Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
off
Minden tiszteletem a Hazigazdakake amit ez a t*w*o*l*l*a*h muvel, az vmi fortelmes.
Meg 1 ilyen embert nem lattam a forumon.
Elnezest a szemelyeskedesert, de ugy ereztem h ezt fontos elmondanom.
on -
Alvin_ti4200
félisten
Köszi a válaszokat, kíváncsian várom a kártyát.
-
Keitaro
addikt
[L]http://www.s3graphics.com/index.html[/L]
-
Elrood
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #127 üzenetére
[L]http://prohardver.hu/rios2_hir.php?id=2806[/L]
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #124 üzenetére
Ó lehet tudni pár dolgot róla. Csak ahogy Elrood mondta pont azokat nem amiket kérdeztél :)
-
Elrood
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #124 üzenetére
Ezekből egyikre se LEHET válaszolni:).
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #120 üzenetére
Az :))
-
Elrood
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #117 üzenetére
Pontos megfogalmazás: Hűtőkkel. Ugyanis 2db rajta (EGY G/VPU+RAM bordán, másik meg a G/VPU-n, de a nyám másik oldalán), az hogy mennyire ''halk'' az már szubjektív.
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #117 üzenetére
Ajj... nem mondok semmit :DD
-
Cane
őstag
Szép teljesítmény az ATI-tól, hogy a 394/739MHz-s NV-t teljesítményben leverte. Azonban az ati hűtése az NV-hez képest eléggé igénytelen. A memóriára még véletlenül sem raknának még egy csokipapír-alufóliát sem. Ahány ati memcsit fogtam ''menet közben'', az mind tűzforró volt.
-
MLaca
őstag
Najó, csak vicceltem. Én egy demokratikus lélek vagyok...
-
MLaca
őstag
Jut eszembe: mindig a házigazdáknak van igazuk! :DDD Hogy miért? ;]
-
ArchElf
addikt
twollah rulz :))
Nekem erről csak ez jut az eszembe
''Kuss, én így szállok le!''
Bocs twollah, de nem tudtam megállni...
Egyábbként már hiányzott is egy ideje a kritikus hozzáállásod :DDD
;]
AE -
dr. rozmark
tag
''Mostani PCWorld-ben teszteltek nehany GF FX5600-as egy Titaniun4200-ast es egy R9500PRot
Ott asszem majdnem mindenkit megvert a GF4TI
lehet hogy rosszul olvastam, megnezem majd ujra''
Itt valamit elnéztél!
3DMark 2001 SE build 330:
A GeForce4 Ti 4600-at a Radeon 9500Pro onnantól kezdve veri, hogy bekapcsolod az élsimítást (1024*768/32 bit, 4 minta)!!! -
Zenty
őstag
nemtudom szerintem nem olyan rosz az fx 5900 ahogy ati 9800 pro sem majd ha kiprobáltam mind 2 töt akkor lehet igazi vélemyént mondani nem elfogultság power :D
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #99 üzenetére
Nekem nem az van, de csinálok majd neked egy tesztet. szvsz 3dmark 2003 eredmények mellett azért van tonna más is, mert természetesen nem túl fair így az összehasonlítás.
-
LordX
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #99 üzenetére
Akkor még nem ad pontot, mert ''Még nem futott le minden támogatott game teszt''
Doh. -
Alvin_ti4200
félisten
Bocsánat, hogy ilyet írok, de az összehasonlítás kedvéért valaki futtasson már le egy tesztet mondjuk egy 9500Pro-val a DirectX 9-es tesztek(Mother Nature, Pixel Shader 2.0) nélkül és bökje mán ide, hány pontot kapott:F
-
LordX
veterán
A Ti4200 3DMark03 eredménye nem értékelhető???
Namost... Nálam AXP2000+ + Ti4200, és kb 600 3DMark(03)
Nemár annyival jobb legyen egy 2000+ egy 1700+-nál.. (főleg, hogy gyíkabb a háttérgép, mint a tesztgép) -
fLeSs
nagyúr
nice test!
csak hiányzik az egyensúly ;] :t -
MLaca
őstag
[L]http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=232&p=2[/L] Kijavítottam és elnézést kérek nyelv, izé, billentyűbotlásomért!
-
MLaca
őstag
Twollah barátunk kedvéért (hiszen neki van igaza - lásd idézet) mindjárt átírom a cikket. Komolyan. Csak neked, Twollah, csak most. Oké? És ezentúl akkor használom az átlagosan 1500 szóból álló köznapi magyar szókészletet és ha esetleg valamivel nem lennék tisztában, kedves Twollah, akkor azt előtte veled tisztázom, nehogy valami értelmetlenséget írjak!
-
Te nyertél. De őszintén, van ekkora jelentősége? Mindenki tudta, miről van szó, páran még el is játszottak a képpel, stb. Lehetünk qrva szakszerűek, nem arról van szó, hogy képtelenek vagyunk rá, inkább arról, hogy egy idő után ''unalmas'', picit. Nem akartunk ártani senkinek.. ;]
-
Vitus
őstag
Én nem húzom a gépemet teljesen alapban adja ezt az eredményt. Abit at7-max2, Amd 2200+, 1Gb 333Mhz ram, Msi G4 ti4200 128Mb. A teszt nagyon jól tükrözi az Ati előnyét az új Nvidia kártyákkal szemben, szerintem sem érdemes FX-et venni de szerintem ezeket az Atikat sem akkor már vagy egy Gf4 tiXXXX vagy pedig ha már van lóvé akkor 9700Pro vagy nagyobb. Nállam a teszt szerinti beállítással a 3dmark2001se (1280x1024 32Bit 4xAA) 3157 pont kb. annyi mint a PH!-s teszteben. Bár én nem szeretem már ezeket a teszteket de hát ez van :) . Sokkal hitelesebbnek találom a játékokban elvégzett teszteket. :)
-
PB 22
tag
Lehet, de nem tudom profin belőni a dolgokat,
nem is igazán felhasználó vagyok, inkább csak
„elhasználó''. :))
* Szal az van, hogy az Asus alaplapot nem lehet ám durván húzni,
FSB-t 140 fölé nyista.
* A videókarit szintén nem tudom húzni.
* Az 512 MB 400 Mhz DDR ramomat meg nem tudom még 333-on sem
üzemeltetni. Átlagban 210 MHz-en megy.
* A 2,4+-os TBred proci 2100 MHz körül dohog. Ez a stabil pontom.
Mindez az én bénaságom miatt, szal nem jár toppon a vas.
Így csinál 11 000 körüli értéket. Ha AA-t kapcsolok, ez visszaesik
4000 körülre pedig a többi beállítás ua. -
twollah
nagyúr
Hát akkor:
Új Magyar Lexikon
12. változatlan lenyomat
1962
Radiátor:
<lat. 'sugároz' szóból>
a fűtőtestek cirkolációs fűtőrendszerekben használatos fajtája.
Zárt teret alkotó öntött vas v. sajtolt acéllemez tagokból állítják össze, és helyiségek fűtésére szolgál. Hőátadása kis részben sugárzással, nagyobb részben hőáramlással történik.
Cirkulációs hűtőrendszerekben is használják.
A gépjárművek hűtőjét is szokták ~nak nevezni. -
kgb
tag
Mostani PCWorld-ben teszteltek nehany GF FX5600-as egy Titaniun4200-ast es egy R9500PRot
Ott asszem majdnem mindenkit megvert a GF4TI
lehet hogy rosszul olvastam, megnezem majd ujra.
mindenesetre itt teljesen mast mertetek... -
Jaq
tag
Nameg fx5600NEMULTRA!! sok mindenre magyarazatot ad... de a cikkben le is van irva, hogy az igazi ellenfel telleg az ultra lenne a pro-nak.
Tehat probald ki, es mondjuk versenyeztess egy gef3ti200 es egy ti500 kartyat. A magasabb orajeleknek koszonhetoen eleg vszinu, hogy csufosan elveretik az a ti200. -
hungi2
csendes tag
Nem tudom hogy feltűnt-e de itt valami nagyon nem stimmel az Nvidia kártyákkal...
A 3DMark 2001SE-ben az én vacak nemisPro 64 Megás Radeon 9000-esem megy 2800 pontot ilyen beállításokkal (1280x1024 4xAA stb.).
Ezekután mindenki döntse el, érdemes-e Geforce-ot venni... -
beeboy
addikt
tipikus nesze semmi fogd meg jól.... :(
-
roadside
csendes tag
Parci, lehet tudni, hogy milyen konfiguráción születtek ezek az eredmények?
-
Sziaztok!
Én nem akarok kötekedni, de 3 5600-os és 1 9600-os az 4 VGA karesz, nem? A képen miért van 5 VGA? :) Nem volt más kép? :DD -
Goose-T
veterán
Amúgy mennyi a különbség teljesítményben a 9600 és a 9600 pro között? Mindenhol csak a pro-ról írnak.
-
Den
veterán
Kicsit defragmentáltam, és offtalanítottam a topicot.
A továbbiakban maradjunk a témánál, és mielőt valaki hozászól, plíz gondolja végig, és ne 3-4 hozzászólásban küldje el a mondandóját. -
Keitaro
addikt
Goose-T : A legolcsóbb 5600 amit láttam 35 nettó volt (Inno), a legdrágább 44. Persze van ennél is drágább, de VIVOsokat most nem vettem bele.
9600 Proból is a legdrágább 44nél van csak az alsó határ nem 35 hanem 40 ahogy eddig láttam. Szóval azért egy 10-es nincs különbségben :)
5600 Ultrából a legolcsóbb amit meg láttam az 45 a legdrágább pedig fogalmam sincs mennyi, mert nem néztem :) -
MrSummer
aktív tag
Nem minden radátor fűtőtset de minden fűtőtest radiátor!!!:C
-
goshawk
tag
Király volt a teszt.
Rendesen elverte az ATI a többieket.
Ez már lassan szégyen. :)
Hiába. Az Ati az Ati. -
Egyrészt nem hinném, hogy Laca keverné a magyar és az idegenből átvett szavakat... próbálunk némi színt vinni a cikkekbe, játszunk a szavakkal. Tény, hogy ez nem mindig szemet gyönyörködtető, máskor viszont kifejezetten mulatságos.
A radiátor pl hősugárzó. Ha egy tűzforró memóriachipre bordát szerelsz, radiátorként fog működni, ez a lényege az egésznek :). Fogd meg, rögtön bólintani fogsz...
Nyilván nem úgy gondolta Laca, hogy fűtőtestet teszünk a RAM-okra, de szerintem értelmes embernek ;] ez eszébe sem jutott.
Nah, peace, inkább a szakmai részéről diskuráljunk ebben a topikban, offolni van bőven más is a fórumon. -
Protoss
senior tag
Off:
Hagyd, most boot cdt csinál, majd szétveti az ideg! :D
Nem kötözködés végett.
Radiátorról csak annyit, hogy alapban hőcserélőt (pl.: kocsi vízhűtő rendszerében is van radiátor, hőt ad le így hűt; a lakásnál a kazántól viszed el a hőt :D) jelent.
Napjainkban már terjed az úgy nevezett hűtő/fűtő radiátor a 7köznapi szóhasználatban is pl.: a központi klímával szerelt épületekben.
On -
Protoss
senior tag
Jó a cikk. Főleg az egyértelmű tábla tetszik a végén. :C
-
kymco
veterán
A cikk is jó és az ATI Radeon is.
-
Gaius
tag
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Szerintem meg ne várd meg, nem érdemes Geforce kártyákat venni. Sem akkor, ha lemegy az ára, sem semikor. A másik meg az, hogy ha le is megy az 5900-es FX ára, akkor is gyengébb lesz egy 9800 PRO-nál. Aki egy kicsit is jót akar magának, az Radeont vesz.
Tanács: nem érdemes már 9500-öst venni. Azok, amelyeket lehetett húzni, elfogytak. Kis hazánkban nem is lehet 9500 PRO-t kapni. Két alternatíva van: veszel egy 9600-ost, vagy PRO-t, vagy simát. A másik lehetőség egy sima 9700. Higyjétek el, brutál. Most meg már megfizethető kategóriában van.
:)) -
Yutani
nagyúr
Gratula a cikkhez Laca, szeretjük az ilyen lényegretörő teszteket. Nem kellenek az átláthatatlan táblázatok!
Üdv, Yutani -
JulWCZar
senior tag
Jó kártya lenne ez az FX5600, mondjuk 35Kért.
Viszont a Radeon így is hidegebb... -
Andrew Boy
csendes tag
:C naggyon jó ez a cikk, csak így tovább PH!
-
-
twollah
nagyúr
harci-kakasokat ---> harcikakasokat
''lélegzet elállító ****bőség'' nálam ez úgy 120cm körül kezdődik, de ez már csak kötözködés a részemről.
''Az XFX csupa ''x''-es nevéhez illően X-alakú dobozba csomagolta FX5600-as kártyáját. Szép, csak a kicsomagolás gyorsasága szenvedett alatta.''
Már nem csak a kártya sebességét méritek hanem a kicsomagolásra fordított időt is?
Szólni kéne a szponzoroknak, hogy a hozzátok érkező teszt hardwareeket elég csak egy papírzacskóba rakni.
''itt már a RAM modulok is megkapták a nekik kijáró radiátorokat''
Jó melegük is lehetet szegény RAMoknak ha nem hűtőbordákkal hűtik azonkat hanem radiátorral melegítik őket. -
Zenty
őstag
jaj sorry kihagytam az fx-et :((
-
Zenty
őstag
gerforce 5900 ulltra 256 MB /Asus
MSI
leadtek
Ati readon 9800 pro 256 MB /Hercules
Sapphire
Gigabyte
következőleg ezt a teszt sorozatot kérjük :DD -
Alvin_ti4200
félisten
Szerintem várd meg, amíg lemegy az FX5900-ak ára, amíg ez bekövetkezik, addig jól(?) el lehet lenni azzal a 9000Pro-val.
-
Keitaro
addikt
Azért az a ''sima'' 5600-as kb annyiba kerül, mint a Pro 9600-as.
FX 5600 alapórajel ugye 325/275
9600 Pro 400/300
De ugye ott az Albatron aminek 325/300-as órajele volt amit ugyancsak eltángált.
Nah mindegy, hogy ne csavarjam tovább :
[L]http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1812[/L]
Ha megnézed a Quake-s engineken kívül nem nagyon tud villogni az Ultra pedig még nagyobb memósávszélessége is van mint a 9600 Pronak.
Azóta egyébként emelték az Ultrak órajelét, de hát meghúzod a 9600-at és még mindig gyorsabb. Ultraból meg a legolcsóbb kerül annyiba, mint a legdrágább 9600 Pro.
Dehát remélhetőleg majd lesz helyi teszt is, és akkor dejó lesz ^_^
Én speciel jobban szeretem az ilyenfajtát ahol nem 20 oldal Unreal grafikon van és 1 oldal : hát ez itt a kártya.
Á este van, kibeszéltem magam...
:)) -
telcom
tag
Én nem követem annyira a kártyák fejlődését mostanában mert minden hónapban kihoznak valami újat. De valaki meg tudná mondani, hogy miért ér el több pontot az Ati kártya?
-
9700-zzá alakítható 9500-ast keress. Infóért lásd a Cikkek menüpontot, jó sok R9500-as cikket írtunk...
-
Gaius
tag
Király, így így. És ha eszembe jut, hogy van szerencsém egy sima 9700-et birtokolni, még királyabb... Még egy évig nem kell új zsuga.... :))))
-
Polesz
addikt
Na már ki is néztem a következő kártyámat!
ATi Radeon 9600
Köszönöm a tesztet :C:C:C -
Keitaro
addikt
Gratulálok, nagyon szép teszt :C
-
Fr4G
aktív tag
Nagyon tetszenek az ilyen tesztek :)
-
_Volkovy_
nagyúr
Király :)
Aktív témák
Hirdetés
ph AOpen Aeolus, Albatron Gigi és XFX a kínálat, már ami az FX 5600-asokat illeti. Bedobtunk egy GigaCube Radeon 9600 Pro és egy XFX GeForce4 Ti4200 kártyát is.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07. -ELKELT
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest