- Samsung LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezmo
csendes tag
Az hogy ''gagyibb'' nem szó szerint értettem
(Csak mert kevesebb particiótipust ismer meg lassabb...)
Érdekelne, hogy wifi-n ill. lan porton keresztül használod modjuk egy 10megás fájlt mennyi idö alatt mozgat a külsö vinyóról a kapcsolódó gépre? Ha nem tulnagy kérés légyszi teszteld le.
A file szervert a mobil gépek Bacupjának is használnám (értds afontosabb adatokról monjuk hetente csinálnék növelményes mentést). Elég lehet ez arra?
Csináltál VPN-t, ''kintröl'' is eléred? A #8-ban írt feltételeimet meg lehet valósítani?
Elképzelésem szerint a nyomtatót egy LAN-Parlell átalakítóval be lehetne kötni, tekintve hogy az USB a winyo miatt foglalt?
Köszi
Dezmo -
Dezmo
csendes tag
'Jut eszembe
Nem tudtok valami szakirodalmat ajánlani. Lehetöleg magyarul. Tudok angolul, csak sajna a hálózatokhoz oly' láma vagyok, hogy szinte minden szakszónak utána kell néznem. Ez egy kicsit macerás. Keresők ''játszanak'', csakhát pontosan nem is tudom mit keressek.
Dezmo -
Dezmo
csendes tag
Köszi!
Nagyon boldog vagyok, hogy - úgy néz ki - nem irtam nagy zöldségeket.
Tehát jó úton járok?
Olvasgatok még egy kicsit, és talán össze tudom hozni 1-2 hónapon belül, mert a konfigurálások elég húzósnak tünnek.... nagyon sok az optció, protokol, titkosítás, tüzfal, portok....
Dezmo -
Dezmo
csendes tag
Nagyon tetszik a cikk gratulálok hozzá
Még én is értettem nagyjából
Már egy ideje nézegetem ezeket a kütyüket, csakhát (még) nem nagyon értek hozzá.
Azért érdeklödöm mert szeretnék valami ilyen hálózatot:
Kérdéseim:
1.Meg lehet oldani úgy a konfigot, hogy a rúter az ''irodában'' álandóan kapcsolódik a netre ADSL-en keresztül, van rajta egy winyó (file server) meg egy nyomtató (printer server).
2. A klinegépek - 1 vagy több laptop - csak néha kapcsolódnak hozzá de többféleképpen (a tartózkodási helytöl függöen mindre szükség lehet):
2a) Kábellel az irodában a lan porton kersztül
vagy
2b) ''otthonról'' ADSL internetes kapcsolattal (Ugyanazt a hálókártyát használva mint a LAN-os kapcsolathoz
2c) ''otthonról'' modemes internetkapcsolattal
2d) ''bárhonnan'' mobiltelefonon keresztül
3. Ha interneten kapcsolódok (VPN?) hogyan tudom meg a rúter ip. címét? Hiszen ADSL kapcsolatnál dinamikus ?! (Nézegettem már, csak nem nagyon értem dyndns.org ????)
4. Valami központi e-mail elosztó ''bizbasz'' is kéne bele, de ezt abszolút nem értem. ( A szolgáltatómnál van egy e-mail szerver, az irodában is, van ''céges'' e-mail címem amit a VPN-en keresztül érek el az ''otthoni'' e-mailt meg az otthono szolgáltatómtól????? .......zavaros!!))
5. Van itt egy Asus cucc
http://www.asus.com/products/communication/wireless/wl-500g/overview.htm
hasonló tulajdonságokkal (ha jól gondolom), csak ráadásul vezetéknélküli, meg jóval olcsóbb, bár a fileservere ''gagyibbnak'' tünik. Mi a véleményetek róla?
No ''csak'' ennyi jutott hirtelen eszembe.
Dezmo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mazda topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest