- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Ez egy sima consumer termék. Attól, hogy a marketing osztály ráírta hogy creator, attól még nem lesz más. Mindegy, majd a vásárlók szavaznak.
-
dagonya
aktív tag
az ráadásul mindig külön kedvencem amikor egyetlenegy ilyen félreértelmezett esetnek az a jól átgondolt végköveztetése, hogy egy gyártó minden terméke szar. ebben az esetben is gondolom dobókockával dőlt el az intel-t vagy az lg-t kell-e hibáztatni. de ha sikerült kisorsolni akkor máris örökérvényűvé vált; "MINDEN intel ssd szar, az intel még önmagával se kompatibilis."
az meg külön rejtély hogy mindennek mi köze az intel X gen. vs. AMD TR kompatibilitási összehasonlításához, de végülis a két történetben van egy azonos szó úgyhogy abszolút ekvivalens a kér dolog. -
opr
nagyúr
válasz
#52931072 #19 üzenetére
"Én csak egy megfigyelést közöltem egy egyedi kompatibilitási problémáról"
Eddig helyes a megallapitas."és max annyi következtetést fogalmaztam meg, hogy nem veszek többet Intel SSD-t."
Es itt mar felrecsusztal. Teljesen ertheto, ha nem veszel tobbe intel SSD-t, mert egy fos, csak eppen nem azert, amiert leirtad. Ezt a kompatibilitasi hibat konkretan a fostalicska laptop fostalicska biosa okozza.Nem tudom, ezen mit olyan rohadt nehez megerteni.
Es nem mantrazom ember, hanem probalom elmagyarazni, hogy miert nem.
De feladtam, ha ennyi magyarazas utan se tudod megerteni mirol beszelek, akkor valoszinu sose fogod. Pedig tenyleg igyekeztem egyszeruen leirni:
Vettel egy alkatreszt, ami nem valo abba, amibe vetted, leultel, vegiggondoltad, megragtad a dolgot, vegiggondoltad alaposan es rajottel, hogy az alkatresz tehat bizony fos, ilyet soha tobbe nem szabad venni. Aztan valaki segito szandekkal megprobalja elmagyarazni, hogy hol a hiba, hatha tanulsz belole, vagy valami, erre beragsz. Hat, vegulis, igy is lehet elni...
Hagyjuk is, igazad van, nincs ertelme beszelgetnunk, meg nekem is hulyeseg olyan emberre pazarolni az idomet, aki konkretan durcizasbol nem hajlando gondolkodni, csak nyomja a hulye mantrajat.A masodik ssd-vel mazlid volt, hasznald egeszseggel.
-
törölt tag
Én csak egy megfigyelést közöltem egy egyedi kompatibilitási problémáról és max annyi következtetést fogalmaztam meg, hogy nem veszek többet Intel SSD-t. olcsó notiba jó az olcsó is. Te mantrázod itt nekem, hogy nem az Intel hibája, nem az Intel hibája, nem az intel hibája, nem az intel hibája, nem az Intel hibája, nem az Intel hibája. Most már teljesen összezavartál, ha dicsérem az intelt az sem jó.
-
opr
nagyúr
válasz
#52931072 #17 üzenetére
En, mint intel berkommentelo?
Azert, mert egy olyan esetben, ahol kivetelesen nem az intel a gane, leirom, hogy nem az intel a hulye? Ha az ssd masik gepben jol mukodik, akkor ebben az esetben a hiba a szek es a szamitogep kozott keresendo, bocs. Ha masik gepben se mukodik jol, akkor meg kaptal egy gyarihibas darabot es kesz.
Vasarlas elott megnezted, hogy az intel ssd-k a lapos kompatibilitasi listajaban benne vannak-e?
Remelem a kovetkezo projekted nem a memoriabovites, mert akkor szerencse alapon meg egy markarol ki fog derulni, hogy szar.Az intel egy gane ceg, az egyik legmocsokabb, de ez most pont nem az O hibajuk, akkor se, ha ilyen szinten nem ertesz a dolgokhoz.
-
opr
nagyúr
válasz
#52931072 #11 üzenetére
Asztali gepnel talan jo lenne a hasonlatod. Laptopnal nagyon nem, az egy teljesen mas szitu. En is merges lennek, de az inkompatibilitas valoszinuleg tovabbra sem az intel hibaja, hanem a gyartoe. Fos a bios, van ilyen, plane olcsobb laptopoknal. Olcsobb alatt barmit ertek a business/workstation kategoria alatt. Ha az, akkor nagyon gaz, de akkor is a gyarto hibaja.
Ne erts felre, nem kenyerem vedeni az intelt, enyhen szolva nem a szivem csucske a ceg, de ami nem az O hibajuk, az egyszeruen nem az O hibajuk.
-
törölt tag
Éppen ellenkező a helyzet. Ha az olajos hasonlatodnál maradunk, akkor többféle gyártmányú 5w30-as olajról lenne szó. Ez esetben olyan mintha a noname 5w30-as olajjal simán menne a kocsid, de a márkás, drágább 5w30-ast bele sem tudnád önteni.
Egyébként így tanul az ember, legközelebb próbálsz nem belelépni ugyanabba kutyagumiba. -
opr
nagyúr
Ehhez pont semmi koze az intelnek, a noti gyartojanal lehet kopogtatni a problemaval.
Emellett a professzionalis programok kompatibilitasahoz annyi koze van az intelnek, hogy 10 evig csak ok arultak olyan procit, amit erdemes is volt kulcstarton kivul barmire hasznalni.
Ez most kivetelesen pont nem az intel hibaja. Van neki boven eleg vaj a fule mogott anelkul is, hogy azt is rakenjuk, amihez pont semmi kozuk nincs.Ha az AMD tartosan tudja hozni ezt a szintet, amit most, sot, az utan is eros lesz, valos konkurencia, mikor az intel vegre gatyaba razza magat, akkor valtozhat ez a helyzet. A kozeljovoben nem fog, mert nem eri meg a profi programokat gyarto cegeknek foglalkozni a szituval, amig nem ~teljesen biztos, hogy ez nem megint csak egy par evig tarto fellangolas.
Nekem se tetszik, hogy ez van, de attol meg ez van.Tegyuk hozza, ez a kompatibilitas dolog is iszonyatosan tul van fujva, valojaban nem erint tul sok programot, de amit igen, azt cserebe nagyon. A Blender mondjuk pont egy olyan pelda, amit nem erint, ott porig alazzak az uj TR-ek a barmelyik hasonlo arban beszerezheto intelt, sot, sokszor meg a sokkal-sokkal dragabban beszerezhetoket is.
-
törölt tag
A k..va nagy intel kompatibilitást megtapasztaltam. Kikopott az egyik gépből egy teljesen működőképes intel 120 GB 530-as ssd. Gondoltam az egyik inteles notebookba (nem túl régi skylake-u darab) jó lesz majd a hdd helyére. Ló....t! Az intel fa...ért nem volt hajlandó bootolni róla. Asztali gépben üzemel, a notiban egy kingston gond nélkül bootol. Ennyit intel őszentségéről.
-
törölt tag
Köszönik a professzionális userek 1100 dodó induló árhoz a win10 home verziót, meg a 310-es tápot.
-
-
M@cika
őstag
Intel x.gen? Ahelyett, hogy jó kis treadripper menne bele...
-
Dr. Akula
félisten
Esetleg őt célozták ezzel?
-
Dr. Akula
félisten
Most hogy már 5.25" bővítőhelyet se képesek belerakni, mi indokolja az ilyen méretű házat a semmin kívül? Akkor legalább rakják összébb a belsőségeket, a videokártya elfér fektetve is, a tápnak is jut fekve hely, annyival is laposabb, kisebb lehet(ne). A gigás LAN is nyugodtan mehetne a lecsóba, már NAS-ra is 2.5 gigást raknak (amíg nem lesz 10+ gigás, addig az is jobb mint a semmi). Ja és a Windows Home... Ezt most céges júzereknek akarják eladni, és akkor elfelejtették hogy oda Pro kell (hálózatba léptetéshez), vagy az otthoni júzereket célozzák, akik közül meg nemtom ki a "tartalomgyártó", talán a jutúberek, azok meg nyilván nem az iránt érdeklődnek hogy milyen címszóval fizethetnének ki magasabb prémium árat ugyanazért a vasért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A visszafogott fizikai méretekkel rendelkező masinák 10. generációs Core processzorokat és NVIDIA GeForce RTX videokártyákat használnak majd.
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Asztali PC , i7 7700K , GTX 1070 , 16GB DDR4 , 378GB SSD , 500GB HDD
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest