- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
exitwindows
csendes tag
Csak most tűnt fel, hogy a cikk 50. heti, de a hozzá tartozó fórum 51.
És hol az 51. hét? -
Allien
veterán
Vannak gépek, melyekbe raknak belső memót, mert van értelme, ha nagy felbontásba ráfér 30-40 kép. Ez egy 2-3 Mp-s gépnél még elmegy talán. De, szvsz már abban is kevés, mert inkább fotózok a legnagyobb felbontásban, a legjobb (fine) tömörités melett, mert vágni egy képből könyebb, vagy kicsinyíteni, mint utólag megpróbálni növelni a pixelek nemlétező számát.
Persze, ez attól is függ, hány napos kirándulásra megy az ember, mekkora kártyával. Nekem egy 512Mb-ra ráfér minimum 250 kép, a legnagyobb beállítással is, vagy 20 perc 640x480-s videjjooo.
-
baroczp
tag
Az S5500-ban nem SuperCCD, hanem 'sima' CCD van - szerencsére...
-
engusz
veterán
Jó lenne. De a benne lévő xD 16 Mb-os. Bővebben: link.
-
Allien
veterán
Ma úgy látszik, az összes gyártónak ingyé adják a 16Mb-s kártyákat, mert nem adnak hozzá nagyobbat, és ugye a belső memóriákat is kispórolják.
Ha én maxra veszek mindent, akkor 7 azaz hét kép fér fel rá. Igaz, minimális felbontásba relative sokkal több, de úgy meg semmi értelme. Kb. mint a Geforce FX sorozattnak (alapból gyors, csak ne akard az okosságokat bekapcsolni rajta).
Nekem mázlim volt, relative jó áron vettem 512-s kártyát (SD).
-
engusz
veterán
Éppen a napokban vásároltam egy Olympus µ-mini DIGITAL-t. Sajnos csak 16 Mb-os xD-t csomagoltak mellé. Szerintem ez nagyon-nagyon kevés. Tekintve a gép árát és azt, hogy 4 megapixeles. Gyorsan vettem is egy 256 Mb-os darabot. De megleptés lesz! El ne áruljátok nekem!
-
Loretto
veterán
ez a hűtő akkor jó a 6600 series-hez. nincs utba a hsi?
-
Zse'La
csendes tag
Mielött elrohannak az emberek nyomtatót venni, ki kéne javítani a cikket.
Ha a hőszublimációs nyomtatóhoz 50 lap 5000, és a laborban 90-ért dolgoznak ki egy képet, akkor a büdös életbe nem fog jobban járni aki ezzel próbálkozik
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
Elég durva (mint már itt írták) a szerzőtől, hogy az s5500-as SRL-nek van titulálva... Ha én valamit nem tudok, nem írom le...
Bezzeg amikor én jelentkeztem PArcinál a hírszerkesztői munkára nem voltam jó... -
Allien
veterán
Szvsz, lassan elgondolkodhatnának itt a PH!-n egy Digifotós teszten!
Nekem pl. KonicaMinolta Dimage Z2-s van. Elötte meg mondjuk semmi.
Illetve, a nagysikerü ''Szmena 8M''. Máshol olvastam, hogy 10X-s optikaival már nehéz fotózgatni kézből. Hát, nem tudom, nekem azért az esetek többségében sikerült. Igaz, nem tökéletes a gép, illetve a tudásom elég korlátozott, és pl. a manuális beállitásokat csak most kezdegetem gyakorolni.
-
sakál
tag
A Canon 8,2Mp-ével is az a baj, hogy ugyanakkora lapkára rakták,mont a 6Mp-t.
A kifejezetten digitekhez gyártott objektívek felbontása pedig - az összes mérvadó nyugati teszt szerint is - nemhogy jobb, - ezt igényelné a filmesnél lényegesebb kisebb képméret - de lényegesen gyengébb, mint a filmeseké.
De nem is a minőségről szól a dolog...
[Szerkesztve] -
freya
aktív tag
Imho a tökéletes képhez (profibb) körökben 300 dpi-t illik hozni, és a Canon 300D/Rebel pont nem az a gép a 6.2 megapixelével, amivel A4-be ''tökéletes képet'' lehet csinálni. Pont ez volt az egyik fő érv - marketing szöveg a 8.2 megapixeles Canon 20D mellett, hogy végre A4-re is jó.
Legalábbis én erre emlékszem. Ennek ellenére 300D-vel fényképezek és nem olyan szörnyű A4-esben, de egy 4 megapixeles tévesen SLR-nek nevezett Fuji gépet ne keverjünk már ide. Szerintem. -
Hát gyere be a boltba valamelyik nap és nézd meg. Szeged, Béke u. 1. gyorsnyomda. Amikor belépsz, ott van szemben a falon
Persze ha tíz centiről nézed, akkor azért észrevehető a nagyítás, de egy A/0-ás képet legalább két méterről érdemes nézni, hogy beleférjen a látótérbe, és akkor már semmi hiba nem látszik.
Na mindegy, egy 4 megás képet azért A/4-ben ki lehet nyomni. Ha elhozod, megnézem mit lehet kihozni belőle. Legfeljebb kinyomjuk lézerrel, azon kevésbé látszik a zaj... -
sakál
tag
Sajnos egyre kevésbé arányos a nagyíthatóság a megapixel számmal!
A Te esetedben azért kaptál jobb eredményt az 5M-ás géppel, mert az 5M-ás gépek CCD mérete már nagyobb, mint a 2-3-4-eseké.
Az 1:2,7coll méretű CCD-k esetén élesség-zaj szempontból a 3M. az optimális.
Az ugyanekkora lapkára beültetett 4M nemhogy nem hoz jobb eredményt,(nincs az az objektív ami egy kb. 9mm-es ccd-re 4M-nyi felbontást produkáljon) de az egymáshoz közelebb kerülő pixelek miatt zajosabb!
[Szerkesztve] -
Az szerintem nem a 4 megapixel miatt lehet, mert abból azért simán lehet A/4-re nagyítani, még A/3-ba is, inkább túl magas iso értékkel lett fotózva, és azért. Mindenesetre nemrég csináltam egy A/0-ás képet egy 5 megapixeles képből, amiből még vágni is kellett, és teljesen jó...
-
ahojpoblacsek
csendes tag
Nem kötekedésképpen mondom, de a Fuji S5550-es messze nem SLR, inkább SLR-like, ez kissé megtévesztőleg hathat. Az EVF keresője kissé pixelszegény, de ez csak az én véleményem.
Viszont a gyári csomagban már találtam adaptertubust, szvsz ritkaság, piros pont!
-
Obi-1
őstag
Lehet, érdemesebb lett volna korábban szólni a digitális fényképezőgépekről. Viszont jó a szűkszavú cikk, aki ennyire ért csak hozzá, annak úgyis a Canon A75 a legjobb választás.
A Fuji S5500 szerintem nem tükörreflexes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új termékek mellett most a digitális fényképezés eszköztárának szentelünk több figyelmet.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- DJI topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest