- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- RAM topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stol
addikt
A 400-as, és ''480''-as CG bele egegyezik a 360-as CT belével.
Enyit a FOS Codegenrűl. -
stol
addikt
El kell, hogy szomorítsalak titeket, de a fenti kapcsolástechnika, nemhogy 480, de még 320W stabil leadására SEM képes
Ha, ez egy 480W-os táp lenne, akkor ez mekkora lenne?:
Bővebben: link
PH cikkírói szakértelem, no comment -
rudi
nagyúr
Hidd el, hogy mondjuk a High Power is ezt csinálja a megrendelői felé és ugyanez megy a nagyobb tápoknál is. Egy 400-as és egy 450-es csúcstáp között max néhány amper eltérés van a 12 voltos ágon. Belül ugyanaz a stabilizárot, pfc, túlvédők, de ez nem is meglepő. A 2,6-os P4-is együtt készül a 3,4-esekkel úgy ahogyan a 3.6-os RAM az 5.0-sokkal. De így van ezzel a Ford mondeo és a jaguar X-Type és még sokminden.
-
Sefter
veterán
''Egyet mondok én, ráírom a tápra, hogy húszmillió wattos és azt, hogy csak szabványos ATX számítógépre kötve tudja leadni''
Na pont ez a gusztustalan a Codegenben...mikor rendeltünk tőlük megkérdezték, hogy milyen címke legyen a tápon (mert a belseje ugyan az a 300-450W-nak is) sőt ha akarjuk külön küldenek minden címkéből és amelyik jobban fogy olyat ragasszunk... -
tildy
nagyúr
Akkor mar inkabb imbp 350W 5500ert
-
rudi
nagyúr
Egyet mondok én, ráírom a tápra, hogy húszmillió wattos és azt, hogy csak szabványos ATX számítógépre kötve tudja leadni. Szerintetek van esély rá, hogy bárki lemérje? Mondok még jobbat, ráírom egy tápra, hogy 400 Wattos, és azt sem fogjátok tudni számítógéppel csúcsra leterhelni.
Ami számít:
1. NORMÁLIS terhelési viszonyok mellett mennyit ingadoznak a feszültségek.
2. milyen a hangja
3. tartóssága
1. megvizsgálva - rendben találva
2. megvizsgálva - hangos
3. lehetetlen megvizsgálni
Ehhez jön még, hogy csillog mint Salamon t*ke, kötegelve vannak a kábelei és jár hozzá egy mókás, elvtársakat idéző, doboz, van PFC és hogy relatíve olcsó - tetszett, no! Amire kell, arra jó, akinek halk kell, az ne ezt vegye. Vizsgálódásunk alatt teljesítmény szempontjából semmivel sem volt rosszabb mondjuk az 550 wattos CoolerMasternél. OK, hogy abban 3 12-es ág van meg baromi drága, meg fogyasztásmérő meg minden, de kell ez nekünk?
Kétségtelen, hogy többségünk már hallot belahó Codegenről, de tudtommal nem sokan hallottak éppen ilyen behalt Codegenről. Persze ettől még behalhat ez is, kérdés, hogy túlfeszre, túláramra, villámra stb. hogyan reagál (hogyan reagál az ilyenekre egy Chieftec, Enermax vagy Cooler Master?), ezek vizsgálatára sajna nincs lehetőségünk. Akinek van és leteszteét 100 tápot mindenféle márkából és van hibaszórási kimutatása az szóljon, többiek osszák meg tapasztalatukat (ne a legendákat lécci). Nekem egymás után behalt két Seasonic tápom, mivel nem tudom pontosan hogy miért (körülmények, paranormális tevékenység, csillagok állása stb.) azért nem fujjogok, ez is benne van a pakliban. -
Csaba_20_
őstag
A cikkben nincs feltüntetve, hogy reklámról van szó. A Prohardver mint szakmai fórum elemzi a tápegységet és az a megítélése, hogy ''tetszett'' azt az érzetet keltheti az egyszerű felhasználókban, hogy szakmailag megfelelő és jó tápegységről van szó. Közben csak a körítés változott, a tartalom semmit. Ez pedig ebben a formában szerintem nem helyes!
-
Sefter
veterán
Codegen tápot soha......dolgoztam szervizesként nagykerben, mi is importáltunk Codegen tápokat/házakat.....tudnék mesélni, biztos kikerekedne a szemetek
mint ahogy a trabantból sem lesz merci.... -
Florida
tag
válasz
Csaba_20_ #81 üzenetére
Nem mehet a PH forgalommal szemben..
Ha így lehet megélni,hát istenem,reklámozni kell.
(konkrétan,miért vagytok meggyőződve róla,hogy annyira szar ez a táp?nem azt írták,hogy überkirály és a szerkesztőségből mindenkinek ilyene van,hanem azt,hogy tetszett.vagyis hogy codegenhez képest tetszetős volt.hol itt a gond???) -
Florida
tag
Bagoly régen a PH alig volt több egy lelkes baráti társaság lapjánál,most meg már egy komoly tényező.Ha itt megjelenik egy pozitív cikk,az hidd el,hogy segíti az eladásokat.
Ennyire sajnálod Parciéktól azt a minimális hasznot,amit az esetleges reklámokért kapnak?
(bár sztem így konkrétan nem kapnak pénzt érte.) -
Bagoly
senior tag
''PH meg igazán kinőhetné már ezt a tetszett címkézést. Semmi értelme az egésznek. Most vagy felvállalják, hogy szubjektíven tesztelnek és értékelnek amire támaszkodni lehet, vagy leragadnak annál, hogy hetente kapnak valami tök fölösleges cuccot amiért giccsesen hálásnak kell lenniük és mindenki megveregeti a másik vállát.''
Nem is gondolnád milyen régi ez a problémaés a tendencia sajna nem mutatja a javulás jegyeit.
Régen felvetettem Parcinál, miért nincsenek ''gyenge'' stb. minősítések (hiszen az ember a piacon is rengeteg szart lát)....a válasz az volt, hogy azért, mert mindenki a jó cuccait próbálja odaadni tesztelni......és amúgyis má', de egy negatív vagyok.......Hát....többek között engem ez a táp sem győzött meg (Pontosabban: a véleményem szerint egy kalap sz@r.), de ez nem is lenne baj (meg lehet a piac gyengébb termékeit is mutatni), a gond ott van hogy erre a tetszett cimke egyszerűen a PH! tesztjeinek szavahihetőségét rontja. Kövezzetek meg, de én ezt nem tudom máshogy látni: a Sowah a támogatását felhasználva reklámfelületnek használja a PH! cikkeit, amiben a PH! (ha csendestársként is) partnere. Vagy oda kéne írni, hogy ez fizetett hirdetés, vagy leginkább korrektül leírni, ha valami sz@r!
Lassan itt is megállja a szánalmas.hu-n untig ismételt mondás a helyét:
RÉGEN JOBB VOLT!
....és ezt nagyon sajnálom.......
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Jim Tonic #58 üzenetére
Persze hogy van a céges gépek felében egy részében ilyen van.
Az enyémben elszállt már egy pár. Igaz nekem még nem vitt magával gépet.
A ventilátor viszont már többen is megdöglött, vagy elkezdett zörögni.
Ha nem veszem észre, hogy berohadt a venti, akkor könnyen baj lehett volna belőle.
Illetve olyan problémám is gyakran volt vele, hogy nem bírt el ugyanannyi eszközt, mint a névlegesen ugyanolyan teljesítményű, de másrkásabb táp.
Ezen kívül rengeteget adunk el belőle, bár statisztikát nem tudok mondani. Mennyiségileg nyilván sokkal több hibás van, mint Chieftekből vagy más márkásabb tápból, mert nagyságrendekkel többet adunk el belőle. -
dark bit
tag
válasz
Csaba_20_ #63 üzenetére
Az exkluzivitás érzete addig tart amíg hazaviszed... Nem tudom, hogy ezek a szériák ugyanolyan szarok e, mint nagy hírű elődjeik de ez akkor is csak egy ugyanolyan táp mint amit papírdobozban veszel 4 mellézacskózott csavarral.
Kb olyan ez, mint egy disznót armaniba öltöztetni.
PH meg igazán kinőhetné már ezt a tetszett címkézést. Semmi értelme az egésznek. Most vagy felvállalják, hogy szubjektíven tesztelnek és értékelnek amire támaszkodni lehet, vagy leragadnak annál, hogy hetente kapnak valami tök fölösleges cuccot amiért giccsesen hálásnak kell lenniük és mindenki megveregeti a másik vállát. -
Adi
senior tag
Úgy tűnik, hogy a Codegenről alkotott véleményemmel nem vagyok egyedül.
Íme egy kép a témában, de az alkotó nem én vagyok, csak a közzétevő.
-
Horbal
őstag
Csatlakozom, valóban baromi giccses, meg röhejes is ez a csomagolás, papírmassé doboz, benne ez a műszálas aranyutánzat selyemrongy, szvsz baromi LOL, persze ettől még a táp lehet, hogy jó, de nem venném meg az tuti, lehet előítéletnek titulálni, de a kodegány az kodegány...ahogy a xarból sem lesz soha ikersejttégla, rgo nem lehet belőle házat építeni...
Mellesleg a lemezmegmunkálás terén is van még mit fejlődniük... -
Árnyék
csendes tag
Kívülről elég giccses a csomagolás,én személy szerint soha sem szerettem az ilyet mert nekem mindíg azt sugallja hogy a táp hibáit a külsőségekkel próbálják leplezni.Nem nagyon hiszek a 10000 forintos luxustápokban,inkább az ember adjon ki egy kicsit többet egy megbízható márkás(Chieftech,Silverstone,Tagan)tápért.Jobb nyugodtan aludni!
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Jim Tonic #66 üzenetére
Egyetlen stabilizátort tudok elképzelni a tápban, a +5Vsb stabilizátorát, ami Codegennél tippre 7805-ös IC. Régi, rossz hatásfokú stabilizátor IC, 50 Ft. De tényleg nem ezeket a szempontokat tekintettem volna elsődlegesnek, ha érvelni akartam volna a táp mellett.(Igaz mást, nem nagyon tudnék felhozni én se.)
-
válasz
Csaba_20_ #63 üzenetére
A ''stabilizátoron'' nekem is megakadt a szemem, pláne, hogy a ''kondenzátorok'' után írta a szerző.
Egyébként a régi Codegen tápokban kb. ugyanilyen bordák voltak(400W-os verzió), szóval azt pont nem annyira kellett volna pozitívumként felhozni. A ''meggyőző rendszerre'' tippem sincs, talán arra gondolt, hogy jól néznek ki a méretes kondik egymás mellett. Bár egyszer auzt hallottam, nem a legjobb ötlet hőleadó felület mellé rakni az elektrolit kondenztárokat, mert elősegíthetik a kiszáradásukat.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Hát igen, ezen a mondaton az én szemem is megakadt:
Cikk írta:
A szerkezet jócskán tele van pakolva anyaggal, a hűtőbordák vaskosak és masszívak, az elektronika alkotóelemei (kondenzátorok, stabilizátorok) meggyőző rendszert alkotnak.
A hűtőborda alumíniumból van, az alumínium hűtőbordák általában masszívak és vaskosak, de esetünkben a hűtőfelület nagysága érdekesebb szempont lenne szerintem. Nem tudom mit értenek ''stabilizátorok'' alatt, mint elektronikai alkotóelem alatt, de amúgy mit jelent a meggyőző rendszer?
[Szerkesztve] -
Florida
tag
Ezek vaskos bordák?
-
Adi
senior tag
válasz
Jim Tonic #59 üzenetére
Hahaha.
Az ilyen hozzád hasonló önkéntes igazságosztók mindig roppant szórakoztatóak.
Kotord elő légyszíves az impresszumot és nézd meg, hogy ki vagyok, majd ezek után extrapolálj belőle arra, hogy a beszólásomban mennyi volt a humor és mennyi a sértegetés (segítek: 100% és 0%).
A munkám során sajnos volt szerencsém nem kevés Codegen táppal találkozni, ti. meglepő méretű és forgalmú cégek vezetősége is tud magyarosan szarrágó lenni és mérnöki munkaállomásokba Codegen tápot vásárolni. Ezek után én egy Codegen tápnak ''akkor hiszek'', ha ló legel a sírján. -
Adi
senior tag
Ez a táphalom impozáns, de ha ez mondjuk egy nagyker több tízezres darabszámú éves forgalmából maradt meg, akkor az egyáltalán nem vet rossz fényt a Chieftecre.
A cikkhez kapcsolódóan: srácok, ha belefosok egy bársonydobozba, beküldöm a szerkesztőségbe tesztelni (íztesztre pl.), akkor arra is rárakjátok a ''tetszett'' címkét?
-
Johnny
senior tag
A Codegen nem 'tucatáru', hanem simán gagyi. Ennyi pénzért meg szvsz jobbat lehet venni, ami már bizonyított.
-
Peat;)
veterán
Szerintem nem rosszak, a 400wattos elég mindenre és halk is.
Egyszer igazán kéne csinálni egy felmérést ahol az eladott darabszámhoz vizsonyítják a meghibásodott darabok számát, nem lepődék meg ha codegen magasan jobb arányt mutatna collinkhez vagy chiftechez hasonlítva. Na meg szegény codegent hamisítják/ották is ezerrel állítólag, azok csinálták azt hogy vitték egész gépet.
Persze enermax és társai megin más téma, azok persze hogy jobbak annyi pénzért. -
Hát, a hangos tápzaj, mint kellemetlen meglepetés... 2 óra múlva flexszel vágnám szét a tápomat, ha ilyen hangos lenne. Ráadásul azt sem értem, h miért olcsó a 10e Ft?
Emlékeim szerint 7 ezer + ÁFÁ-ért vettem öcsém gépébe egy 360 W-os kétventilátoros chieftecet, ami azon kívül, hogy szinte hangtalan, még ki is szolgálja a kétcsatis GeForce-át röhögve. Szóval lehet, hogy én vagyok eltévedve, de szerintem egyáltalán nem best buy ez a táp.
A PH! minősítésén fél percig röhögtem... TETSZETT!!! -
Loha
veterán
Számomra a Chieftec már nem jelent minőséget tápok terén, főleg a 410W-os tápjuk egy nagy szar...
Ahelyett hogy ilyen csicsász szarba rakják ami biztos az árból vagy 1k...ahelyett rakhattak vólna hálót a kábelekre meg mondjuk a molexekre kipattintó pöcköt + hőszabájzós ventiket...maximum ósán zacskóban árulják...na bumm
Aki nem piszkálgatja a gépét minden nap annak tök mind1, hogy könnyen szedhető-e le a tápcsati, vagy hogy van-e háló a kábeleken.
Érzésem szerint ez a táp, olyan gépekben lesz amiket nem nagyon fognak piszkálgatni életük során...
Ezek a hőszabályzós ventik, pedig csak akkor jók, ha nincs megterhelve rendesen a táp, rendes terhelésnél az ossszes 8cm-es hoszabalyzos is hangos...
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
Ahelyett hogy ilyen csicsász szarba rakják ami biztos az árból vagy 1k...ahelyett rakhattak vólna hálót a kábelekre meg mondjuk a molexekre kipattintó pöcköt + hőszabájzós ventiket...maximum ósán zacskóban árulják...na bumm
KOTVÁNY ez emberek....10-12k--ért már mínőségi Chieftec-et kap az ember 410W.....
[Szerkesztve] -
ciao
senior tag
a csicsa körítés helyett tehettek volna bele normális ventit, de a mért eredmények meggyőzőek, nem szabad csak az előítéletekre hagyatkozni!
-
twollah
nagyúr
Maradok a jo kis vilagitos 12cmes 350Wattos Coolink tapomnal.
-
busman
veterán
A teszt végén nem láttam,hogy: Ajánlott
-
Kain
senior tag
Kellemes csalódás codegenéktől.
-
Daywalker
addikt
Nekem Tagan 2force 480W van. 33 ezer FT volt...namármost akkor 480W Codegen 10ért...hát nem tom. Előtte Enermax volt ebbe a gépbe, de az is nagyon jó. 420W és 24K volt annó.
Haverom Codegen tápja nagy lángcsóvával és füsttel most szállt el, és magával vitt mindent!!! A munkahelyi gépemben pedig tegnap szállt el a Coolink, tehát az is elég gagyi.
Nekem egyébként a belseje se tetszik a Codegennek. Azok a bordák elég bénák...na meg attól, hogy vmi jól néz ki, nem biztos, hogy minőségi alkatrészekből épül fel. -
Hun'reeth
őstag
Nesze nektek Codegány!
-
Csaba_20_
őstag
Nah, ilyen tápot se vennék SOWAH!
-
chop
őstag
nekem a 360-as chieftec is elvitte magaval a deszkamat..szoval mar nem hiszek semmiben se...
-
robekri
addikt
Hát én sem cserélném el a 3-4 éves csifikémet (360W) erre a 480as cuccra!
Számomra a codegen az mindíg is kodegány lesz!
Igen sajna sokan nem hiszik el, hogy a táp mennyire fontos mert csak a számokat nézik és nem a teljesítményt!
Üdv.: Robe -
Renwick
őstag
-
Konkrétan az volt a történet, hogy a kedves vevőnk összerakott egy brutál konfigot, ehhez vitte a tápot, hiába is próbáltuk rábeszélni valami jobbra... 1 hét múlva hozta a gépet, hogy játék közben fagy, újraindul, kikapcsol... megnéztük, terhelés alatt a feszek össze-vissza ingadoztak, csere másik ugyanilyen Codegen 400 DLX-re, jelenség ugyanaz. Csere Chieftec 360-asra, a gép hibátlanul megy... árkülönbség rendezése után vevő elégedetten el, elötte még megígérte, hogy legközelebb már az elején elhiszi nekünk, ha valamire azt mondjuk, hogy nem érdemes megvenni
Mindenesetre a műszeres Megatápteszt 2-t már nagyon várom -
szeva000
addikt
Na itt egy FSP belső.(FSP550-60PLN szerver táp)
Bővebben: link -
erdoke
titán
Na azért nem annyia nagy ördöngősség tápegységet gyártani, csakhogy a verseny különféle stratégiákra kényszeríti az egyes gyártókat.
Aki ennyire költségtakarékos, olcsó tápokat csinál már évek óta, az biztosan tudja, mit spórolt le, mit kellene belerakni egy jó minőségű, drágábban árulandó tápba.
Ezen az áron a 400-as táp nem tűnik rosz választásnak, nem hiszem, hogy sokkal jobbat kapsz 7500 Ft-ért. -
g4dg3t
senior tag
Igazán nem mindennapi látvány tárul elénk a dobozt kinyitva: tápegység narancssárga szaténpárnán.
Hurraaa -
L3zl13
nagyúr
A Deluxe sz@r is sz@r, csak még drága is ráadásul...
Ezt most valahogy kihagynám... -
djsunny
aktív tag
Próbálkozik a Codegen, de én ennek ellenére azon a véleményen vagyok, hogy Codegen és Mercury tápot NEM SZABAD VÁSÁROLNI!!!!
Láttam már rengeteg elhalt számítógépet és tápegységet, az összesben Codegen és Mercury táp volt (és a táp miatt haltak meg az alkatrészek).
Eddig csak egyszer volt problémám márkás táppal (Chieftec 360W), elkezdett sípolnide nem gáz mert lecseréltem egy 500-as FSP-re. Szerintem az FSP legprofibb, legmegbízhatóbb tápegység a világon (szerintem)!
-
Renwick
őstag
Több, mint valószínű, hogy a cimkén szereplő típusjelzés hibás, legalábbis volt nálunk egy ''sima'' 400-as (tehát nem DLX) modell, ami ugyanígy nézett ki, csak éppen feleekkora súlya volt, és csak egy 12 V-os ága volt. Na arról valóban nehezen hihető el, hogy 400 wattos névleges teljesítményre képes.
üdv
R. -
Dilikutya
félisten
Épp ez az, hogy a többség nem. Sokan úgy vannak vele, minek adjanak 20k-t 350-370W-ért, mikor van ugyanennyi 10k alatt... aztán mondják, ááá jó az nekik, úgyse lesz baj, sose volt még ezzel a márkával gondja (lásd még.: Vangelis fórumtárs balesete a közelmúltban, mint intő példa).
-
thaler2
senior tag
URAMISTEN!!! Én véletlenül Coolinknek olvastam a Codegen feliratot
az első hsz.ben akkor a ''ráadásul nem is noname-t'' javítom noname-re.
Ilyen reggel lenne még?
-
Calogero
addikt
Kar a hangjaert
Egybol venti cserevel kell kezdeni a tap berakasat
Az ara tetszik 8800 Ft egy 480W-os tappert. -
Az a 400W-os ráadás, az szerintem valójában csak 300-as, legalábbis erről árulkodik a modelszáma... Normál esetben a 300-as Codegeneknek szokott 300-as modelszáma lenni, a 400-asoknak 400-as, képen is látható 480-asnak is 480-as.
Persze az utóbbi 1-2 évben tele lett a magyar piac olyan ''felülcímkézett'' vackokkal, ahol a 200-as modelt 300W-osnak árulják, a 300-ast 400-asnak, a 350-est 420-asnak... tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek terhelhetősége valójában a modelszámnak felel meg, ha a nagy betűkkel ráírt watt számmal próbálja az ember terhelni, akkor az bizonytalan működést, esetleg azonnali táphalált eredményez. Ez is vezetett a Codegen egyre romló hírnevéhez, mert amíg a 300-as 300-as volt, a 400-as 400-as, addig nem volt sok baj velük. -
thaler2
senior tag
Abzolút egy szimpi táp számomra, 7800FT-ért, egy 480Wos...ráadásul nem is noname
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest