Új hozzászólás Aktív témák
-
tonio
csendes tag
Hol lehet ilyen bloetooth-os egerek kapni? Meg nem lattam sehol magyar arlistaban.
A notebookomhoz idealis lenne, abban van beepitett BT. -
Petya25
őstag
Nekem is MS i4 egerem van és meg vagyok elégedve vele.
Nekem sajnos nem sikerült szóra bírnom játékok alatt a görgő oldalirány billenthetőségét. Ami az elején kicsit furcsa volt az az oldalsó gombok elhelyezése, de megszoktam már. Nekem kicsit magasan vannak, lejjebb tartom kényelmesen a hüvelykujjamat.
Kerestem jó wifi/bt egeret, de nem találtam olyat, ami jó lett volna, maradt a drótos.... De a jobbik fajtából.
[Szerkesztve]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
s0ulreaver
tag
válasz s0ulreaver #39 üzenetére
Találtam 1-2 cikket, amik 2000-ben készültek. Szóval 5 éves tuti hogy van. Akkoriban 100$ körüli ára volt. Igen, elég drága. De mindenképpen megéri befektetni (szerintem). Igaz, ez még elvileg Mexikóban készült. Ja és: zacskóst nehogy vegyetek! Csak dobozos, fényévekkel jobb!
Fogadjunk, hogy a monitort nézed?
-
s0ulreaver
tag
Igen, valóban magas az ára.. Ezért mit kapunk? Egy elétreszóló profi, kényelmes, elnyűhetetlen egeret, egy BT adapterrel. Tök megéri.
Én 5 éve (vagy 6) szóval miután megjelent (de tuti hogy nagyon régen) vettem egy MS Intellimouse Explorer 1.0-t. Marhadrága volt. Emlékeim szerint ettől is. De nem bántam meg, mert a mai napig profi egér. Sőt. Hibátlan. Szóval éri a pénzt. Nekem a tenyerem is nagy, szóval a Logitechek eleve kiesősek.Fogadjunk, hogy a monitort nézed?
-
arty
veterán
az infrás mitsumi egerem a gyári két noname elemmel 12 hónapig ment el. akkuról már csak 4-6 hónapig.
2 hét??? már csak ezért SEM kéne ..."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
mcfly
csendes tag
Az optika tényleg furcsa helyen van. Igaz engem nem a pályája zavar, mert sztem a közepétől 2 centire kb ugyanolyan pályát ír le egy egér mint a szélén... Sokkal inkább zavaró, hogyha mondjuk egy karosszékben ülök, és a karfán egerésznék, akkor valami elég hülye helyzetben kell tartani az egeret, hogy működjön (csak félkör alakú karfáknál para, de én ált. ilyenekkel találkozom )
-
Scream007
őstag
tudása klassz, de drága és nagy bumszli.
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Kain
senior tag
Hiába no,ha az MS szoftvert nem is ,de egeret tud csinálni.
Az ár meg nem gáz,mert ennek az ellenfele az MX1000,ami hasonló árkategória. -
orbano
félisten
Az ember agya hamar hozzászokik. Akinek meg nem, az hazudik, csak ezzel leplezi hogy béna. Egy idő után úgyis társítja az agyad a megfelelő kézmozgást a megfelelő egérmozgással... de továbbra sem hiszem hogy ez lenne egy wireless egérben a legnagyobb probléma játék terén...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Yaye
őstag
Valamit nem értek, segítsen ki valaki. Miért feltétel az SP2? Azt olvasom hogy bármilyen meglévő BT adóvevővel működik, ahhoz meg nem feltétel az SP2. Vagy csak a dongle az ami nem megy szervizpakk nélkül? Vagy mit értettem félre?
Kékfog vs Bluetooth: Lehet hogy a Blatand nem kékfogat jelent, de a név angol megfelelője -egyben a technológia neve is- ennek ellenére Bluetooth (német: Harold Blauzahn), ami viszont már határozottan kékfogat jelent. Nekem tetszik a kékfog, az eredetinél is rövidebb, frappáns, jópofa, és mindenki tudja hogy kell kiejteni
[Szerkesztve] -
mcfly
csendes tag
Hello,
Én már lassan 3 hónapja használok egy ilyen rágcsálót, igaz desktop set-ben. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Eleinte kicsit furcsa volt a mozgása, de elég hamar megszoktam, és most már más egerek furák .
Játékokkal is próbáltam, egyáltalán nem találtam lassúnak. Előtte egy IntelliMouse Explorer-em volt, és ahol hasonlítva semmi különbséget nem találtam.
Ami nem tetszik benne:
- nincs rajta ki-bekapcs -> táskámban is bekapcsol, merül... igaz így is kb 1-1.5 hétig bírja egy pár tölthető akkuról.
- nem XP SP2-es BT stack-el nem nagyon működtek a spec funkciók. Időközben erre a problémára találtam megoldást, driverprobléma volt.
Ami nagyon tetszik:
- megfelelően nehéz
- gyorsan konnektel
- horizontal scrolling (nagyon jó funkció, és nagyon hiányzik a normál egerekről)
- soha nem mászik! marha precíz
- görgője nagyon finom puha, nem abszolút gyenge géppel jó kis scroll effekt
- 1 elemmel is elmegy
- prezentációk tartásánál remote controlként is bejön
Nálam ami a legjobban bejön ebben az egérben, az a bluetooth mivolta. Csak notebookot használok, és ha kell, csak megmozgatom az egeret (notiban beépített BT), és használom minden további nélkül.
A hozzávaló billentyűzetről pár szót:
Nagyon bejön ez is, habár van pár makrancos hibája:
- átrendezett delete-home-end-pgup-pgdn gombcsoport -> eltelt pár hétbe mire megszoktam
- F1-F12 gombokhoz alapból mindenféle hülyeség van hozzárendelve -> orvosolható az Fn lock-al
- festés lejön az ezüst színű gombok tetejéről (nálam pl a logoff már kopik rendesen)
- Nincs magyar kiosztású, talán a legközelebbi hozzá a UK English (nekem US english van és azon nincs í betű... marad a jobb alt+j)
- recseg, nyiszog, és még a billentyűk is kicsit átlátszók (kék leddel alatta viszont brutál jól nézhet ki )
- ide is illik a nem XP SP2-es BT stack komment
- nincs rajta capslock, numlock, ... visszajelző lámpa -> megszokható, eleinte idegesített.
És ami jó:
- sok-sok plusz gomb (play, pause, mail, internet, volume, calc, logoff, ...)
- notebookhoz, media centerhez nagyon hasznos és abszolút user friendly
- 3 elem van benne, de még nem kellett tölteni (igaz annyit nem is gépelek vele)
- ezen is van görgő! nagyon jó fórumolvasáshoz, ölben tartott billentyűzetnél
Azt azért meg kell hagyni, hogy a technológiának köszönhetően nem nagyon szereti, ha a WLAN kártyához túl közel van vagy a BT stick-től túl messze - ekkor szaggat rendesen. -
CocooN-z
őstag
Azt a buz1 szenzort miért nem képesek középre rakni? oan nehéz dolog az??? egyik klántársan skillje is majdnem ''meghalt'' mert ms 4.0 át vett, és a szenzorhoz majdnem hozzá szokott, idő elött vett egy L510 et. Jó egér mindenben, de ez az egy bosszantó dolog van benne, és emiatt sem veszem meg, MS 1.1 A powah.
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
Gee-Bee
tag
Ahogy mondod, a ''blátönn'' szó feketét is jelentett. Emlékszem . De még a feketefog is csak spekuláció, ugyanúgy, ahogy a nagy, erős embereket is állítólag így hívták. Bla- sötét bőrű , tan- nagy ember. És ez valószínűbb is, mert valószínűleg jobban feltűnt északon egy sötét hajú ember, mint egy sötét fogú, amikor még nem volt colgate. Ezt erősítik a fennmaradt ábrázolások is. Konstantinnal ellentétben tehát itt nem tiszta a helyzet. De mindegy, az egér attól még lehet jó�%-12345X
-
MichaelSD
őstag
A első verzióhoz volt bölcső ÉS USB dongle csati. Ez nagyon jó volt nekem, mert u.a. az egéret haszmálhattam a desktopomhoz meg ha utközben voltam és nem kellett kersegelném a gép hátán az USB portok között a BT doongelt. Persze ez az ébn egyedi szitum volt.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Renwick
őstag
Ez feleslegesen túlbonyolított megoldás szerintem, nem tartom kizártnak, hogy a Memorex egyszerűen nem tudta egybe integrálni a két funkciót, ezért került külön a bölcső meg a vevő. Ha már valaminek lenne értelme, akkor inkább az, hogy az egeret árulják dongle nélküli csomagban is.
üdv
R.I see you blaming each other -- And I love you still
-
-=Ghost=-
őstag
szerintem akkoris mx1000 powwa aki azt mondja hogy késik azmeg vagy nem látott ilyen egeret közelről sem vagy kicsit magasabb a hőmérsééklete hogy szépen fejezzem ki magam
btw valaki írta hogy kéne neki egy bluetooth egér... de miért is jóaz? -
Renwick
őstag
A bölcsővel az a gond, hogy helyhez kötött, az egész cucc sokkal kevésbé mobilis általa. Ezt az egeret meg simán bevágod a táskába a noti mellé, a dongle meg akkora, hogy ha nagy a táskád, akkor könnyen elvész benne.
Persze ha csak és kizárólag desktophoz használjuk, akkor mindegy...
üdv
R.I see you blaming each other -- And I love you still
-
Dufresne
addikt
Már régóta fáj a fogam kékfogas egérre, de marad akkor majd az mx900 ha találok, de azért ez is lehetőség
-
dabadab
titán
Nem, tenyleg kekfogut jelent a Blatand - ill. valoszinuleg inkabb feketefogut, mivel a blue/blau/bla/stb ose akkoriban sotetet is jelentett, vagyis a derek kiraly a szuvas foga utan kaphatta melleknevet. Igy aztan a Kekfog vegulis jogos, mivel a kulonbozo mellekneveket magyarul szoktuk ismerni (pl Barsonyban szuletett Konstantin).
DRM is theft
-
aDM|RaL^
őstag
az eddigi legkényelmesebb egér amit fogtam, kár hogy játékhoz lassú.
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
tgabi333
aktív tag
Nah.. én már elég rég óta használom ennek az első verzióját.. az sokkal jobban néz ki.. és még az usb-s dongle is ezerszer jobb mint ez, az szépen kéken világít
-
parandroid
félisten
Van itthon négy garnitúra akkus elemem, néhány mindig fel van belőle töltve (már csak a digit fényképező miatt is), tehát ez a kifogás kilőve - egyébként meg 1 óra alatt feltölt annyira, hogy tudjam használni másnap reggelig, akkor is, ha esetleg nincs fölös töltős elemem. Egyébként meg a lemerülés előtt 1-2 nappal már sikítozik, hogy hamarosan csere kell.
Abban viszont egyetértek az előttem szólóval, hogy ha beviteli eszköz, akkor Logitech.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Sanya
nagyúr
az elemes kivitel miért pozitívum? szombat éjjel merül le, és nincs otthon elem?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
duracell89
senior tag
Hááát, még Logitech power marad elég sokáig úgy látom.
-
Lamellus
tag
Nos én használtam egy darabig IntelliMouse 4.0-át és ez volt az első olyan egér amiről még véletlen se jutott volna eszembe az ergonómia szó.
Az egér íve, az ujjaknak kialakított mélyedések, a két főgomb távolsága (túl nagy helyet hagytak a görgőnek), maga a görgő mind kényelmetlen érzést váltott ki, ami használat közben egyre csak rosszabb lett. Valójában számomra ez a legkényelmetlenebb egér amivel valaha találkoztam...
Amit tudni kell rólam, hogy nem fogom teli tenyérrel az egeret használat közben, így az egerek nagy részét (olyat is ami sokaknak kényelmetlen) kényelmesen tudom használni. Mondanom se kell tehát, hogy mennyire csalódtam ebben az egérben, még egy szvsz nem túl jó Logitech Click Plus! egér (vagy hogy ne tűnjek elfogultnak, egy régebbi IntelliMouse) is fényévekkel kényelmesebb nála.
Persze ez az én véleményem, biztosan sokan vannak akiknek ez kényelmes. -
MiQ
csendes tag
Üdv!
Nem kötözködés képpen, de miért kell ezt a ''kék fog'' kifejezést erőltetni? Miért nem lehet az eredeti angol bluetooth-t használni? Eleve nem túl szerencsés a technológia elnevezése, de ahogy nem keményárút vásárolunk és nem lágyárút telepítünk fel rá, így szerintem ebben az esetben is meg kéne maradni az angol elnevezésnél.
MiQ -
MichaelSD
őstag
Az elődje sokkal szebb volt szerintem. És volt hozzá egy tartó a bluetooth donglenak, ami nagyon aranyosan nézz ki az asztalon.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
orbano
félisten
válasz killahdrums #1 üzenetére
akkor egyetértünk. olyan mint ha egy pajor kuporogna az egérben. volt szerencsém a rádiós verziót kipróbálni, tapintásra és mozgásra is olyan mint ha valami lárva lenne
a fényképek a cikkben elég érdekesre sikeredtek. jobb lett volna látni az eredeti színét, nem ezt a barnított verziót. kicsit olyan mint ha valami antik bútort mutattak volna beA vér nem válik VAZZE!™
-
killahdrums
senior tag
Hú, nekem ez nagyon nem tetszik...
Az a görgő...
[Szerkesztve]There is no God, just Technology...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest