Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nem értem mit akarsz írni, azt te is elismered, hogy 7 nm-en nincs semmi 7 nm-es alkatrész, akkor meg miről beszélünk. A tényleges tranzisztorméret a mai prociknál 15-35 nm között van átlagban, és még egyszer hangsúlyozom, TÉNYLEGES mérésnél, mikor elektronmikroszkóp alá teszik! YouTube-on meg lehet nézni videókat, ahol megmutatják, hogy 7-14 nm-es procin ilyen 28-35 nm-es tranyókat lehet látni elektronmikroszkóp alatt. Nem érdekel milyen szigorú feltételeknek kell megfelelni marketingbullshitek terjesztésére, a mai procikon semmi 7-10 nm nincs, ezzel ne is hitegesse senki magát. Ez csak egy adat, ami mára kb. semmit nem jelent. Épp ugyanígy, ha egy 65 W TDP-s procit járatsz, az se a socketből nem fog 65 W-ot felvenni, hanem lényegesen többet, és melegedésre sem csak 65 W-nyi hőt ad le (különösen, ha a VRM-eket is beleszámoljuk). Lehet ezt magyarázgatni, hogy AMD erre, Intel amarra, meg Gizi néni hogy értette Izraelben, attól még bullshit.
Az 5 GHz-et nem a mostani csíkszélességre írtam, hanem hogy abban az Intelnek nincs lemaradása. Nem kell ezt túlgondolni. Én egyébként mindig is abszolút AMD párti voltam, kiváltképp a Ryzen-ek óta, de a mai elcseszett helyzetben elismerem, hogy az Intel sem olyan rossz vétel kivételesen, mert legalább lehet kapni, és az AM4 sem upgrade-elhető tovább, így most sima gamingra és átlag felhasználásban egálban vannak. Így akinek nem fontos a túl sok mag, túl sok PCIe sáv, PCe 4.0 megléte, vagy a magas RAM freki, akkor az aktuális Intel proci se olyan szar vétel, mint azt sokan próbálják feltüntetni, meg híresztelni, hogy az Intel halott, stb.. Igaz én Ryzeneket vettem mostanában, de ha most kéne hirtelen valami, simán megfontolnám ebben a koronacirkuszos, mindenhol készlethiányos, meg brutális áremeléses szituban az Intelt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Microsoft Excel topic
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Androidos tablet topic
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
- HP Omen gamer szék Citadel
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest