogy tornyon mennyi hő tud eltávozni.
ez adott kialakitás mellett első körben attól függ, a torony környezetében milyen hőmérsékletű a levegő és mennyire áramlik... meg a torony külső hőmérsékletétől.
a torny külső hőmérséklete az anyagától és az alakjától, nameg a belső felület hőmérsékletétél függ.
a belső felület hőmérséklete függ a víz hőmérsékletétől és annak áramlási sebességétől
namost a rendszer mindegy egyes eleme elvileg beáll egy hőmérsékletre (a proci is)
ekkor a torony által leadott teljesítmény (szobafűtés) megegyezik a proci teljesítményével (meg még azzal, amit pumpa belerak miközben áramoltat)
elvileg a toronnyal (0 és 100 fok vízhőmérséklet között) bármekkora teljesítményt el tusz szállítani... csak kérdés, hogy eközben az egyes elemek (jelen esetben a proci, mint sarkallatos pont) milyen hőmérsékletű lesz...
ha maradunk a 300lit/óra szállításnál és a vízhőmérséklet a procihűtő belépési pontná 0 fok (folyadék) és a kilépésnél 100 fok (folyadék), akkor a max teljesítmény amit el tud vinni a rendszer 34,9kW
ez a nyomásos öntésze tapasztataim alapján mondjuk 600 fok procihőméréskletnél realizálódik
[Szerkesztve]Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
arty
veterán
''Ennél még a Glacialtech is jobban hűt''
ezt most mért kellett? a GPU hűtésük alázza a mezőnyt, a CPU hűtésük pedig ár/teljesitményben az ász .... ezért?
erre a zalmanra meg kár szót vesztegetni, nemhogy pénzt ... 80ezret"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
BobChemistry
őstag
aha, persze
80 fokos cpu
80000 HUF
es meg oruljek is neki, mi?
jo Nekem a falconrock II is
2-3 ezer huf, es 50-51 fok a maximumBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
nagyúr
ok, vágom. másra gondoltam, mint amit írtam
engem az érdekelne igazából, hogy x l/h áramlási sebesség mellett ez a cucc mennyi hő felvételére képes egyensúlyi állapotban, és mennyi leadására ideális esetben, és mennyire ezzel a tartállyal.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagydee
tag
ennek így semmi köze az össz folyadék mennyiséghez... csak a tömegáramhoz és a hőmérséklenövekedéshez... mindegy, hogy 2 vagy 300 liter folyadék kering a rendszerben...
ha a kilépési és belépési pont között 1 fok a különbség, és 300lit/óra folyadékszállítás, akkor ennyi a teljesítmény...Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
nagyúr
igen, ez a maximális elszállított teljesítmény egységnyi hőmérsékkletnövekedés esetére. de nem egyszerre melegítjük a teljes tartályt, úgyhogy nem tudja kihasználni ezt a hatalmas teljesítményt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ste
addikt
és csak diák matricára?
-
nagyúr
hm. az 5 liter per perc. azaz elvileg fél perc alatt végigkergeti a tartály tartalmát a rendszeren. ez azért nem olyan gyors. az innonak van 10l/perces pumpája is.
a baj a tartállyal van, ha nyomnak bele egy olyan áramlási rendszert, mint a tt rakétába, akkor oké lesz a cucc.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
KSanya
tag
köszike, én is valami hasonlót szerettem volna írni, csak nem tudtam a képleteket
Annyi kis kiegészítésem lenne, hogy egy 300l/h-s pumpa nem ennyivel megy a rendszerben, hanem 80-90l/h-val (a rendszer belső ellenállása miatt), így nagyjából pont ki is jön a 100W, amit el kell szállítania...
--Lasali--: ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: Bővebben: link (Kétmagos Pentium processzorok tesztje)... itt láthatod, hogy jelenleg hogyan alakul a processzorok treljesítményfelvétele, és ezáltal hőleadása... messze nem járunk ott, hogy a gyártók komolyabban is foglalkozzanak a hőleadás csökkentésével -
nagydee
tag
válasz rambo4ésfél #88 üzenetére
diákigazolványra van kedvezmény?
Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
rambo4ésfél
senior tag
Az én passzív tartály+radi kombóm jobban sikerült
Ha érdekel valakit akkor csak most csak neki megszámítom 39990Ft-ért
Kedvcsinálónak: 24-25°C-os szobában egy 3GHz-es prescottot 44°C-on tart full terhelésnél
Ramborator 1+
Bocs az offért de nem bírtam ki -
nagydee
tag
válasz --Lasali-- #75 üzenetére
számolj utána....
300 lit/óra szállítás esetén (sűrűség 1000 kg/m3 = 1 kg/lit és 1 óra = 3600 sec) a folyadékszállítás 0,0833 kg/sec
a víz fajhője 4187 J/kg/K (20 fokon)
a teljesítmény itt fajhő*tömeg*hőm.különbség/idő
a deltaT (hőmérséklet különbség) itt 1K
az elszállított teljesítmény 4187*1*0,0833=348,91 kb 349 W (lenne 20 fokon)
ha egyszer a kvázihőeggyensúly kialakul, akkor 1 fokos hőmérsékletemelkedéssel majdnem 350W-ot tudsz állandó hőmérsékleten tartani... csak az a kérdés, hogy milyen processzor és vízhőmérséklet mellett alakul ki az egyensúly... mert a hőt a túloldalon ki is kell venni... meg terjednie is kell a mag és folyadék között...
az, hogy milyen hőmérsékleten állnak be, az jórészt csak a hőátadástól függ...
a fajhő az általunk tárgyalt körülmények között alig változik....Nem a fizetésem kevés, csak ritkán adják...
-
Ste
addikt
De tényleg gagyi konstrukció, sajnos.
Audi Külső Trabi motorral -
atus33
tag
A Prescottok gyári thermal speckója 67-70 fok között van. Továbbá Magyarországon 35 fok árnyékban simán előfordulhat, tehát a szobahőmérséklet is felmehet addig. Ezek miatt szerintem ezzel a hűtéssel sajnos nem garantálható, hogy a proci nem fog visszalassulni (a beépített hőguta-megelőzési mechanizmusnak köszönhetően).
Egyre jobban örülök, hogy sima szélhűtéssel oldottam meg a gépemet. A tápon kívül összesen 1 db lassan pörgő, szabályozható 12 centis venti van az egész gép hűtésére, a többi passzív cucc. Az egész nem került 10 ezernél sokkal többe, és a cikkben leírt ''víztoronnyal'' ellentétben hordozható maradt a gépem, ha esetleg el kéne vinni valahova. Plusz még az alaplap is jól szellőzik.. o O o .
-
Ste
addikt
Pontosan!
Sokan nagyon rosszul gondolják a vízhűtést. Azt hiszek bemegy 20fok és kijön rögtön 80.
Csak elfelejteik mekkora sebességgel áramlik a víz egy ilyen rendszerben.
Számítsa ki, hogy ha az egész tartály tartalma 2,5liter és a pumpa 300liter/óra teljesítménnyel megy, akkor hányszor kavarja át a vizet és milyen sebességgel egy ilyen blokkon.
Nincs ideje jobban felmelegedni!! -
t-shirt
veterán
Asszem neked fogalmad sincs egy vízhűtés működéséről. Egy blokk be és kimenő csonkja között van hogy egy fok sincs, és nem azért mert a proc nem termel hőt. Sokan tévesen azt hiszik hogy bemegy a hidegvíz és kijön a meleg. Egy vízhűtés úgy működik, hogy beáll egy úgynevezett egyensúly a blok(kok) felveszik a hőt a radiátor leadja és a víz közvetít egy átlag hőmérsékleten.
-
t-shirt
veterán
Szerintem gyalázatos ez a bigyó, és nem az ára zavar hanem a teljesítménye, de az nagyon. Leírták itt már páran és én is ide írom ezért a pénzért már inno-t lehet kapni ami ezt zsebre vágja.
-
dDiego
aktív tag
Ksanyának igaza van!
Ez a hűtő egy hulladék!
fele ennyiből raktam össze egy teljesen passzív vízhűtést, csak a tápban van venti (de ez meg enermax és halk).
proc: A64 3200+@3800+
VGA: geforce 6800
alaplapi nforce3 chip hűtésebáránybőr = juhhéj
-
nagyúr
elvileg úgy, hogy a víz sűrűsége 4 C-n a legnagyobb, ennél magasabb hőmérségleteken szigorúan monoton csökken (a csökkenés karakterisztikája ebből a szempontból nem érdekes). így elvileg a meleg víz felfelé áramlana, a hideg pedig lefelé. csakhogy nemcsak egyenesen áramlik, hanem keveredik is, köszönhetően a szivattyúzásnak, és a hőcsere nagy része már ott végbemegy, a hideg víz pedig a kívánatosnál lassabban áramlik lefelé. mivel a ki- és beömlőnyílás nagyon közel van egymáshoz, ezért a kelleténél melegebb víz távozik a tartályból. van egy olyan tippem, hogy ha a tartály tetéjbe beraktak volna egy hőmérőt, az jó közelítéssel a teljes mérési intervallum alatt kvázi azonos hőmérsékletet mutatott volna.
nagyon jól néz ki, de nem tanultak az előző cucc hibájából. kis házi moddinggal sokkal jobb lehetne, de 80 rongyért nehogy még nekem kelljen fúrnom rajta.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
--Lasali--
csendes tag
Ezzel megint vannak aggályaim, merthogy végtelenségig nem emelhetik a melegedést, pl ATi 9**** után kihozta x**** sorozatot és egyben csökkentették a melegedést is.
Meg mostis. 520 as maggal is vannak melegedési bajaik is. Mivelhogy egy 1*1 centis kis cucctól egy bizonyos melegedési határ fölött nem tudod elszállítani hőt hogy egy bizonyos üzemi hőmérsékleten legyen, akarmit csinálsz vele. -
Chieftec
őstag
De egy 8-10 es csőben tudod milyen sebességgel áramlik a víz amikor 300 L/h szivattyú forgatja a vizet.
-
--Lasali--
csendes tag
Te noormális vagy?
Há' könyörgök... bemegy 30 fokosan és kijön 31 fokosan? Akkor mi a fa.. nem mondok csúnya szót, de akkot mit hűt? Hol vette föl a folyadék a hőt? Mongyuk ott van az az 1 fok hőfeltétel de az mi? Ez kb akkor lenne mikor egy CPU 0-5% os terheléssel áll és alig melegszik, szal nincs hőt felvenni. De ehez is olyan proci kell... mert pl Duron az gyári hűtővel 50-55 fokot tartotta, akármekkora terhelést akasztottál rá.
Folytatva. amit mondasz. 1. 30 2. 31 3.32, ha drasztikusabbak az emelkedések akkor a végére témyleg fölmelegszi az a víz. Azt a következőbe mindig melegebb víz megy. Így egyben kevesebbet is hűt. -
KSanya
tag
fordítsuk meg a dolgot:
egy olyan gép, amit ez rendesen elvisz nem kerül többe bruttó 150k-nál. Ez egy nem csúcs alkatrészekből összerakott rendszer...
Viszont nem hiszem, hogy aki 150-ért vesz gépet, az 80-ért vesz mellé vízhűtést.
ill ha már egyszer megveszi 80-ért a vízhűtést, akkor szeretné, ha az később újra felhasználható lenne - egy akkori nem legújabb rendszerhez (szerintem pont ez a vízhűtés egyik nagy előnye, hoyg ha megfelelő leszorítóval bármilyen procihoz jó). Viszont ehhez nem elegendő a Reserator teljesítménye, mert 1,5-2 év múlva kb az lesz megfizethető, ami ma a legdrágább, így akkor egy középkategóriás proci pont annyi hőt fog termelni, mint a mai csúcsprocik... -
TeeJay
félisten
ezt ne kritizáld
helyesírásom 0 de kit érdekel
én reálisan gondolkozom
aki csúcsprocihoz meg csúcs VGA-hoz ilyet akar az ne csodálkozzon ha túlmelegszik.
aki meg csak szép csendes gépet akar annyk jó.
most mit kell ennyire fikázni ezt a hűtőt?
ha neked lenne pénzed te is szivesen vennél 1et
az más kérdés hogy szinte senkinek nem lesz ilyenre pénze magyarországon.
én csak mondtam hogy én nem egy hiper szuper brutál VGA brutál procis géepkről álmodozom.
én egy nagyon halk netes gépnek is nagyon örülnék és készMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
KSanya
tag
-
Esmein
nagyúr
Teszemazt felül lenne a kiömlőcsonk, vagy a beömlő és esetleg alkalmaznának csövezést, rakás fokot javulna a teljesítmény(80 fokos cpu 38 fokos borda nagyon rossz hatásfok)
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
KSanya
tag
válasz --Lasali-- #48 üzenetére
Nem.
Van 1 prociblokkod, belemegy a 30 fokos víz, kijön 31 fokosan. a köv blokkból kijön 32 fokosan, a harmadikból meg 33 fokosan
Lehet, hogy hülyeségnek tartod, de ez így van esetleg a hőmérő pontatlansága miatt lehet, hogy 2°C-ot nő a víz hőmérséklete blokkonként. Nem 1 vízhűtést szereltem össze, nem 1x mértem le... ezek mért adatok, szóval nincs értelme vitatkozni rajta.
Jah, ezek mind innovatek vízhűtések voltak innovatek hőmérőkkel... -
Scream007
őstag
válasz Zordkaszás #10 üzenetére
ne vicceljetek már.
ráteszek a precottra 1 full nulla minusz zéro semmi léghűtést és még azzal se lesz 80 fok mégha 4gigára huzom se.
ez nevetséges.
szar és drága vízhűtés???
ez mit nyujt????BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Chieftec
őstag
22 fokos szobában 80 fok akkor 32 esbe 90 lenne.
Egyébként én az alaplapot is hütöttem volna egy ventivel mert az alaplapon lévő fetek igen forrók lehettek far cry alatt 3.2 es prescott társaságában. Lehet ennek is köze van a 80 fokhoz? bár ha leveszek tizet a lap hűtésével még az is 70 -
--Lasali--
csendes tag
Mungyuk van ez a kék cső vég, ott középen. Na ha azt meghosszabítanánk a tetejéig akkor felületesen de fölülről áramlana le a hűteni kívánt víz, de ezt meg se lehetne csinálni, mivelhogy max fél métert magasba tud nyomni a szivattyú, és azzal a fél méterrel be kell neki érnie hogy átnyomja az egész rendszeren a vizet... szal ez nyitott kérdés...
-
_cirmos_
őstag
engem nem fogott meg. az árához képest nagyon gyenge, a teljesítményt illető kompromisszumokról nem is beszélve.
-
Ste
addikt
Igazi víz hűtés kell ide!
Alföldi artézi kút min 1000m-ről (akkor már jöhet Apenta is ) ráérős joli néni a slaggal, jó kis alföldi szellő. Egyesítve a víz és a lég hűtési erejét Joli néni tapasztaltságával kész is az új hűtés Aztán ha kell joli nénit elnevezzük Konzervátornak (a befőttfőzés idényében pláne) és kész is a csilivili dizájnnév -
Esmein
nagyúr
Kérdés : Mivel a leadó gyakorlatilag maga 1 cső, és az alján van a pumpa, mégis mi készteti a vizet arra, hogy átjárja a tetejét is ?
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
twollah
nagyúr
Eleg gaz a hutese.
Mondjuk azt meg lehetne csinalni, hogy a gepbol kilepo csoveket atvezetni egy hutogepen, es ugy menne tovabb a toronyba a hutott viz, ott kelloen felmelegedne ahhoz, hogy ne csapodjon le a para, majd onnan be ujra a gepbe.
Lehet, hogy hulyeseg amit irok, de szerintem megvalosithato lenne... -
--Lasali--
csendes tag
Na ezt nemértem...
Leelemzem hátha úgy menni fog -)) :
Van egy procid, mongyuk megy 60 fokon, jön a 20 fokos víz, átmegy a blokkon, majd mikor kijön mongyuk legyen 30 fok, aztán belemegy egy másik 60 fokos proci blokkjába és mikor kijön aztmondod hogy lesz 31-31 fok?? Mert ez hülyeség.. ebben az esetben legalább 40 lenne vagy mégtöbb, mert amit te mondasz úgy nincs hőfelvétel... -
KSanya
tag
válasz --Lasali-- #45 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű a dolog.
A polírozott felületekkel az lehet a baj, hogy nem egyenes, hanem hullámos a felület. Lehet, hogy csillog-villog, de nem tökéletesen egyenes...
Jobb megoldás, ha csak simán levágják egyenesre a bordát, és nem polírozzák. a vágás kisebb egyenetlenségeit a paszta jobban ellensúlyozza, mint ha hullámos a felület. -
Sefter
veterán
ennyiért normális Innovateket kapni.....és ha hozzávesszük az ''1.víztorony teljesítményét''....
Psn ID: sefter_hun
-
--Lasali--
csendes tag
Nah az meg megint más dolog hogy hogyan vagy megcsinálva az érintkezési felület...
Merthogy ott van még a paszta is... 60 fokos magasságba meg szerintem egy karcos vagy egy másik gyengébb minőségü pasztás hűtő közt lehet vagy 2 max 5 C fok különbség...ez meg mondom ilyen magasságba hót mindegy. -
KSanya
tag
válasz --Lasali-- #39 üzenetére
Egyszer mértük a CPU blokkba be és kilépő víz hűmérsékletét, és 1°C különbség volt. Azaz ha 3 blokk van sorbakötve, akkro is max 2 fok különbség van a blokkokba belépő víz hőmérsékletében. Ez pedig nem jelentős különbség.
-
Ste
addikt
Szerintem szánalmas a cikk és a hűtő is.
Fura módon mindig nagy figyelmet szentelnek a procival / vga-val érintkező felületek vizsgálatára, annak kidolgozottságára. Nagyon sok helyen lehúzzák a szépen kidolgozottakat, és dícsérik vagy elfogadják a kevésbbé megmunkáltakat.
A proci blokknál például arannyal Polirozott(!) felület található, amivel persze meg vannak elégedve. Pedig polírozott és futtatott. Vagyis biztosan gyengébb a hőátadó képessége. Máskor az ilyen procihűtőket simán leszólják. Bezzeg itt most megfelelő.
Sok mostanában az elfogult és felületes cikk, amiben igyekeznek még a gyengébb dolgokból is jót kihozni.
Hiába, a szponzor az szponzor.
Azt már persze kár említeni, hogy ez a kütyü is a Pixeltől jött...
jah és ha jól emlkékszem van forróbb fejű is, mint 84W?!
sebaj
[Szerkesztve] -
--Lasali--
csendes tag
Arra az hőcsövesre énis kiváncsi vagyok.
De hát nemtudom, ránézésre... talán még minden lehet... -
ByB
addikt
Szerintetek mit szólna egy 3.0@3.6 NW proci + X800Pro@XT-PE pároshoz? Nekem már az előző variáció is bejött, ez a fekete szín miatt méginkább!!! Húzva max az esetek 10%-ban van használva...
-
--Lasali--
csendes tag
Mikor még az első verziós ilyen torony hűtésüket láttam nagyon megtetszett...
Az áráról gondoltam hogy elég brutál, mert a zalaman el tud adni egy kis fémet szépen megformálva 200x os áron..., akkori 80 valahány ezren nem is lepődtem meg túlzottan.
Mikor 'jó'' szokásomhoz híven lenyitottam Prohardware oldalát megörültem hogy tesztelik az újat. Gyorsan el is olvastam a cikket, aztán jött a csalódás.
Jó hogy halk azt elhiszem, de hogy nem hűtt.. ennyi cugehör meg ennyi pénzt azt ott a 80 fok...
Tervezési hanyagságok is vannak benne, pl a cpu elem bordái nak a tervezése is lehetne gondosabb. Vagy maga a tartály ba se tudom hogy milyen lehet a víz áramlása.
Na meg mindig féltem az ilyen hűtési megoldásoktól, mert ha megnézzük, a ''hideg'' víz átmegy a CPU-n aztán lejön a GPU-ra, +láttam még northbridge hűtőt is hozzá, azt a végén már ott vagy hogy míg a GPU-ig elérne a víz, már forr---
Szal úgy döntöttem maradok a léghűtési megoldásoknál. Viszonylag olcsóbb és hatásosabb is. -
SzlobiG
félisten
Nézegettem én is a tesztet hát 40K-ból sokkal jobbat össze lehet hozni mint ez a Reserator.
-
KSanya
tag
Elég sokba kerül ez a cucc, ráadásul nem is hűt jól.
Akkor már inkább innovatek, ott a jóval nagyobb teljesítményű R4S szett (12V-os tápra köthető pumpával) plusz egy VGA hűtő kerül 65k-ba.
És ha utólag kell hozzá valami, akkor az kapható... (pl: a Zalmanhoz nem lehet utólag gyári csövet venni)
R4S szettel 25-26°C-os szobában a víz 35-37°C körül mozgott full terhelésnél, 3,2GHz-es Prescottnál (VGA kártya is vízzel volt hűtve - 6600GT ha jól emlékszem). Az Abit EQ pedig (ami kb 7-8°C-kal többet mutat) 50-55°C-ot írt... és 5V-on nem igazán lehet a PAPST ventit hangosnak nevezni -
bit_vector
tag
basszus, én is most néztem az árát Komolyan, ennyiért inkább veszek egy vadiúj Zanussi hűtő kompresszort, és iparilag megcsináltatom hozzá a hűtőblokkokat négykilences vörösrézből... Az sem hangosabb, főleg az újabb kompresszortípusokat már csak közelről lehet hallani....
Nemrégen a GPU-m hőmérséklete még 80 fok volt... ma már csak 60 - egy mezei ventis hűtéssel. Ehhez képest egy prescott a maga x watt melegével valódi radiátor, ez igaz. Mégis, valami arány azért van, durva az ilyen elb. konstrukciót ennyiért adni.
üdv.Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
-
killahdrums
senior tag
...én is azt tudom csak mondani, hogy nekem nem tetszik.
Ez LOL! 80 fok? A ledes réz 7000-esem, a 3700MHz-en rohanó proccom (igaz teljes fordulaton), simán 62 fok alatt tartja teljes terhelés alatt. Még ha alul mér is a lapom, amit sokan mondanak, mondjuk 10 fokkal (!) akkor is csak 72 fok!!!
Forintot nem ér ez a cucc sajnos... a GPU meg CPU blokkok azok jól néznek ki, de ha netán vízhűtésre adnám a fejem, akkor tuti Inno cuccot vennék... és ennyi pénzből egy tök fullosat összeraknék, ami alázná ezt a Reseratort!
Én a Zalman új hőcsöves hűtőjére vagyok nagyon kiváncsi!
[Szerkesztve]There is no God, just Technology...
-
Fori23
őstag
Hm. Szerintem, ha egy hútö nem teljesíti a proci biztonságos, stabil múködéshez szükséges gyári adatokat, akkor nálam az ''nem ajánlott'', ''nem használható'', vagy hasonló. Talán egy 2.0GHz-es Celeron-nal, meg kölcsönadom hozzá a 9200-es kártyámat.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
pitman
őstag
Jól látod a helyzetet, bár nekem nincs vízhűtésem, nem is tervezem, de elképzelhetetlennek tartom, hogy egy gépet úgy tudjanak hűteni vízzel, hogy se a radiátorra, se a gépház (beleértve a tápot) szellőztetésére ne kelljen venti. Ha meg kell, akkor már nem lesz hangtalan.
Mellesleg én személy szerint meglepődtem rajta, hogy ez milyen primitív kialakítású. Valószínűleg eredményesebb lenne, ha a folyadék nem a henger közepén lenne, hanem a falában kialakított csőkígyóban keringene, egy kicsit nagyobb felületű bordázatot kialakítva kifele és befele egyaránt (gyakorlatilag szinte a teljes henger átmérője a lamellákból állhatna. Nekem úgy tűnik, hogy ez nem tudja megfelelően leadni a hőt.
Játszadoztam már egyébként a vízhűtés gondolatával, ha építenék, az valószínűleg úgy nézne ki, hogy a ház egyik oldala lenne a hőleadó radiátor (pl. egy autó megfelelő méretű hűtőradiátora), melyen belülről kifelé két 12 centis venti nyomná ki a levegőt mondjuk 800 körüli fordulaton. Ezáltal biztosítva lenne a gépházban a légmozgás és egyben a radiátor megfelelő hűtése is. -
Nedudgi
aktív tag
Hogy őszinte legyek, nem hogy 80, de 8ezret se adnék érte. Régebben nézegettem, de az meg sem fordult a fejemben hogy nincs benne egy cső ami a befolyó ágat felviszi a torony tetejére. Sőt az sem hogy belül egy henger az egész, és nincs felöletnövelés. Szerintem alapvetően hibás a konstrukció. A blokkok mondjuk tetszenek, bár az se túl nagy durranás.
It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll
-
Konflikt
addikt
pedig ez a resorator nem mai darab már...
Az ára egyenessen nevetséges.. én anno 75k körül láttam néhány honapja, ez kb. megér 30k-t, tekintve h a hűtés teljesitménye szinte semmi, egyedül a hangtalansága, és a rulez-dizájn miatt érné meg, de akkorsem ennyiért...Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
szatocs
őstag
Hát azt hittem, hogy ez lesz a legújabb hűtőm, de az ára és a teljesítménye után megnyugodtam, biztos, hogy nem ez lesz. Azért 80,000 ft kicsit sok azért, hogy 80 fokig menjen a proci. Akkor már megvárom a folyékonyfémhűtést
=== Szatocs ===
-
Kain
senior tag
ehh...ehhez mi még nagyon kelet vagyunk,egy borda+pár cső megoldásért 80K-t......
-
nagyúr
válasz bolondember #16 üzenetére
passz. a zalmané 300 litert tud megmozgatni, ennél 120at írnak, szóval a két cucc teljesítménye kétséges, még a konstrukciós hiba ellenére is. ahoyg néztem, a thermaltake egyik vízhűtés kitjéhez sem ad vga csonkot, de ez külön megvásárolható náluk.
viszont az innovatek egyik termékét nagyon tudom ajánlani a zalman új vízhűtéséhez:Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Florida
tag
Ennyi pénzért ilyen hűtőteljesítménnyel kirukkolni pofátlanság..
-
ody42
senior tag
értékelés: tetszett... egészen addig, amíg csak a képeket néztem. aztán amikor megláttam az árát, meg a teljesítményt
-
twollah
nagyúr
Hianyzik a keprol a szigetelogyuru!
Ha mar ott vannak a csavarok hol van a gyuru?
Bővebben: link -
twollah
nagyúr
Ez a kep nagyon tetszett:
''Not Found
The requested URL /html/cooler/zalman_reserator/reserator_block_set_b.jpg was not found on this server.
Apache/2.0.52 (Gentoo/Linux) mod_ssl/2.0.52 OpenSSL/0.9.7e PHP/4.3.8 Server at prohardver.hu Port 80''
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
Láttam, hogy már írták, de nekem is ez szúrt szemet: ''A játék végeztével a processzoron 80 fokot, a GPU-n 64 fokot, a videomemórián pedig 68 fokot mértünk''
80 fok... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Peet
senior tag
Hát ez a torony nem valami nagy durranás. Egy hatalmas víztoronytól többet vártam volna!
Ha már egyszer komplett vízhűtés, miért nem hűtünk mindent? (tudom, a multkor itt járt a házuk is, ami mindent hűtött)
Azt mondom, hogy a 80k az ok, lenne egy hűtésért, ha az hosszabb távra szólna, mindenhez felmenne, mindent hűtene, és megfelelő hőfokon.
Monjuk a 22 fokos szobahőmérséklet kicsit hűs nem? Ahol most vagyok jár a légkondi és a kinti meleget 24-25 fokra nyomja és majdnem fázok!
Amugy ezek a hűtős tesztek semmit nem érnek, ha mindig más a szoba hűmérséklete, mert ugye nem mind1, hogy 30-35 fok van a szobába vagy 20-25!!!
Nem értem még különben, hogy hogyan tudnak ilyen ''béna'' hűtőket csinálni, miért nincs már valami igazán frankó megoldás. Van már annyi minden (hőelem, hőcső, vízhűtés, léghűtés, kisborda, nagyborda, réz, nitrogén stb stb.) és normális hűtőt még mindig nem láttam.
A végén még nekiálok és csinálok egy jót! -
TeeJay
félisten
én mielőtt gépezek a lábammal benyomom az elosztón a piros kapcsoló gombot és csak utána mehet a gép
ajánlom mindenkinek mert a gépek kikapcsolt állapotban is eszik az áramot.
én meg hipp hopp miután kikapcsolt a gép lenyomom az elosztón a kapcsolót és már meg is vagyok.
nem egy nehéz mutatvány és megoldható ezzel isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bolondember
MODERÁTOR
ahogy elnézem ''csak'' CPU blok van (és egy ''kicsit'' a csillivillire mentek rá - UV reaktív kutyafülétől kezdve LEDeken át...)... Ez mennyibe fájhat?
Más: Ha jobban belegondolok, h egy Arctic C Freezer (6k) meg egy Aerocool Video Magic VM-101 (4k) és akkor még mindig az 1/8adánál tartok... Nem hangtalan, de (szvsz) ELÉG halk, ha nem is hangtalan... És akkor nincs egy rossz összeszerelésből adódó ''eláztatás''...
Félrértés ne essék, nem vagyok vízhűtés ellenes, de ez ''kicsit'' sok és nem is elég jó...
[Szerkesztve]Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
TeeJay
félisten
Nekem csak 1 kérdésem lenne.
Aki nem csúcsprocival meg csúcs VGA-val hajtja a gépét
annak még a Chipset hűtést is meg lehetne oldani ezzel?
Proci Chipset VGA sorrendben meghűtené őket vízzel nemde?
ja a másik azt télleg én sem értem hogy a cső belsejében miért nincs lamella meg hogy miért nem felnyomják a meleg vizet és a lefelé szépen kihülő víz meg vissza a gép felé.
amúgy ha lenne pénzem a netes gépemhez tuti ilyet vennék.
azt simán elbírná hangtalanul talán a gépbe elég lenne egy 12centis ventivel szerelt táp is.
tetszik nagyonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
engusz
veterán
válasz bolondember #3 üzenetére
Igen, az egyik az, hogy nagyon-nagyon drága. Ennyiért már egy innovatek szettet is össze lehetne állítani.
A másik pedig az, hogy 220-as a tápcsatlakozó. Tapasztalatból mondom, hogy iszonyat kényelmetlen.Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
nagyúr
válasz Zordkaszás #10 üzenetére
jah. mint a thermaltake rakétánál:
Bővebben: linkTudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Zordkaszás
senior tag
Persze hogy ennyi, a hűtőtorony két csonkja túl közel van egymáshoz.
Ezt az előző tesztben áthidalták azzal, hogy egy csövet raktak belülre is és ezzel a beáramló meleg vizet belül a torony tetejéhez vezették. Így mire visszaért lentre elég jól lehűlt.█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Scream007
őstag
szépen néz, ki de itt valami nem érthető picit.
terheléssel, és ezzelm a vízhűtéssel 80 fok volt a prescottt???
mert ha igen akkor ez több mint botrányos
és igen feltűnően drága, és a kék szebb
[Szerkesztve]BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
nagyúr
válasz bolondember #3 üzenetére
kb nekem is. arra gondoltam, hogy 30-40et még adok is érte, erre megláttam az árát...
sajnos ennyi pénzem nincsen rá, pedig szeretnék nagyon egy ilyet...Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
tts
addikt
Vízhűtés - 80 fok feletti processzor - és ''nem rossz'' - Úristen! - akkor mi lenne a ''nem jó''?
-
detroitrw
addikt
hát megmondom őszintén hogy ennek a ''kis'' tesóját akartam megvenni
a sima reserator 1-et
de több érv is szolt mellette
1.: ha húzni akarom a gépet akkor már nem a legjobb /lásd ebben a tesztben is/
az a cpu hőfok egy kicsit sok /szerintem/.
2.: hogy elötte BE KELL kapcsolni a reserator-t /míg mielött a gépet benyomnád/
nos ez eléggé fontos. Van egy hülye bátjám aki állandóan szétb*ssza a gépet.
szal lehet hogy elfelejtené bekapcsolni /bár integrált cpu-t még nem láttam /
a másik az hogy néha tudatmódosító szerek /alkohol/ hatása alatt is szoktam a gép elött űlni. /és ekkor bármi közbejöhet/.
3.: na meg az ár/teljesítmény függvény
én semmi féleképpen nem vennék ilyet.
80k-ból olyan ventis hűtőrendszert lehet kiépíteni hogy csak na /és akkor már tuningolni is lehet a gépet/. -
TommyGun
őstag
Zalman Ez nekem naon bejön ez a cucc csak ne lenne ilyen húzós az ára
Mondjuk azt télleg nem értem ménem raknak a borda a belső falára is bordákat....
Esetleg azt is megcsinálhatták vólna hogy vhova felszerelhető legyen egy 12 centis venti vhova.....akkor nem kéne rajta kokányólni...
Illetve még1 dolgot nem értek....ha jól látom akkor ugye a bordán belül semmilyen folyadék út nincs....márpedig mivel a szívó és a fújó csonkok elég közel vannak egymáshoz ezért nem lehet hogy egy része amit elszív a proccról az rögtön vissza is megy oda....gyakorlatilag úgy hogy nem is adta le rendesen a hőt a bordának....nem leett vólna jobb mondjuk középen elválasztani két térfogatra és mondjuk a borda tetején hagyni mondjuk 1-2 centit ahol átfolyik a folyadék ? Mert is menne mondjuk lentről fel - fentről le egy kört a folyadék és folyamatosan adná le a hőt....."Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
bolondember
MODERÁTOR
amikor megláttam az árát, csak ennyi volt areakcióm, szó szerint:
'', majd OMFG!''...
Ennyi zsét elkérni érte... Nem szívbajosak (vagy csak Ft-ben tűnik soknak?!)... Amúgy zajtalan, nem rossz... na ja. Elfogadnám.Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
Zordkaszás
senior tag
Megint zalman víztorony?
Mintha már lett volna...█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
itibi
csendes tag
Nem rossz, nem rossz...
Az élet egy nagy IDE port, van aki slave, van aki master, de nem mindenki jumperelhető. - bash.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest