- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #51 üzenetére
Nem azt mondom, hogy a TV beépített lejátszójának a megrögzött híve vagyok, de a kadenciahelyes lejátszással és a képminőséggel nincsen gondom (és nem azért mert igénytelen vagyok). Előbbinél látszik, hogy vált a kép, az összes támogatott formátum pedig hardveres feldolgozókkal van megoldva, pont mint egy médiaboxban.
A formátumtámogatás is meglepően jó (ezt linkeltem is), bár én leginkább a HEVC-nek örülök, mert azt az RPI bizony hardveresen nem gyorsítja.
Eddig én sem nagyon használtam a UPnP (DLNA) médiaszervert (viszont a TV-vel csak az megy, bár ott a Plex és a DS Video is), de igazából semmi ördöngösség nincs benne. Beállítod neki, hogy mely könyvtárak tartalmát szeretnéd, azokat pedig indexeli, és a TV-n pedig simán tallózod őket mint egy fájlkezelővel. Igazából az indexelésen kívül tökre ugyanaz mint OSMC-ben (Kodi) az NFS (vagy FTP/Samba) megosztás tallózása. -
válasz
SunMount3r #29 üzenetére
A belső hálózati stream alatt a UPnP (DLNA) média szerveren keresztüli lejátszást értem (azt minden támogatja). De médiamegosztás lehetséges NFS, FTP és Samba protokollokon keresztül is. Ezeket mind tudja egy okosabb router, de sokaknak van NAS-uk is hozzá.
De amúgy meglepően kiváló a képminőség az egyes jobb netes stream szolgáltatásokkal is. Az SD tévéadásokhoz képest mindenképpen. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
SunMount3r #29 üzenetére
A legdurvább az, hogy a csak "buta kijelzők" drágábbak, mint ugyanezek a panelek tunerrel és okoslófasszal felszerelve (amit tv-nek hívunk és viszi a Mónika show-t).
Én a Smart kütyükben sem hiszek amúgy, most rakok össze egy tv hátuljára feltehető Vesa passzív házas mini ITX-es HTPC-t, bele egy bluetooth adódvevő az ölemben lévő touchpad-es mini billentyűzetnek, 1 SSD, 4 HDD, Intel integrált VGA, 4K kimenet, jónapot. Ennyit a smart-ról.
-
válasz
SunMount3r #22 üzenetére
Mondjuk azért a legtöbb applikáció egy okostévén az a netes adások és tárhelyek nézhetőségére van kihegyezve (pl. YouTube vagy Netflix, de van egy csomó). Manapság pedig azért nem az ördögtől való, ha a hagyományos TV adásokra még csak kíváncsi sem vagy.
Sokan csak belső hálózatból streamelnek, de akkor is kell a hálózati kapcsolat. Bár ilyenkor jó esetben azért le lehet tiltani a routeren az eszköz internet hozzáférését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad E31 laptop (12,5/i5-G6/8GB/256SSD/Win11) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128gb - Kis sérülés, akár beszámítással
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest