Új hozzászólás Aktív témák

• Dezmo

csendes tag

Nagyon tetszik a cikk gratulálok hozzá :C
    Még én is értettem nagyjából :)
    Már egy ideje nézegetem ezeket a kütyüket, csakhát (még) nem nagyon értek hozzá.
    Azért érdeklödöm mert szeretnék valami ilyen hálózatot:

Kérdéseim:
    1.Meg lehet oldani úgy a konfigot, hogy a rúter az ''irodában'' álandóan kapcsolódik a netre ADSL-en keresztül, van rajta egy winyó (file server) meg egy nyomtató (printer server).

2. A klinegépek - 1 vagy több laptop - csak néha kapcsolódnak hozzá de többféleképpen (a tartózkodási helytöl függöen mindre szükség lehet):
    2a) Kábellel az irodában a lan porton kersztül
    vagy
    2b) ''otthonról'' ADSL internetes kapcsolattal (Ugyanazt a hálókártyát használva mint a LAN-os kapcsolathoz
    2c) ''otthonról'' modemes internetkapcsolattal
    2d) ''bárhonnan'' mobiltelefonon keresztül

3. Ha interneten kapcsolódok (VPN?) hogyan tudom meg a rúter ip. címét? Hiszen ADSL kapcsolatnál dinamikus ?! (Nézegettem már, csak nem nagyon értem dyndns.org ????)

4. Valami központi e-mail elosztó ''bizbasz'' is kéne bele, de ezt abszolút nem értem. ( A szolgáltatómnál van egy e-mail szerver, az irodában is, van ''céges'' e-mail címem amit a VPN-en keresztül érek el az ''otthoni'' e-mailt meg az otthono szolgáltatómtól????? .......:F zavaros!!))

5. Van itt egy Asus cucc
    http://www.asus.com/products/communication/wireless/wl-500g/overview.htm
    hasonló tulajdonságokkal (ha jól gondolom), csak ráadásul vezetéknélküli, meg jóval olcsóbb, bár a fileservere ''gagyibbnak'' tünik. Mi a véleményetek róla?

No ''csak'' ennyi jutott hirtelen eszembe. :)

Dezmo

Új hozzászólás Aktív témák