Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Még mindig nem értem, minek megadni (valódi) nevet / címet.
Mi van, ha egy benzinkút címét adom meg? Mi van, ha egy cég telephelyét? Minek valódi címet, pláne nevet megadni? Megadom, hogy John Smith, Madison Ave 456, és kész.
Számlázáshoz kellhet valami, de az se biztos, hogy valóban ott lakom. Mert mondjuk a nagynéném kéri a kulcsomról a másolatot, én meg az övét adom be, és hajrá. Lesz számla jó névre, címre kiállítva, de a kulcs nem jó semmire az adott helyen. -
gabornag
csendes tag
válasz
Polarstar #14 üzenetére
Azt hol olvastátok, hogy a felhasználó fiókja tartalmazza a címet? Mert ilyet nem említ a cikk. Bár nem vagyok egy felhő fan, ezt azért meg lehet úgy csinálni, hogy ne legyen belőle gond. Konkrét címadat nélkül akár el is lophatod a kulcsot, aztán próbálkozhatsz USA szerte... :-) Lehet, a lottó telitalálatra nagyobb az esélyed...
-
törölt tag
Számomra a szolgáltatás díja lenne érdekes.
-
macilaci78
nagyúr
Nem értem, mi ebben a forradalmi? Ma már ujjnyomatszkennerrel is lehet bővíteni egy proxis beléptetőt, vagy vannak applikációk, a greengo rendszere sem egyedi.
-
AAAgold
senior tag
Az alapötlet baromi jó, de a biztonságot érintő kérdések eléggé erősek...
-
Kizárt, hogy a kényelem hevében én valaha egy ilyen, általam egyáltalán nem ellenőrizhető szolgáltatást igénybe fogok venni!
Az ötlet érdekes amúgy. De személyes kulcsokat, ami személyekhez és azok által használ lakásokhoz kapcsolódik???? Nem kicsit necces! Újabb remek ötlet az anyagi javakat monitorozó adathalászatra.
Kisebb tárgyak, alkatrészek forgácsolásos reprodukálására volna ebben ráció, de én lakáskulcsra ez részemről határozottan elvetném.
-
Tetsuo
őstag
A cím elolvasása már felháborított: Kenjék a hajukra!
Amíg rajtam múlik, semmilyen biztonsági vagy egyéb kényes, privát elemet nem tárolok felhőben.Ennyi erővel már, mindenkinek egy chip az alkarjába és azzal használja az ajtókat, azzal fizet, azzal közlekedik, dolgozik, használja a biztosításait stb. Mindezt egy fullos kamerarendszerrel és internetellenőrzéssel kombinálva megvalósul a már sokszor vizionált falanszter.
-
Tidus
addikt
Más nem a rendszergizda biztos elő tudja varázsolni az adataidat ha akarja. Főleg ha jó messze van külföldön, Google maps-on meg kinézi a kérót a kulcshoz. Aztán csak szervezkedni kell.
Konkrétan egy baromság ez az egész kulcs téma, értelmes ember ilyennel nem foglalkozik. -
hardzsi2
aktív tag
Egyetértek.
Ellenben bennem az is felmerült, hogy mi garantálja, hogy a szolgáltatást üzemeltető cég munkatársai néhanap ne generáljanak maguknak pár kulcsot a közelükben lévő lakásokhoz, és nem menjenek be oda kicsit szétnézni, ezt-azt elvinni?
Magyarán miért bízzak meg én egy ismeretlen cégben egy banknál is jobban?Ez teljes kiszolgáltatottságot jelent, ha tudják a lakcímem és megvan a digitálisan tárolt kulcsom náluk, amiről bármikor valódi kulcsot készíthetnek.
-
Tidus
addikt
Nálunk kulcs a szomszédnál, v. az övé nálunk ha napokra elmegyünk. Kutyát etetünk egymásnak, postát csomagot, !pénzt átveszünk. Amúgy be vagyunk kamerázva is.
Ha feleségem sütit süt, telefon és adjuk át a kostolót a kerítésen, ugyan ez vissza is.
Egy jó szomszéd, v. barát néha többet ér mint egy rokon.Ezzel a digitalizált lakáskulcsal nem élnék egyelőre.
-
törölt tag
Írásos szerződés és user azonosítás nélkül ezeket az "adatokat" átadni/átvenni majd egy harmadik félnek átadni jogilag nem OK. Az esetleges okozott kárért senki nem tehető felelősé, be sem azonosítható?
Pl.: a biztosító nem térít semmit, ha nincs a behatolásnak nyoma, (másolt) kulccsal mennek be szétnézni. Innentől kezdve, már te is szeretnéd tudni, hogy Ki vette fel az automatából a lakáskulcsodat.
Cég - akivel nem kötöttél szerződést - azt mondja: nem tudja, és nem is köteles kiadni az információt. -
zetor2000
őstag
Nem értem, minek kellene megadni a nevet / címet / telefonszámot...
Szerintem elég egy login / pass - meg valami telefon, amire SMS érkezik, vagy fut rajta egy ujjnyomos app, amibe belépni is az ujjal lehet, és még ott van 1-2-3-x biztonsági kérdés, minta, akármi. De személyes(ebb) adat minek? A másológépnél a kiadáskor kérhetnek számlázáshoz, de egyébként irreleváns a felhős tároláshoz az igénylő összes adata. Ráadásul meg lehet adni kamu címet, szóval az se feltétlen a sajátod kell. -
törölt tag
Inkább keresnék egy szomszédot, akinél le tudok egy kópiát támasztani vész esetére, mint felhőben tartsam a digitalizált lakáskulcsot, címmel, névvel, telefonszámmal együtt "titkosítva".
No nem mintha a fizikai kulcson múlna a biztonság, ez csak egy kényelmi szolgáltatás. -
Érdekesen hangzik, de nekem tetszik... kár hogy Magyarországra, majd 2060-ra ér csak ide...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest